Keresés

Freddy megérkezett

2008. december 1., hétfő 0:02
És mondd csak Jama : digipack-os kiadás lesz? Csak hogy jópáran mi is boldogabbak lehessünk... :-D
0
2008. december 1., hétfő 0:01
Előttem :

Megpróbálom majd megkeresni, mert már nem emlékszem pontosan...

A "hangalámondásos mizéria" volt az a korszak, amely a legszebb volt : ha másolás után még maradt szín a filmen, akkor annak jó volt a minősége. A lányok pedig feszültségoldásképpen kerültek szóba, úgy látom, azért a lényeg egy része átment!

Itt már nincsenek új észrevételek, mert én így látom, Te pedig úgy : most már csak ki kellene végre adni az általam korábban felvázolt formában a kiadványt és utána döntsön a nép! ;-)
0
2008. november 30., vasárnap 23:53
Hatvankettő:

Nem tudom, melyik kiadványra gondolsz (megnevezhetnéd, hogy tudjam, miről beszélsz), de valószínűleg nem általánosságban gondolhattam, amit írsz, mert az hülyeség lenne.

Fogalmam sincs, az alámondásos "szinkron"ból hogy jutottunk el a lányokig. Az előbbiből maradtam csak ki, a többi szerencsére a te fantáziád szüleménye. :)

Azt hittem, új észérveket olvasok most tőled, miért fogyna el 2000 példány, de már csak magadat ismétled, így hát úgy kell lezárnunk a témát, hogy nekem sajnos a realitás nem okoz majd meglepetést, Te pedig hiába reménykedsz. Senkinek sem jó ez, de nincs más.
0
2008. november 30., vasárnap 23:36
Jama egy boldog ember :D
0
2008. november 30., vasárnap 23:01
attól félek, már csak jövőre.
0
2008. november 30., vasárnap 20:54
Szabadúszó: aki tudja, az egy boldog ember...
0
2008. november 30., vasárnap 20:53
Most akkor mikor jelenik meg?
0
2008. november 30., vasárnap 19:22
Freddy csak a rémálmainkban él tovább, meg néha az RTL műsorán, meg rongyosra nézett VHS-en. Meg külföldi kiadásokon. Magyar kiadáson úgy látszik sosem fog.
0
2008. november 30., vasárnap 19:12
61.: A múltkor mintha az egyik ilyen kiadványnál azt fejtegetted volna, hogy a film a lényeg és nem érted, hogy egyesek miért a külsővel foglalkoznak... csak másképpen fogalmaztad meg... :-O

Sajnálom, hogy kimaradt az életedből ez a korszak, hiszen annak idején a lányok horrorfilmeket is előszeretettel néztek meg velünk : egy-egy jelenetnél a nyakunkba ugorva, átkarolva, hozzánkbújva... hej, micsoda idők voltak! Imádtunk a lányokkal horrorfilmeket nézni!! Később persze mást is imádtunk... ;-)

Abban az időben nagyon sok horrort néztünk, de én pl. nem találkoztam Fulci-filmekkel, úgyhogy ez szerintem most megint nem jó összehasonlítási alap.

Ki kellene hozni 15-16e Ft környékén igényesen - ahogy írtam korábban - , egy kicsivel több időt és energiát fektetni bele, mint a DH digibe, mert az szégyen. Egy sebtiben összecsapott "valami", ahol tisztán látszódik, hogy a pénz volt a lényeg. Az a baj, hogy annak, aki azt "alkotta", annak ez csak egy munka : nem szereti a filmeket úgy, mint itt jónéhányan! :-(

Jubei is írta az 55-ös hozzászólásában, hogy nagyon széles az az életkorskála, ahol a sorozat rajongótábora helyet foglal. Szerintem elfogyna az a 2.000 db... ;-)
0
2008. november 16., vasárnap 18:13
58:

Mi az álláspontom az exkluzív változatok kedvelőiről? Komolyan kérdezem, fogalmam sincs, mire gondolsz.

Egyenként valamilyen szinten bukta lesz, ebben egyetértünk, mert a negyedik résztől felfelé már csak a legelvakultabb rajongókat érdekelheti a sorozat - vásárlás szempontjából. Ebben az esetben nem is tartanám kifizetődőnek, hogy mindegyik rész külön is legyen kapható. Annál viszont józanabb és hozzáértőbb embereknek gondolom az FHE dolgozóit, hogy 2000 példányszámot várjanak ettől a kiadványtól. Ekkora példányszám mellett szinte természetes lenne a 13-14 ezer Ft-os ár, de a várható 300-350 példány mellett ne számíts arra, hogy gyűjteményben a költségek hirtelen a 2/3-ára esnek vissza.

A hangalámondásos mizériából sajnos már kimaradtam, de ha már szóba jött, a két Fulci-film (mely az UltraFilm-gyűjtemény része) is hódított ebben a formában, ebben az időszakban: ezek szerint még 300-an sem voltak, akik nézték/hallgatták? Vagy csak annyian voltak hajlandók pénzt áldozni a 8 ezer Ft-os dobozért? Merthogy 300 példány kelt el belőlük.

Én még arra sem számítanék, hogy az első rész 3000 Ft-os áron 2000 példányszámban elkel. Nem mondom, hogy nem lenne reális, de meglepődnék.
Michael Myers sem jött be az Ultrafilmnek, itt az xpressen még mindig kapható az első körben érkezett kiadványok készlete. Xkluzív akcióban még a felére is le voltak árazva, és még mindig maradt.
A 990-es egylemezes változat persze más, azt viszik...
Ez is hasznos tanulság.
0
2008. november 16., vasárnap 18:01
Na mennem kell; nem tudom, hogy a jövő héten mikor jönnek bekötni a net-et, de az első utam majd egyből idevezet! ;-)
0
2008. november 16., vasárnap 18:01
Nem tudnék belekötni, Jubei, abba amit mondasz, ha ugyanolyan lelkes lennék, mint Te, de nem figyelném, miből mennyi mekkora áron fogy.

Rétegebb műfajként tartom számon az említett úriemberek és babák által fémjelzett filmeket, mint az Indiana Jones-filmeket, a Batman-filmeket, a Transformers-filmet, satöbbi-satöbbi. Ezen filmekből a kiadások árai (tartalomtól függően) 4-10 ezer Ft közé tehetők, a kb. 20000 Ft-os Rémálom-digitől mégis ugyanakkora elkelt példányszámot vártok. Ki a népszerűbb? Freddy vagy Batman? Freddy vagy Indiana Jones? Freddy vagy a protect/destroy-"harcosok"?
Nem tudom Freddyt győztesként kihozni egyik összehasonlításból sem, ha vásárlásról van szó.

A videokazetta-gyűjtemény nagyon klassz darabokat tartalmazhat, pláne, ha tévéből ingyen felvételről, tékából néhányszáz Ft-ért átmásolásból, vagy tékás kiárusításból néhányszáz Ft-ért megszerzett példányról van szó. Egyik sem nagy áldozat. Tudom, mert mindhármat csináltam.

A Fűrész akkora siker volt, hogy amint lement 990-re az ára, máris elkezdte a vásárlókat érdekelni. Magasabb áron nem volt valami nagy szám. A Motel extra változata és a második rész jelenleg is akciós, nevetségesen alacsony 1990.- Ft-os áron, mégsem került fel egyetlenegyszer sem az xpress top 24 rendelési listájába egyik sem. Meg lehet nézni az itt kapható horrorfilmeket eladási mutató szerint, és levonni a  tanulságot, hányadik A kör.
Rengeteg ismerősöm van, akik szintúgy tudják, mik ezek a filmek, de amikor bármelyiknek ajánlottam, hogy szólok, mikor lesz akciós A kör vagy a Motel, legyintett, és közölte, hogy "fent van már a gépen, majd kiírom". Ki az úristen kíváncsi ezek után csak arra, ki milyen filmet ismer?

Ne általánosságban korosztályról beszéljünk, mert abból semmi reprezentatív nem sül ki, hanem pénzt áldozni hajlandó vásárlókról.
Hatvanéves Édesanyám nem volt szívbajos az Alien-filmek 6000.- Ft-os darabára láttán, most akkor szűrjem le ebből azt, hogy a nyugdíjasok körében a többezer Ft-os klasszikus sci-fi horrorok sikeresek? Ugyan már.

Sőt, én még azt is hozzáteszem, ne nosztalgiázni vágyó családapák képe ugorjon be, mert ha pl. a Veronika kettős élete c. művészfilmet nézzük, akkor nem hiszem el, hogy mindössze 300 értelmiségi van az országban, akik művészfilmeket szeretnek, és ismerik Kieslowski nevét.

Félreértés ne essék, mégegyszer leírom, mert "nem ment át": a horror maga rétegműfaj: Freddystől, Jasonöstől, Chuckystól, bárkicsodástól.
Ha az egyetlen horrormagazin (amely mellesleg mindegyik horrorikonról többoldalas, profi cikket jelentetett meg) nem tud létezni hazánkban, akkor miről beszélünk? Pedig állításod szerint rengetegen ismerik ezeket a neveket, akkor hol voltak a rajongók, amikor havonta hatszáznegyvenöt Ft-ot kellett volna áldozni egy kis kultúráért? A tanulság, még ha nem is akarjuk belátni, egyszerű: üzlet szempontjából az egyetlen kör, amivel érdemes számolni, az a TERMÉKÉRT/MINŐSÉGÉRT PÉNZT ÁLDOZNI HAJLANDÓ VÁSÁRLÓK KÖRE.
És még mindig ne felejtsük el, ez esetben nem kétezer-háromezer Ft-ról beszélünk, nem is havi 645-ről, hanem HÚSZEZERRŐL.
0
2008. november 16., vasárnap 17:59
56.: Ismerem az álláspontodat a digis/fémdobis, esetleg exkluzív kiadványok kedvelőiről, úgyhogy ezt most inkább hagyjuk.

Az FHE most kezdett bele valami olyanba, amiből esetleg némi plusszpénzt remélhet - gondolok itt most a "limitált díszkiadásokra". Itt lenne a remek alkalom, de nem tesznek - vagy próbálnak, de akkor nem eléggé - semmit. Felejtsük már el a darabárakat és az azt beszorozva héttel kijövő kicsit több, mint "húszezres" árat! Hiszen az összköltsége is nyilván kevesebb lenne a diginek, mint a külön-külön megjelentetett (?) filmeknek. Jelen esetben azt kellene megérteni, hogy egyenként bukta lesz, mert pár részből nem fogy majd a a megfelelő mennnyiség. És hogy ez rétegműfaj lenne??? Kétlem : micsoda "mizéria" alakult ki annak idején az általánosban még hangalámondással nézve az igen rossz minőségű részeket! Ez a korosztály ma 35-40 éves, a potenciális vevőkör, amelyből kikerülne az a kétezer vásárló. De ez mindaddig nem fog kiderülni, ameddig még csak egy nyavajás igényfelmérés sincs... :-(

Creeper, én szeretném a legjobban, ha meglepődnél : úgy négy-ötszörösen! ;-)
0
2008. november 16., vasárnap 17:27
KEdves Creeper: Vannak horrorok amik rétegműfajba sorolhatók,de amiket felsoroltál címeket, már szerintem rég nem rétegműfajba tartoznak. Rémálom filmeke setén egy példa: rajtam kívül a szűk és tág családi körben nincsenek elkötelezett filmgyűjtők a többiek az átlag néző kellemes kikapcsolódásával vesznek, szereznek filmeket. De nagyszüleim 30-40 darabos videokazetta gyűjteményében is van a Rémálom az Elm utcában, ismerik unokatesomék és ismerik szüleim is tőlem függetlenül. Tehát nem úgy értesültek róla, hogy én reklámoztam. Barátaim is szinte midn tudják kiről van szó. HA egy ikon ennyire benne van a köztudatban az már nem rétegműfaj. Ráadásul manapság a fiatalok legalább akkora számban néznek horrort, mint más filmet. A 25-30 éves korosztály alatt a Motel, Fűrész, Kör stb. sem számítanak rétegfilmnek. És akkor itt van Freddy aki egy örökzöld alak aki akár egy 30-40 fölötti embert is késztethet vásárlásra, hisz ez már klasszikus.
0
2008. november 16., vasárnap 17:15
54:

Mindez nagyszerűen hangzik, de a Te korosztályodat összekevered a többlemezes majd  20ezer Ft-os digipack-kiadványok után hanyatt-homlok rohanó vásárlókkal.

Az FHE még a tervezett listán lévő filmek csúszásáért is minden hónapban lebaszást kap (sőt, már jól láthatóan lassan az unásig ismételt általános közfelfogás is az lesz egy FHE-lista láttán, hogy "én ebből nem veszek semmit"), hát akkor pont egy kvázi rendelésszerű igényfelmérést végezne, hogy ha nem jön össze, akkor új okot szolgáltasson, hogy a sok elégedetlenkedő ismét fröcsögjön?

Ha kétezres példányszámú, 14000 Ft-os digipack-gyűjteményre vágysz, akkor további jó éjszakát, mert egyrészt abszolút nem reális, hogy a 20000 Ft-os ártól el lehessen térni, hiszen az egyes részek külön-külön kerülnének 3000-be (nem véletlenül!), másrészt a horror Freddystől, Jasonöstől, Chuckystól, akárkicsodástól még mindig egy rétegműfaj Magyarországon.
És ne felejtsük el, nem egy kétezer-háromezer Ft-os kiadványra kell összeverbuválni 2000 rajongót (én még ez esetben is félnék, nem is kicsit!), hanem egy kb. 20000 Ft-os kiadványra. Képtelenség, olyannyira, hogy még az esetleges 400 elkelt példányon is meglepődnék.
0
2008. november 16., vasárnap 16:46
Igen tegyük hozzá, hogy a Rémálom filmeket 14 évestől kb. 55évesig az emberek többsége ismeri (abban az esetben ha néz filmeket).
0
2008. november 16., vasárnap 16:36
51.: jujj micsoda szám ez, főleg, ha ez egy körzet és valahol Nevadában található... ;-)

Az igaz, hogy azt már az elmúlt években észrevettük, hogy a NLC-t nem igazán érdekeljük, de ez ellen nem Te, nem a többiek, vagy nem pedig én tudnék tenni elsősorban, hanem a kiadó. Egy esetleges digi kiadásának felvázolásával, hangsúlyozva azt, hogy ez csak egy igényfelmérés, nem pedig tervezett kiadás, aminek eredménye továbbítva a NLC felé esetleg meggyorsítaná a hazai megjelenését - a többiről már írtam itt egy kicsit korábban. Az általad említett két kiadvány nem jó példa, hiszen a "gengszterfilmeket" és a "rétegfilmeket" (ezt itt az igen kevés ember érdeklődésére számot tartó filmalkotások miatt írtam) csak igen kevesen szeretik. Az előbbi pedig már megjelent egy szuper kivitelű kiadásban (bőr utánzatú digi), utána meg szinkronnal - bár igaz, hogy most felújított képpel, az utóbbi pedig igen kevés ember kedvence - ezt az eladási számok is jól mutatják - ezért van még mindig belőle. Nem hinném, hogy Freddy nívója annyit csökkent volna, hogy csak 3-400 darab lenne eladható a digis kiadásból. Az én korosztályom - többek között - ezen nőtt fel, ideje lenne már méltó kiadásban a polcra tenni!
0
2008. november 16., vasárnap 16:35
Freddyből szerintem nem kevés példány fogyna el, ugyanis az a generáció, aki ezeken a filmeken "nőtt fel" és parázta össze magát, azok ma már aktív keresők, esetleg családos emberek :) nosztalgiázni meg szeretnek az emberek - meg letöltögetni is, de ez más történet -.
0
2008. november 16., vasárnap 16:31
Hát szerintem a Rémálom filmek messze ismertebbek és nagyobb kultusznak örvendenek idehaza, mint a bosszú trilógia filmjei.
0
2008. november 16., vasárnap 16:13
45: szerintem álomvilágban élsz. persze, lehet ilyen kiadványt gyártatni, de jelen esetben még a filmek megjelenésért is vért izzad a kiadó, annyira érdekli a new line-t, hogy mi van kelet-európában. ugyanakkor legyen bármennyire jelentős ikon freddy, az utóbbi években - köszönhetően a sok-sok gagyi folytatásnak, illetve a csendben, ami mostanság körbeveszi - elég sokat csökkent a nívója. manapság már egy keresztapa sem jelenik meg hajtogatós díszdobozban, míg a minden tekintetben kifogástalan bosszú trilógiából, ami ráadásul trendi, sem ment el még az 1000 darab. az általad felvázolt csomagból jó, ha 3-400 darab elmenne, s még az árról nem is beszéltünk.
0
2008. november 16., vasárnap 16:12
...: hűha, beszéltem vele, valamit említett :) köszi.
0
2008. november 16., vasárnap 15:57
Mielőtt még teljes kórtörténetet gyártanánk, várjuk meg, míg egyáltalán megjelenik az első rész.
Amúgy az NLC-filmek miatt érdemes legkevésbé háborogni, azok kiadótól függetlenül nem szeretnek bennünket.
most posts by TM
0
2008. november 16., vasárnap 15:52
Vape, nem felejtettelek ám el, Dömivel beszéltem is : átadott némi infót?
0
2008. november 16., vasárnap 15:49
...: na, majd Dömi ezt megcáfolja ;)
0
2008. november 16., vasárnap 15:48
Mielőtt majd nekemugaranak páran a *-os szó miatt : nem általában, hanem ebben az esetben.
0