Keresés

Tom Cruise: Sztár születik

2008. október 6., hétfő 21:49
nekem egyelőre christian bale egy nagy talány. nem azt mondom, hogy ne lenne nagyon nagy tehetség, de mindig hiányérzetem van vele kapcsolatban. az amerikai psychós patrick bateman messze a legjobb alakítása, de utána "csak" jó volt, vagy közepes. kicsit olyan beváltatlan igéretnek számít nálam, olyan, mint edward norton. egy időben mindkettőjükről azt gondoltam, hogy ők lesznek az új de nirók és pacinók. ma már inkább sean pennről és robert downeyról vélekednék így.
0
2008. október 6., hétfő 21:37
Will Smithnek még nagyon sok spenótot kell megennie, hogy Tom Cruise-zal emlegethesse magát egy napon. Cruise az elmúlt két és fél évtized során számtalanszor bizonyította be, hogy nem csak a közönség kedvence, a nők éjjeli poszterálma tud lenni, de kitűnően megállja a helyét a legnagyobb rendezők és legzseniálisabb színészek oldalán is drámai szerepekben. Az alábbi rendezők dolgoztak vele örömmel, némelyikük több ízben is: Kubrick, Spielberg, Scott, Scorsese, Stone, Reiner, Levinson, Howard, Jordan, De Palma, Redford, Crowe, Anderson, Zwick, Mann, Singer. Azt hiszem, e lista magáért beszél. Tom Cruise-t a legnagyobbak között szabad, érdemes és illik említeni.
0
2008. október 5., vasárnap 17:31
15.
Szerintem egy gyenge remake(ajánlom helyette a régi változatot,de leginkább Wells eredeti regényét) és hogy egy film ma mennyi pénzt csinál annak már régen nincsen köze az alkotás értékéhez.
Inkább lassacskán fordított arányban állnak.
16.
Nem rúgtam bele,minden bizonnyal egy szimpatikus ember,csak nem tartom jó színésznek.Egyébként Will Smitht sem.
Jó színész mondjuk Michael Caine a 60-as évektől egészen mostanáig. Vagy a fiatalabb korosztályból Christian Bale.
0
2008. október 4., szombat 19:11
a magnóliában is nagyon jó, a trópusi viharért pedig a legnagyobb gyűlölőtől is kapott egy piros pontot.

világok harca? ha nem tom cruise szerepel benne, hanem mondjuk marky mark, akkor a film nem szed össze ennyi pénzt. a faszi negyed százada vonzza a nézőket moziba, és ez a war of the worlds esetében is így volt. hogyha már mindenképpen bele kell rúgni egy a-listás sztárba, akkor inkább will smith-t jelölném ki. az utolsó két filmje nagyon rossz, mégis sokat hozzott a konyhára. ezzel még nem is volna baj, de a gyenge minőség egyik okozója szerintem maga will smith volt. ennyire nem kellen anti-színészkednie - még egy blockbusterben sem.
0
2008. október 4., szombat 18:20
annyira nem ment neki, hogy a film közel 600 millió dollárt csinált világszerte. amúgy egy zseniális remake, nem utolsó sorban tom cruise-nak köszönhetően.
0
2008. október 4., szombat 18:13
Talán a Világok harcában látszik leginkább,hogy Cruise egymagában mennyire nem tud "elvinni" egy filmet.
Régen az igazi sztároknak ment ez.
0
2008. október 4., szombat 15:48
Senki se látta a Magnólát? Mert abban volt talán a legjobb. De a Trópusi viharban se volt utolsó :-)
0
2008. október 4., szombat 14:33
Esőember Cruise egyszemélyes színdarabja? Pff, ez poénnak jó, de a valóságtól igen távol áll. Sok jó filmje volt, nekem a Tágra zárt szemek a kedvencem az Esőember mellett.
0
2008. október 3., péntek 21:49
szerintem is jó színész tom cruise. a jerry maguire az egyik legerősebb alakítása, de én kíemelném még néhány szerepét. a tágra zárt szemekben egyértelműen a legjobb, büszke lehet rá, hogy együtt forgathatott kubrickkal. aztán a hihetetlenül gyenge az interjú a vámpirralban gyakorlatilag csak cruise munkája értékelhető, még az egyébként tehetségesebb brad pittnél is jobb. azt is nagyra tartom, hogy méltó partnere volt dustin hoffmannak a rain manben. kevésbé volt hálás az szerepe (nem kellett retardáltkodnia :)), de ő kihozta belőle a lehető legtöbbet.
0
2008. október 3., péntek 20:11
Szerintem pont az Esőemberben Tom Cruise volt az abszolút nyerő figura. Hoffmannak "csak" az autista karaktert kellett végig adnia, ami persze baromi nehéz feladat lehetett és brilliánsan oldotta meg, de ezt még senki nem nézné 2 órán át. Tom Cruise (és a karaktere) visz életet a filmbe, ő mozgatja, az övé az igazi dráma. Hoffmannak az volt a dolga, hogy minden szituációban ugyanazt a sémát nyújtsa (biztos h ez sem könnyű hitelesen), de az a film szerintem Cruise egyszemélyes színdarabja. Baromi életszerű, szerethetően tahó és őszinte az alakítása (számomra).
Amúgy nem nagyon bírom, főleg amióta Ramboba ojtott Szikorarobi az imázsa, de tud ő jó színész lenni, csak többször akar gagyi lenni (lásd még Eddie Murphy).
0
2008. október 3., péntek 18:19
Paul Newman emlékére a Svindlert is kiadhatnák.Egy kicsit szomorú,hogy saját klasszikusa remake-je ért csak Oscart és nem mondjuk a Butch Cassidy.
0
2008. október 3., péntek 18:10
Én őt nem tartom jó színésznek.Talán még a Született Július-4-énben a legjobb,és az Esőemberben.Persze ott van egy tényleg jó színész is mellette,Dustin Hoffman.
Az egyéb dolgokkal(vallás,lehengerlő személyiség stb.) pedig nem foglalkozom.
0
2008. október 3., péntek 16:57
Dícséretes, hogy kiadják a Risky Business-t, de azért a következő filmjeiről sem kéne megfeledkezni:

-Taps 1981(zseniális volt a pszichopatává váló fiatal kadét szerepében)
-The Outsiders 1983(apró szerep az egyik legnagyobb kult-moziban, ami valaha készült)
-Losin it 1983(gyengécske, de szórakoztató tini-komédia)
-All the Right moves 1983(az egyik legdrámaibb szerepe, a bányavárosból kitörni vágyó fiatalember szerepében)
-The Legend 1985 Ridley Scott meglehetősen gyermetegre sikerült fantasy-ja, nem kevés Végtelen történet-utánérzéssel)
-The Color of Money 1986(ezt legalább Paul Newman emlékére kiadhatnák!)

Ha ezeket is kiadják, már elégedett leszek...

0
2008. október 3., péntek 15:38
Aztarohadt... :DDDDDD
0
2008. október 3., péntek 15:15
most posts by TM
0
2008. október 3., péntek 14:32
Rendkívül találó a cikk címe, ugyanis számomra Tom Cruise alapvetően sztár, és csak utána színész. Előbbinek szerintem nagyobb, mint utóbbinak. Színészként szerintem korrekt alakításokat nyújt, de igazán nagyot és emlékezeteset még nem láttam tőle. Brad Pitt-et én például többre tartom.
0
2008. október 3., péntek 13:42
Klasszikus magyar hang? Ez a rémes Intervideós szinkronra utal gondolom. Jellemző, hogy pont olyankor kapjuk meg a régi szinkront, amikor elásnivalóan gagyi. A film amúgy kellemes darab és bár egy vígjátéknál általában feltétlen szinkronpárti vagyok, ez eredeti hanggal sokkal élevezetesebb. Meglep azért, hogy kijött egy extra változat, annyira nem volt népszerű kis hazánkban tudtommal.
0
2008. október 3., péntek 11:38
így van. s lehet utálni az oprah féle díványdenszért, a szcientológiáért és lehengerlő személyiségéért, de nem csak nagy sztár, de jó színész is egyben. (pont tegnap néztem újra a JERRY MAGUIRE-t, amiben szépen bizonyított.)
0
2008. október 3., péntek 11:32
Tom Cruise mindentől függetlenül minden idők egyik legnagyobb filmsztárja.
0