Keresés

Egy amerikai farkasember Londonban (DVD)

2019. augusztus 18., vasárnap 16:17
Az Üvöltést nem láttam sajna, annyit tudok, hogy Joe Dante (Chipkatonák, Szörnyecskék) rendezte, szóval megnézném. Az Ezüst pisztolygolyók remek horrorfilm (és Gary Busey az egyik főszereplője!), olvastam az eredeti, naptár-szerű Stephen King-novellát is.
0
2019. augusztus 18., vasárnap 12:44
Én ezt a filmet nem láttam, bár amit olvastam róla, és amit írtál, az alapján érdemes volna megnézni!

Igaz, manapság már kerülöm a horror filmeket.

Az biztos, hogy anno a témában az "Üvöltés (The Howling)", és az "Ezüst pisztolygolyók" című filmeket láttam. Még videokazettán, és emlékszem, hogy csak nappal mertem megnézni. :)

Mindegyiket nagyon jó, és félelmetes farkasember filmnek tartom a mai napig.
0
2019. augusztus 17., szombat 15:39
A világ egyik legnagyszerűbb horrorfilmje.

A horrornál nagyon sokat számít a korszak és az is, hogy mikor nézi meg az ember.  Ez a bemutatókor szerintem mindenkire a parát hozta, akkor még nem volt underwolrdös hype. Azoknál mondjuk még Lulpus prof átalakulása is félelmetesebb.
Ebben viszont a csúcs szerintem mai napig.

Nagyon sajnálom, hogy erről  lemaradtam moziból.  Valamelyik évfordulón újra mehetne a nagyvásznon.
0
2019. augusztus 17., szombat 8:29
A korszak egyik legnagyszerűbb horrorfilmje.
0
2019. augusztus 17., szombat 2:59
Egy farkasember veszte Londonban

Landis az egyik favorit rendezőm, de eme mozija a nagyszerű átváltozási szcénát (megjegyzés: ha ma készülne a film, valószínű, hogy a szokásos, s mára nem kicsit túlhasznált, valami szar Cgi-vel készítenék el ezt a jelenetet...), a fekete humorát, és a "vérgőzös" farkasember-támadások kivitelezését leszámítva sajnos nem jött be nekem, valamint a -még a szerelmeskedős-résznél is hallható- főcímdala (Blue moon) is idegesített. Különben meg egyébként sem bírom az esős Angliát (kivétel talán, ha a Mr. Bean-sorozatról van szó...), na mindegy.
0
2009. november 13., péntek 13:01
Egyszerűen nem állom meg, hogy ne reagáljak Balszo írására.
A Harry Potterben látható fakasember átváltozást egy farkasemberes filmbelihez hasonlítani elég elhibázott, de mindenképpen komolytalan dolog. A kettő nem is említhető egy lapon - bocs, hogy most én mégis megteszem. :D
Ennek egyik oka, hogy a Harry Potter bár egyre korhatárosabbá válik, ahogy halad előre a történet, azért alapvetően mégis egy gyerekeknek, vagy legalábbis fiatalabb korosztálynak szánt történetből nőtte ki magát. Ez azt is jelenti, hogy a félelemkeltésre nyilván nem fordítanak akkora figyelmet (sőt, a besorolások miatt gondolom próbálkoznak is enyhíteni a dolgot), míg egy horrorban ugyebár cél, hogy az átváltozás látványos, félelmetes legyen. Nem véletlen, hogy az Egy amerikai farkasember...-t és az Üvöltést szokták emlegetni, ha a legjobb átváltozásról van szó. Ezekben azon túl, hogy valóban szánnak időt az átváltozás folyamatára, látszik a szereplő fájdalma, látszanak a különböző stádiumok, stb.
Az már csak személyes megjegyzés, hogy nekem például sokkal jobban tetszenek a kezdetlegesebb módszerekkel megjelenített átváltozások, mint a számítógépes grafika. Ez lehet, hogy az én hülyeségem, de nekem az újabb filmekben valahogy nem jön be a dolog. Túl letisztult, egyszerűen látszik rajta a műviség, hogy grafikát látunk, nem pedig fizikailag jelenlévő valamit.
0
2008. október 31., péntek 16:57
Emiatt ne aggódj, teljes, vágatlan.
0
2008. október 29., szerda 0:06
Szívesen.

0
2008. október 28., kedd 22:09
Köszi szépen, akkor minden okés, akkor a 97 perces változat van a lemezen. :)
Köszi!
0
2008. október 28., kedd 13:09
A film ideje 93 perc 23 másodperc. A borítón tényleg 90 perc szerepel, meg a DVD5 jelölés, ennek ellenére a lemez kétrétegű, kb. 6 GB.
0
2008. október 28., kedd 11:18
Sziszatok!

Valaki akinek megvan, meg tudná irni, hogy pontosan hány perces a film? Itt 90 percnek van jelölve, de remélem nem vágott, mert az imdb egy 97, és egy 92 perces verziót jelöl, és ha az átkódolást nézem, akkor a 90 perc inkább a 92 perceshez áll közelebb, szóval megijedtem :) Pls help.

Tisztelettel
0
2008. október 27., hétfő 17:22
Egy szóval sem említettem helyet a hozzászólásomban,de részemről lezártam a vitát,nyugodtan törölhetitek ezt is.
0
2008. október 27., hétfő 17:19
Kedves dokee!
Igen, a kiadó a ludas a dologban, és nem tudunk ellene tenni semmit. Viszont reklámozni sem szeretnénk más üzleteket, ezért töröltük a hozzászólásodat. Még mindig áll az alku: ha bármelyik konkurens üzletben legalább annyi embernek a tudomására hozod mi olcsóbb az adott pillanatban nálunk, mint az adott üzlethálózatban, akkor örömmel teret adunk annak, hogy a konkurens üzletek akcióit nálunk kommunikáld. Nem zavar, ha észreveszel máshol egy akciót és ott vásárolsz, de ha másoknak is felhívod a figyelmét a másik üzlet akcióira, az zavar. Gondolom ez érthető.
0
2008. október 27., hétfő 17:13
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2008. október 27., hétfő 15:32
Köszi Creeper, remélem nem csak magam miatt tettem, hanem a többi rajongó miatt is. Amint látom, néhányan szeretik a filmet.
0
2008. október 27., hétfő 15:24
Ezt úgy értettem, hogy hiába vette meg mégsem tudta kiadni. De ez nemtudom pontosan, hogy mehetett.
0
2008. október 27., hétfő 14:28
Hogyhogy "vette"?
0
2008. október 27., hétfő 14:20
Ha tudnánk, hogy anno a Fangoria kitől "vette" a jogokat sokkal tisztább lenne a helyzet.
0
2008. október 27., hétfő 14:19
A film elméletileg nem Universal-os film. Aztán javítsatok ki ha tévedek. A Universal csupán az amerikai forgalmazója a filmnek. Elméletben mástól is meglehet venni egy filmet, hacsak nincs kizárólagossága a Univsersalnak európára. Vélhetően erről volt itt szó anno. Létezik olyan, hogy egy filmet egy adott országra több helyről is meg lehet venni ha nincs kizárólagosság. Persze én csak elmélkedem itten.
0
2008. október 27., hétfő 13:24
Budapest Film topic, augusztus körüli hozzászólások.
0
2008. október 27., hétfő 13:00
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2008. október 27., hétfő 12:54
Werewolf, örvendetes, hogy egy olyan rajongónak is volt lehetősége dolgozni a kiadványon, aki ért a dologhoz és szívén viseli kedvence kiadásának sorsát.
0
2008. október 20., hétfő 22:39
Ez igaz.Annak idején az összes Fangoria dvd-t megvettem,teljes áron.Gondolhatod hogy rázott az ideg mikor megláttam 200 FT-ért őket.Most legalább nem jártam így! :)
Egyébként mindettől eltekintve én is így érzek mint te,bármennyiért megvenném.
0
2008. október 20., hétfő 22:18
:) Szerintem 5e-ért is megvenném! Nem hinném, hogy így olcsóbb, mert most a rácsosdobozokban lenne 199FT-ért pár nagy áruházban!!

És ha van számomra film, ami nem érdemli meg azt, akkor ez az!
0
2008. október 20., hétfő 21:28
Az extrák hiánya valóban fájó pont, de (és ezt nem a többiek kárára említem) jómagam annak örülök, hogy 2 éve berendeltem az angol jubileumi kiadást, igaz, már nem digipack volt, és magyar vonatkozással sem bírt.
0