Keresés

Batman vagy Joker? Ó, mondd, te kit választanál?

2008. október 21., kedd 12:16
Nem járunk messze egymástól, csak te egy közönséges slipcase és belső borító között a fotó (grafika) eltérését várnád el, én meg azt mondom, hogy csak akkor legyen slipcase, ha ugyanazt a belső képet valami nyomdai plusszal képesek feltuningolni, mondjuk dombornyomás, ezüstözött betűk, formalakk, stb. Azért írtam A világ végént korábban, szerintem tökéletes példa erre. De az abszolút number one még ma is a Jégkorszak extra kiadása. Annál profibb borítót még senki sem tett le az asztalra!
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 12:04
Nekem meg még mindig az a véleményem, hogy csak és kizárólag akkor van értelme egy slipcase-es megoldásnak, ha nem ugyanaz, mint a borító.
Tőlem lehet mindkettőn Batman, de pld. az egyiken így, a másikon úgy. És a képek se ugyanolyanok legyenek a hátoldalon, stb.
Most nem is konkrétan ezt a Batman kiadást forszírozom, csak úgy a slipcase megjelenéseket.
A Veronika kettős élete is jópofa volt, az egyiken csukott szemű Veronika van, a másikon nyitott, stb.
Tök siralmas, amikor kibontom mondjuk a Bűntény a leányiskolábant, az még hagyján, hogy a külleme nem olyan szép, bár valamelyest illik a film korának hangulatához, de a belső borítója is ugyanaz. Szörnyű.
Talán, egy jólsikerült darabnál, nem is akadok ki ennyire.
0
2008. október 21., kedd 11:54
Rögtön az én hozzászólásom után áll: "ez hülyeség". Nem "ezek", hanem "ez". :)
Nem értünk egyet, én mégsem tartom a Te álláspontodat hülyeségnek.

Nem kell teljesen kiforgatni, nyilvánvalóan nem azt szeretném, amit írtál, de úgy gondolom, lehetne annyira praktikus és ötletes a "fordított" ötlet, mint ami valójában lesz.
0
2008. október 21., kedd 11:47
De tudok ünneprontó is lenni: kell a francnak egy címből 2-3-4 féle egyidejű kiszerelés, helyette inkább jöhetnének azok a filmek, amelyek még egy nyamvadt normáltokban sem tudtak eddig begyűrűzni hozzánk, pedig képviselnek olyan értéket, mint a mostani sisakos, fémes, gift cuccok.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:40
Oké, akkor írjunk petíciót, hogy olyan csomagolást akarunk, amiben a Batpodból kivehető maszkban van a steelbook, és a maszkot kifordítva Joker feje legyen rajta, a steelbookban meg slipcase, ami különböző szögben tartva hol az egyik szereplőt mutatja, hol a másikat.
Ja, és ne legyen drága.

Ui. Ha egy ötletet hülyeségnek tartok, az nem a kitalálóját minősíti. Még csak meg sem jegyeztem, hogy te hoztad szóba.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:35
Javítom magam, NEM ÉLNI vele nem elítélendő.
0
2008. október 21., kedd 11:34
Ha mások ötleteit nem hülyeségezed le, nem minősíted azt korcs megoldásnak, sokunk akkor is érti, mit is mondasz tulajdonképpen.
Megértettem - mivel ennek külföldön van kultusza - hogy nem rossz ötlet kiadói szempontból az eredeti megoldás, mert biztos vagyok benne, nálunk is lesznek olyan (rajongó) vásárlók, akik mindkét változatot megveszik, de ezzel gyakorlatilag a filmet is kétszer veszik meg, ami a gyűjtőszenvedélyen túl kiugró, rendkívüli helyzet. Ezzel a rendkívüli helyzettel élni szerintem ugyancsak rendkívüli, nem pedig elítélendő magyaros szokás (láttam már sok egyéb elítélendő tevékenységet, kezdeményezést, ezt pont nem érzem annak).

Nem értem, mit akarsz mondani a slipcase utáni időszakról, hisz ha lekopik, akkor mindkét verzió után batmanes és jokeres borítók maradnak, ergo az esély ugyanakkora, hogy az xpresst cseszegetik majd, nem?
0
2008. október 21., kedd 11:30
"Kíváncsi lennék, hogy ha nem volna slipcase, csak mezei tok, akkor hogyan ötletelnék össze a két főhős képét."

Külső vs. belső borító.
Vagy kifordítható. :)
És nem a spórolás beszél belőlem.
Mindenből, ami kell, az legjobbat veszem.
0
2008. október 21., kedd 11:27
Igen, szerintem is az a jobb a kettő közül.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:26
Jah, és a film címe is The Dark Knight, és nem The Joker. Batman filmnek Batman legyen a borítóján!
0
2008. október 21., kedd 11:21
Hát én viszont a Batman-es boritóra szavazok. Tetszik, ahogy a lángoló jel megbontja a kékségét. A Jokeres meg amúgy is ferde...
0
2008. október 21., kedd 11:19
Szerintem a külső borító egy tapintható és (olykor) gyönyörködtető pluszt nyújt a belső, műanyagtokban lévő papírborítóhoz képest, de mindenképp maradjon ugyanaz. Így akinek nem fűlik a foga a teljes árhoz, az megveheti később csak műanyagtokosan. Ott van például a bűnrossz Karib tenger kalózai 3, ami a belbecs mostohasága ellenére az év legigényesebb tokja lett. Erről lemarad majd az, aki a fele árat le akarja spórolni.
DE!
Gondoljunk bele, mi lenne, ha a kívánt hibridcsomagolású A sötét lovagról is lekopna majd a slipcase, s a Batmanes példányok ezzel Jokeressé válnak és fordítva. Ezzel további anomáliák teremtődnének, s cseszegetnék az Xpresst is, hogy nem ilyen borító kell, hanem olyan.
Be kell nyelni, hogy a kiadó ezzel akar példányszámot növelni - megjegyzem teljesen épkézláb marketing ötlet - s jellemző, hogy egyből felüti a fejét a magyaros fineszesség, hogy hogy lehet ezt megkerülni, kijátszani.
Kíváncsi lennék, hogy ha nem volna slipcase, csak mezei tok, akkor hogyan ötletelnék össze a két főhős képét.
Mindenesetre engem ne keressen senki csereberével, ilyen esztétikai korcs megoldásba nem megyek bele, na meg egyébként sem tudnám eldönteni, hogy melyik kedvencem legyen kívül, s melyik belül. Így aztán akkor is vennék még egy példányt, hogy egyiküket se sértsem meg! :-)
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 11:16
no, most már az mindenki választhat magának borítót az xpressen is.
0
2008. október 21., kedd 10:52
TM: én szeretem, ha a borító újabb meglepetést hoz a slipcase-hez képest, de ezzel a megoldással sincs túl sok bajom. látod, én ilyen pacifista vagyok ebben a kérdésben.
0
2008. október 21., kedd 10:49
Sőt! Dent balról, és Dent jobbról - így már négyszer lehetne megvenni ugyanazt.
Emberek, hová lett a gyűjtőszenvedély? :-)
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 10:46
Ez hülyeség. A borító és a slipcase maradjon csak ugyanaz, ahogy eddig is volt. Sőt! Legyen egy Harvey Dent borítós verzió is! :-)
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 10:42
13. :D

Én is úgy gondolom, hogy különböznie kéne a slipcase és a borító artworkjének. Ellenkező esetben megrendezésre kerül az xpress xkluzív Batman-slipcase-cserélő-nap. :)
0
2008. október 21., kedd 10:40
10. Valóban. A Batmanest meg Bale miatt.
most posts by TM
0
2008. október 21., kedd 10:35
12: fogj egy filctollat és firkáld tele a denevérmaszkodat azzal, hogy "HA HA HA HA".
0
2008. október 21., kedd 10:32
kazama: nincs sajna. azért remélem, hogy még az idén megjelenik az is.
0
2008. október 21., kedd 10:32
Esetleg Joker maszkos változat? :)))
0
2008. október 21., kedd 10:30
Szerintem  a Jokeres t kell választani már csak Heath Ledger miatt is.
0
2008. október 21., kedd 10:28
Most komolyan válasszak? Asszem inkább mindkettő ez a film megérdemli nálam. De akkor a Batpodot hanyagolni fogom. nem tudnék választani mivel mindkettő nagyon bejön. :))
0
2008. október 21., kedd 10:25
OK. Majd cserélünk, mert én is így képzelem.
Slipcase-nek - nemcsak itt - szerintem az lenne az lényege,
hogy amikor kiveszed belőle a DVD, BD-tokot, akkor annak egész más a botítója. Gyűlölöm azt, amikor ugyanaz minden rajta.
Semmi értelme nincs.
0
2008. október 21., kedd 10:06
Hogy kétszer vedd meg ugyanazt, egyszerű a képlet...
most posts by TM
0