Mint díszdobozrajongó jegyezném meg, hogy ebből a tíz pakkból többet is feleslegesnek érzek. A tíz már eleve csak nyolc, mivel a Mylord és a Halló ugyebár ezeréve kint van, tehát ezeket ujdonságként hirdetni olcsó fogás. A silány harcművészet- és a turis retró filmeket igazán nem kellett volna díszdobozba pakolni. A hamis Bruce Lee-filmeket mondjuk én is megvettem, s egy helyen tartom a Warneres igaziakkal. A kiherélt egylemezes filmeknek sem csináltam volna díszdobozt (vagyis gyűjtődobozt) de itt még rá lehet fogni, hogy akinek nem kell az extra és pont nincs meg neki ez a 3 King adaptáció, az örül majd neki. A Kultúrsokkos pakkot érzem a legerőltetettebbnek, ám vizuális típusként előttem van, amint a Mennyből az angyal eléneklése után valaki "boldog karácsonyt!" kísérőszöveggel ezeket a dobozba zárt undormányokat adja átt szerettének. Mellesleg a Ken Park már annyira lerágott csont, hogy azzal már nem kellene ilyen-olyan gyűjteményeket kihézagolni, tabu-gyűjtemény meg sokkoló csomag - mi lesz legközelebb? Kusturica filmek is voltak már egybecsomagolva, csodálom, hogy ezúttal a Macska-jaj kimaradt.
Szóval, kicsit olyan érzésem van, mintha a BuFinál hosszú őszi napokon át agyaltak volna, hogy ugyan mi az, amit még egybe lehetne csomagolni? S a végén ennyire jutottak.
Hogy jót is mondjak, a színház-pakkot igazán izgalmasnak tartom, igaz, hogy az a "legrétegebb", s az Attenborough-összeállítás is kecsegtető, főleg azoknak, akiknek még nincs meg az Intercomos kiadás. Ami ettől még továbbra is kuriózumnak számít, mivel az egyetlen IC-Attenborough.
Összességében az a véleményem, a kevesebb ezúttal többnek bizonyult volna, így egy csöppet izzadtságszagú. Viszont el lehet nézni a kiadónak, mert Universal fronton idén nagyot alkotott, mégha nem is mindig tudja eldönteni, hogy mennyiért árulja őket. :)