Keresés

Universal Pictures Hungary

2006. március 3., péntek 22:19
Na, akkor hozzászólok én is, mivel jópáran szívemból szóltatok előttem:

Ez a "190 pénz + letöltés" sajnos az én környezetemben is jelen van. Egyik ismerősöm példálozik folyton, hogy haverja másolja neki ezerrel a filmeket (gyakran a mozibemutatóval egyidőben - gondolom mozit már régóta nem látott, csak kívülről, mikor kocsival elmegy előtte), a lemezt meg 70 pénzért veszi kéz alatt. Amúgy ő az az ember, aki simán meg tudná venni a hivatalos gyári lemezt eredeti áron.

Mit mondjak, ez eléggé baltahívogató szokás. :(((

Másik ilyen személy a párom húga, ő múltkor konkrétan lehülyézett, hogy minek veszek eredeti DVD-t, mikor sokkal előbb és olcsóbban meg tudnám szerezni.

Én vagyok igénytelen, hogy eredetit veszek, vagy mi? Kérjek bocsánatot, amiért minőséget akarok látni, nem pedig egy moziból kamerával felvett, filmnek egyáltalán nem nevezhető sz@rt?

Nem keresek sokat, de ha már filmrajongó vagyok, akkor csak a normális kiadás jöhet szóba (jó, azért nekem is vannak DivX-ben mozifilmjeim, leginkább azok, amiket nem lehet kivárni DVD-n, mert szerintem olyan jók, de ha kijön hivatalosan, mindet megveszem, és törlöm le a kalózverziót ezerrel).

Úgyhogy velem is kezet lehet fogni, és csatlakozom az országotokba (kb. 230 hivatalos kiadvánnyal tudok beszállni). :)))

Jan: nekem is kéne priviben a Select honlap-címe, légyszi küldd el (mikeysoft@freemail.hu). :))

Hát ennyi.
0
2006. március 3., péntek 22:13
A Warner példája nagyon jó, mert ők minden egyes akciót, árleszállítást kötelezően egyeztetnek a külföldi anyacéggel. A Bomba Ár bevezetésénél szigorúan tartották is magukat - és tartják ma is - a minimum egy, mostanában fél éves megjelenési ablakhoz, tehát olyan azért náluk nem fordul elő, hogy 1-2 hónappal a megjelenés után akcióban hirdetnék bármelyik filmjüket.
Nekik részben könnyebb, részben nehezebb mozgolódni ezen a piacon. Egyrészt többnyire nem kizárólag a mi piacunkra termelt árut kell eladniuk, tehát még megengedhetik maguknak azt, hogy kihozzanak egy klasszikus King Kong-hoz hasonló csodálatos kétlemezes kiadványt (mondjuk a nagyobb piacokon ugyancsak most megjelent másik két klasszikus King Kong-filmet nálunk már nem tudták piacra dobni), tehát egy-egy kevésbé nyereséges, netán önmagában veszteséges kiadás is belefér a költségvetésükbe azért, hogy a cég "arca" megmaradjon. Másrészt nehezebb a helyzetük, pont azért, mert nem lehet észérvekkel indokolni az anyacégnek, hogy miért is kell egyre olcsóbban és olcsóbban adni azokat a kiadványokat, amelyek Angliában, Németországban, Olaszországban nagyjából tartják az árukat és a piaci pozítiójukat, miközben nálunk az árcsökkentések és akciók ellenére is folyamatosan veszítenek piacot a "komoly" kiadványok, a silány 999-es kosártermékekkel szemben.
A Best független kiadó, és érthető okokból a profit-maximalizálásra törekszik. Szívesen tartanák ők is 2-3000 forinton a filmek árát, de ha az emberek 70-80%-a csak 1000 forintért hajlandó megvenni, akkor mit tegyenek? Ezt a folyamatot gerjeszti a multik hozzáállása is, akiket nem érdekel Fellini, nem érdekel egy Schindler díszdoboz, nem érdekel semmi, csak az, hogy olcsó legyen a termék, mert az fogy borzalmas gyorsan, borzalmas nagy mennyiségben, és azt lehet a katalógusban reklámozni, hogy borzalmas tömeg legyen az akciós napokon.
Van olyan multi, amelyik már csak néhány nagy kiadótól hajlandó 1000 forintnál drágább filmeket átvenni - azoktól, akik kemény pénzeket fizetnek a polc-helyekért, a katalógus-megjelenésekért, és egyáltalán a jelenlétért.
A kisebb kiadókat sorra rákényszerítették arra, hogy az akciós kosárnak termeljenek, mert "az nagyon bejött", így ha valaki igényesebb (drágább) kiadvánnyal próbálkozik, akkor hamar a hideg padlót éri a feneke, mert gyakorlatilag nincs olyan üzlet, amelyik átvenné a termékét.
Ez van.
0
2006. március 3., péntek 21:54
Aggodalom jogos. :(
0
2006. március 3., péntek 21:52
Xpress.hu

Egyetertek azzal amit irtal, de a Warner peldajan latni, hogy tud mukodni egy masik mentalitas is. A kiadoknak ezen kellene dolgozni. Teljesen jo ez a 3-4e forintos arkepzes. Ha minden kiado kovetne ezt a peldat es _nem_ tenne le akcioba a filmeket idejekoran, akkor nem lenne ellenfel a turkalo. A Kill Bill-nek _soha_ nem szabadott volna a turkaloba kerulni, ahogy jo par masik filmnek sem. A Kill Bill-t es tarsait nem szabadott volna soha Poszter, meg mittomen milyen modon arulni. Ha a BEST 3e/db aron dobja ki, a Kill Bill akkor is nyero lett volna. Melle a diszdobozost 5e-ert mondjuk. Lehet, hogy kevesebb ment volna el, de hosszu tavon kizart, hogy nem mukodott volna. Szoval szerintem az volna a legjobb, ha a turkalot elfelejtenek a nagy kiadok es a warner arkepzesehez hasonloan mukodnenek.
Indoklasnak azt tudom mondani, hogy ha minden rendes filmet meg lehet venni max 4e-ert es a turkaloba nem kerul rendes film csak b kategorias szemet, akkor elobb-utobb kenyetelenek lesznek szemleletet valtani az emberek es idovel megvennek a kiadvanyokat. Ezzel megvalosulna a megfizetheto aru dvd es a turkalo megmaradna annak, aminek lennie kene. AKinek mindegy, hogy mi es milyen minosegben csak olcso legyen, az orokke a turkalobol vasarol a jovoben is de a tobbieknek nem venne el a kedvet nehany csunya huzas. Azon pl. elegge felidegesitettem magam mikor az Ocean s Twelve-et megvettem 5e-ert es a kovetkezo honaptol feleannyiert nyomta a kiado. Ez igy nem oke. Varjanak legalabb egy evet az akciokkal es akkor rendezodik a piac.
0
2006. március 3., péntek 21:42
Ez sajnos így van.
Napról napra szomorúbban látom, hogy a gyermekeim erkölcsi érzéke jelenleg nagyságrendekkel fejlettebb, mint politikusaink többségéé. Lehet, hogy rosszul nevelem őket? Mert így talán életképtelenek lesznek?!
0
2006. március 3., péntek 21:38
"A délutáni vásárlás során az előttem álló srác 12 dvd-t vásárolt, majdnem kezet fogtam vele!"

Hehe, én is ilyesmire gondolok, mikor előttem a pénztárnál valaki CD-ket, vagy DVD-ket vesz!

Meg, hogy másik példát hozzak, szintén ugyanez játszódik le bennem mikor azt látom, hogy valaki képes a kukáig elcipelni a szemetét, és nem dobja le a földre ahol éppen kedve szottyan!
Ma du az IKEA előtt volt pont egy ilyen kivételes eset! Majd bent a srác pont mellettem rakta be a cuccát a szekrénybe, mialatt valamiről elkezdtek beszélgetni a barátnőjével valamilyen idegen nyelven! Már az épület előtt le mertem fogadni, hogy nem magyar a srác...
Mindez csak annyira kapcsolódik az eddigiekhez, hogy a mérhetetlen igénytelenség sajnos az élet minden területén jelen van, és még mindig azt vallom, hogy ennek semmi köze az anyagiakhoz! Ez az egész a nevelésnél elbukik!
0
2006. március 3., péntek 21:28
Oké, felajánlom a szobámat területnek! :)
Te hozz kaját, én gondoskodom a néznivalóról - 3 polcnyi dvd - eredetiek. :))
0
2006. március 3., péntek 21:24
Alapítsunk országot. Egyelőre kis terület elég lenne :)
0
2006. március 3., péntek 21:20
Ketten vagyunk, sőt, négyen, ha hozod a gyerekeket is! :)
Az a gond, hogy ha bemegyek a munkahelyemre, nem merek e témában felszólalni, mert tiszta hülyének néznének. Viszont múltkor a főnököm kezében megláttam egy eredeti Bridget Jones vhs-t, azt hittem, kiesek a székből a kellemes meglepetéstől.

A délutáni vásárlás során az előttem álló srác 12 dvd-t vásárolt, majdnem kezet fogtam vele! :)
0
2006. március 3., péntek 21:16
Ja, akkor csak félreolvastam. Persze, ezek (lennének) a szinkronkészítés alapszabályai.
0
2006. március 3., péntek 21:16
"üres lemez: 190"

Tehát még az üres lemez is valószínűleg csempészáru, hiszen egy legálisan forgalomba került üres lemezen csak a sokat vitatott Artisjus matrica minimum 2-300 forint lenne.

Ez sajnos mentalitás kérdése, és még generációkra lesz szükség ahhoz, hogy ezen az országunk túllépjen. Kár, hogy még csak a tendencia sem ebbe az irányba mutat, hiszen nem a becsületes minta a menő, hanem a maffiamódszerek dominálnak minden szinten. Közéletben, gazdaságban egyaránt.

Nekem ne jöjjön senki a "drága az eredeti" dumával. Könyörgöm, nem alapvető élelmiszerről van szó, hanem egy luxuscikkről, amit nem létszükséglet birtokolni. Viszont lopni sikk. Kezdem azt érezni, hogy egyedül vagyok egy idegenek lakta bolygón :)
0
2006. március 3., péntek 21:15
Akarom modnani, van ahol erre jobban, ahol kevésbé figyelnek...
0
2006. március 3., péntek 21:14
Nem, pont a szinkron van szótagszámhoz kötve. És addig kell formázgatni, míg eléggé illik az eredeti színész szájára. Van ahol erre jobban, ahol kevésbé, csak meg kell nézni mondjuk egy magyar Helyszínelők-szinkront, egyrészt tele van bődületes fordítási baromságokkal, másrészt természetellenes szünetekkel, hogy oda essen a mondatbeli hosszabb szünet, ahol az angolban van. Épp tegnap néztem bele egy részbe, nem is bírtam sokáig.
0
2006. március 3., péntek 21:04
Épp az imént volt megint egy kellemetlen tapasztalatom, amikor chates körökben arról meséltem a többieknek, miket vettem délutáni körutamkor (nem volt nagy költekezés, egy Charlie ls a csokigyár és akciósan a Gyilkos Nap 1490.-ért). Erre egy kedves felhasználó elkezdte nagy pofával részleteni, hogy üres lemez: 190.- + DC vagy letöltés: ingyen..., tehát az 1490.- sok...
Gondolhatjátok, ilyenkor egyáltalán nem a kiadó jut eszembe, hanem az, hogy legszívesebben az illető torkának ugranék.
0
2006. március 3., péntek 20:59
Tényleg, Xpress! Az Elszabott frigy az valami gerilla-mód jelent meg? Sehol sem kapni.
0
2006. március 3., péntek 20:57
Mentségükre legyen mondva, hogy teljesen még nem adták fel a harcot (lásd: BBC természetfilmek). De az sem semmi jel, hogy a Palin-féle 80 nap alatt a Föld körül dobozt kénytelen volt ebben a hónapban darabokra szedni a kiadó, mert egy ilyen kiváló sorozat egyben, díszdobozban eladhatatlan a multikban, egyenként az akciós kosár közelében meg talán-talán. Ugyanez az eset a Rém rendes családdal (Warner). Szerintem ez nagyon-nagyon szomorú.
0
2006. március 3., péntek 20:51
A Budapest Film a legjobb példa. Érdemes összevetni a kiadások minőségeit:

New York bandái, Üvegtigris, Moszkva tér, stb... - 2003 végéig.

A 13. rendőrörs ostroma, Narco, Elszabott frigy, stb... - 2005 végéig.
0
2006. március 3., péntek 20:44
"de ha megnézed a nagy kiadók kínálatát, a filmjeik 70%-a nem a nagy tömegeknek szólt eddig, hanem réteg-igényeket elégített ki,"
Hát... akkor én már nem is réteg vagyok, hanem mélyréteg, vagy nem tudom, mi.
Persze, lehet, hogy rétegfilm = nem csinált 100 millió dolláros bevételt.

"tanulj nyelveket, és az összes felirattal kapcsolatos problémád eltűnik. "
Angol, francia, olasz, német, spanyol, orosz, cseh, japán, kínai (mit tudom én, melyik), lengyel - ezen nyelveken készült filmeket nézek rendszeresen. Ha ezt mind megtanultam volna... Némelyiknél még az sem világos, hogy éppen kérdeznek, vagy kijelentenek.

"Viszont létezik számos olyan rétegfilm (igen, horrorokra gondoltam:) melyek a hazai dvd-kiadás alkalmával mutatják meg magukat itthon először, ezekhez pedig egész egyszerűen nem készítenek szinkront."
Igen, ezekben az esetekben én sem várom el a szinkront, különösen, mert mára sokat esett a magyar szinkrongyártás nívója. Pl. a Peckinpah-doboznál nem hiányolom a szinkront a Dundee őrnagyról és a Délutáni puskalövésekről, viszont hiányolom a Cable H.-ról. (Persze, a doboz ettől még jó.)
0
2006. március 3., péntek 20:38
Ezek sajnos már kényszerpályák, és nem a piac tönkremenetelének okai, hanem okozatai. Mivel az átlag vásárlót nem a minőség, hanem az ár érdekli, ezért a piacon kapható olcsó kalóztermékek, meg az újságosoknál megjelent gagyi mellékletek vonzó ára miatt mostanra kialakult az a helyzet, hogy a vásárlók zöme nem hajlandó 1-2000 forintnál többet áldozni egy DVD-re.
A nagyokat még viszi a lendület, hozzák a korábbi piaci környezetben betervezetett filmeket (amelyeknek az előállítási költségei sokszor többe kerülnek, mint a turkálóba szánt filmeké), és az olcsó gagyi miatt teljesen beállt régi kiadványaiktól próbálnak egyre inkább kétségbeesett, gyakran sajnos kapkodó módszerekkel (drasztikus leárazással) szabadulni. (Még mindig jobb önköltségi áron megszabadulni 20000 Hulk-tól, mint éveken át fizetni a raktározási költségeit.)
Ez most tök jó a vevőknek, a kivárók röhögnek a markukba, hogy na lám, lehet ezeket olcsón is adni. Természetesen a korábbi lelkes gyűjtők, vásárlók bosszankodnak és egyre többen állnak be a kivárók sorába (senki nem vesz már lassan "drágább" filmeket újonan), csak a következményekre nem gondol senki. Arra, hogy a Donnie Brasco soha nem jelenhetett volna meg magyar szinkronnal, ha előre lehetett volna tudni, hogy csak 1000-2000 forintos áron lehet eladni belőle néhány ezer darabot. Az Aviátor, a Donnie Brasco, a 21 gramm, az Underworld, a Hulk, a Kill Bill, és az összes többi , most leárazott nagyágyú soha az életben nem jelenhetett volna meg egyből egy 999 forintos piacra, mert ezeknek a filmeknek a jogdíja, a jóminőségű kópiák technikai költségei, az extrák, stb. olyan komoly pénzbe kerülnek, amit a 999-es piacon szinte lehetetlen kitermelni. Ez persze egy önzabáló folyamat. Minél több kiadó árazza le a nagy filmjeit, annál kevesebben vesznek majd új kiadványokat, tehát egyre kevesebb kiadó mer/tud majd olyan kiadványokkal előrukkolni, ami komolyabb befektetést igényel.
Most az akciós piac a korábban jól működő piac eredményeit (az akkor megjelent minőségi kiadványoka) éli fel, de nem lesz utánpótlás! Ki a fene lát ma üzletet abban, amit néhány éve a Budapest Film elkezdett: igényes, kétlemezes, digipack-es kiadványokat összehozni, saját extrákat gyártani még magyar filmekhez is. Nem kell, nem eladható, jöjjön az olcsó, egylemezes, fapados változat!
Lehet a kiadókra fogni a dolgot, mert tényleg több helyen hibáztak. De többnyire csak sodródtak az eseményekkel. A hunyók a kalózok, a piacot gátlástalanul levadászó gerilla-kiadók, és persze az általános igénytelenség, aminek ismét rengeteg oka van (anyagi, kulturális, nevelési, politikai, stb.)
0
2006. március 3., péntek 20:17
A turiba nem, de már 1990.-ért is elérhető.
0
2006. március 3., péntek 20:09
De a Donnie Brasco legalább nem került a turiba. Legalábbis egyelőre.
0
2006. március 3., péntek 20:01
Én elsősorban vízjelre gondoltam, amikor a tesztelésre kiadott dvd-k jelöléséről írtam.
Bár, amilyen kritikát némelyik kiadványban olvasni lehet a DVD-król, akár interneten keresztül is nézhetnék, bélyeg méretben.
Mondjuk a weben tíz helyből nyolcnál ugyanazt a szöveget lehet olbasni. :(

Az ismerősöm történetesen az utóbbi volt. :)
A felirat a fimen keresztben ment, nem alatta, és még őt is zavarta. Én meg vigyorogtam magamban, mert a legszebb öröm a káröröm.

0
2006. március 3., péntek 19:57
Nem azért írtam, mert hadakozok, hanem pont azért, mert ez így nem jó.

Sajnos ez tényleg így van, most éppen a Donnie Brasco miatt szívom a fogam. A különbözeten, amit "buktam", kapnék pl. egy vadiúj Warner-kiadványt. Tényleg nem mindegy.
0
2006. március 3., péntek 19:56
az ismerősöd történetesen tesztelő volt, vagy olyan igénytelen paraszt, aki 100 forintos egyrétegű princo lemezre írja ki a gyűrűk urát, következésképpen még az sem fogja érdekelni, hogy megy egy felirat a film alatt? hmm?

"Aki a DVD-t teszteli, valószínűleg nem a cselekményt teszteli, hanem a minőséget, extrákat, stb."

most meg magadnak mondtál ellent: ha egyszer a specifikációkat teszteli, akkor hogy lehetne lerontani a minőséget? akkor pont azt nem tudná tesztelni...
0
2006. március 3., péntek 19:55
"Viszont létezik számos olyan rétegfilm (igen, horrorokra gondoltam:) melyek a hazai dvd-kiadás alkalmával mutatják meg magukat itthon először, ezekhez pedig egész egyszerűen nem készítenek szinkront. Így kénytelen a forgalmazó felirattal kiadni őket. Megjegyzem, ez a "több, mint a semmi" kiadói hozzállás az én szempontomból igen előnyös, hisz ha megnézném, hány horrorfilmem rendelkezik szinkronnal... háát..."

Ebben én is egyetértek. De az olyan filmeknél, aminek van szinkronja (mozi, TV vetítés), ott nem tudom helyeselni azt, hogy nem kerül rá!
0