Keresés

Universal Pictures Hungary

2006. március 3., péntek 13:10
Tökéletesen egyetértek veled, szívemből szóltál.
A szinkron egy luxus, ami nélkül lehet élni. Választhatunk: inkább nézzük a legújabb, legjobb, illetve a klasszikus filmeket eredeti nyelven, felirattal, vagy várhatunk ölbe tett kézzel, hogy a szinkron sült galambja a szánkba repüljön.
Vicc, hogy a magyar ember nem képes olvasni. Nem tudom mit szólnának ahhoz, ha magyar filmet svéd szinkronnal kellene nézniük. Az angol filmekben szereplő színészek angolul beszélnek, és a valódi hangjukon játszanak, eleve egy új színészi alakítás születik a magyar (vagy egyéb) szinkronnal. Nem csoda, hogy Amerikában, ahol nyilvánvaló okoknál fogva szinte nem is létezik a szinkron(dubbing) fogalma, csak az animációs filmeknél (nagy élményként élik meg a színészek, hogy "nédda, én beszélek, és a játékcowboy beszél!" - Toy Story - Tom Hanks), minden külföldi film feliratos.
0
2006. március 3., péntek 13:01
Ment
0
2006. március 3., péntek 12:50
Jó, akkor küld el mélben lécci, ha nem probléma!
Köszi

laci@commit.hu
0
2006. március 3., péntek 12:46
Barátod a Google
0
2006. március 3., péntek 12:40
Nekik nincs honlapjuk, de a kiskereskedelmi online boltjuknak van. De itt nem illik reklámozni őket. Legyen elég annyi, hogy a második legnagyobb forgalmú online bolt. a székhelyük ugyanaz, mint a Select86 Kft-nek.

Barátod a Google!
0
2006. március 3., péntek 12:37
A media Player Classic (nem Microsoft, hanem Gabest termék, és ingyenes) képes arra, hogy különböző helyről vegye a képet, és a hangot. Például berakod az eredeti DVD-t, és hozzá a (mondjuk letöltött) szinkronizált valamit (Akár DVD, akár Divx). Ha ugyanaz a film, akkor nézheted a kifogástalan képet, és hallgathatod hozzá a szinkront.
Adolog hibája csak az, hogy mindez csak számítógépen működik.
0
2006. március 3., péntek 12:36
Ó, még valami. Mostanában (utóbbi 9-10 hónap) szinte csak eredeti nyelvvel nézem a filmeket, tehát a szinkron hiánya csak azon filmek esetében fáj nekem, melyeket ismerek (és szeretek). Nekem így lenne teljes az élmény.
Magyarul nekem egyáltalán nem fájna, ha az aktuális (új) filmek megjelenésein nem lenne szinkron.
0
2006. március 3., péntek 12:34
Jan!

Tudsz mondani egy honlapcímet ? (Select)
0
2006. március 3., péntek 12:32
"Tényleg nem látod be, hogy valaki(k) ellátják a kalózokat anyaggal? És szerinted jó dolog az, hogy ez egy korrupt ország, kezdve a legtetejétől?"

Elmondom akkor, hogy hogyan történik a dolog. A filmek DVD-változatain már az amerikai mozibemutató előtt elkezdenek dolgozni. Ha meghallgatsz néhány audiókommentárt, kiderül, hogy az alkotóknak még fogalmuk sincs a film fogadtatásáról, mert még a díszbemutatót sem tartották meg, amikor felvették a kommentárt.
A digitális transzfer többnyire a mozikópiákkal együtt készül el, tehát már ebben a stációban is létezik DVD-minőségű másolat a filmekről. A megjelenés előtt hónapokkal elkészülnek a tesztlemezek, amelyek többnyire bitre megegyeznek a később kereskedelmi forgalomba kerülő változatokkal. Ezeket küldik ki az egyes alképviseletekhez a különböző országokba, ahol ezek alapján ellenőrzik a helyi forgalmazók a szinkronok, feliratok helyességét, illetve ezeket a lemezeket adják kölcsön újságíróknak, szerkesztőknek, hogy tesztelhessék a kiadványt. Ez azt jelenti, hogy minimum 1-2 hónappal a megjelenés előtt világszerte több száz, több ezer emberhez eljuthat egy tökéletes minőségű, a kereskedelmi változattal tökéletesen megegyező kópia. Biztos ismered azt a mondást, hogy amit két ember tud, az már nem titok. Több száz, több ezer ember között biztos, hogy van 1-2, aki vagy gyenge jellemű (szeret villogni a haverjának, hogy neki már megvan az új Star Wars DVD), vagy gerinctelen, és pénzt csinál a lehetőségből: eladja a kópiát kalózoknak, vagy maga kalózkodik vele. És hidd el, van az a pénz, amennyiért ebben a körben lehet találni tisztességtelen embert. Ha jól emlékszem, a Star Wars I. kópiáját a Lucasnál dolgozó egyik hangmérnök lopta ki, pedig biztos, hogy nem keresett rosszul, de a maffia tudott ennél jobb ajánlatot is.
Mivel bennünk is bíznak a kiadók, így nálunk is rendszeresen fordulnak meg tesztlemezek. A Star Wars, az Indiana Jones korongok hetekkel a megjelenés előtt a birtokunkban voltak tesztelésre, a Fülke SZINKRONOS!!!! teszt-DVD-jét még a magyar mozibemutató ELŐTT megkaptuk.
Az más kérdés, hogy mivel nem vagyunk patkányok, nem éltünk soha vissza a helyzettel.
De azt feltételezni, hogy a nagy kiadók bármilyen szinten támogatnák a kalózokat, enyhe bárgyúság. Mi hasznuk lenne belőle?
0
2006. március 3., péntek 12:28
Ha egy ilyen rétegfilmet kiadnak újra szinkronnal, nem nagyon lesz okunk panaszra, mert ez akkor fordulhat majd elő, ha a piac tökre rendben lesz!
Horrorfilm szinkronos újrakiadása? E kifejezés önmagában is értelmetlen jelenleg, sajnos. :((

Pl. nemrég beszereztem a Gyilkosok gyilkosa (The Replacement Killers) c. filmet is szinkron nélkül, mert már két kiadáson is túl van hazánkban a film, mind2 szinkron nélkül, és nem egy olyan hídehúde film ahhoz, hogy megérje a harmadikat. Így ha azt akartam, hogy meglegyen szépen eredetiben, kénytelen voltam beadni a derekam.
0
2006. március 3., péntek 12:22
"De megtértem!"
És lemondtál a szinkronról. ;-)
0
2006. március 3., péntek 12:19
Én egyszer s mindenkorra megjöttem a kalóz"kiadványok"ból.
Bár azt is meg kell jegyezmi, hogy összesen 3 példányhoz volt "szerencsém".

A kör 2.-ből akadt a kezembe egy, melyen a felirat botrányos volt.
"Emily, put that god-damned tape!" (Emily, nézd meg azt az istenverte kazettát!)
Kalózfelirat: Emily, KÉRLEK, NE nézd meg a filmet! ...
"I m not your fucking mummy" (Nem vagyok a kib*szott anyád!)
Kalózfelirat: Nem vagyok az anyád, b*szd meg!
Értitek...

A másik a Felejtés c. filmről volt, extrák tekintetében is tökéletes mása az eredeti példánynak. A gond ezzel az, hgy egyetlen akció keretében sem voltam hajlandó megvenni az eredeti példányt (bár annyira nem is szívem csücske a film). Vagyis átéltem magamon a kalózmagatartást: ha "megvan így", nem kell úgy. Emiatt kerülöm a kalózpéldányokat, mert nem akarom, hogy még egy ilyen előforduljon.

A harmadik Az élőhalottak éjszakája (1990) c. filmről volt, szinkronsávval.
Az eredetin nincs szinkron, ám mégis megvettem, mert imádom a filmet, és kíváncsi voltam az extrákra. Megérte! Az eredeti hang élménye ráadásul fenomenális.

No, most betekintést nyertetek életem bűnös részeibe... :)
De megtértem!
0
2006. március 3., péntek 12:16
Ja, és a multik sem küldik vissza a filmeket. Jelenleg is árulják az Universal DVD-it, már amiből még maradt.
0
2006. március 3., péntek 12:13
"Jelenleg nem beszerezhető, mert a Universal kivonult a régióból. Az eladatlan példányokat visszaküldték a multik a Universalnak, ők pedig majd visszaküldik az anyacégnek, vagy bezúzzák a maradékot."

Az Universal magyarországi készletét a Seletct vette meg, nem bezúzták. És a saját online boltjukban árulták/árulják még ma is. Én is vettem tőlük egy-két dolgot, mert itt nem volt. De neki sem volt a Férfiszenvedélyből, tehát elfogyot.

"Tényleg nem kellene összeesküvés elméleteket gyártani. Összesen arról van szó, hogy a Nike, a Pierre Cardin meg a Rolex szívesen nyitnak üzletet Londonban, mert tudják, hogy ha felbukkan a környékükön egy kínai piac, ahol a termékeik hamisítványait árusítják, az angol bűnüldöző szervek hamar lecsapnak, és rendet tesznek. Budapesten már nem biztos, hogy ugyanilyen lelkesen nyitják az üzleteiket, hiszen a feljelentést felvevő nyomozó is a kínai piacon vette a Nike zokniját és a Rolex óráját. Egy darabig küzdenek az elemekkel, aztán ha látják, hogy nagy az ellenállás, elhúzzák a csíkot.

Tényleg nem látod be, hogy valaki(k) ellátják a kalózokat anyaggal? És szerinted jó dolog az, hogy ez egy korrupt ország, kezdve a legtetejétől?
0
2006. március 3., péntek 12:07
Ha jól tudom, jóval a megjelenés előtt már készen vannak, akár legyártva is a különböző kiadványok!
Nekem pl az Oroszlánkirály és a Mátrix Forradalmak is a hivatalos megjelenés előtt kb 1 héttel fent volt a polcomon, mivel az egyik barátom barátja volt egy T&CO-s DVD beszállító srác, akinek a megjelenés előtt már volt pár darab a kiadványokból! Ha még inkább tűz közelben vagy akkor akár 1-2 hónappal előtte is átmehet a kezeden egy kiadvány, gondolom én!?
0
2006. március 3., péntek 12:06
"Megjelent 2005. február 8-án, tehát, nem egészen egy évig volt kapható. És jelenleg sem beszerezhető, ebből következik, hogy az összes legyártott példányt eladták."

Jelenleg nem beszerezhető, mert a Universal kivonult a régióból. Az eladatlan példányokat visszaküldték a multik a Universalnak, ők pedig majd visszaküldik az anyacégnek, vagy bezúzzák a maradékot.

"Ez egy kelet-európai feliratokkal kiegészített nyugat-európába szánt kiadvány. A kelet-európai költsége mindössze a feliratokban, és a borítókban jelentkezett."

Ennek köszönhetjük, hogy egyáltalán kapható volt a mi piacunkon. Azt írtam, hogy csak a borító költsége több lehetett, mint amennyi összbevétel származott a magyar eladásokból. Akkor még mindig nem beszéltünk a felirat és az anyagköltségről. És miért gondolod, hogy az jó egy üzleti vállalkozásnak, ha az energia és pénzbefektetéssel piacra dobott termék kitermelte az önköltségi árát?

"hol van itt a veszteség?"

Hol itt a nyereség?

"Csak nem gondolták azt, hogy egy feliratos rétegfilmből száezer darab fogy el Magyarországon"

Csak nem gondolod, hogy nincsenek értelmes számok 100 és 100.000 között? Még a legdrágább luxuskocsikból is majdnem többet adnak el, mint amennyit egyik-másik DVD-ből.

Tényleg nem kellene összeesküvés elméleteket gyártani. Összesen arról van szó, hogy a Nike, a Pierre Cardin meg a Rolex szívesen nyitnak üzletet Londonban, mert tudják, hogy ha felbukkan a környékükön egy kínai piac, ahol a termékeik hamisítványait árusítják, az angol bűnüldöző szervek hamar lecsapnak, és rendet tesznek. Budapesten már nem biztos, hogy ugyanilyen lelkesen nyitják az üzleteiket, hiszen a feljelentést felvevő nyomozó is a kínai piacon vette a Nike zokniját és a Rolex óráját. Egy darabig küzdenek az elemekkel, aztán ha látják, hogy nagy az ellenállás, elhúzzák a csíkot.
0
2006. március 3., péntek 11:58
1. Nem kapják el. Még azt sem, aki gyártatja a DVD-ket, legfeljebb a piti terjesztőket, de még azokat sem. A rendőrök is letöltenek, és a piacon vásárolnak.

2. Nem merész feltételezés. Tény. Láttam már néhány kiadás előtti másolatot, amit később összehasonlítottam az eredetivel. Minden egyzett, eltekintve az áttömörítéstől. A menü ugyanaz, néha még az extrák is megmaradnak. Nem hiszem, hogy valami sugallat hatására gyártották le párhuzamosan ugyanazt.
0
2006. március 3., péntek 11:55
Mindjárt sírva fakadok... :(
Még várok pár évet, aztán ha nem lesz semmi, akkor megrendelem az amazonról a hosszú évek óta várt kiadványokat!
0
2006. március 3., péntek 11:50
Aki kilopja a hivatalos megjelenés előtt az anyagot, és felteszi a netre annak kis szöges kalapáccsal veregetik porrá a tökét, majd hosszú évekre dutyiba küldik hogy nyalogathassa azt, plussz fizethet még kártérítést is ha kijött, aminek összekaparására rámegy majd a fél élete (márha elkapják)! :)

Nagyon merész, és vicces is 1ben amit állítasz!
0
2006. március 3., péntek 11:47
Vigasztaljon az, hogy a tervezett holland változaton lesz magyar felirat, csak nem lesz, aki itthon kiadja.
0
2006. március 3., péntek 11:44
Tévedsz.
Amit a megjelenés előtt le lehet tölteni a netről, az a később megjelenő DVD anyaga. Szó sincs semmiféle VHS-ről.
0
2006. március 3., péntek 11:42
Ez tetszett!:-)
De Jan is érdekeseket mond, azért érdemes meghallgatni, még ha a King Kong esetében nem is megfelelően fogalmazott, pontosan érthető, mire célzott: Peter Jackson King Kong-jának dvd megjelenése a Universal jelenlegi helyzete folytán csúszhat Magyarországon. Azért remélem, hogy egy garantált sikerfilm esetében, mint amilyen ez is, nem kapunk majd a "lesajnáltak által megérdemelt" lebutított dvd-t. A Gyűrűk Ura után a King Kong-nál is biztos valami csodás kiadásra számíthatunk. Reméljük a legjobbakat.
0
2006. március 3., péntek 11:40
Nos, ha már a Férfiszenvedély-nél tartunk.
Megjelent 2005. február 8-án, tehát, nem egészen egy évig volt kapható. És jelenleg sem beszerezhető, ebből következik, hogy az összes legyártott példányt eladták.
Angol, német, francia mono hanggal jelent meg, angol, német, francia, holland, magyar, lengyel, cseh felirattal. Ugye, nem állítod, hogy ez csak a magyar piacra készült.
Ez egy kelet-európai feliratokkal kiegészített nyugat-európába szánt kiadvány. A kelet-európai költsége mindössze a feliratokban, és a borítókban jelentkezett.
De, ha minden példányt eladtak, és csak a borítónak, meg az aláírásnak voltak külön költségei, akkor hol van itt a veszteség? Csak nem gondolták azt, hogy egy feliratos rétegfilmből száezer darab fogy el Magyarországon, ahol nagy hagyománya van a szinkronos filmeknek?

Az meg nem összeesküvés elmélet, hogy valaki ellátja nyersanyaggal a kalózokat. Ha jól belegondolsz, Te is beláthatod.
0
2006. március 3., péntek 11:37
A kiadók által támogatott kalózkodás szerintem távolabb áll a valóságtól mint az a folyamat, ami lényegében megegyezik egy igényes házi videó elkészítésével: begépeled a feliratot, időzíted a sorokat, bedigized a szinkront VHS-ről, TV-ből, megfelelően időzíted azt is, Photoshoppal készítesz hozzá ízléses magyar menüt, majd a megfelelő programmal összepakolod az egészet fejezetekkel és "Save Project As"! És mindezt pár nap alatt!
"Biztosan" sokkal komplikáltabb dolog mindezt erre kitalált professzionális céleszközökön kivitelezni mint egy kb 100-150e Ft-os PC-n!

Kíváncsi vagyok a Blu-Ray és a HD-DVD esetében vajon ténylegesen kihasználásra kerül-e majd az a rengeteg felhasználható hangsáv, feliratsáv!?
Jó lenne, ha 2-3 normál (+1-2 gyűjtőknek szánt) változat lenne csak egy filmből, melyeken a piacon szereplő összes ország szerepelne szinkronnal, és felirattal! De ezt biztos lehetetlen dolog lenne megszervezni, kontrollálni! Mondjuk a korai DVD kiadványokon ott volt az a 15-20 felirat (Cápa, Jurassic Park, A jövő hírnöke,...), melyeket a HDs formátumoknál már ugyanennyi szinkronnal is ki lehetne bővíteni!
0
2006. március 3., péntek 11:34
Hogyne, érdekelt vagyok abban, hgy fenntartsam a Veled való kommunikációt, mert remekül szórakozom, egy vicclap hozzád képest kutyaf*sza... :))

Ha lehetőségem lesz rá, visszamegyek az időben, és kiadom csak Neked 1933-ban a King Kong-ot! :)
0