Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2014. május 28., szerda 9:42
Ez mind szép és jó... amíg el nem kezdik butítani a hagyományos, 1080p lemezek képét, hogy látszódjon a különbség, biztos, ami biztos - igaz, megnyugtató, hogy folyamatosan működnek azok a független (?) tesztoldalak, akik közölnék, ha gond volna.
(Némelyik korai Universal DVD tűéles képét elnézve siralmas, miféle kódolás- és tömörítésszörnyeket képesek forgalmazni manapság.)
0
2014. május 27., kedd 23:04
According to Lowry, the only benefit of a 6K transfer over 4K might be some slight bit of detail in the noise floor: 4K resolution is already getting lost in the film grain. It s Lowry s position that instead of higher resolution, we should clamor for higher dynamic range. Instead of 10 bit, why not 16 bit?, he asks. Wouldn’t it be nice to have high dynamic range? This will reveal more details in the shadows and the blacks, with higher frame rates for film. The advantages of 6K, if there are any, are so subtle that the economics outweigh the benefits. Perhaps it would be more beneficial to save the money spent on such a costly transfer — a 6K scan requires a new telecine scanner, such as the Northlight CCD — and instead direct Hollywood budgets to save more historic movies at 4K.

Harris, meanwhile, actually has used the Northlight 6K scanner — on the subtitles in Godfather II. I like the image to be as perfect and as true to the original film as possible, he says. So rather than digitally creating new subtitles, we went back to the original title rolls, and we scanned them in 6K and down-res’d to 4K. This gave us a slight advantage — a knife edge image. Everything else we did at 4K.
0
2014. május 27., kedd 23:03
Régi cikk, de én csak most szembesültem vele:

A 6K transfer is just an attempt at marketing position d e clares Lowry Digital Images  Chief Technical Officer John Lowry, who s done high-definition and 4K transfers on some of Hollywood s greatest films, including North by Northwest, Gone with the Wind, Citizen Kane, Snow White and the Seven Dwarfs, Singin  in the Rain, and the Indiana Jones and Star Wars collections. Everything on film is captured at 4K, down to the film grain. In fact, if there is any motion, there’s even less resolution than 4K. If the camera pans, there’s less than 4K. The bottom line is this measurement of resolution is fragile. Any movement, and you’re probably at 2 or 3K in terms of actual resolution due to the blurring caused by camera shutter limitations (similar to how movement causes a blurry image when you’re shooting a still frame picture). Even slight camera pans and tilts will cause this. If you’re gonna talk about 6K, why not 8K, or 10K? At some point, it just becomes ridiculous. Bottom line: 4K is pretty darn good.
0
2014. május 27., kedd 20:46
A 10-es különítmény BD (szinkron + felirat):

http://www.bluray-disc.de/blu-ray-filme/der-wilde-haufen-von-navarone-1978-blu-ray-disc

Ugye nálunk is ki lesz adva? A DVD-kiadványom sajnos ebből is elkezdett rohadni, köszönhetően a szar tokjának...
0
2014. április 8., kedd 20:44
Ej ezt meg elfelejtettem.
Köszi bratyó ;-)
0
2014. április 8., kedd 20:43
Sajnálatos, de.
Akkor ez jó ok hogy vegyek egyet.
0
2014. április 8., kedd 20:32
sőt...
utána se.
nálunk független, IC-nél van, ők meg a csőd szélén
0
2014. április 8., kedd 20:28
Volt már szó róla csak nem nagyon emlékszem. A terminator - Az ítélet napja nincs a BD megjelenések között idehaza a közeljövőben ugye? Tehát idén semmi esetre se, de jövőre se igazán?
0
2014. április 3., csütörtök 17:08
Persze, igazad van. De én nem azt éreztem, hogy túl erőszakoltan racionálisan értelmeztem, hanem hogy önmagában az egész háttér számomra irracionális volt...

Millió ilyen példa van, ami filmeket ki nem állhatok. Ha egy valódinak aposztrofált történetet valós környezebe helyeznek, akkor tessék már a környezetet hitelessé tenni. Semmi bajom nincs a sci-fivel, a fantasyval, mert azok eleve nem valós környezetek. No de egy vonat, ami 17 évig megy megállás nélkül... nos, az azért elgondolkodtat.

Magyarán: én nem kerestem a buktatókat, azok jöttek nekem.  :)
0
2014. április 3., csütörtök 17:00
...még annyit a vonathoz, hogy nyilván nem az egyenlítő körül ment körbe-körbe, hanem akár a kontinenseket átszelve hosszában is, szóval van annyi szárazföldnyi hely a Földön, hogy kijöjjön ez a távolság! :)
0
2014. április 3., csütörtök 16:58
Elolvastam, a véleményem pedig az, hogy ennyire nem szabad racionálisan értelmezni ezt a filmet! Tkp. egyik filmet sem, mert akkor elvész a szórakozás öröme! Abszolút nem foglalkoztattak ezek a kérdések a film megtekintése közben, hiszen nem dokumentumfilmet néztem. Nyilván mindenki más szemmel ül le egy film elé, de egyszerűen a mozizás (filmezés) élményét venné el, ha mindig próbálnék ésszerű magyarázatot találni mindenre. Amúgy természetesen sok igazság van abban, amikkel érvelsz, de én szemet tudok ezek felett húnyni. Egyszerűen érdekes volt, izgalmas, számomra fontos kérdéseket feszegetett, szóval élveztem minden pillanatát. Nem vagyunk egyformák, de ez így van jól! :)
0
2014. április 3., csütörtök 13:54
Szeretettel várunk!! Közben én kiszámoltam, mennyit is megy a vonat egy év alatt... :)
0
2014. április 3., csütörtök 11:03
Kösz, most már meg van mi az amit biztosan kerüljek el messzire.:)
0
2014. április 3., csütörtök 1:23
http://filmforum.hungarianforum.com/t66p45-weide-irasai#2123

Innentől. :)
0
2014. április 3., csütörtök 1:18
Számomra ez a film egy iszonyatos társadalomkritika, tele szimbolikus jelentéssel bíró eseményekkel. Szeretek a filmekbe belegondolni dolgokat (lehet, néha jogtalanul), amiken utána lehet agyalni. Szívesen folytatnám a beszélgetést erről, de lehet, ez nem a legjobb hely erre. Melyik topicban is folyt a diskurzus? :)
0
2014. április 3., csütörtök 0:15
Meglengettem a filmet egy másik, -általam eléggé lenézett- filmes fórumon is, ott a legjobb értékelése az 5/10 volt... pedig olvasva hazai filmes blogok kritikáit, eléggé odavoltak érte, ahogy a fesztiválokon is zabálták a Hóvágót... eléggé megosztó film.
0
2014. április 2., szerda 22:55
2:2 :)
0
2014. április 2., szerda 22:44
Persze hogy nincs. Én mint már írtam néhány napja abszolút R2D2 véleményét osztom. Amikor anno megtaláltam a trailerét a neten nagyon felvillanyozott a téma. Rögtön írtam is neki mert tudom szereti az ilyen világvége feelinget :) Azután mikor elérhetővé vált jött a számomra fekete leves. Na de nem is olyan fontos kinek melyik film tetszik melyik nem. A lényeg, hogy beszélgetés legyen.
0
2014. április 2., szerda 19:16
:) még nincs vége...
0
2014. április 2., szerda 19:14
2:1 :)
0
2014. április 2., szerda 18:49
Egy kis Ford Mustang modell egy aszfaltot imitáló talpazaton abban pedig a film egy normáltokban becsúsztatva?
Gondolom azért, hogy lesz csak furcsa, hogy mindenféle van ami még csak eztán lesz moziban is. Ez az űber giga mega faszányos autós film pedig sehol.
0
2014. április 2., szerda 14:00
Snowpiercer az egyik leg... áhh, lásd a topikomat! :D
0
2014. április 2., szerda 13:49
Snowpiercer az egyik legnagyobb csalódás az elmúlt időszakban, amit láttam! :)

:)))))))))))))))))
0
2014. április 2., szerda 12:41
Snowpiercer az egyik legjobb film az elmúlt időszakban, amit láttam! :)
0
2014. április 2., szerda 12:22

lehet hogy még nem jelentették be, ha jól tudom még a BD premier dátuma sem biztos, de ha igen, akkor is van még idő a steelbook bejelentésére, nem feltétlen kerül napvilágra a sima kiadással együtt.
szerintem biztos lesz, Amerikán kívül mondhatni nagy siker volt és még mindig fut a mozikban, plusz manapság már minden létező film megjelenik steelbookban, úgyhogy szerintem számíthatsz rá!
0