Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2008. december 29., hétfő 17:58
Az nincs sajnos.
0
Ja és az osztrák kiadásról van szö, bár gondolom máshol is ugyanez.
0
gondolom magyar vonatkoás nincs a lemezen?
0
2008. december 29., hétfő 17:52
World Trade Center (2BD)

Magáról a filmről nem nyilatkoznék, van akinek bejön, van akinek nem, tény hogy nem a legjobb Oliver Stone film, de szerintem egy nagyszerű dráma.

Kép:

1080/24p Mpeg-2 tömörítésű, 1.85:1 képarányú. Kiváló képminőség, igaz nem régi film, azt kaptam tőle amit elvártam. Sok benne a sötét jelenet, de ott is minden nagyon részletes, tűéles. Persze ne akarja senki a Sötét Lovag IMAX jeleneteihez hasonlítani, de ezt leszámítva nálam az etalonok között van.

Hang:

Dolby Digital 5.1 (640kb/s). [Sokan azt mondják ez megegyezik nagyjából a Dolby Digital Plus -al, nem tudom, ilyen hangsávval még nem találkoztam BD-n, szerintem nem is fogok] Ahhoz képest hogy nem TrueHD vagy DTS-HD, szerintem nagyon jól szól, részletgazdag, és a mélynyomót is megdolgozza. A háttérhangsugárzókat kihasználhatták volna jobban is szerintem. Nem mondom hogy kevés szerepet kapnak, de sok mindent rájuk lehetett volna küldeni.

Extrák:

Az első lemezen kommentárok, a másodikon számtalan kisfilm a készítésről, szeptember 11-ről, és egy Oliver Stone interjú Önmagáról, New Yorkról, Szeptember 11-ről, Előzetesek, képgalériák, stb. Mindez HD-ben, 1080/60i-ben.

Egy remek kiadvány, részemről 9/10 lenne, ha megkapott volna egy DD TrueHD vagy DTS-HD hangsávot, és ott talán jobban kihasználták volna a hátsó hangszórókat.
0
2008. december 29., hétfő 17:36
A Sötét lovag
A Begins után végre azt kaptam Batman BD-s szereplésétől, amit vártam,kitűnő képminőséget.A képarányváltás nem zavaró,IMAX-ban az akciójelenetek már a mozisélményt súrolták.A kiadvány extrái azonban szégyenletesek.Az első lemezen helyett foglaló kisfilmek még elmennek,de sok újdonság nem derül ki belőlünk,néhány technikai adat,nem több.A 2. lemez tartalmaz két terjedelmes werket,az egyik Batman kütyüiről(már megint) és azok valóságalapjáról szólnak.
A 2. a sötét lovag lelkét boncolgatja,zéró érdékességgel, az előző batman kiadványokon ez a téma már kilett tárgyalva.A Gothami hírfelvételek első nézésre érdekesek,de kb 5 perc után meglehet unni.A képgaléria( pár érdekes Ledger pillanat kivételével)sem túl érdekfeszítő.Semmi Így készült...,vagy kisfilm Ledger játékáról,Joker megformálásának nehézségeiről.
0
2008. december 29., hétfő 17:32
:D :D :D :D :D
0
2008. december 29., hétfő 16:21
Ha,nem tetszik a Hihetetlen Hulk ,nézd akkor a Pókember 3.-mat.Azzal a filmmel vallatni lehetne.
0
2008. december 29., hétfő 13:05
száálitó 2-n szintén ott a szinkronunk
0
2008. december 29., hétfő 13:03
A Redbelt-en meg TRU-HD-s szinkron van!
0
2008. december 29., hétfő 13:03
Hát nem tudom ki hogy van vele, de engemet egyáltaln nem hat meg ha egy szar film kijön Blu-Ray -en. Régi filmnek semmi értelme sincsen. Pl. Batman 1966, ki a fenét érdekel hogy milyen szép a a kép az akkorihoz képest? A technika, effektek gagyik. Meg ott van a  A Hihetetlen Hulk is. Azért nem veszem meg mer a 2 órás filmből van benne 20 percnyi akció. Ahogy elnézem itt a képeket mindenki arra megy rá hogy minnél több filmje legyen ( Tisztelet a kivételnek ), amit majd csak egyszer fog megnézni. Hát Gratula nekik.
0
2008. december 29., hétfő 12:59
Nem lennék ebben olyan biztos, mert még nem véglegesek a speckók, és akkor a Tropic Thunder-en sem lennénk rajta...
0
2008. december 29., hétfő 12:55
azon nem vagyunk rajta  :(
0
2008. december 29., hétfő 12:53
De legalább biztossá vált, hogy nem kell feleslegesen megvenni DVD-n. A Sasszem dettó ugyanígy járt...
0
2008. december 29., hétfő 12:50
ez kurva jó,h mindenhol kaphatóak magyar vonatkozású Paramount/DW BD-ek csak nálunk nem! röhej!
0
2008. december 29., hétfő 12:45
Huhú, ide tessék kattintani:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=16626&level=250

Idehaza mikor lesz? Esetleg a Rendezői változatban? :DDD
0
2008. december 28., vasárnap 20:46
Kár, hogy Dr. Nyelvtan nem jár erre mostanában.
0
2008. december 28., vasárnap 20:44
Én nem nevezném bajnak, bár volt már olyan teszt, ahol fikáztam a képet rendesen, lásd AC/DC: Live At Donington... :)))
0
2008. december 28., vasárnap 20:44
csak az a baj rossz hejre irod!
0
2008. december 28., vasárnap 20:43
Talán az a "baj", hogy még nem vettél rossz lemezt. :)
0
2008. december 28., vasárnap 20:42
Nem vetted el a kedvem, elvégre azért írom ezeket a teszteket, hogy tisztában legyetek a kiadvány minőségével, mielőtt vásárlásra adnátok a fejeteket, és esetleg beleszaladnátok egy gyenge kiadványba... :)))
0
2008. december 28., vasárnap 20:40
Hát, az Excalibur DVD-transzfere képileg igencsak a hordó f*s kategóriába tartozik...
0
2008. december 28., vasárnap 20:39
Én nem szeretném elvenni a kedved. Ha szívesen írkálsz, ne törődj a fanyalgókkal, vagy fogd fel építő jellegű kritikának. Úgysem tudsz/akarsz mindenkinek a kedvében járni, nem igaz?
0
2008. december 28., vasárnap 20:36
Ha egyszer ez az igazság, miért írjak mást? :DDD

Elég jó szemem van ahhoz, hogy lássam, minek jó a képe, és melyiknek gyengébb. :)))
0
2008. december 28., vasárnap 20:33
Én el szoktam olvasni, bár nincs Blu-Rayem... szóval ne hagyd abba szerintem.
0
2008. december 28., vasárnap 20:31
Pedig komolyan megfontoltam, hogy leállok a dologgal, mert ahogy látom, nem sok mindenkit érdekelnek...

Na mindegy, majd átmásolom őket a BD-k oldalaira, ha lesz időm...
0