Keresés

Halottaink...

2008. január 31., csütörtök 12:43
Nyugodjék békében!Az egyik legkarakteresebb magyar hang volt, Jack Bauer, Mike Delfino, Lincoln Burrows, Brad Pitt és Aragorn elnémult :( Szörnyű, mily veszteségek érik a film- és színházvilágot mostanában :( Csak 38 éves volt, RIP Selmeczi Roland!
0
2008. január 31., csütörtök 12:28

Elhunyt Selmeczi Roland színész
2008. január 31. 11:06

Elhunyt Selmeczi Roland, a 38 éves színész szerdán szenvedett halálos autóbalesetet - erősítette meg az MTI értesülését a szolnoki Szigligeti Színház. Bor Zoltán, a teátrum produkciós vezetője elmondta: Selmeczi Roland szerdán délelőtt még a színházban próbálta a Fekete szárú cseresznye című darabot, majd néhány órás pihenést követően elindult Budapestre. A színész Újhartyán közelében szenvedett halálos autóbalesetet - mondta Bor Zoltán.
0
2008. január 28., hétfő 11:49

Heath Ledger: "Örök diák vagyok"
Csákvári Géza, 2008. január 28.
Heath Ledger január 22-én hunyt el New Yorkban. Huszonnyolc éves volt, generációjának egyik legnagyobb tehetsége. A halála utáni napokban világméretű kultusz alakult ki személye körül. A New York Times kiemelt helyen hozta Ledger "élete egyik utolsó interjúját". A színész lapunknak is nyilatkozott a közelmúltban. A beszélgetés a legújabb Batman-mozi, A sötét lovag forgatási szünetében zajlott, amikor Heath megjelent az I m Not There világpremierjén, a velencei fesztiválon. A filmben Bob Dylan blueszenészt személyesítette meg.

- Az I m Not There finoman szólva rendhagyó, kísérletező mozi.

- A tegnapi díszbemutatón láttam először. Imádtam! Nagyon szkeptikus voltam az egésszel szemben, nem tudtam, hogy mire számítsak. Varázslatosra sikerült, nem is igazi film. Ha például lehalkítanám a dialógusokat, ugyanazt az élményt nyújtaná: Dylan zenéjét, élet- és művészetfelfogását. Egy életrajzi filmnél a bemutatott művész iránti tisztelet a legfontosabb. Ezt manapság sokszor elfelejtik, Todd Haynes (a rendező - A szerk.) viszont nem.

- És mit jelent önnek személy szerint Dylan?

- Bár tiniként sokat hallgattam, akkor még nem értettem meg költészete zsenialitását, szavai erejét. Fel kellett nőnöm hozzá. Mai fejjel úgy látom őt, mint a művész mintapéldáját, aki képes arra, hogy folyamatosan megújuljon, ha úgy tetszik, újra felfedezze magát. Példakép is egyben, mert ez az, amit én a színészetben el szeretnék érni. Inspirál, mert segít leküzdeni a kudarc miatti félelmeimet.

- Az I m Not There-ben öt színész személyesíti meg Dylant. Olvasta az egész könyvet, vagy csak a saját szerepére koncentrált?

- Elolvastam a teljes forgatókönyvet. Nagyon intenzív írásmű, kellemes agymunka volt megfejteni. Ami a játékot illeti, nekem volt a legkönynyebb feladatom, mert sem fizikális külsőségekben, sem hangban nem kellett Dylanre hasonlítanom. Todd elmagyarázta, hogy milyen képi stílust képzel el az én jeleneteimhez, ehhez igazodtam a játékban: mintha egy pikareszk regény főhőse lennék. Nekem Dylan lelki dilemmái jutottak. A szerelmi szenvedései, a házasságának szétesése, az önértékelési problémái, karrierje válságai.

- Most, hogy látta a filmet, mit gondol, ez volt a leginkább önnek fekvő Dylan-szerep?

- Ez volt az egyetlen, amely még szabad volt! De szerintem a többi közül egyiket sem tudtam volna eljátszani. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy ez áll hozzám a legközelebb - remélem legalábbis.

- Az utóbbi években jobbnál jobb szerepekben tűnt fel. Nem kasszasikerekben, inkább igényes, érzékenyebb művekben.

- Igen, úgy gondolom, ez annak a következménye, hogy felnőttem, érettebbé váltam. Minden egyes megnyilvánulás, legyen az színészet, vagy valami egészen más forma, annak megmutatása, hogy ki is vagy valójában. Nem az a fajta ember vagyok, aki könnyedén hoz létre bármit is, de így szeretem magam. Folyamatosan kutatom a továbblépés lehetőségét. Örök diák vagyok.

- Hálás lehet, hogy olyan kvalitásos rendezőkkel dolgozhatott, mint Ang Lee, Todd Haynes vagy Christopher Nolan.

- Nincs karriertervem, nem tudom, hogyan alakul a személyiségem. Nem szeretek tervezni, kidobott idő. Az ajánlatok folyamatosan jönnek, ha valamiben látok fantáziát, elvállalom. Ha van is tervem, csak arra, hogy önmagamat teszteljem vele. Egy bizonyos szint után ugyanis nincsenek próbák, nincs casting, neked kell lenni a saját szereposztódnak. Egyedül rajtad múlik, hogy mit vállalsz el, mert a stúdiófőnökök és producerek szerint "mindenre képes vagy".

- Akkor ön választotta ki magának Jokert a Batmanben?

- Ha elvállalok egy szerepet, nagyon sokszor visszautasítom utólag, majd ismét igent mondok. A bizonytalanság állandó tényező az életemben. Joker esetében öt perc után biztos voltam benne, hogy akarom. Christopher Nolan (a Batman: Kezdődik! és a készülő A sötét lovag rendezője - A szerk.) teljesen átformálta a Batman-franchise-t. Pályafutásom során sosem játszottam még ennyire szélsőséges szerepet, egyszerűen lenyűgöző. Attól sem félek, hogy Jack Nicholsonhoz hasonlítnak majd, teljesen másképp közelítettünk a figurához. Négy héten keresztül egy bezárt hotelszobában fejlesztettek ki azt a hangot, amely még véletlenül se hasonlít az övéhez.

- Ang Lee, a Túl a barátságon rendezője állítólag az őrületbe kergeti a színészeit. Igaz ez?

- Így van. A hallgatással. Sosem szól hozzád. Ezért sokszor éreztem úgy, hogy nem vagyok elég jó. Ezzel nagyon sokat
hozott ki belőlem.

- Vannak, akik nagyon nehezen dolgozzák fel a sztárlétet. Ön hogy áll ezzel?

- Nem érzek semmilyen fizikai fájdalmat. Az ember megtanul ezzel együtt élni. Nehéz a világ szeme láttára felnőni, extra érzékennyé válsz, de már belefáradtam, hogy ezen dühöngjek. Ráadásul mióta megszületett a kislányom, nem én vagyok a legfontosabb. A színjátszás számomra munka, rengeteg más remek dolog van a világon, amiben az ember elmélyülhet. Sokan a sztárlét fogságába esnek, de az egy igazi szerződés az ördöggel. Remélem, mindig ki tudom majd kerülni.
0
2008. január 24., csütörtök 11:06
Továbbra sem tudok napirendre térni Heath halála felett. Hatalmas veszteség, egy nagyon tehetséges fiatalember volt, de ezt mindenki tudja. Szörnyű, hogy ily hirtelen ért véget az élete, holott még számos siker és boldogság várt rá. ahogy Johnny is mondta, ill. Heath szomszédja, Joker szerepe egy kicsit felemésztette s nem tudott szabadulni a szereptől, rossz alvó lett. Körülbelül délután 1-2 körül akart egyet aludni, valami felzaklathatta, de ezt már konkrétan sosem tudjuk meg. Tegnap délután fellapoztam egy 7 éve vásárolt mozimagazinomat (FilmCsillag), benne egy roppant szimpatikus, vagány, jó humorú interjú Heath Ledger-rel. Egy kis aktuális is az van benne:HL: "...Furcsa dolog a színészeket versenyeztetni a díjakkal, meg ilyesmikkel. Hogyan döntöd el melyik a jobb játék? Kiosztják Az év legjobb feje díjat is? Körülnézel, s azt mondod, idén te vagy a legjobb fej?Riporter: Ezek szerint nincs túl jó véleményed az Oscar-ról.HL: Az akadémiai díjkiosztó végül is egy k.... tévéműsor. Úgy értem ki a francot érdekel? Csak egy nagy tévéműsor, ahová minden sztárt elráncigálnak, a világon mindenütt sugározzák, és bezsebelik a nagy dellát. Vegyük el a tévét, a sikert, a csillogást meg a sztárokat. Ha az Oscar-kiosztás egy hotel szobában lenne, minden díjazott azt mondaná rá. "B.......k meg!" Senki nem menne el rá."Nyugodj békében Heath, nem feledünk!
0
2008. január 24., csütörtök 9:26
Nagyon jó, emberi ez az ebédnél készült kép.
Nyugodj békében Heath!
0
2008. január 24., csütörtök 3:12

0
2008. január 24., csütörtök 2:40
Tetszett az igazság amit írtál.

Az egyetlen probléma, hogy ez nyilvánvaló és mégsem tesz ellene senki semmit.
"Nekik" (a pénzgyárosok = menedzserek, producerek, rendezők) a legfontosabb, hogy a pénz bejöjjön. A személy lényegtelen. Ha az egyik kidől (R.I.P), 100 másik jelentkezik a helyére; és ha abból csak kettő tehetséges, máris sztárt varázsolnak belőlük, és forog tovább az üzleti kerék!
Ez itthon is így üzemel, azzal a kivétellel, hogy hamarabb elfelejtjük a semmiből érkezett sztárocskákat, akik ha 1 kicsit is halványodnak, rögtön mennek a süllyesztőbe.

Szerencsére 1 ideig még emlékezni fogunk Heath Ledger-re, mert, bár rövid volt, de maradandó.
Emléxem, a Brokeback Mountain-ra csak hosszas rábeszélés után tudott becsalogatni a feleségem.
Nagyon tetszett.
Ennyi. Bocs Mindenkitől.

Uhhh.

R.I.P. Mr.Heath Ledger
0
2008. január 24., csütörtök 0:09
NYUGODJÉK BÉKÉBEN!!!
0
2008. január 23., szerda 23:52

A Dark Knight első 6 perce. Heath Ledger, mint Joker. Kétség sem fér hozzá mekkora alakítás lesz.
0
2008. január 23., szerda 23:51
http://www.movieweb.com/v/V07L13gorBJKOQ"> name="wmode" value="transparent">http://www.movieweb.com/v/V07L13gorBJKOQ" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="339">
A Dark Knight első 6 perce. Heath Ledger, mint Joker. Kétség sem fér hozzá mekkora alakítás lesz.
0
2008. január 23., szerda 20:30
Ez a lényeg!
0
2008. január 23., szerda 18:29
Komolyan mondom, még egy színész halála sem tudott ennyire sokkolni, mint Ledger igencsak korai távozása. Egyből Fabián Bielinsky jutott eszembe, meg persze Brandon Lee és James Dean is. Ledgernek sikerült kimásznia a gödörből, ami nála egy cowboyszereppel és a The Dark Knight promójával jött össze. Ez két igencsak nehéz szerep, és azt hiszem már a TDK előzetesében is nyílvánvaló, mennyire karizmatikus egyéniség volt Ledger. A 10 dolog... és a Szörnyek Keringője szerepei is színes egyéniségre vallanak. Épp ezért fájó igazán halála, mert tényleg csak most ért meg karrierjének gyümölcse, és elképzelni sem lehet, vajon milyen alakításokat kell nélkülöznünk. Mindenesetre Jokerre a nyáron más szemmel fogunk nézni.
U.i.: Terry Gilliam meg sajnos kiérdemelte a minden idők legszerencsétlenebb rendezője címet. Kíváncsi vagyok, meg tudja-e menteni az új filmjét.
0
2008. január 23., szerda 17:53
mindtower! nagy igazság van abban amit írtál, minden szavával egyetértek.
0
2008. január 23., szerda 17:29
aki szeretné...
0
2008. január 23., szerda 17:29
Ne haragudjatok, srácok, nem akarok kegyeletsértő lenni, vagy ilyesmi, de szerintem legyen elég annyi, hogy youtube-on fellelhetők róla videók... a szeretné rászánni egy kis idejét, megtalálja.
0
2008. január 23., szerda 17:25

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. január 23., szerda 17:18

- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. január 23., szerda 17:18
Azt hiszem, tökéletesen megfogalmaztad a lényeget.
0
2008. január 23., szerda 17:07
Egy emlékezetes pillanat a 10 dolog amit utálok benned c. filmből!
Heath Ledger énekel:

0
2008. január 23., szerda 17:06
Egy pont oda!
0
2008. január 23., szerda 17:05
Azt mondják, semmi nem történik értelmetlenül.
Ebben az eseményben nem találtam értelmet egészen addig, amíg nem írtad meg ezt a véleményt.
Egyedül azt sajnálom, hogy az általad leírtakat ilyen áron kell megtanulnunk.
0
2008. január 23., szerda 16:52

Letaglózott Heath Ledger halála, ahogy minden értelmetlenül, élete delén eltávozott fiatalé.

Szerintem a tanulság inkább az, hogy szörnyen személytelen és interkontinentálisan magányos világban élünk, mert ha valakinek/valakiknek igazán fontos lett volna eme roppant tehetséges fiatalember, akkor nem történhetett volna meg ez a tragédia. Amiről nyílván soha nem derül ki szándékos vagy véletlen volt-e, valójában nem is ez a fontos, mégis ezen lehet majd a legtovább csámcsogni és nem a valódi problémán, a környezetében tartózkodók felelősségén, a rettenetes mulasztások sorozatán, ami ezt a szörnyűséget okozta.

Ebben a pillanatban is számtalan "problémás celeb" dolgozik gőzerővel korai halálán. Környezetük azonban nem sok valódi segítséget nyújt Nekik, mert amíg valahogy megy a szekér, "pörög a név", címlapon vannak (mindegy miért és hogyan), addig dől a lé és kiválóan megél ezekből a szerencsétlenekből a slepp (ügynökök, fotósok, volt férjek/feleségek és egyéb vérszívók). Mielőtt egy picit segítenének, szemrebbenés nélkül lefilmezik a legkülönfélébb - sokszor önpusztító - megmozdulást is, hátha hoz valamit a konyhára a felvétel. Akik nem halnal meg fiatalon, azok felégetik a múltjukat, elhagyják a családjukat, feldúlják a másikét vagy Tom Crusehoz hasonlóan, döbbenetes, félbolond média-ámokfutásba kezdenek és akit csak lehet, tönkretesznek a környezetükben. Tisztelet a csekély kivételnek!

Egyébként, szinte teljesen magányosak. Tizenhat éve élek együtt a feleségemmel, ez idő alatt sohasem kellett egyedül álomra hajtanom a fejem, ha akarnám sem tudnám túladagolni magam semmivel, mert a kölcsönös szeretet és figyelem bizony csodákra képes.
Heath Ledgert a fél világ ismerte és talán szerette is, ennek ellenére pályája csúcsán, magányosan, egyedül halt meg. Végtelenül szentimentálisan hangzik mindez, de sajnos ez a nyomorult igazság.

Nyugodjék békében és találjon nyugalmat a legdögösebb Casanova, a legárvább cowboy, az igazi Ned Kelly...
0
2008. január 23., szerda 16:47

Nagyon sajnálom. :(((
Nyugodjék békében. Soha nem feledünk!
0
2008. január 23., szerda 15:39
Nuygodj Békében Heath Ledger! Óriási tehetség volt és szörnyű, hogy most ért volna karrierje csúcsára, volt egy gyereke stb.Ezt a drogos dolgot meg légyszives hagyjátok abba, mert ha te neked valami bajod van, esetleg betegséged te is gyógyszert veszel be rá, Heath álmatlansága egyre jobban kikészítette és túl sok altatót vett be...Mégegyszer R.I.P. Heath Ledger! :(
0
2008. január 23., szerda 13:43
Bővebb hírek magyar oldalakról:http://origo.hu/filmklub/20080122-meghalt-heath-ledger.htmlhttp://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/ledger/http://mozinet.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=13&hid=5024
0