Keresés

Halottaink...

2007. november 14., szerda 21:20
Nagyon sajnálom, hogy elment. A Hegylakó zenéjét nagyon szeretem.
0
2007. november 14., szerda 21:11
Igen, többek között a 1986-os Hegylakónak is ő szerezte a zenéjét. S megmelítenék még néhány, itt most nem említett munkáját: Die Hard I-III, Halálos fegyver I-IV, Robin Hood (Costner-es), X-Men, Holtsáv (1983). Termékeny szerző volt, bár több időt kapott volna...
0
2007. november 14., szerda 20:32
Én csak most olvasom ezeket a sorokat.
Az a Michael Kamen aki a Hegylakóhóz írt filmzenét?
0
2007. november 14., szerda 20:08
Mailer a film világában sem volt ismeretlen, nemcsak íróként alkotott, hanem mint rendező, producer, vágó, sőt a kamera túloldalán is előfordult, szerepelt például a Godard-féle Lear királyban és a Milos Forman rendezte Ragtime-ban.

Nyugodjék békében!
most posts by TM
0
2007. november 14., szerda 18:35
November 10-én, 84 éves korában meghalt NORMAN MAILER, amerikai regény és drámaíró, az 1948-ban megjelent MEZTELENEK ÉS HOLTAK című világhírű regény szerzője.

NORMAN MAILER(1923-2007)

NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

0
2007. november 13., kedd 1:19
kár érte... az S and M az egyik legérdekesebb kollaboráció volt az utóbbi években (talán Venetian Snares - Rossz csillag alatt született című albumán sikerült ilyen jól ötvözni a klasszikus és kortárs zenét). és a filmzenéi is remekek.
0
2007. november 13., kedd 1:08
Pontosabban: Royal Festival Hall
0
2007. november 13., kedd 0:52
Aki esetleg nem ismerné:
Pink Floyd - High Hopes
David Gilmour: Meltdown Concert - Royal Albert Hall (2002)
0
2007. november 13., kedd 0:27
Én ezzel búcsúztatom. Épp a múlt héten néztem újra:

0
2007. november 12., hétfő 23:59
Kamen nagy veszteség... Miután megismerkedtem a Band of brothers-el, akkor tudtam meg, hogy a nagyszerű zeneszerzője már nincs közöttünk :( Az EH zenéje is nagyon jó, remekült tudta a zenével visszadni a képek élményét.
0
2007. november 12., hétfő 23:48
michael kamen a filmzene birodalom egyik legnagyobb inventora. iszonyú módon bírtam kísérletezgetéseit és kollaborációit, legyen az az orbitallal közös event horizon filmzene vagy a metallica legendás s&m-je. ha már előkerült a neve, akkor emlékezzünk meg róla képekben és zenében:

0
2007. november 12., hétfő 23:21
Ezt én sem tudtam. Még a Halálhajó extrái közt sem említik.
0
2007. november 12., hétfő 23:13
Ha vicceskedni akarnék, most idéznék a híres "elkúrtuk"  beszédből, de most inkább nem.
Kamen bizony nagy veszteség, ha jól emlékszem, volt is róla szó itt Xpressen
0
2007. november 12., hétfő 23:01
Nem tudom, mit csináltam az elmúlt négy évben, de csak ma értesültem róla, hogy 2003 novemberében szívrohamban elhunyt Michael Kamen... R.I.P...
0
2007. október 31., szerda 11:55
Elhunyt Robert Goulet, akit a magyar közönség a Csupasz Pisztoly 2 és fél Quentin Hapsburg nevű karakteréről ismer.
0
2007. október 19., péntek 17:29
Deborah Kerr, r.i.p.
0
2007. szeptember 30., vasárnap 21:36
Bond-rajongóknak rossz hír:

80 éves korában tegnap elhunyt Lois Maxwell, az első Moneypenny...

Nyugodjék békében! :(((
0
2007. szeptember 16., vasárnap 14:15
Sajnos már 100%-os megerősítést nyert a hír, bár már éjjel több, külföldi oldal is tényként közölte. Tudni lehetett, hogy a fiával elmentek a meccsre s csak ketten voltak a gépen. A lehető legtovább akarták életben tartani a reményt, ami érthető.
Sajnos úgy tűnik a milliárdos Steve Fossett is egészen biztosan meghalt, két hete tűnt el kis repülőjével az amerikai Sziklás-hegységben. Rengeteg repülő és helikopter kereste az extrém sportolót, 150-szeres repülési és sebességi rekordert. A sors fintora, hogy az ő gépét nem találták még meg, de másik 8-at, mely között volt olyan, amelyik évtizedekkel ezelőtt tűnt el, felfedeztek. Fossett és Mcrae is fájdalmas veszteség, mindketten remek sportolók voltak, Colin "hivatásosan" élt e szenvedélynek, Fossett pedig "hobbi" szinten ölt milliókat a repülés-fejlesztésbe. Ha jól tudom egyike volt azoknak, akik az első kereskedelmi űrutazást finaszírozták. Remélem jó pár rekordja fenn marad mindörökké, ezzel is emléket állítva neki. Nüansznyi remény van, hogy még él, de ebbe igazából már senki sem hisz.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 12:56
Isten nyugosztalja! Nagyon szimpatikus versenyző volt. Sokáig a kedvenc csapatomnál versenyzett (Ford) és a PC játékokat is nagyon szerettem!
0
2007. szeptember 16., vasárnap 12:06
Most néztem a SkyNews legfrissebb híreit. Bár nagyon valószínűsíthető, hogy ő illetve az 5 éves fia, valamit egy ismerőse és annak fia utazott a gépen, egyelőre semmilyen nyomot nem találtak arra vonatkozóan, hogy ez a hír 100%-ig biztos lenne, így nagyon óvatosan fogalmaznak.

Amit most mondtak, az annyi, hogy éppen felszállni készült a helikopterrel, amikor a tragédia történt, emiatt sokkal nehezebb a roncsok keresése- amellett, hogy erdős területre zuhant a gép- mivel a tank valószínűleg tele volt, így szinte biztos, hogy minden elégett.

Bár a hírcsatorna nagyon óvatosan fogalmaz, hiszen meg kell várniuk a biztos hírt, tény, hogy szinte biztos, hogy életét veszette a balesetben.  Annyit mondtak még, hogy mindehova helikopterrel járt, tekintve, hogy Skóciában egy birtokon élt és ez violt a legyorsabb közlekedési eszköz, éppen ezért tapasztalt pilóta volt.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 11:56
Én csak a játékból ismerem a nevét, de sajnálom, hogy meghalt.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 11:52
a példaképem volt. nyugodjék békében. még mindig nem tudom elhinni.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 11:50
Akkor mégis igaz a hír. :-((( Nyugodjanak békében...
0
2007. szeptember 16., vasárnap 5:36
Colin Mcrae (1968-2007)

Ma délután lanarki házától alig egy mérföldre lezuhant Colin Mcrae, brit rali-világbajnok (1995) helikoptere. Ami eleinte bizonytalan volt, sajnos már megerősítést nyert, a helikoptert az engedéllyel rendelkező Colin vezette, vele utazott fia is. Mindketten életüket vesztették. Az Everton-Manchester United bajnokiról tartottak hazafelé.
Colin Mcrae a többségnek, elsősorban a fiatalabbaknak (magamat is beleértve) a róla elnevezett PC és PS játékok kapcsán lehet emlékezetes. 1987-ban vett részt először a WRC ralin (World Rally Championship), első versenyét a WRC-ben 1993-ban nyerte, 1995-ben világbajnok lett, 1996-ban,  97-ben és 2001-ben második, 1998-ban harmadik lett. Utoljára 2006-ban versenyzett a WRC-ben, 2004-ben Dakar-ralin is részt vett, legközelebb a 2008-as megmérettetésben állt volna rajthoz a Dakaron. A szörnyű ebben az amúgy is tragikus eseményben, hogy fia, Johnny csak 5 éves volt. Isten nyugosztalja Őket!

1998-ban az Ausztrál Ralin

Háttérben talán az a helikopter, amelyen életét vesztette apa és fia.
0
2007. szeptember 12., szerda 15:23
Nem tudom ki fasisztázik állandóan, mindenesetre nekem nincs rejtegetni való rasszizmusom. Úgy gondolom, ha szeptember 11-e áldozatairól akarok megemlékezni, akkor jogom van hozzá, akár anélkül is, hogy az azt követő-megelőző iraki vietnámi, ruandai vagy akármilyen háborút vagy népirtást is hozzágondoljam. Ugyanígy érezhetek együtt a fasiszták által legyilkolt hatmillió zsidóval is, és ehhez nem kell figyelembe vennem, hogy most is vannak rasszisták, nácik. Mindezt nem kell egyből demonstrációnak, hatáskeltőnek felfogni és egyből kiegészíteni azzal, hogy máskor, máshol is történtek igazságtalanságok. Nekünk, magyaroknak aztán ez igazán nem új, már kiskorunkban megtanuljuk, ha máshonnan nem a Himnuszból.
A világcsendőr ténykedése nekem sem jön be, hozzáteszem, még sosem fordult elő a történelemben, politikában, hogy a gyengébb kutya b@szott volna, legyen szó akármilyen földrészről, eseményről. De azt hiszem, nem kell ezt ragozni, nem vagyunk ellentétes oldalon. Egy egy tragikus eseményre emlékezve még nem szentségtelenítem meg mindazon mások emlékét, akik máskor máshol hunytak el, szenvedtek igazságtalanul.
Az ember egyébként nem végzi minden tettét úgy, hogy közben globálisan szemlélődjön, hiszen ha mindenki így tenne, akkor béke lenne, szabadság testvériség egyenlőség, a McDonaldsra, Xpressre (hogy két multicéget is említsek) szánt pénzt egyből küldenénk az afrikai éhezőknek, senki nem szennyezné a környezetet, boldogan élnénk, s Isten által ezt látva, neki tetszve tán még meghalnunk sem kéne.
De ez itt már SPOILER! :-)
most posts by TM
0