Keresés

Halottaink...

2007. március 28., szerda 16:35
...az elbűvölő szépségű Faye Dunaway-el...

Brown, máris a toplistám élére ugrottál!

Az elbűvölő szépségű Faye és Oskar Werner a KÁRHOZOTTAK UTAZÁSÁ-ban

0
2007. március 28., szerda 16:25
Atyaisten! És ilyen fiatalon. A legkedvesebb karikaturistám volt a maiak közül, bár vagy minden  második képen 2 öreglány állt  a körgangon és beszélgetett, de a legjobb humora akkor is neki volt. Vagy egy éve nincs állandó rovata a Hócipőben.

Minden régi Ludas megvan, elszőrnyülködve nézem, milyen baromi ronda rajzai voltak a 70-es években és milyen csodára fejlesztette. Nem tudom, hogy adhattak neki anno bizalmat, de jó szeme volt, aki megtette. Jaj, megint szegényebb lett a magyar kultúra!
0
2007. március 28., szerda 15:43
Még március 15.-én, 79 éves korában szívrohamban meghalt Stuart Rosenberg amerikai filmrendező.
Nevéhez olyan, ma már klasszikus mozik fűződnek, mint a Bilincs és mosoly(Cool Hand Luke)1967,Paul Newman egyik legnagyobb alakításával, az Áprilisi bolondok(The April Fools)1969, Jack Lemmon és Catherine Deneuve főszereplésével, a WUSA(1970) és a Zsebpénz(Pocket Money)1972, szintén Newman főszereplésével, a Nevető rendőr(The Laughing Policeman)Walter Matthau-val, a Felkavart víz(The Drowning Pool)1975, melyben ismét kedvenc színésze, Paul Newman játszotta Ross MacDonald krimijeinek állandó hősét, Archert(bár a filmben átkeresztelték Harper-re), a Kárhozottak utazása(Voyage of the Damned)1976, az elbűvölő szépségű Faye Dunaway-el, az Amityville Horror(1979), James Brolin, Margot Kidder és Rod Steiger főszereplésével, a Szerelem és golyók(Love and Bullets)1979, Charles Bronson-al, majd 1980-ban egy börtöndráma, a Brubaker Robert Redford és az akkoriban még újdonsült színész, Morgan Freeman főszereplésével, valamint az 1984-es kult-mozi, a Greenwich Village pápája(The Pope of Greenwich Village), Mickey Rourke,Eric Roberts és Daryl Hannah főszereplésével.

Stuart Rosenberg(1927-2007)

NYUGODJÉK BÉKÉBEN!
0
2007. március 28., szerda 15:12
De szerettem régen a Ludasban az Ő és tsai (Brenner, Krenner, Balázs-Piri, Dallos, Sajdik, Barát) karikatúráit!!!

R.I.P...
0
2007. március 28., szerda 14:12
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. március 28., szerda 14:05
56 éves korában elhunyt a Népszabadság karikaturistája, Lehoczki István. Karrierjét még a Ludas Matyinál kezdte 1975-ben. A vicclapnál megszűnéséig dolgozott, 1991-től pedig az az Új Ludas munkatársa volt.

Lehoczki István

Rajzolt a Kurír-Elefántba és a Pesti Viccbe. Folyamatosan közölte karikatúráit a Hócipő, a Zsaru Magazin és számos rejtvényújság. A Népszabadságban mindennapos rovata volt. Igen sok gyermekrajzfilmet, egyedi grafikát és könyvillusztrációt is készített.

Számos nemzetközi kiállításon vett részt éveken keresztül (Tokio, Montreal, Knokke-Heist, Marostica, Prága, Ankara.) Vendégszerepelt többek között Kölnben, Bonnban, Dortmundban.

0
2007. március 28., szerda 14:04
Elhunyt Lehoczki István 56 éves korában.
Nem volt színész, nem volt filmes de a Magyar kultúra egyik fontos szereplője hagyott itt minket
0
2007. március 24., szombat 21:01
R.I.P
0
2007. március 24., szombat 19:52
újabb csillag gyúlt az égen, minek lángja kihúnyt a földön
R.I.P.
0
2007. március 24., szombat 19:03
Ő is elment. sajnálom, igazán kiváló színművész volt.
0
2007. március 24., szombat 16:26
Szerencsére volt szerencsém látni őt színpadon élőben is, felvételről is, és persze sok filmben is. Nagyon szerettem. Nyugodjék békében.
0
2007. március 24., szombat 15:44
Itt az egész beszélgetés:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20070324kaszas.html

..és egy másik írás:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20070324akorok.html
0
2007. március 24., szombat 14:56
"Tudom, hogy a halál ma tabutéma. Látom, hogy az emberek félnek a haláltól, és rosszul félnek.

- Lehet jól félni valamitől?

- Az ismeretlentől lehet félni, de a haláltól... A születésünktől sem félünk, adomány az is, ez is. Nem úgy hiszek a túlvilágban, mint a keresztények, s nem úgy, mint az ezoterikusok. Nem a mennyországban és nem a nirvánában, egyszerűen a végtelenben hiszek - ami valóban félelmetes, hiszen földolgozhatatlan a mi végességünkben. Születésünktől a halálunkig mindent behatárolunk. Odakinn nincsenek mértékegységek... Kitaláltuk a centimétert, az időt, hogy élhetővé tudjuk tenni a létünket. De hol vagyunk mi a végtelenben?

- Nem is fél a haláltól?

- Nem. A szenvedéstől félek.

- Az alkotáshoz is fontos a dolgok megszenvedése.

- A dolgok nem mindig fájdalmakból és kételkedésből születnek, előfordul, hogy csak szorongás lesz belőlük.

- Van úgy, hogy nem kételkedik?

- Hál  istennek igen. Hiszek a boldogságban, a harmóniában. Az embernek az a dolga, hogy harmóniát teremtsen magában és maga körül. "

Beszélgetés Kaszás Attilával  -részlet Berniczky Konkoly Edit: Színházszerelem című interjúkötetéből.
0
2007. március 24., szombat 14:48
R.I.P. Kaszás Attila!Az egyik legjobb színészét és egyben az egyik legjobb szinkronhangját vesztette el az ország!
0
2007. március 24., szombat 14:44
Requiem
In memoriam Kaszás Attila

Nem félek a haláltól. Hiszen ismerem. Minduntalan őt látom. Társalgunk minden nap. Ő a nagy kalauz. Vonatára előbb vagy utóbb mindenki jegyet vált. Egytől egyig elutazunk a tájra, melyet jól csak ő ismer. Azt meséli – s közben csodálkozik, fejét csóválja -, az emberek félnek tőle.
-  De miért? – kérdezem.  - Mert félni akarnak – feleli - Nem értik, mi a vég, nem akarják tudni, hogy az utazáshoz hozzá tartozik a végállomás is. Ők soha nem akarnak megérkezni.
-  Érdekes – válaszolom. - Vajon, ha tudnák, mikor jössz el értük, megnyugodnának? Hiszen lenne idejük felkészülni.
-  Naív vagy – néz rám, és kedvesen mosolyog. - Az ember telhetetlen. Az idő falánk, de az ember még falánkabb. Ha tudják, mennyi idő áll rendelkezésükre, a végsőkig elodázzák teendőiket, és az utolsó pillanatig halogatják a cselekvést. Végül kétségbeesnek, és félkészen hagyják abba, amit épp csak elkezdtek, holott bőven jutott idejük rá. Jobb, ha nem ismerik a felhasználható időt, mert így nagyobb értékként gondolnak rá.  - De ha fiatalon viszed őket a nagy utazásra, hogy élhetnek teljes életet? – teszem fel a számomra jogos kérdést. Pillantása mindent elárul. – A halál, akár csak az élet, olykor igazságtalan. Mindenkinek én sem kedvezhetek. Van, aki nem élhet soká. – De miért? – csattanok föl dühödten. Testem remeg, miközben őt figyelem. Kabátja lebeg a szélben, kalapja most sötét árnyékot vet arcára, mint ha egy fekete lyuk mélyére bámulnék.
-  Nincs itt semmiféle miért. Ennek így kell lennie. Ne kérdezz okról. Olyan ez, akár az univerzum. Működik, mert ezzel igazolja önmagát. A cselekedetek okán nem érdemes rágódni. Ahogyan a halálon sem. Attól még bekövetkezik. – Kissé megnyugszom, ahogyan hallgatom. Kezére téved pillantásom, és észreveszek két ujja között valamit. Valami papír. Látja, hogy mit nézek. Felmutatja: A jegyed.
–  Máris? De hisz még fiatal vagyok – próbálom meggyőzni. Mosolyogva néz rám. Csak néz. Mindent megértek. Sóhajtok egyet. De nem félek. Körbetekintek. Jól éreztem magam. Most pedig utazni fogunk.
–  Induljunk. – indítványozom határozottan.
–  Kérdezhetek valamit?
–  Hát persze.
–  Nem fog hiányozni mindez? – Arcomat fürkészi. De én állom pillantását, aztán a semmibe révedek.
-  De igen.
-  Mi fog hiányozni?
-  A kérdések. Azt hiszem, a kíváncsiság. – még tanakodom, miközben kimondom mindezt.
-  Mire vagy kíváncsi? Én elmondom, amit tudni akarsz. – Látom rajta, segíteni szeretne. De csak elnevetem magam. Meglepődik.
-  Nem tudsz. Már megtetted. A többi az én feladatom, nem igaz? – ő is nevet, kettőnk kacaja elárasztja az örökkévalóságot.
-  Mennünk kell. – fog kézen, és elindulunk. Még egyszer hátrapillantok. Úgy, ahogy eddig sosem tettem. Az életre nézek.

0
2007. március 24., szombat 13:20
Én nem tartom rossz színésznek Stohlt, és egyik színésznek, de még politikusnak sem kívánom a halálát. A "kaszás" szóviccet meg már páran elsütötték itt, talán kegyeleti okokból akár mellőzhetnénk is.
most posts by TM
0
2007. március 24., szombat 13:13
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. március 24., szombat 12:37
Sajnos élőben nem láthattam, legfőképp szinkron munkásságával találkoztam. Számomra is elképzelhetetlen a magyar szinkron Kaszás Attila és Szakácsi Sándor nélkül. Jópár esetben úgyhiszem érezhetően fájó lesz a hiányuk. Nálam ma Kaszás Attila emlékére a Képzelt riport..., Szakácsi Sándoréra pedig az Egri Csillagok pörög.
0
2007. március 24., szombat 12:25
Ez elfogadhatatlan...
0
2007. március 24., szombat 12:23
0
2007. március 24., szombat 12:12
Az eredeti szinkronban nem Kaszi volt a hangja Martin Shortnak a 3 amigóban? Most megy az MGM-en az újjal! Boooorzalmasan gyenge.

-Látjátok azt a gépet? Egy Topman 601-es. Ilyennel repültem a "Ned és a háború"-ban. Láttátok a golyóit? :-) A kicsiny kis golyócskáit? :-))) Biztos lányokra vadászik! :-))"

Most is a fülemben cseng a zseniális orgánuma... Nagyon fog hiányozni... Nyugodj békében, Kaszi...

0
2007. március 24., szombat 12:09
Attilát láttam a Vígben, a Nemzetiben, Esztergomban az István, a királyban, moziban, tévében. Hallottam őt szinkronizálni, énekelni - talán nem is kell folytatnom, rendkívül sokoldalú művész volt! Emléke tovább él a filmtekercseken, videoszalagokon, lemezeken ...s a szívünkben.
Nyugodj békében!
most posts by TM
0
2007. március 24., szombat 11:49
Nyugodjék békében. Sajnos őt sem láthattam színpadon, de a filmjeiből s a szinkron munkáiból is sugárzott a tehetsége. Túl fiatalon ment el... Úgy tűnik Sean Penn s Steve Buscemi újabb filmjeit sem kell már szinkronosan hallgatni... Részvétem a családjának, kollégáinak, barátainak...

„Valakinek meg kell halni, hogy a többiek megbecsüljék az életet.”
0
2007. március 24., szombat 11:43
nagyon szerettem őt mint Steve Buscemi és Sean Penn magyar hangja. biztos vagyok benne hogy színházi teljesítménye is szenzációs volt, remek színészt veszítettünk el...

nyugodjék békében, nem feledjük őt
0
2007. március 24., szombat 11:34
R.I.P.
nagyon bírtam...
0