Keresés

Halottaink...

2007. március 7., szerda 13:36
Remek színész és az egyik kedvenc szinkronhangom volt.

Nyugodjék békében.
0
2007. március 7., szerda 13:32
Ha jóra gondolok, a Robin Hood-ban is ő volt Costner magyar hangja, nemde? Mert leginkább szinkronhangokról ismerős Szakácsi, és azt a hangot akkor nagyon sajnálom...
0
2007. március 7., szerda 13:03
Most hallottam én is...

Nyugodjék békében...
0
2007. március 7., szerda 12:35
Életének 55. évében elhunyt Szakácsi Sándor, Jászai Mari-díjas színművész - tudatta a Pesti Magyar Színház.

Szakácsi Sándor 1952. május 20-án szültetett. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult 1970 és 1974 közt, majd a szolnoki Szigligeti Színház, a Vígszínház, és a József Attila Színház tagja volt. 1989 és 1992 közt szabadúszóként dolgozott, 1992-től a Nemzeti Színház elismert, szeretett tagja volt. Jászai Mari-díjat kapott 1985-ben. Egy önálló rocknagylemezt készített.

Főbb színházi szerepeit felsorolni is nehéz, száznál több darabban lépett fel - nyolcvannál több főszerepe volt (Úri muri, Vízkereszt, Szentivánéji álom, Tévedések vígjátéka, Bánk bán). Musicalben volt Che (Lloyd Webber-Rice: Evita), Boldizsár (Szörényi-Bródy: Kőműves Kelemen), József (Déry-Presser-Adamis: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról). A La Macha lovagjá-ban Don Quijotét, az Egri csillagok színpadi változatában Dobó István alakította. Jelmeztervezőként és dramaturgként is dolgozott.

Vendégművészként többek között játszott a Rock Színház, a Szabad Tér Színház, az Új Színház, a Gyulai Várszínház, az Esztergomi Várszínház, a Schütz Ila Színház produkcióiban.

Tévéfilmekben szerepelt (a Jóban Rosszban című, TV2-es szappanoperában is feltűnt), rengeteget szinkronizált, többek közt ő adta Bruce Willis, Steven Seagal vagy Kevin Costner hangját számos filmben. Ismertebb filmjei az Illatos út a semmibe (1972), Amerikai cigaretta (1977), A kedves szomszéd (1979), Kojak Budapesten (1980), Haladék (1980), Hatásvadászok (1982), István, a király (1984), Redl ezredes (1984 magy.-NSZK), Julianus barát (1991), Az álommenedzser (1992), A vád (1996).  

"Én kissé különcnek számítok a szinkronszínészek között. Szeretek egyedül dolgozni. Soha nem nézem meg a filmet, nem olvasgatom előre a szöveget, adják a képet, mondom hozzá, amit kell. Azokat a színészeket, akiket sokat szinkronizálok, például Bruce Willist, jól ismerem, tudom a mozdulatait. Már csak bele kell bújnom a bőrébe. De hát ez a dolgom, nem? Színész vagyok" - válaszolta a Békés Megyei Hírlap kérdéseire a napokban.

0
2007. február 20., kedd 16:51
93 éves korában elhunyt Robert Adler, a távirányító egyik feltalálója. Adler 1956-ban a Zenith-nek alkotta meg a mára már nélkülözhetetlenné vált eszközt Eugene Polley-vel közösen, s 1941-től egészen 1999-nek a cégnél dolgozott. Szívelégtelenség okozta halálát. Klikk.
0
2007. február 17., szombat 0:29
Február 6.-án, 93 éves korában meghalt FRANKIE LAINE, amerikai énekes-színész, aki többek közt olyan legendás westernfilmek főcím-dalait énekelte, mint a Ben Wade és a farmer(1957), az Újra szól a hatlövetű(1957), vagy a Lángoló nyergek(1974).
Nyugodjon békében!
0
2007. február 16., péntek 22:37
Nyugodj békében Pali bácsi...:(((

RIP:(((
0
2007. február 16., péntek 21:44
Gyászol a magyar filmszakma  
/ 2007-02-15 /  

60 éves korában elhunyt a magyar filmgyártás egyik kiemelkedő alakja, Erdőss Pál. Erdőss a pályafutását a Magyar Televíziónál kezdte, majd különböző produkciókban, mint asszisztensdolgozott. Számtalan, háttérben végzett munka után a kitörést egy dokumentumfilm hozta meg számára: az Adj király katonát! a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Kamera-díjjal jutalmazták, s Erdőss számára innentől kezdve megnyílt az út a nagyjátékfilmekhez. Pályafutása során nem kisebb nevekkel dolgozhatott együtt, mint Koltai Lajos, Böszörményi Géza. A Balázs Béla-díjas rendező legutolsó munkája, a Budakeszi srácok a 38. Filmszemlén volt látható. A direktor filmográfiájában olyan címek köszönnek vissza ránk, mint a Visszaszámlálás, a Gondviselés, vagy a 2005-ben bemutatott Üvegfal.

(Mozinet)

0
2007. február 11., vasárnap 23:47
OKÉ!!
0
2007. február 11., vasárnap 15:32
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. február 11., vasárnap 15:26
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. február 11., vasárnap 14:48
Minden tyúkólba kell három kiskakas és egy róka... :-)
0
2007. február 11., vasárnap 14:38
0
2007. február 11., vasárnap 13:22
Köszönöm az elismerést, jól esik, ha értékelik az ember erényeit!
Úgy gondolom, további kommentárt nem ér ez az egész.
Ha az utcán látok sz@rt, ott sem kiabálok és mutogatok, anélkül is látja mindenki, hogy mi az.
most posts by TM
0
2007. február 11., vasárnap 11:04
! vegyétek már észre milyen szánalmasak vagytok, ahogy adjátok a lovat a csávó alá azzal, hogy állandóan beszóltok neki. talán ha ignorálnátok, lekopna. mindenesetre jellemző, hogy az xpress 3 legnagyobb észosztója (K, TM, JW) provokálja...
0
2007. február 11., vasárnap 10:34
:-)
0
2007. február 11., vasárnap 10:29
Én is örülök. Meg annak is, hogy nem egyedül örülök, mert azt jelenti, a világ még nincs veszve.
0
2007. február 11., vasárnap 5:32
3-szoros H. Kovács!    Képtelenség értelmes magyarázatot adni arra, amit (nemcsak) ebben a topikban művelsz. Még soha nem olvastam egyetlen olyan gondolatot sem tőled, aminek ne az irritálás, a provokáció, a fröcskölődés lenne a célja.
Szerintem büszke vagy rá, hogy minden topik szégyene vagy. Ahhoz, hogy ez az  antiszociális személyiségzavar beteges-e, ahhoz nem fér kétség.
Szépen kérlek, menj el orvoshoz.
0
2007. február 11., vasárnap 4:49
Nem vagy más, mint egy feltűnési viszketegségben szenvedő szánalmas faszkalap, cseppnyi eredetiség nélkül, tehát még unalmas is.
most posts by TM
0
2007. február 11., vasárnap 4:44
Épp ezt kérem tőled én is.
most posts by TM
0
2007. február 10., szombat 20:03
0
2007. február 10., szombat 19:51
0
2007. február 10., szombat 19:08
Akkor legyünk egyészen pontosak:

De mortuis nil, nisi bene! - Halottakról jót vagy semmit!

Illetve létezik egy másik értelmezése is:

De mortuis nil nisi vere -  Halottakról igazat vagy semmit.

Egyébként egyszerűen herótom van az olyan emberektől, akik csak azért írnak, hogy megsértsenek másokat. Anna Nicole Smith is élt, és valamiért tudunk róla, a Coenek is szerepet adtak neki, tehát csak elért valamit az életben. Most pedig halott. Egyikünk sem zengett róla dicshimnuszokat, jómagam kissé ironikusan, ám a kegyeletet megadva egy képpel adóztam emléke előtt. Mégis micsoda gonosz, pitiáner ügyefogyottság szükségeltetik ahhoz, hogy valaki idejöjjön, és belerondítson a halottak előtt tisztelgő fórumba? Az ilyen emberekről tudom elképzelni, hogy éjjel szétvernek és meggyaláznak sírokat. De ezzel csak és kizárólag azt tudja elérni (amit nyilván titokban remél és áhít is), hogy kirekeszti magát a társadalom értelmes köreiből. Ha ez neki jó, ám legyen...
0
2007. február 10., szombat 13:45
0
2007. február 10., szombat 13:34
0