Keresés

Halottaink...

2006. november 24., péntek 0:28
nagyon sajnálom, nagyon szerettem és tiszteltem, hiányozni fog
0
2006. november 24., péntek 0:15
Csak az utóbbi hétre gondoltam.
0
2006. november 24., péntek 0:04
Kihagytad Jack Palance-t.
0
2006. november 23., csütörtök 23:53
Először Öcsi bácsi, utána Robert Altman, majd Philippe Noiret távozott el közülünk, szinte már remegek amikor este a híreket olvasom, nagyon örülnék ha ez a topic csak ritkán kerülne elő.
0
2006. november 23., csütörtök 23:45
Ez nagyon morbid, hogy hetente, sőt 2-3 naponta eltávozik egy filmes ikon...
Nyugodjon békében... :-(
0
2006. november 23., csütörtök 23:16
Abszolút egyetértek!
most posts by TM
0
2006. november 23., csütörtök 23:13
Massimo Troisi nagyon fiatalon távozott közülünk. Noiret már korábban is méltatta őt, sajnos már egyiküket sem láthatjuk többé. Azaz a filmek révén újra és újra nézhetjük mindkettőjük remek filmjeit!

Philippe Noiret-t a klasszikus filmjei mellett nagyon szerettem a "Mesterfogás"-ban (Max & Jeremie), ahol a zöldfülű Christopher Lambert bölcs mentoraként alakított emlékezetes bérgyilkos figurát.

Nyugodjék békében!
most posts by TM
0
2006. november 23., csütörtök 23:13
Épp most terveztem a Cinema Paradiso újranézését. Ezután kicsit másképp fogom megtekinteni a filmet. :(
Túl későn ismerkedtem meg Philippe Noiret-val, első hozzá kötődő filmes élményem még csak pár hónapos, azonban Alfredo karakterével beírta magát a filmvilág nagykönyvébe és a kedvenc filmes karaktereim közé.
Nyugodjék békében!
0
2006. november 23., csütörtök 23:09
Christopher Lambert legjobb filmjében, a Mesterfogásban is bizonyította, mennyire sokoldalú egyéniség volt. Noiretnek szinte tök mindegy volt, milyen karaktert kell játszania, neki egy karakter megformálása olyan simán ment, mint ahogy a legjobb mesteremberek barkácsolnak. Ilyen egy igazi színész. Ilyenkor, mikor egy ilyen kaliberű ember eltávozik, még jobban szánom azokat, akik nagy filmrajongónak tartják magukat, de nem ismerik pl. Noiret, vagy Brando nevét. Viszont öngyilkosok lesznek, ha egy B-film megjelenése csúszik pár hetet. Pedig ezek a színészek mind a sekélyesség ellen dolgoztak. Brando szinte már pofátlan módon bánt Hollywood-dal, és Noiret pl. sosem vállalt el igazi szemeteket. Vagy legalábbis tisztességesen helyt állt. Ugyanez vonatkozik Robert Altman-ra, aki szintén szeretett fityiszt mutatni a stúdiórendszerre. És csak egy fegyverük volt : a tetetségük. Minden tiszteletem az övék.

P.s..: haverommal dumáltam az előbb, és rá kellett jöjjek, hogy a 20-as, 30-as években született legendákból nagyon kevesen maradtak.
0
2006. november 23., csütörtök 23:08
Minden nap itthagy minket egy legenda... :(

Túl sok filmjét nem ismerem sajnos, de a Zazie a metrón az egyik legvidámabb mozi amit valaha láttam és a Cinema Paradiso is a nagy kedvenceim között van. Ez utóbbit holnap megnézem újra.

Nyugodjék békében!
0
2006. november 23., csütörtök 23:02
most olvastam én is az origo-n... szóhoz sem jutok, nagyon szomorúvá tett a hír. nagyon-nagyon szerettem.
Nyugodjék békében!
0
2006. november 23., csütörtök 22:32
"Alfredo", nyugodj békében...
0
2006. november 23., csütörtök 22:25
Ez nem lehet igaz, egyik kedvenc francia színészem is eltávozott az égi színpadra.

Philippe Noiret (1930-2006)

Hosszas betegség után csütörtökön 76 éves korában elhunyt Philippe Noiret francia színész - közölte a művész ügynöksége.

Az 1930-ban született Noiret nemrég ünnepelte pályafutása kezdetének fél évszázados évfordulóját, ebből az alkalomból a közelmúltban tartott firenzei France Cinéma fesztiválon 50 filmjét mutatták be. Noiret ez alkalomból sajtónyilatkozatában azt emelte ki, hogy összesen 130 filmje közül a szívéhez Massimo Troisi Neruda postása (1995) című alkotása áll a legközelebb, amelyben ő személyesítette meg az olaszországi emigrációban élő nagy chilei költőt. Tv-sorozatban soha nem játszott, nem szerette a televíziót, amely szerinte a mozi "halála". Első filmsikerét a Zazie a metrón (1960) című filmjével aratta, de nem csak francia filmekben szerepelt. Noiret játszott A nagy zabálás (1973), A bíró és a gyilkos (1976), a Három fivér (1980), a Szemünk fénye (1982) a Huhogók (1988), a Cinema Paradiso (1988), Az élet és más semmi (1989) és A szél (1997) című filmekben is. (mti)

Nagyszerű volt a Cinema Patadiso-ba! Köszönjük a elmúlt fél évszazad munkáit! Isten nyugosztalja!
0
2006. november 23., csütörtök 1:18
Ne haragudjatok! Csak két szó jut eszembe!!!!

TE FASZ!!!!!
0
2006. november 22., szerda 23:55
Mert annyira intelligens és értelmes gondolatot közölt a tejtermék ismét, nem igaz?
Na mind1, bocs az offért.
0
2006. november 22., szerda 23:50
R.I.P.!:(((
0
2006. november 22., szerda 23:14
jólvan, nem kell beállni a sorba...
0
2006. november 22., szerda 23:07
EZT AZ ŐSBARMOT...
0
2006. november 22., szerda 22:45
Kérlek, inkább ne szólalj meg, PLEASE!
0
2006. november 22., szerda 22:41
Minden filmje egyedi csoda és ha testi értelemben nem is, műveiben biztos örökké fog élni.
Nyugodj békében Robert Altman, sosem feledünk!
0
2006. november 22., szerda 11:42
Megdöbbentett a hír! :(((
Minden idők egyik legnagyobb rendezője!

Nyugodjék békében!
0
2006. november 22., szerda 9:58
Nyugodj békében te nagy mesélő. Sosem felejtünk el...

0
2006. november 22., szerda 9:57
0
2006. november 22., szerda 9:56
0
2006. november 22., szerda 0:09
Nekem Altman-ról mindig a Rövidre vágva jut az eszembe először! Ezt azóta annyian, de annyian utánozták, de nem sikerült soha elérni ennek a filmnek a szintjét! Nagyon sajnálom őt, de ezzel az életkorral én is kiegyeznék!
Isten nyugosztalja!
0