Keresés

Halottaink...

2005. szeptember 16., péntek 15:20
RIP! :((
0
2005. szeptember 16., péntek 10:57
Le vagyok törve. Nagyon szerettem. Nyugodjék békében! :(
0
2005. szeptember 15., csütörtök 14:09
RIP! :(((
0
2005. szeptember 15., csütörtök 13:37
Nyugodjék Békében!
0
2005. szeptember 15., csütörtök 12:50
nyugodjék békében!
0
2005. szeptember 15., csütörtök 12:38
Tegnap elhunyt Robert Wise, akik többek között A West Side Story, A muzsika hangja, Az Androméda törzs, A Hindenburg, valamint az első Star Trek mozifilm rendezője, és nem utolsósorban Az aranypolgár vágója volt.
0
2005. augusztus 22., hétfő 14:45
Nyugodjék békében.
0
2005. augusztus 22., hétfő 11:23
Tonino Delli Colli halálával egy igazi legenda távozott közülünk, aki az olasz és a nemzetközi filmművészet legjelesebbjeivel dolgozott együtt. Első filmjének rendezője épp a magyar születésű Ladislao Kish volt. Delli Colli a neves komikus, Totó több alkotásának volt az operatőre, de a 60-as évektől lett nemzetközileg elismert művész. Köszönhető ez elsősorban Pier Paolo Pasolini műveinek: az elsőtől (A CSÓRÓ, 1961) az utolsóig (SALO, 1975) szinte mindegyik Pasolini-filmnek ő volt az operatőre, s csak időnként adta át helyét a szintén kitűnő Giuseppe Ruzzolininek. A CSÓRÓ fekete-fehér naturalista képsorain át a SALO színes, nem kevésbé naturalista világáig igen széles skálán mozgott Delli Colli képalkotói fantáziája. Nem iparos volt, hanem alkotótárs, akinek ötleteire a rendezők mindig is fogékonyak voltak. Sergio Leone is őt választotta híres westernjeihez (A JÓ, A ROSSZ ÉS A CSÚF, VOLT EGYSZER EGY VADNYUGAT), de szinte törvényszerű volt, hogy Pasolini pártfogoltja, Sergio Citti is vele dolgozzon (BŰNÖS TÖRTÉNETEK, A KABIN). Ő irányította Louis Malle híres-hírhedt LACOMBE LUCIEN (1974) című alkotásának felvételeit, s a filmtörténet utolérhetetlen mágusa, Federico Fellini is alkotótársául fogadta (GINGER ÉS FRED, INTERJÚ, A HOLD HANGJAI). Sokoldalúságára jellemző, hogy számos csacska vígjáték mellett olyan művészek bízták rá a kamera kezelését, mint Marco Ferreri (A HÉTKÖZNAPI ŐRÜLET MESÉI, A JÖVŐ A NŐ), Jean-Jacques Annaud (A RÓZSA NEVE) és Roman Polanski (KESERŰ MÉZ, A HALÁL ÉS A LÁNYKA). Méltó búcsú volt szakmájától Roberto Benigni Oscar-díjas drámája, AZ ÉLET SZÉP (1997). Olyan Mestert veszítettünk el személyében, aki szakmáját művészetnek tekintette, s ahhoz méltón dolgozott.
0
2005. augusztus 22., hétfő 9:40
82 éves korában elhunyt Tonino Delli Colli. Az egyik legnagyobb operatőr volt, nyugodjék békében.
0
2005. augusztus 11., csütörtök 9:51
Elhunyt Barbara Bel Geddes, a Dallas Ellie-je

A 82 éves amerikai színésznő hétfőn hunyt el maine-i otthonában, Northeast Harborban. Halálát tüdőrák okozta. Számtalan színházi és filmes munka után a Ewing család nagyasszonyának szerepe tette igazán ismertté.

:((((

forrás: index.hu

0
2005. augusztus 2., kedd 22:24
Szomorú hogy sokan, (köztük én is) csak a hangját ismerhették, pedig biztos jó színész volt...
0
2005. augusztus 2., kedd 12:48
nagyon nem...

egyébként Kránitz az egyik legkitűnőbb (szinkron)színészünk szinte mindegyik más művésznél rosszabbul élte meg a szakma felhígulását és szétverését.
0
2005. augusztus 2., kedd 11:49
Pedig nem volt ő még öreg ehhez a szarhoz...
0
2005. augusztus 2., kedd 11:44
vagy Roger Murtaugh-ként adott bele mindent..
0
2005. augusztus 2., kedd 9:35
Nyugodjék békében az a színész, akit egy ország Jockey Ewing magyar hangjaként (is) ismert...
0
2005. augusztus 2., kedd 2:22
Ő volt Ving Rhames hangja a Ponyvaregényben, ha jól tévedek.
"...És ha elutazol, el vagy utazva!..."
0
2005. augusztus 2., kedd 1:45
R.I.P.  :(((
0
2005. augusztus 1., hétfő 21:45
Isten nyugosztalja. :(((
0
2005. augusztus 1., hétfő 21:01
Jajjajjajjajj ne... : (

Leginkább szinkronhangként ismertem, kiváló volt. Még Bud Spencerként is remek volt, pedig tudhatta, hogy Bujtor felűlmúlhataltan, és mégis, abban a szerepben is brillírozott.

Annyira sajnálom :(
0
2005. augusztus 1., hétfő 18:40
RIP..
:((
0
2005. augusztus 1., hétfő 18:26
Jaj, ne!!! Béke poraira. Nagyon szerettem.
0
2005. augusztus 1., hétfő 17:34
Nyugodjon békében!
0
2005. augusztus 1., hétfő 16:17
Elhunyt Kránitz Lajos
2005. augusztus 1., hétfő, 13:02

Augusztus 1-én, hatvankét éves korában, váratlanul elhunyt Kránitz Lajos, a Budapesti Kamaraszínház Jászai Mari-díjas színművésze.

A Jászai Mari-díjas színművész közel negyven éves színházi pályafutása alatt játszott A néma leventé-ben, a Furcsa pár-ban, a Ványa bácsi-ban, a Koldusoperá-ban, Az öreg hölgy látogatásá-ban, alakította A salemi boszorkányok John Proctorát és a Haramiák Öreg Moorját.

Kránitz Lajos olyan filmekben szerepelt, mint a Szamárköhögés, A legényanya vagy az utóbbi évek egyik legnépszerűbb magyar produkciója, az Üvegtigris. Ő kölcsönözte hangját Darth Vadernek a Csillagok háborúja új szinkronjában, és az ő hangján szólalt meg a Dallas tévésorozat Jockey Ewing-ja is.

A hatvankét éves színművész augusztus 1-én hunyt el. A halál okáról a Budapesti Kamaraszínház nem adott felvilágosítást, a temetésről a későbbiekben intézkednek. Kránitz Lajost a Budapesti Kamaraszínház és a József Attila Színház, ahol 1971-től 1985-ig játszott, saját halottjának tekinti.

[origo]
0
2005. július 21., csütörtök 18:47
Álljon itt róla egy kissé részletesebb nekrológ is:

http://www.nol.hu/kultura/cikk/370778/

Béke poraira!
most posts by TM
0
2005. július 21., csütörtök 14:16
Elhunyt Hernádi Gyula.

http://www.origo.hu/itthon/20050721elhunyt.html
0