Actress Anne Bancroft, who won an Oscar for The Miracle Worker and a place in pop culture history as the seductive Mrs. Robinson in The Graduate, died Monday of cancer; she was 73.
Nyugodjék békében!
0
2005. június 6., hétfő 21:16
8905
Mindenképp!! :-))
0
2005. június 6., hétfő 21:13
16
és a best of Hopkinsban is helye van
0
2005. június 6., hétfő 20:55
8905
Én is egyetértek. :-) A kedvencem!!!
0
2005. május 27., péntek 15:21
17243
egyetértek, valóban a legjobb ivory.
0
2005. május 27., péntek 14:59
3933
A legjobb Ivory.
0
2005. május 27., péntek 14:19
7151
Sajnálattal olvasom a hírt: épp a napokban néztem meg ismét a NAPOK ROMJAI-t. Csodálatos film, igazi mestermunka.
0
2005. május 27., péntek 11:09
17243
béke poraira. kár, hogy az általad is említett három film (Szellem a házban, a Napok romjai vagy a Szoba kilátással) óta nem sikerült kiemelkedő munkát produkálnia. de a név, "merchant-ivory" így is örökre felejthetetlen marad.
0
2005. május 27., péntek 11:00
3933
68 éves korában elhunyt Ismail Merchant filmrendező és producer. A bombayi születésű Merchant 1936. december 25-én látta meg a napvilágot, és már 1960-ban megkezdte filmes pályáját, mint executive producer. Első produkciója a The Householder (1963) volt, és az évtizedek múlásával számos nagyformátumú filmet készített (Szellem a házban, a Napok romjai vagy a Szoba kilátással). Barátjával és későbbi munkatársával, James Ivoryval 1959-ben találkozott, majd 1961 májusában megalakították közös cégüket, a Merchant-Ivory Productions-t. A Brit Filmakadémia (BAFTA) kétszer ítélte neki a legjobb filmért járó díjat, de a nagy Oscartól csak 4 jelölést kapott. Az egyedülálló filmkészítőt egy londoni kórházban érte a halál. Forrás: Mozinet
0
2005. április 26., kedd 18:46
7151
George Pan (Yorgo Pan) Cosmatos április 19-én hunyt el. Második játékfilmje, a nálunk tévéből ismert MÉSZÁRLÁS RÓMÁBAN (1973) tette ismertté a nevét: a drámában Richard Burton és Marcello Mastroianni játszották a főszerepeket. Ettől kezdve sikerfilmek megbízható rendezőjeként ténykedett: elkészítette a katasztrófa-műfaj egyik jól sikerült darabját, a sztárokkal teli CASSANDRA-ÁTJÁRÓ-t (1976), a SZÖKJÜNK ATHÉNBA! című háborús kalandfilmet (1979), mely szintén nem szűkölködött sztárokban, az EREDETE ISMERETLEN (1983) című horrort, majd ennek ikerdarabját, a LEVIATHÁN-t (utóbbi hozzánk semmilyen hordozón nem jutott el). A két horror között forgatta Sylvester Stallonéval a 80-as évek két hírhedt filmjét, a RAMBO 2-t (1985) és a fényképezésében a videoklip-műfaj minden erényét felvonultató KOBRÁ-t (1986). E két művével jócskán magára haragította a kritikusokat, noha TOMBSTONE (1993) című westernje az ítészek körében sikeresebb volt, mint Costner WYATT EARP-je: a közönségnek viszont egyik alkotás se tetszett igazán. Az ÁRNYÉK-ÖSSZEESKÜVÉS (1997) című felejthető akciófilmmel vett búcsút a szakmától, melynek tisztességes mesterembere volt.
0
2005. április 26., kedd 18:17
3933
Pont valamelyik nap néztem meg a Szökjünk Athénba című filmjét.
Nyugodjék békében!
0
2005. április 26., kedd 17:51
1431
64 éves korában elhunyt George P. Cosmatos, a Rambo 2 és a Tombstone - Halott város rendezője. Az olasz származású filmes tüdőrákban halt meg.
-Forrás: Filmklub
0
2005. április 5., kedd 11:23
143
Ejj véletlenül entert nyomtam.
Szóval:Egészen megdöbbentő látni a 15-20 éves felvételeket, például a Teréz anyával készült, mtv-n leadott, indiai zenére komponált pár perces beszámolót. A pápa nem egyszerűen nevet, hanem röhög, vagy ha úgy tetszik kacag, és ez szöges ellentétben van azzal a képpel, ami bennem él a savanyúképű főpapokról. Tudom, hogy két halott ember látok, és mégis: hihetetlen jó kedvem kerekedett; azt éreztem, amit a Legyetek jók, ha tudtok alatt: valami elképesztő "életvidámságot", s ezen még a keserédes befejezés sem változtat semmit. Továbbá említhetném a pénteken vetített olasz dokufilmet, ahol klasszikusként hivatkoznak néhány jelenetre pl. egy csecsemő lekapja a fejéről azt az izét, vagy amikor vigyorogva ráborítja egy gyerekre a köpenyét, esetleg az, amikor egy galambszéteresztéssel kombinált szertartáson az egyik madár visszaszáll a fejére. Összegezve: nem tudom átérezni, de maximálisan meg tudom érteni azt a rettenetes szomorúságot és gyászt, amit a síró emberek arcán látok. Látszik, hogy borzasztóan szerették ezt az embert és ez nagyon nagy dolog.
0
2005. április 5., kedd 11:09
143
Most nem azért, de ha szerepelt volna valamilyen filmben, akkor talán meg is érteném, miért van erről szó egy dvdfórumon, így viszont... Bár emlékeim szerint a Ngy durranásban ő, pontosabban egy dublőr feltűnik. Mellesleg, ami számomra nagyon érdekes, az a sok régebbi felvétel, hiszen kb. az elmúlt 10 évre tudok visszaemlékezni, vagyis csak a megroggyant egészségű emberre.
0
2005. április 4., hétfő 19:28
41
Én nem járok templomba, de hiszek. Rettenetesen sajnálom II. János Pált, mert nagyon sokat tett az emberiségért, mindig a jóra törekedett. Remélem, méltó utódot találnak, aki ezt az életművet méltón folytatni tudja. Isten nyugosztalja.
0
2005. április 4., hétfő 18:20
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. április 4., hétfő 15:59
1431
"Az ember amikor a hitét megvallja, akkor vallásos"
Ma a vallás szó alatt nyugodtan érthetjük a hit vasárnapiasitását , intézményesitését. A hit szerintem ennél sokkal tágabb fogalom. - De nem menjünk ebbe bele, főleg ne itt.
0
2005. április 4., hétfő 9:24
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. április 3., vasárnap 22:48
1221
jézusKirály:
A hozzászólásom nem a pápa haláláról, hanem az itt olvasott reakciókról szólt, ezek némelyikében keveredik a kettö.
Egyébként nemcsak a hithez, hanem a valláshoz való viszonyulást is többé-kevésbé magánügynek és ide nem illönek tartom.
0
2005. április 3., vasárnap 22:40
1431
A hitet emlegetted, és itt most evidens, hogy -mivel a pápa haláláról van szó- vallásról szólt t éma.
0
2005. április 3., vasárnap 22:12
1221
"Namost itt ne keverjük össze a hitet a vallással"
Ezt tettem volna? Magyarázd meg, kérlek.
"Csak borzolja a kedélyeket a vita."
Csak akkor, ha az ellenvélemény puszta léte is felháborít.
"A Világban a vallási és politikai nézetektől függően a pápa halála mindenkiből részvétet váltott ki"
Senki sem állította az ellenkezöjét.
"érdemes ezt tiszteletben tartani." Tapasztaltad valahol az ellenkezöjét?
0
2005. április 3., vasárnap 21:33
2007
0
2005. április 3., vasárnap 21:30
1431
"A hit (vagy annak hiánya) magánügy"
Namost itt ne keverjük össze a hitet a vallással
0
2005. április 3., vasárnap 20:42
1221
Egyetértek fielddel.
A hit (vagy annak hiánya) magánügy, ebbe beleszólni, emiatt másokat megítélni ebböl szellemi, politikai tökét kovácsolni, demokráciában nem (lenne) szabad, nincs értelme tehát olyanokat mások fejéhez vágni, hogy a "A TE pápád is" volt meg hogy "nekem nincs pápám", szerencsésnek tartom magam, hogy csak evilági dolgokban hiszek, stb.
Bármilyen megrendítö, nagy jelentöségü esemény II. János Pál halála, "tényleg nem egy DVD-s kereskedelmi oldal topikjába való." Ez nem tiszteletlenség, nem érzéketlenség - egyszerüen fórum profiljából következik. Ugye, azt senki sem gondolná komolyan, hogy a Viva, a Vh1 vagy az MTV számára is az lett volna helyénvaló, ha megszakítja zenei müsorait és a pápa emléke elött tiszteleg? Az pedig ugyanakkor fura lett volna, ha teszem azt a CNN most nem ezzel az eseménnyel foglalkozik.
0
2005. április 3., vasárnap 17:46
7151
Lehet, nem aratok sikert a következő véleményemmel.
Én is úgy gondolom, hogy egészen kivételes embert veszítettünk el II. János Pál személyében, aki az elmúlt bő negyed század egyik legmeghatározóbb személyisége volt, s igen sokat tett azért, hogy az emberek világszerte ember módjára tudjanak élni. Nem az ő hibája, hogy ezen a téren még jócskán maradt tennivaló.
Viszont minden tiszteletem és sajnálatom ellenére egyet kell értenem azokkal, akik úgy gondolják, hogy e szomorú esemény fölötti megrendülésünk kifejezése talán tényleg nem egy DVD-s kereskedelmi oldal topikjába való.