Életének 80. évében elhunyt Maár Gyula Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, Törőcsik Mari férje. Legemlékezetesebb közös művük talán a Déryné, hol van? amivel a színésznőé lett Cannes-ban a legjobb alakítás díja. Persze a Malom a pokolban, vagy a Felhőjáték is közismert, nagy sikerű rendezése Maár Gyulának aki a felsoroltakon kívül még több tucat remek mozifilmet, tévéfilmetn készített hosszú pályája alatt.
Nyugodjon békében!
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 2:21
8905
Nyugodjon békében!!! :-(((
0
2013. december 16., hétfő 17:45
6925
Még két nagy alakítása:Becket,Az oroszlán télen.
Mindkettő Oscart is érhetett volna.De a Becketnél R.Burtont is jelölték ugyanabból a filmből,így a szavazatok megoszlottak.
Az Oroszlán télen esetében pedig a könnyfakasztó Virágot Algernonnak c. film főszereplője kapta a díjat.
Az Utolsló császárban is jó mellékszereplő volt.
0
2013. december 16., hétfő 13:28
1394
RIP
:(
az év vége nagyon kemény hollywoodi halálok szempontjából. nem tudom úgy megnyitni utóbbi időben hollywood reporter weboldalát, hogy ne ilyen hírek fogadjanak... Pl mára épp három ilyen hír jutott: Peter O Toole, Tom Laughlin, és Joan Fontaine. Tegnap előtt Audrey Totter (pont a napokban néztem több film noirt az ő szereplésével), előtte nem sokkal Paul Walker, előtte meg jó páran még, van aki kevésbé van aki jobban ismert volt... és ez csak kb az utolsó másfél hónap ami így hirtelen eszembe jut.
0
2013. december 15., vasárnap 21:37
65
Nagyon elszomorít a halálhíre remek színész volt és egyik fő kedvencem. Nyugodjon békében.
0
2013. december 15., vasárnap 21:31
2738
Nekem csak az Arábiai Lawrence-ből még a Caligulából volt ismerős a neve.
0
2013. december 15., vasárnap 21:28
1084
Elég szomorú, hogy az origo-n a róla szóló írás címe: Meghalt a Trója sztárja. Szerintem aki csak Wolfgang Petersen filmjében látta Peter O Toole-t, annak fogalma sincs ki volt ő, tehát számára nem is sztár. Számomra elsősorban az Arábiai Lawrence, a Mi újság, cicamica, a Hogyan kell egymilliót lopni, a Tábornokok éjszakája, a Murphy háborúja és a La Mancha lovagja sztárja. De ha mindenképpen az öregkori filmjei közül akarnak említeni valamit, amit a fiatalabb generáció is láthatott, én mindenek előtt a Vénuszt emelném ki. Nyugodjék békében az egyik legkékszeműbb színészóriás.
0
2013. december 15., vasárnap 21:11
1560
Nyugodjon békében Peter O Toole:((
0
2013. december 6., péntek 14:16
1277
Mandela mai világunk egyik utolsó nagy hőse, bármennyire is giccses e mondat. Nyugodjon békében.
0
2013. december 6., péntek 9:26
52685
Az én világomban Ő az igazán nagy emberek egyike.
Nyugodjék békében!
most posts by TM
0
2013. december 6., péntek 8:23
1394
Rest in Peace
0
2013. december 3., kedd 9:35
6403
ez is szomorú :(
"Megjelent Tyrese Gibson, Walker egyik filmbeli partnere a Halálos iramban sorozatból, és totálisan összezuhant. Később a roncs egy darabját magával vitte, és posztolta az Instagram-oldalán."
Tyrese is megkönnyezte barátja halálát amit meg is értek nekem sem sokon múlt el ne bőgjem magam :( Borzasztó.
0
2013. december 2., hétfő 13:33
1277
Elhunyt Martin Sharp, ausztrál pop-up művész. Személy szerint nagyon szerettem az alkotásait. Ha valaki nem ismerné, szerintem ezzel a képével nagy valószínűséggel találkozott már:
0
2013. december 1., vasárnap 23:16
148
Döbbenet! fájó lesz ezentúl megnézni bármelyik Halálos iram filmet is... Remélem lelke békére talált.
0
2013. december 1., vasárnap 21:22
8260
A sors a napokban még egy megdöbbentő dolgot is produkált: a Simoncelli emlékversenyen egy motoros majdnem pont úgy halt meg, mint az a Simoncelli, akinek az emlékére versenyzett... :(
Az első két F&F filmen kívül a széria többi részét ugyan nem láttam, de a Kéjutazás, az Idővonal, vagy a Koponyák által ismertem és kedveltem őt, nagy veszteség a rajongóknak, de főképp a családjának :(
0
2013. december 1., vasárnap 11:07
1534
Nyugodj békében Paul Walker! :(
0
2013. december 1., vasárnap 10:47
5528
Bmeg halálos iramban. Mintha ha csak ki lett volna számolva hogy épp autóbalesetben érjen véget. Küszködök a könnyeimmel. Csapass egy Skyline-al az örök vadász mezőkön cimbora. Nyugodj békében Paul.
0
2013. december 1., vasárnap 10:18
520
Én is olvasom, mondom ez megint valami ferde hír? De látom hogy nem, nagyon sajnálom a srácot, nélküle a halálos iramban 7-8-9... már nem olyan lesz. :( Nyugodjon békében!