Keresés

Halottaink...

2011. szeptember 12., hétfő 22:26
Nyugodjék békében !!!!
azt reméltem hogy meggyógyul, még ha a 2. évadot nem tudta bevállalni...
0
2011. szeptember 12., hétfő 15:07
:-((((!!!!!! Ááááááááááá nem hiszem el, nyugodjon békében:(!
0
2011. szeptember 12., hétfő 14:42
Jajjj neeeeee...
RIP
0
2011. szeptember 12., hétfő 11:01
Jól kezdődik a hét :S
Azt tudtam, hogy a második évadot már nem tudta vállalni, de azt reméltem meggyógyul, még ha ehhez több időre is van szükség. Arról nem tudtam hogy visszaesett és gyakorlatilag már haldoklott.

Nyugodjék békében
0
2011. szeptember 12., hétfő 10:49
Ilyen fiatalon... nyugodjék békében.
0
2011. szeptember 12., hétfő 10:37
Meghalt Andy Whitfield
Andy Whitfield 1972-2011
2011.09.12. 06:29 - sixx

39 éves korában meghalt a Spartacus: Blood and Sand (Vér és homok) című sorozat főszereplője, Andy Whitfield. A színész Walesben született 1972-ben, 1999-ben költözött Ausztráliábam ahol ezt követően élt. A Spartacus előtt ausztrál sorozatokban szerepelt, egy kisebb szerepe a nálunk is bemutatott McLeod lányaiban is volt. A nagy áttörést a Spartacus hozta meg neki, amiben a címszereplő trák rabszolgát alakította. Az első évad végén derült ki, hogy Whitfield non-Hodgkin kórban szenved, ezért a producerek elhalasztották a második évad előkészületeit, hogy felgyógyulhasson.

A kezelése az első hónapokban sikeresnek tűnt, még pár fotózáson is megjelent és elkezdte az edzéseket, hogy formába lendülhessen a forgatásra. A 2010-es Comic Con-ra egy újabb kemoterápiás kezelés után érkezett már, a rajongók felállva, vastapssal köszöntötték. Akkor még úgy tűnt, szervezete megbirkózik a kórral, de hamarosan visszaesett, és jelezte a Spartacust vetítő Starz-nak, hogy nem tudja elkezdeni a második évadot. (A helyére Liam McIntyre érkezett.) Amikor az újabb kezelések nem hoztak eredményt, Whitfield úgy döntött, szeretné életét családja körében befejezni. Tegnap este, felesége karjaiban halt meg. Legyen neki könnyű a föld.

comment.blog.hu
0
2011. szeptember 12., hétfő 6:58
Nem rossz film, de kicsit ajánlott a regénytől elvonatkoztatni.
0
2011. szeptember 11., vasárnap 17:56
Nem igazán.A téma összetettsége miatt(család,orvosok,tanítónő,munkatársak a pékségben stb.) nem is lehet jól megfilmesíteni.
Ráadásul ott van a mondanivaló.Emberkisérlet,mi történik ha valaki hirtelen megokosodik,hogyan tud beilleszkedni a környezetébe stb.Ráadássul a történet egy napló,és eztt eleve nem lehet használni a fimben...
0
2011. szeptember 11., vasárnap 17:51
Én a regény ismeretében már nem is érzem különösebben jó filmnek.
Az" aljas szemétláda" kifejezés szerintem túlzás.Szimpla gyarló emberek csak ők,akik ha kell meg is védik.Lásd  a regény vége.
A könyv megrázó,a film csak a szimpla könnyfakasztásara utazik.
0
2011. szeptember 11., vasárnap 15:46
Nem tudtam, hogy ilyen dolgokat kihagytak a filmből... Azért majd mindenképp megnézem, de köszi az infókat! Amiket leírsz, azok nagyon is fontos részei a regénynek, letehetetlen, elgondolkoztató mű. Vajon a Virágot Algernonnak (TV 2000) hűebb a regényhez?
0
2011. szeptember 11., vasárnap 15:41
Hát nyugodjék békében.

(SPOILER
A Charly jó film, de sajnos a regény mondanivalóját elvéti, és túlságosan a tanárnővel való kapcsolatára koncentrál, aztán pedig a kísérlet kudarcának megértésére. Emlékszem, a könyvben mennyire mellbevágó - az olvasó számára is -, ahogy a főhős az intelligenciája növekedésével párhuzamosan rádöbben, hogy akiket barátainak tartott, csak aljas szemétládák, akik lenézik, és rosszindulatú tréfákat űznek vele. Na, ez a momentum hiányzik a filmből, pedig [szerintem] egyértelműen erről szól a könyv: boldog együgyűség, vagy kínlódás a lelkiismerettel a tudás [és IQ] birtokában. A regényben Charly szuperintelligens tudós lesz, aki ugyanakkor szenved attól, hogy teljesen más a világ, mint ahogy a műtét előtt látta. Nem is tudja igazából elviselni, és szenved attól is, hogy személyisége párhuzamosan a fejlődéssel átalakul, önző lesz és arrogáns, pedig érzi, hogy ez nagyon nincs rendben, és ő valójában nem ilyen. A regény így szerintem leginkább azt a kérdést teszi fel, hogy szükségszerű-e a "civilizáltság" és "intelligencia" fejlődésével egyidőben morálisan teljesen elzülleni. És hát a választ mindenki átgondolhatja...
SPOILER VÉGE)
0
2011. szeptember 11., vasárnap 7:45
Egy nappal 88. születésnapja után tegnap elhunyt Cliff Robertson :( A fiatalok számára főleg a Raimi-féle Pókember-trilógia Ben bácsijaként lett ismert, pedig az 1968-ban, Charly - Virágot Algernonnak c. filmben nyújtott alakításáért elnyerte a Legjobb Férfi Főszereplő Oscar-díját (amely filmet már egy ideje keresem, mióta olvastam a könyvet). Játszott Robert Redford oldalán a Keselyű három napja c. filmben vagy a Menekülés Los Angeles-ből, és még sok más, emlékezetes alkotásban. Nekem azonban elsősorban, ő Judd Pierson marad, az 1986-os Rázos futamból, mely filmet mai napig nem tudtam megunni, egyszerűen imádom kiskölyök korom óta.

Cliff Robertson
1923-2011

Nyugodjék békében!
0
2011. augusztus 22., hétfő 18:39
Épp csak a lényeg maradt ki:

GUALTIERO JACOPETTI

(1919. szeptember 4. – 2011. augusztus 17.)
0
2011. augusztus 22., hétfő 18:37
Augusztus 17-én elhunyt az ún. mondo-filmek atyjaként ismert Gualtiero Jacopetti olasz rendező, aki leghíresebb műveit Franco Prosperivel közösen alkotta. A sort a MONDO CANE (1962) nyitotta, amely óriási hatást gyakorolt a filmművészetre. Azt már akkor is sokan vitatták, és ma is vitatható, hogy ez a hatás vajon kedvezőnek mondható-e. Jacopetti munkáinak ugyanis nem igazán titkolt célja a nyugati közönség sokkolása volt, éppen ezért a filmstáb a legmeghökkentőbb, legbizarrabb dolgokat örökítette meg a világ minden tájékán, különös tekintettel a nyugati ember számára egzotikus országokra és népekre. Bár alkotásaikat dokumentumfilmként aposztrofálták, később kiderült, hogy több jelenetet valójában megrendeztek, vagyis gyakran manipulálták a valóságot.

Africa addio

Ahogy múltak az évek és enyhült a cenzúra, úgy váltak egyre merészebbé a Jacopetti–Prosperi-kettős munkái. Az 1966-os AFRICA ADDIO-ból még bírósági per is lett, mert azzal vádolták meg a rendezőt, hogy a film kedvéért egy tömegmészárlást rendelt meg a kongói zsoldosoktól. Az ominózus jelenetről végül kiderült, hogy – állítólag – azt is csak megrendezték. (Ugye, erről az ügyről nem csak nekem jut eszembe a CANNIBAL HOLOCAUST körüli későbbi botrány?) Számos országban egyébként rasszizmussal vádolták meg Jacopettit és filmjét.

Addio Zio Tom

Az ADDIO ZIO TOM (1971) a rabszolgaság történetéről kívánt sajátos áldokumentarista körképet adni, igen bő kézzel adagolva a szexuális és erőszakos motívumokat. Jómagam éppen ezért Jacopettit is éppoly cinikus alkotónak tartom, mint Ruggero Deodatót, hiszen tobzódik mindabban, amelyet oly álszent módon próbál elítélni. A néhai direktor egyébként három évvel előzte meg Pasolini EZEREGYÉJSZAKÁJÁ-t (1974), de a meztelen néger testek (nőké és férfiaké egyaránt) gyakori és részletes bemutatását illetően azonnal köröket vert rá Pasolinire.

Utolsó rendezése, a MONDO CANDIDO (1975) Voltaire Candide-jának modernizált és szabad(os) feldolgozása: ugyanaz a hibája, mint a már említett alkotásoknak, vagyis művészetként próbálták eladni, pedig valójában bulvárról van szó, ha nem is a legaljáról. Tehetséges alkotó távozott közülünk Jacopetti személyében, és azért is kár érte, mert valószínűleg többre lett volna képes, mint amennyit végül nyújtott.

Gualtiero Jacopetti

0
2011. augusztus 20., szombat 13:28
:(
Ruíz nálunk sajnálatos módon igen kevéssé ismert, pedig az egyik legérdekesebb művészfilm-rendező volt. EGyik legkedvesebb filmemet is ő rendezte, a Három élet és egy halál című szürrealista komédiát, ami Mastroianni egyik utolsó filmje volt.
Nyugodjék békében!
0
2011. augusztus 20., szombat 8:38
Raoul Ruíz francia-chilei filmrendező...
0
2011. augusztus 7., vasárnap 21:30
Elhunyt Francesco Quinn, Anthony Quinn fia.
0
2011. augusztus 4., csütörtök 23:24
Írtam olyat, hogy csak 1 részben szerepelt?
0
2011. augusztus 4., csütörtök 22:24
R.I.P...
0
2011. augusztus 4., csütörtök 22:09
És nem csak 1 részben szerepelt a Rém rendes családban!
0
2011. augusztus 4., csütörtök 12:14
Bizony, Bubba nem a színiakadémiáról érkezett a filmek világába, hanem az NFL-ből. Tegyük gyorsan hozzá, nem is Hamlet-formátumú szerepeket választott, tehát jól mérte fel képességeit.
Nekem az életrajzát nézegetve az furcsa, hogy csak 201 cm magas volt. Valahogy mindig magasabbnak hittem, biztos azért, mert törpékkel játszott együtt, és nagy volt a látható különbség. Gyorsan megnéztem Robbie Coltrane méreteit is, mert 10 éve három méteres figurát alakít, s ez a tény is torzítja a memóriát, nos ő 185 centi magas.

Bubba Smith, nyugodj békében!
most posts by TM
0
2011. augusztus 4., csütörtök 11:56
Zseniális volt, mikor Al-el birkóztak a suliban és a fényképekkel "sokkolták" egymást :)!!
Nyugodjék békében:(!!!!!!!!
0
2011. augusztus 4., csütörtök 9:56
Nem szabad elfelejteni Rém Rendes Családos szerepléseit sem

0
2011. augusztus 4., csütörtök 3:58
66 éves korában elhunyt a Rendőrakadémia filmek nagy melákját alakító Bubba Smith. Lehet, hogy nem volt különösebben jó színész, de ebben a sorozatban mégis maradandót alkotott. Nyugodjék békében.
0
2011. július 28., csütörtök 13:52
Én könyveket olvastam Rátonyitól, azok zseniálisak. MGP pedig az olyan nagy kedvencem lényegét is képes volt megragadni, mint Vogel Eric, illetve olyan szép szóösszetételekkel fogta meg művészetét, ami miatt nagyra tartom. A mulatós könyvét máris előjegyeztem a közeljövőben olvasandó könyvek listáján.
0