Keresés

Halottaink...

2011. március 1., kedd 20:55
Agytumorban halt meg.
0
2011. március 1., kedd 13:50
Újabb szakadás az idő szövétnekében.
Lassan elmaradoznak az igazi színjátszás nagyasszonyai, akikért élmény volt beülni egy-egy alkotásért a MOZIBA ( igaz már Mozik se igazán vannak, nem hogy filmek…)

2006. szeptember 21-én a Paris Match nyilvánosságra hozta, hogy Annie Girardot Alzheimer-kórban szenved.
A színésznő a kór elleni küzdelem jelképévé vált, miután elvállalta, hogy szerepeljen Nicolas Beaulieu rendező Ainsi va la vie (Így múlik el az élet) című dokumentumfilmjében.

A huszadik század második felének európai mozgóképe elképzelhetetlen nélküle. A francia film nagyasszonya volt, három César-díjjal is kitüntették. Játszott drámában, krimiben, vígjátékban.
1931-ben született, Párizsban, 1955-ben játszik először filmben (Tizenhárman az asztalnál), Első nagy szerepét 1960-ban Lucino Visconti nagyszerű alkotásában, a Rocco és fivéreiben a megerőszakolt lány szerepében adja, Alain Delon és Renato Salvatori partnereként. Salvatori a férje lett, válásuk előtt egy kislányuk született. A Rocco és fivéreit magyar mozikban 2 millió 700 ezren látták! Olyan filmek készültek főszereplésével mint az Élni az életért , az Erotisszimo, vagy  Marco Ferreri rendezésében a Dilinger halott. Filmjeiben partnerei voltak: Alain Delon, Jean Luis Trintignant. Michel Piccoli. Marcello Mastroianni, rendezők közül együtt dolgozott Mario Monicelli-vel, Philippe de Broca-val, Claude Lelouch-al, Bertrand Blier-vel
Még 1956-ban elnyerte a Suzanne Bianchetti-díjat, és 1977-ben megkapta a legjobb színésznőnek járó César-díjat a Docteur Françoise Gailland c. filmben nyújtott alakításáért. 1996-ben a Nyomorultakban nyújtott alakításáért ismét César-díjjal jutalmazták. A rendező Michael Haneke-vel első alkalommal 2001-ben a A zongoratanárnő című filmben dolgozott együtt. Szerepéért harmadik alkalommal vehette át a César-díjat. 2005-ben egy újabb Haneke alkotásban, a Rejtélyben Daniel Auteuil és Juliette Binoche-sal együtt szerepelt.

Sajnos, csak nagyon kevés filmje hozzáférhető kies hazánkban.....
0
2011. március 1., kedd 12:17
Ez durva, bár nem volt épp a kedvenc rendezőm. De ilyen fiatalon lelépni sosem szép halál. RIP
0
2011. március 1., kedd 10:40
Jane Russell
0
2011. február 28., hétfő 18:36
Elhunyt Annie Girardot francia színésznő.
0
2011. február 28., hétfő 17:52
Most olvasom:
"Tragikus hirtelenséggel, 49 évesen elhunyt Gary Winick rendező (Mostohám a zsánerem, Hirtelen 30, Malac a pácban, A csajok háborúja, Levelek Júliának). A halál oka egyelőre nem ismert."
Nyugodjék békében!
0
2011. február 24., csütörtök 23:50
Nyugodjon békében...
0
2011. február 24., csütörtök 7:25
Meghalt Bősze Péter színész
0
2011. február 18., péntek 16:00
Csütörtökön holtak találták otthonában Perry Moore-t, a Narnia-filmek producerét.

http://www.nydailynews.com/ny_local/2011/02/18/2011-02-18_narnia_producer_dead_in_soho_home.html

Az első részt nagyon szerettem, nyugodjék békében.
0
2011. február 18., péntek 13:47
Lukács Ervin karmester:

http://nol.hu/kult/elhunyt_lukacs_ervin
0
2011. február 16., szerda 10:47
Thomas Patrick McKenna

http://www.origo.hu/teve/20110215-elhunyt-az-angyal-egyik-szereploje.html?
0
2011. február 9., szerda 18:17
azt hittem rosszul hallok tegnap mikor hallottam a híradóban...pár percig küzdöttem a könnyeimmel:( nagyon szeretem a zenéjét! Nyugodjon békében!
0
2011. február 9., szerda 15:06
http://www.youtube.com/watch?v=BQr8CC0jiIU
0
2011. február 9., szerda 15:05
Tura Satana

http://www.femina.hu/sztar/hirek/tura_satana_meghalt
0
2011. február 6., vasárnap 22:09
Úristen, nem hiszem el! :-(((
Nyugodjék békében...
0
2011. február 6., vasárnap 21:22
Elhunyt Gary Moore, 58 éves korában. Az egyik legjobb gitáros volt, a budapesti koncertje felejthetetlen volt számomra. Nyugodjék békében!
0
2011. február 4., péntek 14:55
Nyugodjék békében ő is!!
0
2011. február 4., péntek 14:54
Nyugodjék békében!!! :-((
0
2011. február 3., csütörtök 22:01
Meghalt Maria Schneider, az Utolsó tangó Párizsban női főszereplője

Csütörtök reggel hosszú betegség után 58 éves korában elhunyt Maria Schneider francia színésznő, aki legismertebb alakítását Marlon Brando partnereként nyújtotta az 1972-es Utolsó tangó Párizsban című filmben. A halál oka rákbetegség volt.
A színésznő 19 éves volt, amikor megkapta Marlon Brando szeretőjének szerepét a szexuális tartalma miatt nagy botrányt kavaró filmben, később többször nyilatkozta, hogy úgy érezte a rendező Bernardo Bertolucci manipulálta és megalázta őt a forgatás közben. Brandóval a színész haláláig jóban voltak, bár jó ideig nem említették meg egymás között a filmet. Az Utolsó tangó Párizsban rossz élménye után Schneider megfogadta, hogy többé nem vállal meztelen jelenetet filmben.
Igazából sosem tudott kitörni a szexszimbólum skatulyájából, de olyan legendás rendezők is foglalkoztatták, mint Michelangelo Antonioni (Foglalkozása: riporter), René Clément (A gyerekfelügyelő) és Jacques Rivette (Körhinta). A hetvenes évek második felében drogfüggőséggel küszködött, több túladagolása és öngyilkossági kísérlete is volt, a nyolcvanas évek elején azonban leállt a kábítószerrel, és rendbe rakta az életét.

[origo]
0
2011. február 1., kedd 15:15
A Dr. No extrái közt van, hogy Monty Norman rendesen ellustálkodta a filmzeneírást, inkább koktélozott és a végén 1 nap alatt összedobott valamit. Ekkor Barry kiegészítésképpen rendesen beleturkált. Szóval én úgy vagyok vele, hogy hiába Norman neve alatt megy a Bond-főtéma, én akkor is John Barry-nek tulajdonítom a zenét. Szerintem elég csak mindkettejük karrierjét megnézni, hogy mi is az igazság. Csak hát azoka fránya jogok...whatever

A kedvencem tőle : http://www.youtube.com/watch?v=0IKahbz75xo

0
2011. február 1., kedd 15:03
Isten nyugosztalja!

Igaz a James Bond témát nem Ő írta, viszont átdolgozta. És az a verzió él mindannyiunkban.
És vele együtt a MESTER is ott él tovább!
0
2011. február 1., kedd 0:48
Isten nyugosztalja! Köszönet a kiváló dallamokért!
0
2011. január 31., hétfő 22:42
Nyugodjék békében!
zenéje révén emlékeinkben halhatatlan lesz!
0
2011. január 31., hétfő 20:16
R.I.P, John Barry! :-(
0
2011. január 31., hétfő 13:11
Sok szép és maradandó muzsikát adott a filmzenék világához. Különösen az epikus zenéi tetszenek és azok az extra-romantikus szerelmi témái. Nyugodjék békében!
0