Keresés

Halottaink...

2010. november 30., kedd 14:29
Ha vennéd a fáradtságot és visszaolvasnál, vagy beírnád a google-be...
0
2010. november 30., kedd 14:11
Mario Monicelli halálhíre megdöbbentett. A nagy háború nagy kedvencem tőle. Külön fájdalmas, hogy emlékezetem szerint, DVD-n semmi nem jelent meg tőle Magyarországon.
0
2010. november 30., kedd 13:55
Leslie Nielsent sajnálom, hogy meghalt! Nagyon jó filmjei voltak! Kedvencem a filmjei közül az Airplane 1.
0
2010. november 30., kedd 13:53
Ki az az Irvin Kershner?
0
2010. november 30., kedd 10:31
http://hvg.hu/panorama/20101130_ongyilkos_olasz_filmkomedia_mestere
0
2010. november 30., kedd 10:31
http://hvg.hu/panorama/20101130_ongyilkos_olasz_filmkomedia_mestere
0
2010. november 30., kedd 10:15
"Egyszer hárfát vettem neki. Megkérdezte : mi az?" :) Imádtam, amilyen arccal mondta. A teljes naivitás! :) Akármilyen béna filmben szerepelt, ő mindig jó volt.

Azért ma reggel leesett, hogy öregszem. Gyerekkorom kedvencei szépen lassan elmennek, és tudatosult, hogy egyre sűrűbben fog ez megtörténni. De hát ez van, el kell fogadni. Mindenesetre örülök, hogy a Csupasz Pisztollyal, meg a Birodalom Visszavággal nőttem fel. Mégha előbbi blődli is, meghatározó volt az életemben, és a korosztályom szinte valamennyi tagjának.
0
2010. november 29., hétfő 20:23
Így van, nyugodjanak békében!
0
2010. november 29., hétfő 19:48
virító, zseniálisan
0
2010. november 29., hétfő 19:23
Nyugodjék békében, Mr. Kershner és Mr. Nielsen!

Míg előbbi művész halálhíre mélyen szíven ütött (ahogy zolindy is írta, az egyik legjobb film rendezője volt Ő), utóbbiét (talán nem haragszik meg rám sem Mr. Nielsen, sem más) egy szomorú mosollyal konstatáltam. Hogy miért? Szerintem, ha valaki egyszer látta ökörködni bármilyen filmben, de kiváltképp Drebin hadnagy szerepében, akkor tutifix, hogy fültől fülig érő vigyorra húzódik a szája, ha felidézi ősz üstöke alatt virító zseniálisan és szeretni valóan bárgyú ábrázatát. :-) Van egy sanda gyanúm, hogy mától majd odafenn szórakoztatja a mennybéli nagyérdeműt! :-)

Isten nyugosztalja Mindkettőjüket!
0
2010. november 29., hétfő 17:36
Szomorú nap ez, hiszen elhunyt Irvin Kershner is. Nyugodjon békében!
0
2010. november 29., hétfő 16:59
Hát én nem sok filmért tudok igazán, ész nélkül rajongani, de a Birodalom Visszavág az egyik a kevés közül, amire azt mondom, hogy egy kész csoda. Jobb, mint az előző rész, mélyebb, és nem csapja le azt a magas labdát, hogy még nagyobb űrharcot mutasson, ehelyett popcornfilmhez képest sikerült egy görög drámát kialakítani anélkül, hogy amcsi picsogásba menjen át. Közben minden szövege, minden ötlete telitalálat, remek trükkökkel, karakterekkel, és tanítani való dramaturgiával. A befejezése meg pont az i-re. Az utolsó jelenet a galaxissal már-már katartikus. Na, ilyen egy tökéletes popcornfilm. Ráadásul a speciális változat sem tudta elrontani az egészet, nem úgy, mint a IV. és VI. résznél. És bár Lucas volt az ötletadó meg producer, de azt hiszem, hogy az egész Star Wars-kör tudja, hogy Kersher volt az egyetlen, aki igazi lelket rakott bele a sorozatba, és emiatt fáj, hogy a többi rész már nem tudja felülmúlni.
0
2010. november 29., hétfő 16:33
Az "egyik" szót (legalábbis én) el is hagytam volna.
0
2010. november 29., hétfő 15:55
Ma meghalt Irvin Kershner is. Ugyebár hozzá fűződik a világ egyik legjobb filmje. RIP!
0
2010. november 29., hétfő 11:03
Nyugodjon békében Leslie Nielsen. Sosem fogjuk elfelejteni!
0
2010. november 29., hétfő 9:58
Hát, Drebin hadnagy is már csak az égieket szórakoztatja, 84 éves korában itthagyott minket...

Mondjuk a komolyabb filmjeiben is jól játszott (Poszeidon-katasztrófa, Gyilkos optika), de igazából a Csupasz pisztoly-trilógiából és az Airplane két részéből ismerős mindenkinek. A Scary Movie 3-ban is mellékszereplőként üdítő színfolt volt.

Nyugodjon békében! :(((
0
2010. november 29., hétfő 9:07
Nyugodjék békében! :(
0
2010. november 29., hétfő 8:10
Elhunyt Leslie Nielsen :(((

Gyerekkorom óta imádtam filmjeit (Airplane, Csupasz pisztoly), de újabban Harris elnökként is szép perceket szerzett. Az egyik legnagyobb nevettető volt, Nyugodjék békében!

0
2010. november 24., szerda 18:57
Uram isten deeeeeeeeeeeeeee bakker pedig arra gondoltam én lüke
0
2010. november 24., szerda 18:53
Nem a Kémek a sasfészekben szerepelt?
0
2010. november 24., szerda 18:30
Elhunyt Ingrid Pitt :-((( Ő volt pl. A Kelly hőseiben  Heidi  a kocsmáros nő (nagyon vonzó hölgyemény volt annnó:-) Nyugodjék békében!!!!!!!!
0
2010. november 19., péntek 15:48
Őszinte részvétem, Simon. :(
0
2010. november 19., péntek 15:21
Nagymamám, a mai napon eltávozott, 84 éves volt!
0
2010. november 11., csütörtök 20:47
Ó, szegény! Isten nyugosztalja...
0
2010. november 11., csütörtök 18:30
Sok más munkája mellett a nívós történelmi filmekben is nagyot alkotott.

Az ő pruduceri munkájához fűződik többek között a Háború és béke vagy a Barabás című máig élő filmalkotások.
0