Keresés

Halottaink...

2010. szeptember 28., kedd 1:11
De durva, én meg azt hittem, már évekkel ezelőtt meghalt....
Szép kort ért meg, nyugodjon békében...
0
2010. szeptember 28., kedd 0:56
Szeptember 26-án százéves korában elhunyt Gloria Stuart amerikai színésznő. Leghíresebb szerepe a Titanic katasztrófáját túlélő Rose Dawson volt James Cameron Titanic című 1997-es filmjében. A filmben Kate Winslet játszotta a fiatal Dawsont, Gloria Stuart pedig a karakter időskori énjét. Alakításáért Oscar-díjra jelölték, de nem kapta meg a szobrocskát.
0
2010. szeptember 25., szombat 11:48
RIP Hetty néni.:(
0
2010. szeptember 25., szombat 2:34
Alig 8 hónapja köszöntötte a Vígszínház társulata...

"Január 14-én az Egy csók és más semmi című előadásunk után a színpadon köszöntöttük meg egyik legrégebbi kollégánkat, Farkas Antalt, aki a napokban töltötte be 88. életévét. Tóni bácsi az 58. évadot kezdte el a Vígszínházban, és több mint 1000 bemutatóval büszkélkedhet.
Szeretettel gratulálunk és jó egészséget kívánunk!"

http://www.youtube.com/watch?v=YxU9XNQBpA8

Nagyon sajnálom...
0
2010. szeptember 25., szombat 1:08
Mármint Marcipán? De igen.

És ezer éve ő volt egy reklámarc, aki a vajas kenyeret reklámozta. Nem vicc. De mi is volt a szöveg? TM, neked nem ugrik be? Emlékszem, hogy egy kis asztalnál ült, mögötte ablak volt, és egymás után falta a vajas kenyeret bele a kamerába, meg beszélt még mellette... Jó, ezzel nem mondok sokat, de a hardver miatt akkor ezt még fekete-fehérben láttam, hogy színes volt-e valójában, nem biztos. Hahó! Hasonlóan idősebbek alszanak már? ;-)
0
2010. szeptember 24., péntek 23:44
Az hagyján,hogy mennek el a nagy veteránjaink..de az utóbbi 10 évben nem nagyon hallottam szinkron közelében munkálkodni őket...ennyire felhígult már az az ága a művészetnek...

Isten nyugtassa

nem ő volt Pitykében Kern Andris társa?:)
0
2010. szeptember 24., péntek 22:57
Jajittenem! :-(((

Elment Harsányi Gábor csöndérpárja az Indul a bakterházból...

"A k. Istenit! Meggyalázták a csendőrséget!"

Nyugodjék békében!
0
2010. szeptember 24., péntek 22:21
Hát ilyen nincs... :(((

http://www.storyonline.hu/hirek/elhunyt_farkas_antal_szinmuvesz/27512/

Mennyire imádtam a hangját...
0
2010. szeptember 23., csütörtök 14:29
2010. szeptember 22-én, a délutáni órákban torontói otthonában elhunyt a hosszú ideje gyomorrákban szenvedő  Jackie Burroughs kanadai színésznő, akit a magyar nézők leginkább a Váratlan utazás Hetty nénijeként zártak a szívükbe.

most posts by TM
0
2010. szeptember 15., szerda 20:23
In memoriam Szenes Iván

most posts by TM
0
2010. szeptember 14., kedd 15:50
Most olvasok erről először...
Döbbenetes. A legnagyobb szerzőink egyike volt, kisgyerek korom óta éneklem a dalait. Nagyon szerettem őt, nyugodjon békében!
most posts by TM
0
2010. szeptember 14., kedd 15:31
Tegnap este olvastam. Nyugodjon békében!
0
2010. szeptember 14., kedd 15:28
gondoltam őt is beírja majd vki...

Szenes Iván (Budapest, 1924. április 25. – 2010. szeptember 13.)
0
2010. szeptember 14., kedd 0:59
Elhunyt Kevin McCarthy
0
2010. szeptember 4., szombat 19:20
Nyugodjék békében, Művész Úr! :-(
0
2010. szeptember 3., péntek 20:28
Meghalt Bánffy György

Életének 84. évében elhunyt Bánffy György Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a József Attila Színház művésze - tudatta a színház szóvivője pénteken. A József Attila Színház saját hallottjának tekinti a váratlanul, tragikus hirtelenséggel eltávozott színészét.

Bánffy György közel négy évtizeden át, 1971 óta volt a József Attila Színház tagja. Sok száz színdarabban, több mint ötven játékfilmben nyújtott emlékezetes alakítást. A magyar nyelv szerelmese volt, színeszek generációit oktatta a szép kiejtésre. Jellegzetes orgánumát minden magyar televíziónéző ismerte, szavalataival számos magyar verset tett ismertté és közkedveltté.

Olyan legendás filmekben szerepelt, mint a Magasiskola (1970), a Tűzoltó utca 25. (1973), a 141 perc a Befejezetlen mondatból (1974), vagy Az ötödik pecsét (1976), de a legtöbben talán a Linda című tévésorozat Dokijaként emlékezhetnek rá. Szabó Istvánnal négyszer is dolgozott együtt, először 1973-ban a Tűzoltó utca 25.-ben, majd a nyolcvanas években a Mephistó-ban és a Redl ezredes-ben, végül négy évvel ezelőtt a Rokonok című filmben.

Hunyadi-Buzás Györgyként született 1927-ben, azért kellett megváltoztatnia a nevét, mert 1945 környékén a szakszervezeti szabályzat még megtiltotta, hogy történelmi neveket viseljenek a színészek. Édesanyja, Pápai Klára színésznő volt, aki a Valamit visz a víz című klasszikusban Jávor Pál feleségét alakította.

1985-től 1994-ig országgyűlési képviselő volt, 1990 és 1994 között az MDF frakciójában ült. 1989-ben az MDF nevében beszélve Bánffy szólította fel az Országgyűlést, hogy oszlassa fel önmagát, hogy ezáltal új választásokat lehessen kiírni.

"Ha az Isten kegyes lesz hozzám, akkor a halálom is úgy következik be, hogy nem ágyban, párnák közt, hanem a csatamezőn, azaz a színházi életben ér majd el a vég." - fogalmazott Bánffy György tavaly egy interjúban.
0
2010. augusztus 26., csütörtök 2:47
Meghalt Ahna Capri, magyar származású színésznő
2010. 08. 25.

66 éves korában meghalt Ahna Capri magyar származású színésznő, aki A sárkány közbelép című film Bruce Lee-klasszikusban a főgonosz Tania nevű titkárnőjét alakította. A színésznő augusztus 9-én az autójával haladt Hollywoodban, amikor összeütközött egy öttonnás kamionnal. Tizenegy napig kómában volt, augusztus 19-én hunyt el.

Az 1944-ben Budapesten született Caprit - eredeti nevén Nánási Annamáriát - a hetvenes években a filmipar legvonzóbb színésznői között tartották számon. Rengeteg tévésorozatban játszott, legfigyelemreméltóbb alakítását az 1973-as Payday című filmben nyújtotta Rip Torn partnereként.

[origo]
0
2010. augusztus 25., szerda 19:19
Amit láttam tőle, az mind tetszett. Kár hogy ilyen "fiatalon" távozott, sok szép animét alkothatott volna még. R.I.P.
0
2010. augusztus 25., szerda 14:28
Meghalt Satoshi Kon - nyugodjon békében! :-(

http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20100825-meghalt-satoshi-kon-paprika-perfect-blue-tokioi-keresztapak.html
0
2010. augusztus 9., hétfő 20:51
R.I.P. Bruno Cremer.Egyébként ő volt Jean-Paul Belmondo ellenfele A fejvadász című akciófilmben.Isten veled Karvaly! :(
0
2010. augusztus 9., hétfő 14:06
RIP Bruno Cremer

Én Espinosaként emlékszek rá a Polipból a Maigret sorozaton kívül.
Jellegzetes arc volt.
Isten vele!
0
2010. augusztus 9., hétfő 13:27
Elhunyt az Oscar-díjas Patricia Neal
Független Hírügynökség
2010. augusztus 9.

84 éves korában otthonában elhunyt Patricia Neal vasárnap.

Az amerikai színésznő a Hud című filmben nyújtott alakításáért 1964-ben megkapta az Oscar-díjat. Halálának okát nem közölték, de az amerikai sajtó emlékeztet arra, hogy Neal évtizedekkel ezelőtt három agyvérzést kapott, és egy ideig kómában feküdt.

Patricia Neal már 21 évesen megkapta a Tony-díjat, az Another Part of the Forest című Broadway-darabban nyújtott alakításáért. Mozivásznon 1949-ben volt először látható, amikor a John Loves Mary című filmben tűnt fel a későbbi amerikai elnök, Ronald Reagan oldalán. Az ötvenes években számos filmben szerepelt, majd az Álom luxuskivitelben következett 1961-ben. Az igazi nagy sikert a Hud című mozi hozta el neki, amelyben Paul Newmannel játszott. Alakításáért 1964-ben megkapta a legjobb női szereplőnek járó Oscar-díjat.

Egy évvel később azonban tragédia árnyékolta be karrierjét és életét. Rövid időn belül három agyvérzést kapott. Három hétig kómában feküdt, majd újra meg kellett tanulnia beszélni és járni. Néhány évvel később visszatért, és 1968-ban újabb akadémiai jelölést kapott a The Subject Was Roses című filmért, de végül nem neki ítélték oda az Oscart - abban az évben ketten kapták megosztva a díjat: Barbra Streisand (Funny girl) és Katharine Hepburn (Az oroszlán télen).
0
2010. augusztus 9., hétfő 13:18
Meghalt Maigret felügyelő
MTI
2010. augusztus 9.

Hosszú betegség után 80 éves korában elhunyt Bruno Cremer francia színész, akit elsősorban Maigret felügyelőként ismerhetett meg a világ.

Cremer a Párizsi Konzervatóriumban olyan színészekkel tanult együtt, mint Jean-Paul Belmondo. Karrierje az 1950-es években különböző színpadi szerepekkel kezdődött, majd számos mozifilmben is játszott.

Legismertebb alakítása a francia közszolgálati televízió megrendelésére 1991 és 2005 között készült 54 részes sorozat volt, amelyben Georges Simenon belga regényíró világhírűvé vált pipázó felügyelőjét személyesíthette meg. A színészt a rákkal folytatott hosszas küzdelem után egy párizsi kórházban szombaton érte utol a halál.
0
2010. augusztus 4., szerda 18:13
Elhunyt Tom Mankiewicz (1948-2010)

Hatvannyolc éves korában elhunyt Tom Mankiewicz amerikai forgatókönyvíró.

A rákban szenvedő Mankiewiczet Los Angeles-i otthonában érte a halál szombaton, közölte a Los Angeles Times című napilap. Tom Mankiewicz három James Bond-film, a Gyémántok az örökkévalóságnak (1971), az Élni és halni hagyni (1973) és Az aranypisztolyos férfi (1974) forgatókönyvét is jegyzi, ezenkívül átdolgozta Richard Donner Superman (1978) és Superman II. (1980) című filmjeinek szövegkönyvét is.

Rendezőként nevéhez fűződik a Behálózva (Dragnet) című 1987-es mozi Tom Hanks és Dan Aykroyd főszereplésével, valamint a Hart to Hart című, 1979 és 1984 között futó amerikai tévésorozat számos epizódja.

Tom Mankiewicz híres hollywoodi családból származott. Apja az Oscar-díjas filmrendező-forgatókönyvíró Joseph L. Mankiewicz, nagybátyja a hasonlón híres, ugyancsak Oscar-díjas forgatókönyvíró és drámakritikus, Herman J. Mankiewicz volt.

Nyugodjék békében, nélküle az első Superman film és a 2. rész Donner Cut-ja se lett volna az igazi.
0
2010. július 30., péntek 19:14
Kedves Kállai Feri bá !Nyugodj békében!
0