Keresés

Halottaink...

2010. február 15., hétfő 21:11
5 évnyi szenvedés után tegnap elhunyt a The Knack együttes frontembere, Doug Fieger. 57 éves volt...

Nyugodjon békében!

Emlékére itt a banda legnagyobb slágere, a My Sharona 1979-ből (a hangminőség nem a legjobb):

Itt egy másik, egy évvel későbbről, a Baby Talks Dirty:

0
2010. január 29., péntek 3:26
A Zabhegyezőt szerettem, bár az én generációmnak már nem akkora flash, mint régebben lehetett... én akkor már túl voltam többek között a Trainspottingon, más volt az ingerküszöböm, így nem ütött akkorát, de jól megírt könyv, végülis élveztem, megértem, hogy miért szeretik/tisztelik.
0
2010. január 29., péntek 2:47
Meghalt Jerome David Salinger, a Zabhegyező, a Franny és Zooey, valamint a Magasabbra a tetőt, ácsok kultikus tisztelet övezte szerzője.
Az író 91 éves volt.

NYUGODJÉK BÉKÉBEN!
0
2010. január 26., kedd 21:43
Pernell Roberts. 81 éves volt.
0
2010. január 26., kedd 21:40
Azaz kicsoda? Nem hoz be semmit... :(((
0
2010. január 26., kedd 20:42
http://www.imdb.com/name/nm0731490/

Ő is elment...
0
2010. január 24., vasárnap 2:32
Elírtam, január 31-én lett volna 81 éves. Elnézést az elírásért!
0
2010. január 24., vasárnap 0:05
"Pár nap múlva, december 31-én lett volna 81 éves" - Ezt nem értem.
0
2010. január 23., szombat 20:11
Ma reggel, 80 éves korában elhunyt Jean Simmons angol származású amerikai színésznő, akit olyan legendás történelmi filmekben láthatott a magyar közönség, mint az 1945-ös Caesar és Cleopátra, a Szép remények(1946), az eredeti Kék lagúna, mely 1949-ben készült, az 1952-es Angyalarc, a Talár(The Robe), a Színésznő, az Egyiptomi, a Desirée, a Pasasok és babák, az Idegen a cowboyok között, az Elmer Gantry vagy a Spartacus.
Bár a 60-as évek második felétől kezdve ritkábban hívták filmezni, azért késöbb is alkotott emlékezeteset, gondoljunk csak az 1967-es Válás amerikai módra Nancy Downes-ára, a Tövismadarak Fionájára, az Észak és Dél anyafigurájára vagy a Star Trek-Az Új Generáció Satie admirálisára.
Bár kétszer jelölték Oscar-díjra(1949-ben a Laurence Olivier-féle Hamletért, valamint 1970-ben a Boldog befejezés című filmért),végül egyszer sem kapta meg a díjat.
Ettől függetlenül művészetét tisztelték mind Angliában, mind az Egyesült Államokban, mind a világ bármely más országában.
Talán az utolsó legnagyobb drámai színésznő távozott ma közülünk örökre, de művészete mindaddig fennmarad, míg csak a mozgókép létezik.
Pár nap múlva, december 31-én lett volna 81 éves, de sajnos, a sors másképp döntött...

NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

JEAN SIMMONS(1929-2010)
0
2010. január 19., kedd 23:19
Elhunyt Erich Segal, a Love Story szerzője... :-(

0
2010. január 11., hétfő 20:35
.... ISTEN nyugosztalja....

.....Nagyon szép életműve van/volt, oly sok nagyszerű mozgóképpel gazdagította a filmművészetet... ....ott van például a Négy évszak meséje, melyből egyébként személyes kedvencem az Ősz meséje...

...És ráadásul nálunk még csak egyetlen filmje kapható, és az sem a legjobbja...
...Remélem, hogy most ráállnak a kedves kiadók Rohmer filmjeinek kiadására...

Még egyszer ISTEN nyugosztalja...............
0
2010. január 11., hétfő 20:28
Eric Rohmer is itthagyott minket.
0
2010. január 11., hétfő 20:27

ERIC ROHMER

1920 - 2010

86 éves korában még forgatott.
0
2009. december 22., kedd 17:58
Nyugodjék békében Ő is!

de ez azért eléggé barokkos túlzás, még ha be is lett másolva ide.:
"még az amerikai államok utcahálózatát is "
0
2009. december 22., kedd 17:44

Elhunyt az Esőember

Elhunyt Salt Lake Cityben Kim Peek, az az autista amerikai férfi, akiről az Esőember című nagysikerű film főszereplőjét, a Dustin Hoffman által megformált Raymond Babbittet mintázták.
FN.hu, MTI

Kim Peek halálhíréről a Salt Lake Tribune című újság számolt be. Az autista férfi apjának elmondása szerint fia halálát szívroham okozta még szombaton, 58 éves volt. A film révén ismertté vált Peek hetek óta légúti fertőzésben szenvedett.

A férfi úgynevezett Savant-szindrómás autista volt, vagyis különleges képességgel, tudással rendelkezett, agyának vizuális rendszere lehetővé tette számára például azt, hogy pár másodperc alatt memorizáljon egy oldalnyi szöveget. Több ezer könyvet kívülről fújt, neveket, számokat, az egész éves naptárt, a teljes tévéműsort, az előhívószámokat de még az amerikai államok utcahálózatát is megjegyezte. Kim Peek még a NASA, az amerikai űrhajózási hivatal érdeklődését is felkeltette, meg is vizsgálták őt.

Kim Peek 58 éves volt.

Kim Peeket élete utolsó éveiben már "megasavantként" tartották számon, aki hozzávetőleg 15 témában - többek közt történelemben, irodalomban, földrajzban, sportban és zenében - nyújtott egyedülálló teljesítményt. Motorikus funkciói azonban soha nem működtek jól, egymaga például nem tudott felöltözni.

A négy Oscar-díjjal jutalmazott film világhírűvé tette Kim Peeket is. A film 21 évvel ezelőtti bemutatása óta az igazi Esőember előadások és más megjelenések alkalmával milliók előtt demonstrálta szellemi képességeit - mondta apja, Fran Peek, aki szerint fia az elmúlt évtizedben közel hárommillió mérföldet repült a különböző eseményekre.

Kim Peeket december 29-én, kedden temetik el Taylorsville-ben.
0
2009. december 22., kedd 12:53
Neee!!! :-(((

Nyugodjék Ő is békében...
0
2009. december 22., kedd 9:29
Ezt már feltettem 18-án reggel 10 órakor. Nem baj, hogy ismételsz, de nem árt néha tájékozódni kicsit...

0
2009. december 22., kedd 8:10
tudom, halottról vagy jót vagy semmit, de hogy obannon lett volna a legnagyobb sci-fi író, az még ha csak forgatókönyvekre szorítkozunk, akkor is méretes túlzás. mint sci-fi, a TOTAL RECALL elég vacak film (kb. nulla köze van az eredeti dick-novellához), mint vérvörös verhoeven/arnie akcióorgia, tökéletes :), az ALIEN pedig milliárdnyi változáson ment keresztül, miután obannon kiadta a kezéből: leginkább walter hillnek és persze ridley scottnak köszönheti, hogy olyan lett, amilyen. a RETURN OF THE LIVING DEAD amúgy óriási szatíra: "send more paramedics!". :)
0
2009. december 22., kedd 8:03
Meghalt a legnagyobb sci-fi író

2009. december 22., kedd 05:00

Több évtizednyi szenvedés után belehalt emésztőrendszeri betegségébe Dan O Bannon, aki többek közt az első Alient és a Total Recallt is papírra vetette.
A sci-fi filmek egyik legnagyobb legendája távozott közölünk múlt hét csütörtökön. Dan O Bannont hatvanhárom éves korában vitte el a Crohn-kór. Az emésztőrendszert megtámadó betegség csaknem három évtizeden keresztül kínozta a zseniális írót. Felesége, és fiúk gyászolja rajongói milliói mellett.

Dan John Carpenter mellett kezdte a pályafutását, amikor közösen megírták a Dark Star című film forgatókönyvét. Később O Bannon már egyedül dolgozott, és olyan klasszikusok papírra vetését köszönhetünk neki, mint az Alien sorozat első része, a Nyolcadik utas: A Halál, a Total Recall - Az emlékmás, a Kék villám, vagy a Screamers - Az elhagyott bolygó. De a legendás Heavy Metal képregényből készült animációsfilm szkriptjébe is besegített. Rendezőként pedig az Előholtak visszatérnek című kult-horrort jegyzi.
0
2009. december 21., hétfő 16:50
Hát ez nagyon erős... Kurva rendes csaj volt, csak sajnos szeretett bulizni, és itt most nem az alkoholra gondolok...
30 felett minden nap egy ajándék.
0
2009. december 21., hétfő 16:22
Nyugodjék békében...
0
2009. december 21., hétfő 15:50
Rendhagyó rekviem, de talán ez esetben mégiscsak megfelelő. Szörnyű világot élünk, és ez a halál csak egy a számos rettenetes veszteség közül. Kedveltem a hölgyet, nagy jövőt jósoltam neki, de karrierje életével együtt derékba tört.
Brittany Murphy emlékére...

0
2009. december 21., hétfő 14:18
Sokan nem tudják kezelni a hirtelen jött népszerűséget, a sok pénzt és ez lesz belőle. Sajnos nem ő az egyetlen példa a filmtörténetben, vagy akár a zenében sem! (Ott még gyakoribb mondjuk)
0
2009. december 21., hétfő 13:56
Nekem bejött a csaj, bírom a filmjeit is. Kár érte és kár, hogy így kicsinálta magát.
0
2009. december 21., hétfő 13:53
Pont ez jutott eszembe nekem is. Na de halottról jót, vagy...
most posts by TM
0