Keresés

Halottaink...

2009. szeptember 16., szerda 14:57
Na, még egy szörnyű hír. Most olvastam véletlenül, hogy meghalt Kishonti Ildikó is. :-(((
Nyugodjék békében!!!
Mindig Szabó István Bizalom c. filmje jut eszembe róla, amelyben egy kb. 3 perces mellékszerepe volt, ami viszont örökre beégett a memóriámba. Fantasztikus színésznő volt!!!
0
2009. szeptember 15., kedd 23:43
Én már hajnalban tudtam. Akkor indultam fel Pestre és megfogadtam: ha ma meglátom valahol a Ghost dvd-t, akkor megveszem. Sikerült, nem is tudom hogy miért csak most... Most már tényleg szellem. :(
0
2009. szeptember 15., kedd 23:36
Ilyen hírre hazaérni.:( A Ghost az egyik legszebb szerelmes film számomra, a Dirty Dancing pedig mai napig nagy kedvenc, minden év augusztus 18-án megnézésre kerül.

Nyugodj békében Patrick Swayze, a filmjeidben és az emlékekben tovább élsz.
0
2009. szeptember 15., kedd 21:26
Nekem a 11:14-ben hozott kisebb szerepe is nagyon tetszett. Nem tudom azt láttátok-e.
0
2009. szeptember 15., kedd 21:22
Nyugodjon békében !

Tudom az emberek többsége a Dirty Dancing,és a Ghost ugrik be róla ,de a kis szerepekben is nagyon otthon volt pl.: Donnie Darko-ban vagy az Eltakarítónőben.
0
2009. szeptember 15., kedd 19:16
Szívrohamban elhunyt Keith Floyd mesterszakács, a televíziós műsorai révén ismertté vált sztárséf. A 65 éves szakács halálhírét életrajzírója jelentette be kedden.
0
2009. szeptember 15., kedd 18:14
Nagyon szerettem Patrick Swayzet. Áradt belőle valami, ami miatt nagyon kedveltem. Reménykedtem, hogy egyszer majd egy Tarantino vagy más fiatal rendező által újra az élvonalba tér vissza. Sajnos a halál közbeszólt:(
0
2009. szeptember 15., kedd 16:25
Nyugodjék békében....
0
2009. szeptember 15., kedd 13:15
Nyugodjék békében :( Nagyon szurkoltam neki, hogy minden rendbe legyen. Most már az égiekkel táncol.
0
2009. szeptember 15., kedd 12:37
Alattomos ez a betegség. Nekem majd minden ismerősömet, szerettemet azután vitte el, hogy a kór első nagy támadását kivédte a szervezet, s amikor már kezdtünk örülni, akkor jött a végzet...
most posts by TM
0
2009. szeptember 15., kedd 12:24
Igaz én pont a fontosabb filmjeit nem láttam még (Ghost, Road House, Dirty Dancing), de akkor is kedveltem a színészt, különösen a Point Break-ben.
Ha jól emlékszem tavaly már egyszer eltemette a sajtó, utána talpra állt és letett még egy sorozatot az asztalra (The Beast), én azt hittem teljesen felgyógyult a betegségből :(

Nyugodjék békében!

0
2009. szeptember 15., kedd 11:32
Szomorú a hír, de mint nagy Ghost rajongó, próbálom úgy felfogni, ahogy Juliet írja, miszerint most került a valóság a sztori medrébe. De mégsem teljesen olyan, mert Swayze szelleme örökké ittmarad közöttünk.
most posts by TM
0
2009. szeptember 15., kedd 11:13
0
2009. szeptember 15., kedd 11:10
Pont most hallottam a hírt. Annyira lesújtott ... Nyugodjék békében!!!
Emlékszem, hogy általános iskolában elmentünk moziba, és közösen néztük meg a Dirty Dancing-et. Persze nyomban beleszerettem a jóképű táncosba, és azóta is nagyon szimpatikus volt mindig!!! A Ghost nekem is nagy kedvencem volt. Csak az a szörnyű, hogy most Sam Wheat "megelevenedett". Nagyon sajnálom.
0
2009. szeptember 15., kedd 10:26
Detto!
0
2009. szeptember 15., kedd 8:43
R.I.P...
0
2009. szeptember 15., kedd 7:03
Fiatal korom egyik meghatározó filmszínésze. R.I.P.
0
2009. szeptember 15., kedd 6:16
Ötvenhét éves korában, két évig tartó súlyos betegség után elhunyt Patrick Swayze amerikai filmszínész, a Dirty Dancing, a Ghost és számos más film sztárja. Swayze tanult táncosként - édesanyja koreográfus és táncoktató volt - Broadway-musicalekben is komoly sikereket aratott.

A színész tavasszal jelentette be, hogy 2008 óta súlyos rákbetegségben szenved, a hasnyálmirigyét támadta meg a halálos kór. A munkát halálos betegen, kimerülten is folytatta.

Halálhírét helyi idő szerint hétfő este jelentette be Los Angelesben szóvivője.

Első közös filmünk asszonnyal a Ghost volt...nyugodjon békében:(

0
2009. szeptember 12., szombat 0:44
Én katona voltam akkoriban, a laktanyában ért a hír. A furcsa az, hogy ugyan ott többszáz ember gyűlt össze az épületben, mégis senki fel sem fogta, mi történik, mert nem voltak emberek, akik körbeszaladtak volna, hogy mi van New Yorkban. Ahogy én megtudtam, az már-már morbid: lazább nap volt, a tiszthelyettesekkel és pár körlettársammal éppen lecsót készültünk főzni, és paprikacsumázás közben, amikor robbanások zaját hallottam a tévéből, csak a vállam felett néztem hátra, látom, hogy az RTL Klub megy meg lángoló, füstölgő épületek képei vannak a képernyőn, és az első gondolatom az volt: "Milyen ócska, "B" kategóriás katasztrófafilmet talált megint az RTL Klub!". Csak második pillanatban esett le, hogy alul nem a "Műsorajánló", hanem a "Rendkívüli híradás" felirat van. Akkor jött a döbbenet...
0
2009. szeptember 12., szombat 0:05
Szerintem nagyon sokan, akik akkor iskolások voltak sosem felejtik el, hiszen mi 13-14 óra felé értünk haza és kezdtünk tanulni. De ahogy látom sokunkban él annak a napnak az emléke.

Én a konyhában nyomattam a fizikát a másnapi ismétlő Tz miatt... De mikor megláttam nővérem döbbent arcát, ahogy leszaladt az emeletről, átsuhant az agyamon, hogy ez biztos valami hülyeség, ez elképzelhetetlen, ezen a szép, kora őszi, napsütéses napon.

Aztán a tvben még nem ment mindenütt, Hírtévén egy kanyi szó sem volt, M1, M2 szintén mást adott... A CNN majd a BBC már mutatta a lángoló tornyot, és aztán jött a második gép... Borzasztó volt, még azt hiszem a riporter sem fogta fel, amikor elkiáltotta magát "Úr Isten, a másik torony...."

Mondanom sem kell, hogy másnap nem írtunk dolgozatot fizikából... egész nap semmit sem csináltunk, az összes tanár és diák próbálta megfejteni miért omlottak olyan gyorsan össze az épületek (Műszaki szakközépbe jártam, Magasépítő szakra).

Sok újságot én is eltettem, nem tudom miért, talán azért mert rám is nagy hatással volt, a sok ember, ahogy az ablakból ugráltak ki. Még most is feláll a hátamon a szőr, és eddig - meg szerintem ez után sem - lesz már olyan a szeptember 11. a naptárban, mint 2001. előtt volt.
0
2009. szeptember 11., péntek 23:50
Igen, valahogy úgy volt, hogy az évad premiert kicsit eltolták, és forgattak három részt, az első rész egészen addig ment, míg nem történt meg a támadás, a következő rész pedig már utána 10 nappal. Érthető is, hogy a sorozat reflektált rá, hiszen a tűzoltók között igazi túzoltók szerepeltek a sorozatban, voltak, akik tényleg ott voltak a tornyoknál aznap. Az elnök embereinél pedig egy egyszerű, nagyon zárt részt készítettek, de egyben nagyon tanúlságosat.

Amikor én meg láttam a tévében, még amikor csak az Északi torony lángolt, arra gondoltam, milyen hülye baleset ez, mivel láthatóan gyönyörű volt az idő. Amikor jött a második kép, egyből mondtam: ez támadás. Akkor is a szívbaj kerülgetett, amikor egy ideig csak egy washingtoni kamera dolgozott, egy épület tetejéről, Pentagontól messze, és nem látszott, hogy mi ég, persze egyből a Fehér Házra vagy a Capitolium-ra gondoltam, hogy azok lángolnak. És jöttek olyan hírek is, hogy több pokolgép is robbant Washingtonban és hogy 20 gépről nem tudnak semmit. Sokkoló nap volt, brutális hatással.
0
2009. szeptember 11., péntek 23:14
Nyíregyházán akkoriban volt egy Francia filmnapok nevű rendezvény, és mivel emelt óraszámban tanultuk a franciát páran kimenőt kaptunk aznap a suliból. Egyik haverommal örömmel el is mentünk a Művelődési házba, így a nap nagy részét ott töltöttük, vagy a városban mászkáltunk. Délután 5-6 óra lehetett mikor a cimbi hazaugrott valamiért, mondom megvárom a ház előtt. Időre mentünk valahová, így nem volt sokáig, mikor kijött, akkor tudtam meg a hírt: terroristák egy eltérített gépet nekivezettek a WTC-nek. Tudtam is én, mi az a WTC...inkább WTF?!
- Mit beszélsz, ne hülyéskedj már?!
- De de, a fater most nézi a szomszéddal a CNN-en.

Hát így tudtam meg a hírt, mindenféle képi infó nélkül, kicsit gondolkodtam rajta magamban, hogy mi lehetett, aztán mentünk tovább a dolgunkra.
Este mikor hazaértem max. az M1, vagy ReTeK műsoraiból láthattam/hallhattam valamit, CNN nem volt nekünk.
Szóval az esemény napján nem sok mindent láttam belőle, utána meg már tudomásul vette az ember, hogy ez van...így engem nem rázott meg különösen. Biztos sokkolóbb volt élő adásban nézni, de hát mindenki másképp élte meg.

Emlékszem, akkoriban leadtak még 1-2 Nostradamus (dokumentum)filmet, az úgy érdekes volt. Meg emlékeim szerint a Harmadik műszakból is elég hamar kijött a 9/11-es epizód (RTL Klubon).
0
2009. szeptember 11., péntek 22:02
Kedd délután 2-kor hazaértem a suliból, (középiskola 4. évfolyam) fáradt voltam... Nekifeküdtem, és az előző este felvett Luc Besson féle Jean D Arc filmet kezdtem nézni. Mellettem az aktuális Cinema, rózsaszín borítóval, Jurassic Park 3-al a címlapon. Egy almát ettem. Egyedül voltam otthon. A nagyi telefonált hogy kapcsoljam be a tévét. Hihetetlen érzés. Azt hiszem soha egyetelen híradás sem volt rám ekkora hatással... Egész este éjfélig néztem a különböző híradásokat, és élő felvételeket. Alig akartam hinni a szememnek. Nagy fimbuziként elborzasztott a katasztrófa, mert állandóan a hollywoodi blockbusterek képei sejlettek fel... De ez hülyeség... A valóság sokkal kegyetlenebb mint bármilyen film... Az egész annyira abszurd... Még ma sem tudom felfogni hogy ez megtörténhetett a valóságban...
0
2009. szeptember 11., péntek 21:46
Nem biztos, hogy volt a CNN-en, csupán elküldték az ottani tévéseknek, akiknek nagyon tetszett az anyag, megköszönték, s valami olyasmit nyilatkoztak, hogy sok olyan emberre, olyan szellemiségű kollégára lenne szükség, mint amilyen a videójegyzet készítője.
most posts by TM
0
2009. szeptember 11., péntek 21:36
Jah, hogy a Sándor György kommentárja volt a CNN-en... értem. Ilyenre nem emlékszek, de ha lesz ilyen dévédédekoderem és tudok digitalizálni, akkor átnézem az anyagokat.
0