Keresés

Halottaink...

2009. augusztus 30., vasárnap 23:50
Elhunyt Kishonti Ildikó
2009. 08. 30.

Életének 62. évében elhunyt Kishonti Ildikó színművész vasárnap délután, Budapesten a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) szeretetkórházában - közölte Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója az MTI-vel. A Budapesti Kamaraszínház a művészt saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Kishonti Ildikó a Színház- és Filmművészeti Főiskola musical szakán végzett (1973-1977), dolgozott a Mafilm színtársulatában, Játszott Győrött és Szolnokon. Budapesten a Fővárosi Operettszínház tagja volt (1984-1985), 1989-től a Honvéd Művészegyüttes tagja volt. Számos darabban játszott, főszereplőként egyebek között a La Mancha lovagjá-ban, a Macskák-ban, a Csodás vagy, Júliá-ban, a Nyolc nő-ben és Egy szerelem három éjszakájá-ban. Jó néhány filmben nyújtott nagyszerű alakítást, például a Régi idők focijá-ban, az Esős nyár-ban, Egy erkölcsös éjszaká- ban, a Ripacsok-ban, a Mephistó-ban, a Szerencsés Dániel-ben, az Ördög vigyé-ben, a Pá drágám!-ban és a Csaó Bambinó- ban. Egy furcsa lány címmel lemeze is megjelent.

[origo]
0
2009. augusztus 30., vasárnap 22:21
62 éves korában elhunyt Kishonti Ildikó színésznő.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:05
0
2009. augusztus 26., szerda 18:08
Elhunyt Toni Sailer alpesi síelő,többszörös olimpiai bajnok,több James Bond-film(Őfelsége titkosszolgálatában,A kém,aki szeretett engem,Szigorúan bizalmas)sídublőre és még sok sporttal kapcsolatos mozi szereplője.
0
2009. augusztus 9., vasárnap 14:59
Cseh Tamás a Csinibabában:

http://www.youtube.com/watch?v=Qx-7xMfrvQ4
0
2009. augusztus 8., szombat 14:38
„Azt mondd meg nékünk, hol lesz majd lakóhelyünk,
maradunk itt, vagy egyszer majd tovább megyünk….?”

Cseh Tamás továbbment…

Elsősorban dalnokként, előadóművészként vált  ismertté, de a kornak, a 70-es éveknek megfelelően, és a társművészetek egymásra hatásának következményeként, nemcsak a színpadon, hanem a filmvásznon is hamar feltűnik. Sajátos és jellemező, eme intellektuálisan lázadó művész belépése a magyar filmtörténetbe. Jancsó Miklós hívását először gyanakodva és elutasítóan fogadta – „30 felett mindenki gyanús” – de személyes találkozásukkor megérezte a közös „szellemet”, így a Mester több alkotásában is felbukkan gitáros alakja, és a filmek hangulatához egyértelműen hozzátéve válik a filmek igricévé.
(Még kér a nép 1971, Szerelmem, Elektra 1974, Szörnyek évadja 1986, Kék Duna keringő 1991)
Kisebb prózai szerepeket is vállal: Kardos Ferenc: Ékezet 1977, Grunwalsky Ferenc: Eszmélés 1984, Gothár Péter: Idő van 1985, András Ferenc: Vadon 1988, Káldor Elemér: Blue Boksz 1992, Tímár Péter: Csinibaba 1997c. filmekben, de Bereményi Géza szerzőtársa és barátja filmjében is: A turné 1993,  sőt egyenesen főszerepet kap Fábry Péter: Nyom nélkül című 1981-ben készült krimijében, melyben Pétert, a zseniális bűnözőt játssza, és oldja meg a szerepet kiválóan.
A televízióban is állandó vendég volt a 70-es években az ifjúságnak szóló Cimbora c. irodalmi sorozatban, de láthattuk a Századunk c. történelmi sorozat műsorvezetőjeként is.

Előadó estjei legendássá váltak, akik ott lehettek akár a korai időkben a Káli-medencében, a Kex-hajón, a Fő utcában, klubokban, későbben Kapolcson, A Katona József színházban, a Bárkában, azoknak felejthetetlen élmény marad a csöndbe feszülő dalok izzása.

Halálával egy valóban utánozhatatlan, örök szellemi emigráns, egyedi hangulatteremtő művész és egyéniség távozik az amúgy is egyre szürkébb és szerényebb művészpalettáról.

Végezetül egy élménybeszámoló a már korábban elhunyt barátja és alkotótársa, Csengey Dénes tollából:
„A gitár alig-alig szól, éppen csak úgy, mintha halk, szapora eső verné a húrokat, a terem sötétje rebbenékeny, ideges testté feszül, amint megjárja ez a magát egyelőre távoli morajnak mutató zene. Semmi, még semmi. Csak az vált hallhatóvá, hogy jár, halad a néma léptű idő. Hogy az feszül meg a teremben, az szitál a sötétben moccanás nélkül figyelő hatszáz ember közé. Az idő.”

UI: ”Micsoda egy utóirat, hogy mindenki szétszaladt
        Tintám egyre fogy, betűim dülöngélnek, Irén,
       De a pontosság miatt közlöm, hogy szétszakadt
       Az egynek tűnt egész, s most minden résznek hátra arc
       Itt hagyjuk egymást Irén, Mitőlünk búcsúzom én.
      Ha voltunk együtt valaha
      Akkor ez az együtt utóirata.”
0
2009. augusztus 8., szombat 14:14
Mint minden, amit valaha kiejtett a száján.Rég lehetett tudni hogy ez lesz,mégis valahogy sokkolt ez a hír.Nincs senki,aki kitöltse a hiányából keletkező űrt a hazai zenei életben.Sokkal szegényebb lett ez a Nemzet hogy Ő elment.
0
2009. augusztus 8., szombat 13:12
"...Nem nyúlok a gitárhoz. Még a kezem ügyéből is eltettem. Behangoltam, és
felraktam a szekrény tetejére. Így legalább nem látom naponta. Ezzel a
dologgal én nem szórakoztam. Hát most se akarok csak szórakozásból
pengetgetni. Nem bolondíthatom azt a gitárt se, még azt hinné, csatába
indulunk. Nem indulunk. De ha meggyógyulok, kezembe veszem a gitárt, és
énekelni fogok.."
/Cseh Tamás/

Gyönyörű sorok.
0
2009. augusztus 8., szombat 10:53
Ez az a hír, amire nagyon rossz volt ébredni.

Neki köszönhetem, hogy a középiskolában eltöltött idő nem csak unalmas végigtanult idő volt, hanem négy olyan év, aminek az eufóriájára mindig jó lesz emlékezni. Jó lesz visszaidézni a csodás történelem tanárunkkal végiggitározott estéket, kirándulásokat és a spiccesen az égbe üvöltött Cseh Tamás dalokat, amik máig hatnak, amiknek a szövegei egy életre beleégtek az emélekzetembe.

Könnyes lett a szombat reggel.

Nyugodj békében, Tamás!

0
2009. augusztus 8., szombat 10:23
Nyugodjon békében a legnagyobb Magyar énekes zeneszerző!Vele halt ki minden kultúra a művészetből.
0
2009. augusztus 8., szombat 4:25
Jaj, Istenem, Tamás!?

..."elvesztett csöndem Vagy"...
0
2009. augusztus 8., szombat 3:36
Nyugodjék békében, sajnálom szegényt :((((
0
2009. augusztus 8., szombat 3:18
Rossz napok ezek :(

Cseh Tamás (1943-2009)
Nyugodjék békében, legyen könnyű neki a föld!

Cseh Tamás, 1943-2009
0
2009. augusztus 8., szombat 0:31
meglógott a ferrarival :(
nyugodjék békében.
0
2009. augusztus 7., péntek 12:07
Természetesen Col-U-mbus!
0
2009. augusztus 7., péntek 12:06
A Zindex meg már Chris Colombust is kinyírta!
0
2009. augusztus 7., péntek 2:05
Nyugodjon Békében ! :-(
0
2009. augusztus 7., péntek 1:38
azért így is elég nagy baj történt. :(
0
2009. augusztus 7., péntek 1:29
Ne ijesztgess Angie, már azt hittem, meghalt BUJTOR ISTVÁN...
0
2009. augusztus 7., péntek 1:29
minden idők legjobb tinédzserfilmjei és a 80-as évek emblematikus komédiáinak atyja, John Hughes 59 éves korában elhunyt. nyugodjon békében.

íme egy zenés montázs a legfontosabb filmjeiből:

0
2009. augusztus 6., csütörtök 20:11
Hirosima - 64 évvel ezelőtt...

CHAR(13) + CHAR(10)depeche mode - peace (official music video)CHAR(13) + CHAR(10)Uploaded by 75_prod. - Watch more music videos, in HD!
0
2009. július 24., péntek 16:39
Ezt azért lefordíthattad volna.Mert az ilyen beszűkült emberek mint én nem tudnak latinul.Hogy is volt ez az elamerikanizálódás?????????Ez egy Magyar honlap,ha már fikázódsz kérlek Magyarul tedd.Különben meg így is van itt épp elég megmondóember nem kell még egy.....
0
2009. július 23., csütörtök 13:55
Teljesen egyetértek. A művésznőt én is sajnálom, noha nem voltam annyira elragadtatva az alakításától, nem tartozott a kedvenc harmincas évekbeli színésznőim közé, de természetesen sajnálom. Mindenesetre szép kort ért meg. Nyugodjék békében.
0
2009. július 23., csütörtök 13:33
Nem mintha mentegetőznöm kellene, de tegnap délutántól ma reggelig nem voltam gépnél, így híreket sem olvastam. Ismertem a színművésznőt, és sajnálom, hogy elhunyt. Viszont ez a körítés nem hiányzott a halálhír mellé. Méltatlan.
most posts by TM
0
2009. július 23., csütörtök 13:21
ezt mondom én is. az baj, hogy ebben az országban szűklátókürű, nyugatellenes emberek képtleenek objektíven értékítéletet, véleményt alkotni. ostoba marhák :o))))
0