Köszönjük a híradást, noha szomorú hírről van szó, és nyilván a hír volt több mint 24 órás, nem az a kiválóság, akiről szól. Nyugodjék békében a művésznő!
Nyilván elkerülte a figyelmed, hogy ez egy filmbarátok által látogatott és működtetett (képzavarral élve: életben tartott) topik, amelybe mindenki csak arról a halálesetről tud írni, amelyről értesül, és az elhunytról is csak akkor, ha tudja, ki volt ő. Egy-egy halálesetről mindig az tudósít ebben a topikban a legelőször, aki elsőként értesül a hírről, és kedvelte az illetőt annyira, hogy megemlékezzen róla. Fenyvessy művésznő esetében ez a személy most Te voltál. Hogy mások eddig nem emlékeztek meg róla, annak nem a közöny vagy az Amerika-imádat az elsődleges oka, hanem az, hogy az elhunythoz fűződő személyes ismeretség híján mindenki a médiából tájékozódik, ám én például nem emlékszem, hogy ezzel a hírrel találkoztam volna on- és offline forrásokban.
0
2009. július 23., csütörtök 12:57
1059
te nagyon okos, abba belegondoltál, hogy ez a hír nem jelent meg minden orgánumban? ok, te fasza legény vagy, találtál egy oldalt. ok. meghalt. szomorú. de tudod mit: fogalmam sincs kiről van szó. úgy meg elég nehéz gizdázni, ha csak kikapok egy hírt a mocsárból és le akarok nyomni vele mindenkit, nem? igen, amerikai kapitalista gyászhírek előnyben vannak. menj a kuruc . hu-ra és ott tuti nem találsz amcsi forrást.
0
2009. július 23., csütörtök 12:35
52685
Eridj innen.
most posts by TM
0
2009. július 23., csütörtök 12:32
76
"Di bene fecerunt, inopis me quodque pusilli fecerunt animi, raro et perpauca loquentis......"
0
2009. július 23., csütörtök 12:07
52685
Vagy ha így jobb, elkezdened sem kellett volna.
most posts by TM
0
2009. július 23., csütörtök 12:07
52685
El sem kellett volna kezdened.
most posts by TM
0
2009. július 23., csütörtök 11:38
76
Nem értek egyet ! Ez nem egy gyászfal, ahol mindenki elsírja panaszát a "kedves" elvesztése miatt, hanem egy filmrajongók által látogatott honlap, ahol elvárható a specifikusabb tudás, az általános műveltségnél magasabb szintű filmes érzékenység. Az, hogy a legtöbbet ideírók figyelmét elkerülte ez a hír, inkább csak a beszűkült érdeklődési kört bizonyítja, azaz elsősorban a felkapottabb, tömegízlést irányítók halála ad "rippelésekre" való okot. De itt most befejezem, mert ez valóban nem erre való fórum.....
0
2009. július 23., csütörtök 11:26
4792
Tudom ezen a fórumon divat "minden" halál hírre egy Rip-et írni, én viszont úgy vagyok, hogy aki igazán fontos, meghatározó volt számomra és tiszta szívemből sajnálom arra írok pár sort... mindenkit nem tudok és nem is akarok gyászolni. Ha neked Ő fontos és meghatározó volt életedben akkor emlékezz meg róla, de ne várd mindenkitől hogy 1 hetes gyászt tartsanak mindenki miatt.... Valaki több embernek volt meghatározó, valaki kevesebbeknek, de ez nem von le a gyász mértékéből, csupán elvárni hogy a Szikláshegységtől az Urálig gyászoljanak balgaság..
0
2009. július 23., csütörtök 11:20
76
Hír: MTI
ez mit sem kisebbít a megállapításomból, ezzel kár takarózni, de hát a legjobb védekezés a támadás, gratulálok !
0
2009. július 23., csütörtök 11:20
52685
Ebbe a topikba gyászolni járnak a filmrajongók, nem egymást kiosztani.
most posts by TM
0
2009. július 23., csütörtök 11:15
4792
A nagy méltatlankodásod közepette azért megemlíteném, hogy amikor valamit szó szerint bemásolsz valahonnan, akkor azért illik jelezni a forrását a dolognak ;)
0
2009. július 23., csütörtök 11:04
76
Nem szoktam ezeken a fórumokon hozzászólni, de most méltatlannak találom - és ez egyben kritikája is az itt fórumozó állítólagos filmrajongóknak - hogy egy több mint 24 órás itthoni kiválóságról még csak egy sort sem irtatok ! Bezzeg Ámerika..... ......................................................................................................................
Életének 98. évében elhunyt Benedek Andorné Fenyvessy Éva színművésznő, a Hyppolit, a lakáj című film Terkája, a Köszönöm, hogy imádott kezdetű sláger előadója.
Fenyvessy Évát kedden késő éjjel, Budapesten érte a halál. Temetéséről később intézkednek. Fenyvessy Éva színésznő Zomboron született 1911. október 31-én. Pályáját Pécsen kezdte gyermekszínészként, majd 1930-ban elvégezte Rákosi Szidi színiiskoláját. 1933-ig a Király Színházban játszott, később szerepekre szerződött a Magyar, illetve az Andrássy úti Színházba.
1950-től nyugdíjazásáig, 1969-ig a Fővárosi Operettszínház művésznője volt, de még 1979-ig fellépett. Főként zenés vígjátékokban és operettek primadonna szerepeiben tűnt fel. 2008 áprilisában egy televíziós beszélgetésben idézte föl karrierjének fontosabb állomásait.
Számtalan magyar filmben szerepelt, emlékezetes alakítása volt a Hyppolit, a lakájban Schneiderék Terkájának szerepe. 1940-ben forgatta az Erzsébet királyné című filmet, amelyben Micit, a színésznőt alakította. Pályája korábbi szakaszában (1934) az Ida regénye szobalányának szerepében is látható volt a mozivásznon.
0
2009. július 17., péntek 17:06
4792
ezt csak alá tudom támasztani. abban az időben még alázatosak voltak a szakmával és telejsen alárendelték magukat, volt tartásuk minden..... az egész rendszerről a valaha készült legjobb film a sunset blvd mindent elmond.... még régebben voltam egy produkcióban ahol fiatalabb színészek voltak és volt egy idősebb színésznő is kb az az "évjárat" amit említettél is. míg a fiatalok miatt sorra le kellett állni, elrontották szöveget, elröhögték, nem érdekelte őket, addig a nagy öreg szinte mint egy általános iskolás a felelet előtt folyamatosan a már megtanult szövegét gyakorolta és "izgult" hogy jó legyen... sajnos változnak az idők...
0
2009. július 17., péntek 16:57
8905
A hollywoodi színésznők közül mindig azok élnek legtovább (legalábbis eddig így tapasztaltam), akik a 30-40-es években voltak fiatalok. Nem tudom, ez miért van így, de így van. És nagyon jól is tartják magukat, rendkívül ügyelnek a megjelenésükre és a sminkjükre is. Bennük van egy bizonyos női tartás még 80-100 évesen is.
0
2009. július 17., péntek 14:59
520
Rendkívüli tehetség volt. A minap a Ronald Reagan Elnöki Könyvtár archívumában bóklászva taltam egy 1984-es keltezésű fotót. Az elnöki házaspár - mellesleg egykori kollégák! - fogadták Cagney-t a Fehér Házban. Szegény öreget akkorra már kerekes székhez láncolta a hajlott életkor.
0
2009. július 17., péntek 14:47
1341
:)Úgy van "És imádkozzunk a fiúért, aki nem tudott olyan gyorsan futni mint én."
0
2009. július 17., péntek 14:40
520
"Made it Ma! Top of the world!"
0
2009. július 17., péntek 14:23
1341
110 éve született James Cagney (1899-1986)
0
2009. július 3., péntek 18:32
52685
Ha ez a dvd kiadásra vonatkozik, akkor annyit megjegyeznék, hogy a Columbo és a Minden lében is újraszinkront kapott, melyek mondjuk még így is a jobban sikerültek közé sorolhatók.
most posts by TM
0
2009. július 3., péntek 18:22
6925
Tudod az a baj,ha meg is lennének az erdeti szinkronok,akkor sem érnénk sokat vele,hiszen csak szemezgettünk a sorozatokból. Kivéve a régi Columbokat(ha minden igaz),a Rupert Davis féle Maigre-t(magyar hangja:Básti Lajos) és a Minden lében két kanál sorozatot.
0
2009. július 3., péntek 2:51
6697
Köszönöm a hasznos információkat ;) :) Így én is folyamatosan fejlesztem a tudásomat :)) Az MTV a szokott formáját hozta akkor az elveszett hanggal... Szabó Sándor Keresztapás szinkronja is remek volt, meghallgattam volna Mike Stone-ként is, no meg Szakácsi Sándort is, mivel az ő hangját szerettem a leginkább hallgatni.
0
2009. július 3., péntek 2:39
3428
No, akkor segítek egy kicsit tisztába tenni a dolgokat:
1978-1981 között ment eredetileg itthon a San Francisco utcáin. A Magyar Televízió ezen 3 év alatt 45 részt adott le, meglehetősen random jelleggel. De nem ezért szinkronizálták újra a teljes sorozatot, hanem 1. mert Szabó Sándor már rég nem élt akkor, Szakácsi Sándor pedig éppen kórházban volt, mikor újra felajánlották neki Douglas szinkronizálását, így aztán Dörner Györgyöt ajánlotta maga helyett, aki már amúgy is szinkronizálta Douglas-t a 80-as években. 2. mert a Magyar Televízió (szokás szerint)elvesztette/kidobta a régi magyar szinkront...
Olivia de Havilland 1916-ban született, így még "csak" 93 éves, míg húga, Joan Fontaine 1917-ben született, így ő idén 92 éves. A legidősebb amerikai(bár osztrák születésű)színésznő az 1910. január 10-én született, kétszeres Oscar-díjas Luise Rainer, aki(ha minden igaz)jövőre tölti be 100. életévét. Legutoljára Luise Rainert egyébként Makk Károly szerepeltette filmjében, az 1997-es Játékos-ban, ahol is az idős színésznő alakította a nagymamát.
0
2009. július 2., csütörtök 22:23
6697
Nem tudtam, hogy ilyen régen kezdődött el a sorozat itthon, de mintha olyat hallottam volna már, hogy nem is a teljes sorozat ment le akkor, ha ez igaz, lehet, hogy ezért szinkronizálták újra? Amúgy egy nagy generáció nagy tagja volt Karl Malden, és a lentebb említett legendák azoknak a nagy időknek az utolsó hírvívői. Én valamiért amúgy Olivia de Havilland-ről azt hittem, elmúlt már 100 éves, mert meg is lepődtem az Elfújta a szél 2004-es extráin, hogy ő még interjúzott :)
0
2009. július 2., csütörtök 20:29
945
Én nekem ezek a filmjei tetszettek: Nevada Smith, A Cincinnati Kölyök. A tábornok-ot még nem láttam, de megvan. Ideje lesz megnézni. Szép élete volt.
0
2009. július 2., csütörtök 18:51
52685
Jogos! Csak hosszú idő után az említett vígjátékban láttam őt újból, s örültem, hogy él és mozog, játszik, nem is akárhogy. :)