Keresés

Halottaink...

2009. július 2., csütörtök 18:22
Calverának és Csúfnak is kitűnő volt.:)
Karl Malden filmjeihez a nemrég(újra) látott Call Girl 500-ért c. alkotást tenném hozzá.
Legjobb alakításának a papot tartom a a Rakparton c. alkotásban.Szinte ellopja a főszerepet.
Balszerencséjére az ő idejében egy férfi főszereplőnek még jóképűnek kellett lennie.Így csak a karakterszerepek maradtak...
0
2009. július 2., csütörtök 17:09
Wallach is nagyon energikus fickó! Nagyon bírom őt a Holidayben. :)
most posts by TM
0
2009. július 2., csütörtök 16:49
:( Részvétem. Az agyvérzés már a huszonévesek körében is szedi az áldozatait. :(
0
2009. július 2., csütörtök 16:20
Igaz nem filmes,de nekem egy közeli barátom/ismerösöm halt meg múlthét kedden a DM koncert útán álmában agyvérzésben. A legszomorúbb,h csupán 26 éves volt a lány és egy 6 éves fiút hagyott egyedül maga után.

RIP Alex
0
2009. július 2., csütörtök 16:19
...szóval:
ERNEST BORGNINE(1917-)
0
2009. július 2., csütörtök 16:16
Ha már annyi szó esett KARL MALDEN  halála kapcsán a még élő, 90 éven felüli pályatársakról, íme egy lista:
KEVIN MCCARTHY(1914-)

ELI WALLACH(1915-)

KIRK DOUGLAS(1916-)

ERNEST BORGNINE(1917-)
http://www.contactmusic.com/pics/mb/hollywood_film_awards_2_281008_arrivals/ernest_borgnine_2142802.jpg"width="600">

0
2009. július 2., csütörtök 14:45
Igen. Megszerette az ember a karekterrel együtt a színészt is.
0
2009. július 2., csütörtök 14:38
És milyen kedves, szerethető karakter volt!
0
2009. július 2., csütörtök 14:25
Karl Malden nyugodjék békében!
Engem A vágy villamosa c. filmben nyújtott alakítása nyűgözött le a legjobban.
0
2009. július 2., csütörtök 13:48
Nekem a kedvencem Karl Malden játszotta filmekből A 9 farkú macska:
http://port.hu/a_kilencfarku_macska_il_gatto_a_nove_code/pls/fi/films.film_page?i_film_id=1353&i_city_id=&i_county_id=-1&i_where=2&i_topic_id=2

Zseniális Argento giallo (olasz thriller) amiben Malden egy vakot játszik.
0
2009. július 2., csütörtök 13:19
Jó volt a Meteor c. filmben is Karl Malden. A kevés emlékezetes jelenetből az egyik, mikor Malden leugatja Connery-t, mert az nem akar segíteni a NASA-nak, és Malden "elmagyarázza", hogy a meteor csekély 7 mérföld átmérőjű. Persze a skót egyből belemegy. :) Jó volt Malden.
A szinkronhangja a néhai Szabó Sándor volt, aki az egyik legeredetibb hang volt akkoriban, és Maldennek telitalálat volt.

Egyébként ha már az élő legendákról is szó van : Ernest Borgnine is masszívan tartja magát, és Kirk Douglassal ellentétben ő a mai napi aktív, még 92 évesen is.
Gloria Stuart meg megéri a Titanic-os szerepkort is. :)
0
2009. július 2., csütörtök 12:52
Én is a San Francisco utcáin-ból, és a Patton c. filmből ismertem Maldent. Pont nemrég mondtam egy ismerősömnek, hogy milyen hosszú élete van, hogy megérte a 97 évet is.

Nyugodjék békében!
0
2009. július 2., csütörtök 11:28
nem csak ma. H-P-ig minden reggel.
0
2009. július 2., csütörtök 11:12
Ha már elnyűhetetlen színészekről esett szó, tegnap ünnepelte 93. születésnapját Olivia de Havilland. Azért szép kort megérnek néhányan... :)))
0
2009. július 2., csütörtök 9:51
Na, mi megy reggel a Viasat3-on?
0
2009. július 2., csütörtök 2:45
Jajám! :) Már gyerekfejjel is tudtam, hogy a híd neve Golden Gate, meg hogy San Franciscóban csupa ilyen hullámos, hepehupás utcák vannak. Na ezt persze csak TM(óricka) képzelte így, a valóságban állítólag (ha jól tudom) csak egy ilyen út van, ott forgatják az összes autósüldözős mozit. Nem laknék ott.
Azért ez a 97 év nem semmi!
Barátja, Kirk Douglas is nemsokára betölti a 93-at, s bár már nem aktív, de azért a kilencvenes években kapott agyvérzéséhez képest eléggé fitt. Van valami ebben a színészkorosztályban, a remek mesterségbeli tudás mellett elnyűhetetlennek is bizonyultak, alig fogott rajtuk valamit az idő.
most posts by TM
0
2009. július 2., csütörtök 2:23
Nem, dehogy! 1978-ban, mikor először vetítette a sorozatot a Magyar Televízió, még ezekkel a régi szinkronhangokkal ment a sorozat, amit TM barátom is megerősíthet, hiszen mindketten ugyanakkor, 31 éve kezdtük el nézni a sorozatot. :)

A Biblia-kérdés pedig stimmel! :)
0
2009. július 2., csütörtök 2:12
Oh, nem a Bács Ferenc - Dörner György szinkron volt az első? Épp előbb meg is akartam jegyezni, mennyire illett a karakteréhez Bács Ferenc hangja. Én csak pár éve, előbb az MTV, majd a Viasat3 újravetítésével ismertem meg a sorozatot, de ott már akkor ezzel a szinkronnal ment.

Az elnök emberei-ből:

Állítólag ugyanazt a Bibliát használta ebben az epizódban, amelyet A rakparton c. filmben is.
0
2009. július 2., csütörtök 2:04
Ez a hónap sem kezdődik valami jól, nyugodjon békében! :(((
0
2009. július 2., csütörtök 2:04
Igen, hát, ha valaki Ő igazán megérdemelte, hogy a Filmakadémia elnöke lehessen!
Nekem meg mindig az jut eszembe róla, mikor gyerekkorunkban mennyire vártuk a San Francisco utcáin főcímzenéjét, és azt, hogy a bemondó a következőket mondja:

"Bemutatjuk a San Francisco utcáin című sorozat következő epizódját, a főszepben Karl Malden, magyar hangja Szabó Sándor és Michael Douglas, magyar hangja Szakácsi Sándor."
0
2009. július 2., csütörtök 1:45
Nyugodjék békében!

Az egyik nagy kedvenc bűnügyi sorozatom a San Francisco utcáin, amikor csak tehettem/tehetem, nézem a sorozatot. Éppen nem rég néztem meg Az elnök emberei idevonatkozó részét, igazán remek volt az idős pap szerepében. De a Vágy villamosában, a Meggyónom-ban és a Poseidon kalandban is emlékezeteset alakított. Azt hiszem igen fontos még megjegyezni, hogy a Vágy villamosában nyújtott alakításáért elnyerte az Oscar-díjat a mellékszereplő kategóriában.
0
2009. július 2., csütörtök 1:36
Ez egy nagyon jó kép az Öregről! Ha rágondolok, pont ez a csibészes mosoly ugrik be mindig. Tulajdonképpen nagyon szép kort, s (bár ezt csak ő érezhette) teljes életet élhetett meg. Talán még érdekes az életrajzában, hogy 1988-93 között a Filmakadémia elnöke volt.

Nyugodjék békében!
most posts by TM
0
2009. július 2., csütörtök 1:27
Ma, hosszantartó betegség után, 97 éves korában, Brentwood-i otthonában meghalt a filmvilág egyik legjelentősebb alakja, KARL MALDEN.

Karl Malden 1912-ben született az Indiana állambeli Gary városában, Mladen Sekulovich néven.
Filmes pályafutása 1940-ben kezdődött, de ezt megtörte a II.világháború, ugyanis besorozták katonának. 1944-ben az amerikai légierőt népszerűsítő WINGED VICTORY(Szárnyas győzelem)című film egyik szereplője volt.
Hazatérése után ELIA KAZAN legendás filmjében, a BUMERÁNG-ban(1947)alakította élete első főszerepét.
Ezután már nem volt megállás, jöttek a legendásnál legendásabb szerepek, mint a VÁGY VILLAMOSA(1951, ELIA KAZAN),a MEGGYÓNOM(I CONFESS, 1953,HITCHCOCK)a RAKPARTON(1954, ELIA KAZAN)a BABY DOLL(1956, ELIA KAZAN)a FÉLSZEMŰ JACK(1959, MARLON BRANDO)az AKASZTÓFA(HANGING TREE, 1959), a VADNYUGAT HŐSKORA(HOW THE WEST WAS WON, 1962),a CHEYENNE ŐSZ(CHEYENNE AUTUMN, 1964, JOHN FORD),a CINCINATI KÖLYÖK(THE CINCINATE KID, 1964) vagy éppen DARIO ARGENTO műve, a KILENCFARKÚ MACSKA(1971).
1972-ben aztán gondolt egy merészet, és KIRK DOUGLAS tanácsára elvállalta egy éppen induló tévés krimisorozat, a SAN FRANCISCO UTCÁIN(THE STREETS OF SAN FRANCISCO)főszerepét, egy bizonyos MIKE STONE nevű veterán zsaru képében. Fiatal, zöldfülű társa szerepét, STEVE KELLER nyomozót, nem más játszotta, mint öreg barátja, KIRK DOUGLAS fia, MICHAEL DOUGLAS, aki ezzel a szereppel csinált aztán karriert.
A sorozat 1972-1977 között futott és szinte minden tévés díjat bezsebelt.
Ám azért malden megmaradt moziszínésznek továbbra is, hiszen olyan alkotásokban láthattuk, mint a METEOR(1978) vagy az 1972-es POSZEIDON KALAND folytatásában a BEYOND THE POSEIDON ADVENTURE-ban(1979).
A 80-as években visszatért szülei eredeti hazájába, Jugoszláviába, hogy leforgassa az ALKONY(TWILIGHT, 1982)című filmet. A mozitól egy könnyed vígjátékkal, a CALL GIRL ÖTSZÁZÉRT(NUTS, 1987)BARBRA STREISAND főszereplésével, búcsúzott.
A televízióban pedig 2000-ben szerepelt utoljára, AZ ELNÖK EMBEREI(THE WEST WING)című sorozat egyik epizódjában, minek forgatásán a stáb összes tagja(MARTIN SHEEN is!)ott tolongtak körülötte, autogramot kérve(és kapva)tőle...

A régi Hollywood egyik legutolsó mohikánja távozott ma az örök vadászmezőkre KARL MALDEN halálával, de legendás filmjeinek hosszú sorával már rég beírta magát a MOZI nagykönyvébe, ami csak az igazán tehetséges színészeknek adatott meg...

MR.MALDEN, NYUGODJON HÁT BÉKÉBEN, MI, FILMRAJONGÓK ÖRÖK HÁLÁVAL EMLÉKEZÜNK ÖNRE ÉS ÖRÖKBECSŰ FILMJEIRE!

IN MEMORIAM KARL MALDEN(1912-2009)
0
2009. július 2., csütörtök 1:21
Most olvastam az IMDB-n, hogy 97 éves korában elhunyt Karl Malden
a San Francisco utcáin egyik főszereplője.A mozirajongók láthatták még
a Cincinnati kölyökben, és a Poseidon kalandban is.Nyugodjon békében.
0
2009. június 30., kedd 18:09
Sajnos kevesen tudják elviselni,hogy híresek lesznek.
Persze akad bőven példa valódi vagy feltételezett botrányok nélküli,a sajtótól távol álló "sztárságra"is.
Ill. sokan kellő időben(mondjuk 40 éve koruk körül) abbahagyták.Egy igazi tehetség már annyi idő alatt is ép eleget letett az asztalra.Mint ő is.
Utána általában hosszú és boldog életet éltek.
0