Keresés

Halottaink...

2008. december 15., hétfő 16:54
Elhunyt Derrick felügyelő: http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/derrick1215/

R.I.P.
0
2008. november 26., szerda 15:27
Ha már Öcsi bekerült a rovatba, álljon itt egy hsz-fejfa a 16-án elhunyt Kossuth- és Jószef Attila-díjas Gyurkovics Tibor költő, író, pszichológus emlékére is. Sokrétű munkásságában filmes vonatkozás is van, mondjuk a Szeretők, vagy a Szálka, hal nélkülforgatókönyvének megírása.

Nem félek a haláltól.
Megállok vele szemben.
De amikor lesújt rám,
Isten, ölelj meg engem.
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 15:01
OFF
A kis basszeros srác az itt debütáló 18 éves Mester Tamás, aki az Első Emeletbe visszatérő Kisszabó Gábort váltotta a Stepben.

ON
Flipper Öcsiért annyira nem voltam oda, bár azokat a zenekarokat, ahol énekelt, mindet szerettem.
Csak 46 éves volt.
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 14:20
most posts by TM
0
2008. november 26., szerda 11:33
Kiskamaszkorom idolja volt. Szomorúan hallottam és láttam a híreket vele kapcsolatban az utóbbi időben.
Nyugodjék békében.
0
2008. november 26., szerda 11:18
:O RIP
0
2008. november 26., szerda 10:59
Elhunyt Jeszenszky Béla Tibor, vagy ahogy mindannyian ismertük: Flipper Öcsi :( Nyugodjék békében!
0
2008. november 25., kedd 19:45
Elhunyt Hitchcock írója
Bujdosó Bori
2008. 11. 25.

Az Associated Press adta hírül, hogy múlt szerdán, 89 éves korában elhunyt John Michael Hayes forgatókönyvíró, Hitchcock több filmjének szerzője. Az 1919-es születésű Hayes eleinte újságíróként és rádióműsorok írójaként dolgozott, a Universal Studios az 50-es évek elején szerződtette forgatókönyvírásra.

Ő írta többek közt Hitchcock Hátsó ablak-ának, a Fogjunk tolvajt!-nak, a Bajok Harryvel-nek és Az ember, aki túl sokat tudott-nak a könyvét. Utolsó munkája az 1994-es, Kevin Spacey-vel készült Vasakarat volt. Hayest kétszer is jelölték Oscar-díjra: először a Hátsó ablak, majd 1958-ban a Mark Robson rendezte Pleyton Place forgatókönyvéért.

[origo]
0
2008. november 21., péntek 21:41
Szép kort megért Signor Fondato (1924–2008), aki forgatókönyvíróként talán jelentősebb volt, mint rendezőként, talán nem is véletlen, hogy hosszú pályafutása alatt nem rendezett túl sokat. Isten nyugosztalja! A Bud Spencer-féle filmjeit én ugyan nem kedvelem különösebben, ám az ÉJFÉLKOR INDUL ÚTJÁRA A GYÖNYÖR kellemes komédia volt, ami nem is csoda, hiszen olyan nagyszerű színészek játszottak benne, mint Monica Vitti, Vittorio Gassman, Claudia Cardinale és Giancarlo Giannini. Vajh  ez a film miért nem jut eszébe egy hazai forgalmazónak?
0
2008. november 21., péntek 20:33
Nem kapott nagy nyilvánosságot a hír, így én is csak véletlenül botlottam bele: a múlt héten elhunyt Marcello Fondato, az Éjfélkor indul útjára a gyönyör és a KÜLÖNBEN DÜHBE JÖVÜNK című filmek rendezője... :-(
0
2008. november 5., szerda 23:21
Ó, Istenem... :-((( Néhány - a Jurassic Parkokon kívüli - főbb regényét én is olvastam (Kongó, Gyilkos nap). Nagyon szórakoztató módon írt tudományos témákról, még a legszárazabb tényeket is érdekfeszítően tálalta. Nyugodjék békében!
0
2008. november 5., szerda 22:32
Szerintem meg pont ezek a leírások teszik még zseniálisabbá az egészet. Pl. ahogy ír a pillangó-hatásról, vagy ahogy levezeti, hogy az őslényparkban azért nem észlelték a kamerák ellenére sem a szaporodást, mert a kompjuternek rosszul tették fel a kérdést, ugyanis mindig csak arra a darabszámra kérdeztek rá, amennyi lényről tudtak, s hát annyian persze hogy voltak, sőt, egyre többen. :)
Meg még sok hasonló, sokszor egyszerűségében nagyszerű ötlet bújik meg ezekben az írásokban. Nekem pl. a Kongó is ezerszer jobban bejön olvasva, mint a Frank Marshall-féle borzalom.
most posts by TM
0
2008. november 5., szerda 22:00
Nem azt mondtam, hogy rosszak lennének, távolról sem... De nekem a sok tudományos részlet nagyon megfekszi a gyomromat, de az is igaz, hogy jó 5-6 éve kezdtem neki, 15 évesen, most bizonyosan jobban megtalál az írása. A filmek, amelyek készültek a regényeiből, nekem tetszettek. Nyugodjék békében!
0
2008. november 5., szerda 21:30
A két Jurassic-könyv csak annyira "rossz", hogyha betűről betűre megfilmesítették volna, akkor az Alien szörnyei elbújhatnának a filmtörténelem lapjain...
Crichton remek író volt (de furcsa a múlt idő...), akinek írásaihoz mérve azokból legtöbbször gagyi adaptációk születtek. Életrajzában megemlítendő két ismertebb rendezése a Feltámad a Vadnyugat és a Kóma is.

R.I.P.
most posts by TM
0
2008. november 5., szerda 21:14
Jesszus :( Szegény... Mindig is sajnáltam, hogy sem a JP, sem A szörnyek szigete nem jött be regénybe, de tényleg elolvasom most már utóbbit. Nyugodjék békében és köszönet illeti a sok film alapanyagért és érdekes regényeiért, valamint a Vészhelyzetért!
0
2008. november 5., szerda 20:58
Elhunyt Michael Crighton...nyugodjék békében!... :-(
0
2008. november 5., szerda 20:57
66 éves korában elhunyt Michael Crichton

http://videodrome.freeblog.hu/archives/2008/11/05/A_Crichtonit_eltavozott/
0
2008. november 1., szombat 16:50
beszélek itt hülyeséget bazmeg, Damiani még él és virul, Damiano halt meg, Gerard Damiano, de ő tényleg. SZÍVROHAM
0
2008. november 1., szombat 16:46
skacok, meghalt Damiano Damiani, a mély torok rendezője, és meg se emlékeztetek róla, nem szép dolog az ilyesmi, de komolyan.
0
2008. október 26., vasárnap 15:04
Jaj, Istenem!!! Nyugodjék Ő is békében...
0
2008. október 26., vasárnap 12:36
81 éves korában végleg eltávozott BUSS GYULA is...:(((

BUSS GYULA(1927-2008)

NYUGODJÉK BÉKÉBEN!
0
2008. október 25., szombat 18:02
De miért??! Miért nem tud valami politikus meghalni inkább? Nyugodjék békében.
0
2008. október 25., szombat 16:45
Sajnálom én is, hogy ennyire visszajelzésmentesre sikeredett ez a szomorú hír; a nyakamat tenném rá, hogy rajtunk kívül is kismillió emberke életét varázsolta boldoggá a néni, akár itt az Xpressen, még ha nem is vettük észre. Egyébként fura, hogy a kedves neve nekem sem mondott semmit, mikor megláttam a hírt, persze ez az én hibám, de a munkássága miatt azonnal felkaptam a fejem.
0
2008. október 25., szombat 11:59
Nem láttam, hogy már belinkelted, mert eddig nem sok embert érintett meg a dolog, így kihullott a topik a főoldalról.
Mindenesetre számomra szomorú ez a hír, mivel az én fiatalságomat mélyen átszőtte Bálint Ágnes munkássága. Ha lesz rá módom minél több kisemberrel fogom megismertetni az én mesehőseimet.

Nyugodjék békében!
most posts by TM
0
2008. október 24., péntek 18:57
Elhunyt Bálint Ágnes, Frakk, Mazsola és a TV-maci kitalálója

Nyugodjék békében...
0