Keresés

Halottaink...

2008. június 16., hétfő 23:08
Neee :(( Oh, szegény Stan :( Épp ma került a kezembe a JP1-es Cinema és van egy néhány oldalas kis összeállítás Stan-ről és boszorkánykonyhájáról. Nagyon fog hiányozni az öreg, igazán remek kreatúrákkal örvendeztetett meg minket és nagyon nagy hatással volt Hollywood-ra, személyesen pedig az én gyermekkoromra (JP filmek), nyugodjék békében, Stan! :(
0
2008. június 16., hétfő 22:55
STAN WINSTON

1946 - 2008

rémálmaink mestere. :(((((
0
2008. június 16., hétfő 20:55
Algys Budrys
Csingiz Ajtmatov
Ljuben Dilov

Három név.
Három író.
Sajnos, már csak múlt időben róluk. Elmentek mindörökre.

NYUGODJANAK BÉKÉBEN!
0
2008. június 7., szombat 23:12
"...lekaszálja az összes ÉRTELMES embert"

Amúgy én is éppen írni akartam, h védve vagyunk, de Tégla keze/nyelve megint gyorsabb/élesebb volt. :)
0
2008. június 7., szombat 23:09
tök ciki vagyok, de ezt nem értem. :( mondd már el, tégli, avass be, léci.
0
2008. június 7., szombat 22:53
Nyugodjanak békében
most posts by TM
0
2008. június 7., szombat 22:48
Majd oltsd el a villanyt.
most posts by TM
0
2008. június 7., szombat 22:31
mostanában lett az az érzésem, hogy mindenki, de tényleg, MINDENKI meghal. egy ilyen lepra lekaszálja az összes értelmes embert. amolyan nyomasztó, kellemetlen, de egyben bizsergető is ez az érzés, ha mindenképp jellemeznem kéne.
0
2008. június 7., szombat 22:24
Két nagyszerű művész hunyt el ismét egy napon! :-((((
Sánta Ferenc, kinek novellái, regényei a 20. századi magyar irodalom remekművei, és nagyszerű filmek alapjául szolgáltak (a Húsz óra és Az ötödik pecsét, az örök klasszikus...) és Dino Risi, az olasz film klasszikus rendezőegyénisége. :-(

Isten nyugosztalja mindkettőjüket.
0
2008. június 4., szerda 10:55
R.I.P...
0
2008. június 4., szerda 10:41
Elhunyt Mel Ferrer
0
2008. június 3., kedd 23:43
" jó volt minden rész elején s végén ezt a nagyszerű szerzeményt hallgatni."

Na most a végén a Courage fanfár nem hangzik el, csak az elején. A Goldsmith-féle ST_TMP főtéma hangzik el a végén és az elején is.
0
2008. június 3., kedd 18:47
Igen, erre gondoltam én is, Courage sokszor együtt dolgozott Goldsmith-el és John Williams-sel is, nem egy filmet hangszerelt nekik, főképp Goldsmith-nek. S úgy látom, hogy a 11. mozifilmben sem hagyják el ezt a zenei vonalat.
0
2008. június 3., kedd 18:30
Igen, de a Next Generation elején is felhangzik Courage témája a Goldsmith főcímzene előtt! Sőt mindegyik mozifilmben, legtöbbször a főcímben, de sokszor a megható/izgalmas, stb. pontokon.
0
2008. június 3., kedd 1:44
Újabb nagy név távozott az amerikai fekete blueszenészek sorából: Bo Diddley halálát 79 éves korában szívelégtelenség okozta.

Eredetileg Ellas Batesnek hívták, örökbefogadó szülei után vette föl a McDaniels családnevet. Gyermekként előbb hegedűn tanult játszani, ám a 40-es évek elején a gitár bűvöletébe került. Maga eszkábálta, jellegzetesen négyszögletes formájú hangszeren kezdett el játszani. Tizenhatévesen Chicagóba ment szerencsét próbálni - a középnyugati nagyváros akkoriban a legjobb hely volt kezdő fekete zenészek számára.
A fiatal Ellas McDaniels eleinte utcasarkokon gitározott és énekelt, később befogadták egy klubba, ahol idővel az esti műsor szerves részévé vált a fellépése. Itt kapta a Bo Diddley becenevet is, amely azután a művésznevévé vált. Ezen a néven fedezte föl magának a chicagói Chess lemezcég, a bluesműfaj kincsesbányája, amely 1955-ben adta ki első lemezét. A Bo Diddley című korong hatalmas sikert aratott, megalapozva az akkor 27 éves zenész hírnevét és jövőjét.
Diddley a hegedűjátékban elsajátított fogások révén új stílust honosított meg a gitározás terén, létrehozva azt a hangzást, amely jóval később, a 70-es években a funkyzene alapjává vált. Rockzenészek több nemzedékére volt hatással a stílusa, köztük Elvis Presleyre, Keith Richardsra, Ron Woodra, Bon Jovira. Az ő stílusát felkapó utánzók közül Buddy Holly érte el a legnagyobb sikert a Not Fade Away című dallal az 50-es években, amelyet azután tíz évvel később a Rolling Stones is feldolgozott.
Bo Diddleynek vagy 40 nagylemeze jelent meg 1956 és 1996 között. Mindazonáltal volt néhány igen jól sikerült szerzeménye. Ezek közé tartozik: Mona, I m a Man, You Can t Judge a Book by The Cover, Who Do You Love, Pretty Thing, Road Runner.
Kor- és honfitársaival, Chuck Berryvel és Little Richarddal együtt azok közé a fekete előadók közé tartozott, akik a zenéjükkel képesek voltak áthidalni az Amerikát megosztó faji válaszvonalat. Számaikat, fellépéseiket egyaránt kedvelte a fekete és a fehér közönség. Diddley dalait számos (fehér) európai együttes dolgozta fel és tűzte műsorára, köztük az Animals, a Doors, a Pretty Things, a Rolling Stones és a Yardbirds.
A 90-es években még időnként feltűnt jellegzetes alakja (sötét szemüveg, fekete kalap, nyakában a négyszögletes gitár) egy-egy amerikai színpadon, ám egészsége fokozatosan romlani kezdett. 2004-ben cukorbeteg lett, tavaly májusban pedig szélütés érte, amelynek következtében részlegesen megbénult. Ezt követően augusztusban szívroham súlyosbította állapotát.
Bo Diddley 1986-ban az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé, 1998-ban Grammy-életműdíjat kapott.
origo
most posts by TM
0
2008. június 3., kedd 0:12
Khmm... a The Next Generation főtémája Jerry Goldsmith műve.
0
2008. június 2., hétfő 23:45
BO DIDDLEY
(1928-2008)

most posts by TM
0
2008. május 31., szombat 22:06
:((((((

R.I.P.

Fenébe, hogy mennek el egymás után a nagyok...
0
2008. május 30., péntek 19:07
Újabb szomorú hír :(

Elment Alexander Courage...

Imádtam, sőt, imádom a Star Trek főtémáját, főképp mivel a The Next Generation a kedvenc Trek sorozatom, jó volt minden rész elején s végén ezt a nagyszerű szerzeményt hallgatni. Isten véle Mr. Courage, nyugodjék békében! Újra találkozhat Jerry Goldsmith-el és Gene Roddenbery-vel! Felsugárzás... még egy fő :(
0
2008. május 28., szerda 13:19
Pollack színésznek is jó volt, rendezőnek pláne. Nyugodjék békében. :-((
0
2008. május 27., kedd 19:40
Hamarosan jön dvd-n a Made of Honor című romantikus vígjáték Patrick Dempsey-vel és Michelle Monaghannel. Ebben  láthatjuk Sydney-t utoljára színészként. Sajnos a film nem olyan nagy durranás, de Mr. Pollack így is üdítő színfolt benne. Csodálatos, érzékeny rendező és nem mellesleg igazán tehetséges színész volt.
Szomorú... nyugodjék békében.
0
2008. május 27., kedd 18:19
Szerintem a legjobb filmje,(A lovakat lelövik, ugye?)nagyon hiányzik a hazai piacról.
Talán ebből a szomorú alkalomból,eszébe jut valakinek.
0
2008. május 27., kedd 17:00
OFF: Super 35-öt jobban szeretik a special effektesek. Ahol van vmi CGI igyekeznek meggyőzni a rendezőt, hogy ne anamorfot használjon..
ON:
Férjek és feleségek le fog pörögni hamarosan a zseniális Syddel.
0
2008. május 27., kedd 16:10
Nyugodjék békében Mr. Pollack :( Remek filmekkel örvendeztetett meg minket, mint rendező, mint színész és mint producer. Értékes munkát és filmeket hagyott hátra...
0
2008. május 27., kedd 15:15
1934-2008

Nyugodjék Békében...
0