Keresés

Halottaink...

2008. május 27., kedd 14:08
és a jeremiah johnson mekkora film (nagy).
0
2008. május 27., kedd 13:25
baszki Pollackot nagyon sajnálom, még öregen is annyira jó volt.
0
2008. május 27., kedd 13:12
Ha van rá lehetőséged, ne hagyd ki A cég c. filmjét, színvonalas, nagyszerűen felépített adaptáció lett.
0
2008. május 27., kedd 12:48
Pont a Tolmács kapcsán jutott eszembe Pollack, mert megint elkezdtem azon bánkódni, hogy mennyire háttérbe szorult az anamorf rögzítési technika az utóbbi időben, és mindenki Super 35-ös formátumban csinálja a filmjeit. Ő volt az a rendező, aki kikérte magának, hogy 4:3-ba csonkítják a filmjeit, épp ezért a 80-as években felhagyott ezzel a filmkészítési móddal, és inkább 1.85:1-ben forgatott, 4:3-ba visszakonvertálható eljárással. Hosszú idő után a Tolmács volt az első 2.35:1-es filmje, mint ahogy a film extrái között lévő 5 perces bejátszásból kiderül... Mostmár tudjuk, hogy az utolsó is (sajnos). :(((
0
2008. május 27., kedd 12:39
Ugyan nem ide tartozik, és remélem még egy darabig nem is fog, de szintén most láttam, hogy Christopher Lee ma ünnepli 86.(!) születésnapját. Hát eléggé megdöbbentem. Egyáltalán nem néz ki annyinak, és még aktívan színészkedik!
Remélem még viszontlátjuk 1-2 nagyszerű filmben (esetleg Tim Burton-nel karöltve :)).

Isten éltesse sokáig!
0
2008. május 27., kedd 12:36
Most láttam én is az IMDb nyitólapján a szomorú hírt.

Ha minden igaz, akkor én csak a Keselyű három napját, és a Tolmácsot láttam tőle, de szerintem mindkettő igazán izgalmas, kiváló film volt.

Nyugodjék békében.
0
2008. május 27., kedd 12:06
R.I.P. Sydney Pollack!
0
2008. május 27., kedd 11:59
Na ne már. (((

Pont tegnap gondoltam rá valami uton-módon, erre tessék...

Akkor az emlékére megnézem a Keselyűt, úgyse láttam még soha...

Nyugodjon békében! :(((((((
0
2008. május 27., kedd 11:40
RIP Syd.
:((
0
2008. május 27., kedd 10:25
Nyugodjék békében...
0
2008. május 27., kedd 10:08
Sidney Pollack a legjobb fajta New York-i értelmiségi típus képviselője volt. Széles látókörű, művelt, érzékeny pasas, aki értelmes kérdéseket próbált megfogalmazni filmjein keresztül. Amerikai és New york-i volt, a szó legnemesebb értelmében. (Éppen ezért sok vonatkozásban európai is...) Amerikai filmeket készített, de ahogyan az a legnagyobbaknál szokás, legsikerültebb alkotásaiban nem csak honfitársaihoz beszélt, hanem mindenkihez. Akár csak városbeli jó barátai és harcostársai: Woody Allen és Sidney Lumet. Sajnos Pollack most megnyitotta a sort...
0
2008. május 27., kedd 9:41
Isten veled, Sydney.
0
2008. május 27., kedd 9:23
"Elhunyt Sydney Pollack Oscar-díjas amerikai filmrendező. A 73 éves filmrendező, színész, producer rákbetegségben szenvedett. Leslee Dart, Pollack ügynöke elmondta, hogy Pollack a kaliforniai Pasific Palisades városkában lévő otthonában halt meg hétfőn este, utolsó pillanatait családja körében töltötte. Pollack számára számos sikeres film (A lovakat lelövik, ugye?, Ilyenek voltunk, A keselyű három napja, Bobby Deerfield, A Las Vegas-i lovas, A szenzáció áldozata) után 1982-ben az Aranyoskám! hozta meg az igazi világsikert, a női szerepet alakító Dustin Hoffmannal." (forrás: Blikk online)

R.I.P.
0
2008. május 23., péntek 21:02
Nyugodjék békében!!! :-(((((((
0
2008. május 22., csütörtök 16:10
Nem lehetne abbahagyni eme sajnálatos baleseten való utólagos morfondírozásokat?
A tényeken sajnos mit sem változtat, állandó felemlegetése viszont csak felidézi, milyen értelmetlenül is jön el az emberért a halál olykor...
Köszönettel:brown
0
2008. május 22., csütörtök 13:18
Akkora könyvben több van, mint ami anno a neten körbement, mert abban csupa különc őrült szerepelt.
0
2008. május 22., csütörtök 13:16
Nézegettem a KRESZ-t, de ilyen szabályt nem találtam, hogy ki kell szállítani az utasokat. Korlát meg csak a két pályát elválasztó van. Nem hiszem hogy oda kellene beállítani mindenkit.

Amit én találtam:
Közlekedés autópályán és autóúton:
37. § (3) Tilos:
(4) Autópálya és autóút úttestjén - a forgalmi okból szükséges megállást kivéve - megállni tilos. Műszaki okból megállni csak a leállósávon, illetőleg az útpadkán szabad, a járművet azonban onnan is mielőbb el kell távolítani. Egyéb okból megállni a leállósávban és az útpadkán is - kivéve a forgalomellenőrzés céljából történő megállást - tilos. A forgalomellenőrzés során használt járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen.

Rendkívüli események
Műszaki hiba
56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű
a) kormányszerkezete,
b) üzemi fékberendezése,
c) összes féklámpája,
d) irányjelző berendezése, kivéve ha kézzel megfelelő irányjelzés adható,
e) bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája, kivéve, ha a jármű kivilágítása nem szükséges vagy az elromlott lámpa a távolsági fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát kivéve más lámpával helyettesíthető.
(2) Az (1) bekezdésben említett hiba elhárításáig a járművel - a (3) bekezdésben említett esetet kivéve - közlekedni nem szabad.
(3) A közlekedés biztonságát közvetlenül nem veszélyeztető műszaki hiba esetében a járművel - fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban - a legközelebbi olyan helyig szabad közlekedni, ahol a hiba elhárítható. Ha az ilyen műszaki hiba autópályán vagy autóúton következik be, arról a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.
(4) Ha a jármű sebességíró műszere romlik el, a jármű a telephelyre való első visszatérésig, de legfeljebb 24 órán át közlekedhet.
(5) Az elromlott járművet - lehetőség szerint - az úttesten kívül vagy olyan helyen kell elhelyezni, ahol a várakozás nem tilos. A járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között - az álló járművek kivilágítására vonatkozó szabályok szerint - ki kell világítani. Ha a vezető ezeknek a rendelkezéseknek eleget tenni nem tud (a jármű mozgásképtelen, világító berendezése romlott el stb.), mindent el kell követnie a közlekedés biztonságának megóvása érdekében.
(6) Lakott területen kívül az úttesten vagy a leállósávon levő elromlott gépjárművet - kivéve a kétkerekű motorkerékpárt -, valamint mezőgazdasági vontatót, lassú járművet és fel nem kapcsolt pótkocsit elakadást jelző háromszöggel meg kell jelölni. Az elakadást jelző háromszöget a jármű mögött úgy kell elhelyezni, hogy az elromlott járművet a többi jármű vezetője kellő távolságból észlelhesse. Az elromlott járművet elakadást jelző háromszöggel lakott területen is meg szabad jelölni.
(7) Az úttesten levő elromlott járművet az elakadást jelző háromszögön kívül meg szabad jelölni mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével vagy villogó narancssárga fényjelzést adó elakadást jelző lámpával.
0
2008. május 22., csütörtök 13:12
Igen, de olykor a halál okai, körülményei érdekes mozzanatok, apró dolgok, amelyek talán nekünk sem tünnének fel és mi is ugyanilyen módon halhatnánk meg.
0
2008. május 22., csütörtök 13:07
Tudom, mi az a Darwin-díj, nem igazán elismerés, a világ leghülyébben meghalt embereinek listája. Mellesleg az egyik féefi gyerekkora óta mozgáskorlátozott volt, 20 éve nem láttam őt bot nélkül menni, nem hinném, hogy át tudták volna emelni a korláton.
0
2008. május 22., csütörtök 12:58
A Darwin-díjra csak kivételes emberek tehetnek szert. Szóval ez inkább elismerés. Megvan a könyv is, ami egy érdekes olvasmány. Csak ajánlani tudom.

Nem feltétlenül haltak volna meg a korlát mögött, az biztos, hogy több esélyük lett volna az életben maradáshoz. Szomorú, de történnek ilyen dolgok nap, mint nap.
0
2008. május 22., csütörtök 12:41
Mivel a mezőn kötöttek ki, valószínűleg a korlát mögött is meghaltak volna. Nem gondolod? A Darwinozásod téged minősít.
0
2008. május 22., csütörtök 1:38
"A férfi elmondta, a Suzuki sofőrje, T. Gyula odament hozzá és kerékkulcsot kért, de mivel nem volt neki, a férfi visszasétált a kocsijához, beült és ott várták az autómentőt."

Ha túlélte volna, őt is becsukhatták volna. A vezető ugyanis felelősséggel tartozik az utasaiért, és neki kellett volna - a szabályoknak megfelelően - kiszállítani az utasait, és a korlát mögé küldeni őket. Így csak egy Darwin-díjra esélyes.
0
2008. május 21., szerda 23:00
Isten nyugosztalja!:(((
0
2008. május 21., szerda 10:47
2 évet kapott
0
2008. május 21., szerda 10:30
Nyugodj békében, Kutyu..... :-(((
0