Most olvastam én is... Isten nyugosztaljon, Kutya Úr! :-(
0
2008. május 21., szerda 0:52
163
Életének 83. évben elhunyt Raksányi Gellért Kossuth-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze - jelentette be a Magyar Színház.
Raksányi Gellért 1925. július 19-én született Szigetváron. Tanulmányai végeztével, 1947-től ötvenhárom éven keresztül megszakítás nélkül a Nemzeti Színház tagja volt, 1989 óta a társulat örökös tagjaként. 2000-től a Magyar Színházban játszott.
A magyar színházművészet egyik legismertebb karakterszínészeként főként epizódszerepeket alakított. Jelentősebb szerepei között volt Biberach (Katona József: Bánk bán), Szmirnov (Csehov: A medve), a postás, Örkény István Tóték című darabjában és Vukovics Sebő Illyés Gyula Fáklyalángjában.
Több mint ötven filmben szerepelt, köztük a Rákóczi hadnagya, a Körhinta, az Édes Anna és a Magyarok című alkotásban, továbbá a Tenkes kaptánya és a Rózsa Sándor című tv-sorozatban. Évekig a Szomszédok című teleregény egyik állandó szereplője volt.
Az egész ország ismerte a becenevét: ő volt a Kutya, illetve a Kutyu. Hároméves volt, amikor egy vadászaton kutyák hívták fel a hajtók figyelmét az eltévedt kis Gellértre, innen származott a ragadványnév.
Művészetét a legrangosabb kitüntetésekkel ismerték el. 1966-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1978-ban érdemes művész, 1989-ben kiváló művész lett. A Kossuth-díjat 1992-ben, a Nemzet Színésze kitüntető címet - az első tíz művész között - 2000-ben kapta meg.
(www.origo.hu)
Nyugodjék békében!
0
2008. május 20., kedd 20:02
3428
Május 13-án meghalt JOHN PHILIP LAW amerikai színész, akit a magyar nézők elsősorban Norman Jewison szatírájából, a Jönnek az oroszok, jönnek az oroszok-ból(1966) és a Roger Vadim által rendezett Barbarellá-ból(1968)ismerhetnek, amiben Jane Fonda mellett játszotta a főszerepet. A vásznon megannyi hőst keltett életre, elég, ha csak Sztrogoff Mihály-t(1970), a Vörös báró-t(1971)vagy éppen a nálunk anno a Pajtás újságban megjelent képregény, a Doktor Justice(1975) mozgóképes feldolgozását említjük. Késöbbi filmjei sajnos nem arattak nagy közönségsikert, ám azért John Philip Law rendületlenül forgatott, szinte halála napjáig. John Philip Law idén töltötte volna be 71. életévét. NYUGODJÉK BÉKÉBEN!
0
2008. május 20., kedd 15:48
4201
Vasárnapi is arra vezettem, és sok lerobbant autót láttam a leállósávban, bennük, körülöttük emberekkel, ketten pedig csak úgy nyugodtan sétáltak ott. A gyomrom összerándult.
0
2008. május 20., kedd 15:15
4379
Döbbenet. Egyiptomban ért a hír, hogy többen meghaltak, egy napig nem tudtam kik és hányan, sajnos mindannyiukat ismertem. Én is a táborban lettem volna, ha nem ütközik az utammal, akkor méginkább magam alá kerültem volna. Így is nehéz, Judit egy utcára lakott tőlem, kétnaponta arra járok és eszembe jutnak mozdulatai, hangja, jellegzetes arcmimikája. Fantasztikus tudású sci-fi és filmrajongó volt, hatalmas könyv és újsággyűjteménnyel. Egy lemeze még nálam van és naponta eszembe jut a többszöri megjegyzése, hogy majd szögeljem fel jó magasra a plakátjait. Több, mint húsz éve ismertem mind a három embert, hatalmas mennyiségű sf könyvet olvastak, remek beszélgetőpartnerek és kedves emberek voltak. Nélkülük nem lesz olyan többé a tábor, mint eddig volt.
0
2008. május 17., szombat 14:32
1560
n..na neee:-(...apám személyes barátja volt,így én is ismertem,de rég nem hallottam felőle,nemrég gondoltam írok neki wiwen,hogy mizujs vele,mióta nem beszéltünk..:(((
0
2008. május 17., szombat 13:51
7252
Ez valóban szomorú dolog, de nekem még annak idején úgy tanították, hogy ha az autópályán elakadunk - mindegy, hogy lerobbanunk-e vagy defektet kapunk - megállás után mindeki azonnal szálljon ki a kocsiból és menjen a szalagkorlát mögé, lehetőség szerint minél távolabb/messzebb az autótól - pontosan az ilyen sajnálatos/tragikus balesetek elkerülése miatt. Tudom, késő bánat és bár nem ismerem a pontos részleteket - lehet, hogy éppen csak akkor álltak meg - de legyen ez intő példa mindannyiunk számára! Ha pedig fáradtak vagyunk, ugyan segít a megállás és egy kis járkálás, vagy az ablak letekerése, de a legjobb módszer a rágó:mindenki tartson az autóban, mert a rágás miatt azonnal tovaszáll a fáradtságérzetünk. Közben kedvenc zenéink kicsit magasabb hangerővel történő hallgatása is ajánlott.
0
2008. május 17., szombat 13:25
44
És én ezt csak most tudom meg??? :-((( Többször találkoztam vele, láttam-hallottam előadását... A magyar sci-fi élet egyik kulcsfigurája volt, nagyon nagy tudású ember... Nyugodjék békében.
0
2008. május 6., kedd 0:26
13392
A válasz: ha így nézed, ez volt, ha úgy nézed, az. Amíg ebben az országban mindig mindent kettős mércével lehet bámulni, addig a helyzet jobb nem lesz, garantálom. Lenne még mit írnom, de ez itt most már sok is volt.
0
2008. május 6., kedd 0:00
1453
és az is hozzátartozik, a szomorú dolgokhoz hogy én ha 10%-al többel megyek v neadj, valamit elnézek , akkor több 10ezerre megvágnak...(esetleg jogsi)... most akkor kérdem én,mit csinál a tisztelt yard ezzel a sofőrrel? ez nem egy szándékos,előre megfontolt emberölés volt???? a leállósávon hogy ment a kisbusz? SZABÁLYTALANUL!!!! ezt megint ráverik arra hogy : gyorshajtók?
0
2008. május 5., hétfő 23:02
13392
Nagyon keserű érzés ezt a ma a rádióban hallott hírt összeegyeztetni ezzel a pótolhatatlan személyiséggel. Ilyenkor különösen remélem, a vég egyben valami csodálatos dolog kezdete is. Vannak emberek, akik csak kezdetet érdemelnek.
0
2008. május 5., hétfő 22:38
4201
Tegnap pont az M5-ösön jöttem Bp felé, és mire a helyszínre értem, már elvitték a roncsokat, csak törmeléket láttam, a forgalom viszont rendesen feltorlódott kb. 30 km/h-s átlagsebességgel lehetett haladni, rövidebb leállásokkal. Utána hallottam a rádióban, hogy mi történt.
Tényleg banális a baleset, de alapszabály, hogy ha meg kell állni a leállósávban, akkor azonnal el kell hagyni a járművet, és a korláton kívül tartózkodni, mert az álló jármű az autópályán életveszélyes, még a leállósávon is. Nagyjából az orosz ruletthez mérhető a túlélési esély.
0
2008. május 5., hétfő 22:20
626
Nyugodj Békében Judit néni!
0
2008. május 5., hétfő 22:05
7271
Mindjárt bőgök... Hogy imádtam a szövegét, kiskoromban legalább annyira csüngtem a szavain, mint Réz Bandi bácsién. Ráadásul milyen banális ez a baleset, ma reggel dühöngtem is az eseten, mikor olvastam róla valahol. Bezzeg a vétkes él! Mindenkiért kár, aki így megy el, de hogy pont egy híres ember volt az egyik áldozat... Ezt nem tudom felfogni... :-(((Nyugodjon békében, Jutka néni!
0
2008. május 5., hétfő 21:27
6697
Nem rég láttam a hírekben, elhunyt Trethon Judit :( Váratlan és szomorú hír ez, a magyar sci-fi társadalom nagy tudású, karakteres alakja volt.
A magyar sci-fi-közösség ismert személyiségét és két utastársát vasárnap érte tragikus baleset. Trethon Judit két utastársával együtt a szegedi sci-fi-táborból hazafelé tartott Budapestre, amikor autójuk defektet kapott. Miközben az M5-ös leállósávjában vártak az autómentőre, gépkocsijukba egy osztrák kisbusz rohant, rohant, mindhárman meghaltak. Trethon Judit a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Természettudományi Stúdiójában működött tudományos-fantasztikus klub titkáraként kezdte, majd újságíró, klubvezető volt, valamint szerkesztője és fordítója számtalan sci-fi-könyvnek. A Zsoldos Péter-díj zsűrijének vezetője az 1998-as kezdetektől 2005-ig, 1987-től 1990-ig pedig a Galaktika szerkesztője volt. Ott ült a Déri János vezette Nulladik típusú találkozásokban, és ajánlotta kedvelt fantasztikus könyveit. Hihetetlen memóriája, lexikális tudása a science-fiction-irodalom központjába állította, előadásait az eltelt évek alatt több ezren hallgatták. Fordításait, cikkeit - ha nem saját nevén -, akkor Szöllősi Vilma álnéven publikálta. A tudományos fantasztikum mellett a modern és a régi filmtörténet volt a másik szakterülete, és itt is hírnevet szerzett magának. Különösen kedvelte a Star Trek és Indiana Jones filmeket és könyveket. Tragikus hirtelenségű távozásáig aktívan részt vett a magyar sf közösségben, könyveket szerkesztett, fordított, tagja volt a Galaktika közösségi oldalának, az InterGalaktikának is. (index.hu)Nyugodjék békében...
0
2008. április 17., csütörtök 11:34
52685
Egy nappal ezelőtt egy másik hírportálon olvastam a szomorú hírt. Fura, hogy ott is 1978-ra teszik Johnston aktivitásának végét, holott az 1981-es A róka és a kutya készítésében is részt vett. Érdekesség, hogy hangját kölcsönözte több animációhoz, például a Szuper haverhez és A hihetetlen családhoz. Utóbbit már kilencvenedik születésnapja után készítette. Elismerésre méltó, szép pálya, mellyel már több évtizeddel ezelőtt felejthetetlenné vált, akárcsak korábban elhunyt társai: Les Clark, Marc Davis, Milt Kahl, Ward Kimball, Eric Larson, John Lounsbery, Wolfgang Reitherman, Frank Thomas. Ők kilencen rengeteget tettek az animáció fejlődéséért, több millió ember szórakoztatásáért. Nagy köszönet érte!
most posts by TM
0
2008. április 17., csütörtök 10:49
117
95 éves korában elhunyt Ollie Johnston, a Disney stúdió legendás "9 öreg" néven ismert rajzolócsoportjának utolsó hírmondója. Kezdetben a Mickey egér epizódokhoz rajzolt, majd a Hófehérke után 1978-as nyugdíjba vonulásáig az összes egész estés Disney filmen dolgozott, általában vezető animátorként. (MTI) A DVD korszaknak hála, Johnston úr számtalan klasszikus Disney film kapcsán mesélhette el emlékeit, ezeket a DVD-k extra kínálatában lehet megnézni. Felemelő érzés lehetett, hogy gyerekek generációi nőttek fel az ő munkáján. Nyugodjék békében, és köszönjük a sok szép rajzot!
0
2008. április 15., kedd 19:32
2344
Nyugodj békében Antal Imre!
0
2008. április 15., kedd 18:55
1560
Úgy tudok csodálkozni,mikor ilyen archívumok a youtubra meg indavideora ilyen remek minőségbe felkerülnek,jó lenne valaki odabent a Magyar Királyinál végre digitális formában közzétenné amink van...
Természetesen Isten Veled Imrus...
0
2008. április 15., kedd 18:38
8905
Charlton Hestont én is hallottam, béke poraira. És Isten nyugosztalja szegény Anthony Minghellát is.
0
2008. április 15., kedd 16:05
19955
r.i.p.
0
2008. április 15., kedd 16:02
7271
Isten nyugosztalja Imre bácsit...
0
2008. április 15., kedd 15:50
6697
Nyugodják békében Antalimi... Én is kis koromban rendszeres nézője voltam a Szeszélyesnek, éles humorú, jó ember volt. Vagy 10 éve volt szerencsém látni itt, Nagykőrösön egy fellépést, aláírást is kaptam tőle, ami most már még nagyobb kincs nekem. Remélem azért még sokszor előkerülnek műsorai felvételei, nem ment el ő igazán, csak már nincs szem előtt :(
0
2008. április 15., kedd 14:03
1430
Az utóbbi években már nem nagyon követtem figyelemmel a műsorait, de kiskoromban rendszeres nézője voltam a Szeszély évszakoknak. És ha jól emlékszem, még nagyon régen volt egy Ki mit tud c. műsora is, abból is elcsíptem néhány adást. Nyugodjék békében!
0
2008. április 15., kedd 13:36
14599
Nem hiszem el, hogy újabb legenda távozott... :(((Nyugodjon békében!