Keresés

PC alapú házimozi

2012. augusztus 20., hétfő 12:39
Köszi a választ! Egy olyan programot én is kipróbáltam, de nem igazán vettem észre javulást. Lehet, hogy jobb lesz ha mégis beruházok egy BR lejátszóra.
0
2012. augusztus 18., szombat 20:50
Pc-re is vannak olyan lejátszók/programok amik tudnak felkonvertálni.
Pár éve használtam őket, de nem ugrik be a nevük, nem tudom ezek minőségben mennyire vannak közel egy BR lejátszó által felkonvertált minőséghez, de egyes lemezeknél látványos volt a javulás.
0
2012. augusztus 18., szombat 17:59
Sziasztok! Jelenleg PC-ről nézek DVD-ket, HDMI-n keresztül. Azt szeretném kérdezni, hogy ha vennék egy Blu-Ray lejátszót ami HD minőségbe konvertálja a DVD-ket, vennék-e észre minőségbeli különbséget?
0
2008. július 24., csütörtök 23:11
Catalyst control centerben elvileg be lehet egyedi felbontásokat is állítani LCD TV-hez.

Bár lehet hogy kéne egy újabb kártya ami már normálisabban támogatja a HDTV üzemmódokat.Az a 9600 XT nem egy mai darab.

ATI-ból HD-zéshez különösen ajánlott az új HD széria 3 v. 4 ezres széria (HDCP-t is támogatják már,sőt a legújabbakon HDMI kimenet is van).
0
2008. július 24., csütörtök 23:07
Kodek:FFDSHOW (a legjobb) mindíg a legfrissebbet,igaz főleg 2 magos CPU-knál a legjobb használni.

Lejátszónak a Kmplayer-t és a Media player classic-ot használom.Plusz Blu-ray és HDDVD-k megnézésére a Power DVD 8-at.

A TV-t egy 5m-es (HAMA) DVI-HDMI kábellel kötöttem össze a PC-vel.

A PC:core2Duo E6750 CPU (2.66 Ghz) 2 giga DDR2 Ram és egy ATI HD 2600 XT 256 MB-os VGA

A Lejátszóm egy LG blu-ray-HDDVD kombó ,amin az x.264-es filmek mellett tökéletesen futnak a gyári BD és HDDVD lemezek is.Akárcsak az 1080p-s HD rippek.

Az alaplapomon (ASUS P5K) van coaxiális digitális kimenet és úgy van bekötve a házimozi erősítőmre,amin 5.1-ben ill. DTS-ben hallgatom (sajnos a PCM hang a gyári BD lemezekről nem megy át csak analóg sztereóban rajta).
0
2008. július 17., csütörtök 17:04
Hali

Asus9600xt videokártyám hoz és Samsung lcd hd-ready tv-mhez vettem egy DVI-HDMI kábelt. Sajnos nem tudok olyan felbontást találni amivel élvezhető lenne a tv-n a kép.
Bár most is így írok, de elég torz a kép.
Mi lehet a gond?
thx
0
2008. július 17., csütörtök 17:04
Hali

Asus9600xt videokártyám hoz és Samsung lcd hd-ready tv-mhez vettem egy DVI-HDMI kábelt. Sajnos nem tudok olyan felbontást találni amivel élvezhető lenne a tv-n a kép.
Bár most is így írok, de elég torz a kép.
Mi lehet a gond?
thx
0
2007. június 25., hétfő 11:51

Hello, elsősorban olyanoktól kérdeznék akik X264-es kodekes,720p filmeket néznek.
Ki milyen kodeket használ illetve, lejátszót, tv-vel való összekötés, hangfalak, gép felépítése ilyesmi érdekel.

0
2007. április 27., péntek 19:12
Én a p2-esek korában kezdtem el filmeket nézni a Pc-men. Ma már természetesen nem ezt a gépet használom. De akkor sem volt vele sok gondom és most sincsen. Bár lehet, hogy csak én szeretek buherálni vele. Azonban én jobban szeretek a gépemen dvd-ét vagy filmet nézni, mint a nappaliban az 81 cm-es lcd-én.
Lehet, hogy maradi vagyok de ez van.
0
2007. március 30., péntek 10:41
Régebben pc-n néztem a filmeket powerDVD-vel. Nyelvtanuláskor szerettem ezt a funkciót, hogy másodlagos felirat. Pl. beállítottam angol nyelv, alul magyar felirat és felül angol felirat.
Most Samsung házimozin és tv nézem a dvd-ket és nem találok ilyen funkciót.
Van olyan lejátszó amelyiken a másodlagos feliratott be lehet állítani?
Kösz.
0
2003. október 10., péntek 17:38
ooops ezt nem ide és nem ennyiszer akartam írni! :(
sorry
0
2003. október 10., péntek 17:37
Emberek egy kis segíségre lenne szükségem!
Erősítő csere előtt állok és nem tudom eldönteni mit is vegyek, egyéni tapasztalatokat szeretnék hallani a köv. típusokról mer nem nagyon találok szubjektív véleményeket, cikkeket,
HK AVR 130 (itthon hol lehet kapni?)
PIO VSX-512
DENON 1603
ONKYO TX-SR500E
YAMAHA RXV-440
B&W hangszórókat (602,601, lcr60) kéne majd meghajtania a jelöltnek.
Filmet és stereo anyagot egyaránt hallgatnék rajta.
előre is köszönöm az építő hozzászólásokat.
0
2003. október 10., péntek 17:29
Emberek egy kis segíségre lenne szükségem!
Erősítő csere előtt állok és nem tudom eldönteni mit is vegyek, egyéni tapasztalatokat szeretnék hallani a köv. típusokról mer nem nagyon találok szubjektív véleményeket, cikkeket,
HK AVR 130 (itthon hol lehet kapni?)
PIO VSX-512
DENON 1603
ONKYO TX-SR500E
YAMAHA RXV-440
B&W hangszórókat (602,601, lcr60) kéne majd meghajtania a jelöltnek.
Filmet és stereo anyagot egyaránt hallgatnék rajta.
előre is köszönöm az építő hozzászólásokat.
0
2003. szeptember 12., péntek 17:36
Codec-pack.... Ja, fel szoktam rakni, általában új installkor azzal kezdem (DiViDiX v. ACE megacodec, stb.), ezzel nálam a filmek max 50%-a megy.  Úgy látszik felétek szegényesebb a kódolók codec-gyűjteménye.
0
2003. szeptember 12., péntek 16:50
"a swappen meg nem tudom mit értesz"
A swappen azt értem, amikor az operációs rendszer elkezdi kiírni a merevlemezre a memóriából a foglalt lapokat. Biztos erről is van könyv.

Érdekes én is pont 12 éve foglalkozom PC-vel, sőt még egy programozói diplomát is sikerült valahogy összekaparni. Csak én nem vagyok az a tuning-berhelős, registry-buzerálós típus. Amikor a 800Mhz-es gépen is meg-megakadt a lejátszás, akkor mondtam, hogy köszönöm szépen. Lehet hogy ma már más a helyzet, de én emlékszem mennyire bugosak voltak a Sigma driverek, hogyan pusztult el a hírhedt Pio-103 drive másfél év után, hogy a Matrox kártyán ide-oda kell kapcsolgatni PAL és NTSC között egy jól eldugott menüpontban, stb... Annakidején CD-t is utáltam PC-n hallgatni, alig vártam, hogy vehessek asztali CD-t. Egyébként meg minél jobban ért valaki a PC-hez, annál jobban össze tudja barmolni. Ezt tapasztalatból mondom.
0
2003. szeptember 12., péntek 16:46
"nem filmnézésről van szó hanem DVD lejátszásról amihez nem kell 80 féle codec"

Házimoziról volt szó és nem DVD lejátszásról. Az asztali lejátszók amelyek általában a házimozik alapjai sem csak DVD-t játszanak le, hanem VCD-t, SVCD-t újabban Divx-et is.
Derceto-nak elég bátortalan dolog könyvet ajánlani adott esetben szívesen elmagyarázza neked a házimozi működését. És most is igaza van. Amikor 20-40 ezerért lehet kapni asztali lejátszót ki a fene fog PC-n DVD-t nézni. Egyrészt drágább (DVD-Rom, hangkártya, videókártya, szoftverek) másrészt kényelmetlenebb (távirányító hiánya) és hangosabb is.
0
2003. szeptember 12., péntek 16:30
Bár most olvasom szétröhögted rajta az agyad akkor mégsem lehetett az annyira gyenge poén.

PallR
0
2003. szeptember 12., péntek 16:29
Na szóval:
1. nem filmnézésről van szó hanem DVD lejátszásról amihez nem kell 80 féle codec
2. a könyvjavaslatom mögött volt egy :) jel mivel viccnek szántam , bár magam is elismerem gyenge votl.
3. Filmlejátszáshoz letöltesz egy kodekpacket és megfelelően meggondolva mit teszel fel felinstallod és mindent ( 99% ) lejátszik

Asszem ennyi egyelőre a személyeskedő részére nem válaszolok

PallR
0
2003. szeptember 12., péntek 16:21
Birom az ilyen emberkéket:)))) Én úgy érzem értek a PC-khez, idestova 12 éve nyúzom őket, filmnézésre nem is tudom hány éve (kb. 6). Régen nem is volt sok probléma vele, de mára elértem, hogy szinte nincs két olyan film a gépeken (8 gépen kb. 350-40 GB film) ami azonos codec-et használna, jópárról még a gspot se mondja meg, hogy mi is kellene a lejátszáshoz. Minap pl. felraktam egy újabb kodeket, hogy le lehessen játszani egy filmet, ennek hatására pár film ami addig normálisan ment totál torz képet adott. Leszedve újra jó, de a film ami miatt felraktam ujra nem megy:))))))

Szóval tanácsolom neked, hogy mielőtt hozzászólsz valamihez kicsit nézz körül, azért mert láttad már mások hogy néznek filmet PC-n még nem bizti, hogy azt könnyű is elérni.
Mondjuk már az is minősíti a hozzászólásod, hogy könyvet javasolsz PC-re okulás véget.... KÖNYVET.........:))) Szétröhögtem rajta az agyam.:))
0
2003. szeptember 12., péntek 16:01
Hát igen a PCnek nagy hátránya, hogy valamennyire érteni kell hozzá.
Nekem érdekes mód nincs godnom se driverekkel se madzagokkal a swappen meg nem tudom mit értesz de egy 200 Mhz es pentiumon nem érdemes elkezdeni DVDt nézni. Szóval a jó tanácsom tenéked vegyél egy könyvet a PCről és olvasd végig :)

PallR
0
2003. szeptember 11., csütörtök 0:01
Amikor már 40-ért lehet Panasonic és Pioneer lejátszókat venni, ki az a hülye, aki PC-n néz DVD-t? Nekem az egész PC témából annyi maradt meg, hogy folyamatosan szopóztam a driverekkel, az oprendszerrel, a lejátszóprogikkal, kábelekkel, beállításokkal, régiómentesítő progikkal, swappeléssel, stb. Köszönöm, de elég volt. Ha lenne projektorom akkor még azt mondom, hogy TALÁN megéri, de ahogy te is mondtad, nem mindenki engedheti meg magának.

Jótanács PC-n DVD-zőknek: vegyetek asztali lejátszót! Uff!
0
2003. szeptember 10., szerda 16:51
na azért nem hiszem, hogy itt olyan sok emberkének lenne projektora vagy plazma tévéje.
szerintem az átlagnak (jó esetben) van egy 72 cm-es 16:9-es TV-je (200.000), egy házimozi erősítője (100.000), egy asztali dvd-je (65-85 ezer) és 6 hangfala (200.000).

vagy ez már sok? :))
0
2003. szeptember 10., szerda 16:46
Mindenkinek igaza van, aki azt irta, hogy megsértődtem, mert sajnos igaz is :)
meg rájöttem arra, hogy ide nem az én súlycsoportomból irkálnak emberek, szóval én biztos nem fogok azon vitatkozgatni senkivel, hogy melyik projectort vegye meg, vagy projector helyett mondjuk a plazmatv mennyivel jobb, illetve, hogy a minap a MédiaMarkt-ban láttam egy 3 milkós plazmát féláron akciósn, és jajdejó

szóval, nem mindenki költ milót félmiliót arra, hogy dvd-t tudjon nézni, szerintem nagyon sokan vannak ebben az országben akiknek van egy dvd-rom-juk aztán annyi, meg esetleg tv-out-os viedókártyájuk amiről vagy kiteszik a képet tv-re, vagy sem
De valószinüleg ezek az emberek nem olvassák ezt a fórumot, vagy csak nem írnak ide, erre mondtam, hogy a téma itt halott, teljesen értelmetlen volt megnyitni, és ha ebben a témában szeretnék csevegni - mármint, hogy mondjuk a 100-150e-es asztali full cucc helyett mondjuk egy minipc-t használni - akkor azt nem itt kell megtennem

elnézést azoktól akiket esetleg megsértettem
0
2003. szeptember 9., kedd 17:26
Ja, Holu, nem tudom miért akadtál ki, minden ott van a többiek hozzászólásában. DVD-k esetében a PC csak projektorral való filmnézés esetében versenyképes, ott számomra az a nyerő, messze a legjobb képet produkálja. mpeg4 esetében persze újfent előkerül, még ha tv-re is megy a kép.
0
2003. szeptember 9., kedd 17:17
szerintem megsértődni kellene kedves Holu, hanem elolvasni és értelmezni amit alant írtak a fiúk.
Senki sem fikázta le a PC-s házmozit, de azt tudmásul kell venni, hogy sem hangban, sem képben (projektoron soha nem néztem filmet) nem  nyújt akkora teljesítményt mint az asztali rendszerek. Nekem is volt Real Magic kártyám, amivel akkor meg voltam elégedve, mert összességében nem volt rossz képe, a digitális kimenete is elfogadható volt, de az egy gyengébb kategória.
Én ezeket az "all-in-one" házimozi rendszereket sem venném meg 200 ezerért.
Személyes véleményem, hogyha az ember filmrajongó és házimozit rak össze, akkor azt tegye igényesen. Lehet, hogy drágább, de megéri az árkülönbséget.
0