Keresés

játéktopik

2005. december 25., vasárnap 17:37
Pedig ezt az üzenetet a StarForce nevű AntiPiracy produkálja. Talán hamisitványt kaptál a hiper-super-marketben.. még ezt sem tartom elképzelhetetlennek. Egyet tehetsz: felveszed a kapcsolatot a játék forgalmazójával, vagy ellátogatsz a hivatalos honlapjára (esetleg a kiadóéra), minden ilyennek van technical support-ja, onnan is megtudhatod, mi ilyenkor a teendő.
0
2005. december 25., vasárnap 17:26
Hát, akkor csak annyit tudnék tanácsként mondani, hogy próbálkozz. Az is lehet, hogy az olvasód nem szereti a lemezt, de mondom, próbálkozz tovább! Az én Vietcongom először egy hónapig nem fogadta el a helyes kódot, aztán egyszer csodák csodájára elfogadta.
0
2005. december 25., vasárnap 17:23
Szia ,igen az.
Egyébként bármelyik multiban vagy hipermarketben megtalálható ez a változat,elárulom az enyém is onnan van.
Az age of empires III-al együtt kaptam,meg a SinCity-vel :-)
De ez nem akar menni.
0
2005. december 25., vasárnap 17:11
Szia.
Nem tudom, van egyáltalán nálunk Director s Cut verzió?
Amúgy ez az a bizonyos fekete hajú kislányos paráztatós-fps?
0
2005. december 25., vasárnap 17:11
hali!
Köszönöm a választde azt hiszem félreértettél.
Az eredeti alatt azt értettem ,hogy boltbol vásárolt a game.
tehát originál,a nejlont is én vettem le róla.
egyedül nálam irja ki  ezt az üzenetet.
0
2005. december 25., vasárnap 15:57
Hát nekem az a gyanúm, hogy ez a játék mégsem eredeti. Van egy egészen új, oroszok által fejlesztett kalózvédelem, a StarForce: ez produkálja pontosan az általad emlitett hibaüzenetet. Ezekre crack se nagyon készül, mivel a védelem jóval bonyolúltabb az összes eddiginél.
0
2005. december 25., vasárnap 15:33
Sziasztok!
Vki segithetne nekem ,megkaptam a FEAR  nevü gamet,a director Cut verziót.
telepités után azonban a playre katt után ezt irja ki a gép:
Original disc would not refound or authenticated
Azért is érdekes ez mert a játék eredeti
                                    a bonuszanyagot lejátsza
DVD-rom változat a játék.
Lg Gsa 4163 dvd iróm van.
A barátomnál elindult
Kérem ,ha vki tud segitsen.
köszönöm.
0
2005. december 25., vasárnap 13:57
Nagyszerű hír!

A Movies című játékhoz magyar felirat készül, méghozzá a tehetséges Hunnenkoenig jóvoltából, aki számomra már a csodálatos és igényes Mafia fordításával bizonyított.
0
2005. november 20., vasárnap 13:02
The Movies

A játéktörténelem egyik legragyogóbb elméjének szüleménye ez a pompás darab. A játék voltaképp egy Sims, egy Tycoon meg egy egyszerű PC-s filmvágó progi egyvelege. De nézzük csak meg közelebbről:
A dolog lényege a film, a filmstúdió, a rendező, a színészek, a forgatás, a bevétel, a kritikák és a pénz. Alaphelyzetben a játékosnak létre kell hoznia filmstúdióját. El kell neveznie, fel kell építenie, be kell népesítenie, és aztán indulhat a menet. 1920-ban járunk. Később időről időre jönnek hozzánk a filmek. Vagy egy kész ,,lecastingolt" mozi kerül hozzánk, vagy nekünk magunknak kell a szkriptet megíratni a stúdióban. Én az utóbbit mesélem el. Ha mondjuk horrorrt szeretnél forgatni, a leszerződtetett művészek közül kiválasztod azt, aki a legjobb e műfajban, és megíratod vele a forgatókönyvet. A kész szkriptet felküldöd a casting irodába, ahol egyeztetnek a színészekkel és a rendezővel. Ezek után fel kell húznod a díszleteket, operatőröket, munkatársakat kell felvenned, majd indulhat a forgatás. A nyersanyagot fellövöd a vágószobába, ahol magad kell megvágnod a filmet, zenét vágni alá, később, a hangosfilmek megjelenése után a beszédet is el lehet intézni stb. Ha kész, leszállítod a tekercseket a mozikba, és várod a kritikákat.
A szkriptet akár magad is megírhatod, de szerintem nagyon macerás, ám, ha szeretnél filmet készíteni, csak rajta!
Közben színészeidre is vigyáznod kell, felügyelet alatt kell őket tartanod, gyakorolnek-e, jól érzik-e magukat. A stúdióra is vigyáznod kell, mert bizony azon is fog az idő.
Az idő előrehaladtával egyre jobb lesz a technika. Tíz évenként van Oscar gála, jönnek fotósok, színészek váltják egymást. Egy szóval: ez a játék egy műalkotás!

Egy baj van csupán: a fejlesztők az ATI grafikus kártyát támogatták, így nVidián bajok lehetnek. Nekem, és egy barátomnak például még a legalacsonyabb video beállításnál is bizonyos időközönként egyszerűen lefagy a játék. Lehet, hogy ez nem a program hibája, de nagyon zavaró. Várom a javítást!
0
2005. október 28., péntek 1:34
Nekem viszont van egy jó hírem: mától teljesen ingyenesen letölthető a Bone című új kalandjáték zenéje, amit ex-lukasarcok fejlesztenek.
0
2005. szeptember 7., szerda 2:26
Rossz hirem van a PC-seknek: úgy néz ki, a Nightmare Before Christmas: Oogie s Revenge csak konzolon (PS2, XBox) fog kijönni. :(
0
2005. augusztus 25., csütörtök 15:22
Egy kis reklám - remélem - nem árthat meg, végülis nem DVD-vel foglalkozó oldal!

http://adventuregames.uw.hu/

Az egyik első (!) magyar, csak kalandjátékokkal foglalkozó oldal, rengeteg anyaggal, demókkal, és régi klasszikusokkal, cikkekkel, végigjátszásokkal, tesztekkel, előzetesekkel, interjúkkal. Nem rég indult, de nagyon dinamikusan fejlődik! (A közeljövöben néhány irományomat is megtalálhatjátok ott:)
0
2005. augusztus 25., csütörtök 1:21
Jó hír, hogy napjainkban fejlesztik az első Agatha Christie kalandjátékadaptációt!

A darabról itt találhattok némi infót!
Egyébként egy trilógia első darabja lesz, és a Tíz kicsi néger (én úgy emlékeztem, hogy indián...) című klasszikus krimit dolgozza fel!
0
2005. augusztus 23., kedd 23:36
Azzal még nem játszottam, de a képek & beszámolók alapján annyira rossz nem lehet :]
0
2005. augusztus 23., kedd 16:41
"A Kotor hatalmas alkotás a játéktörténelemben"

Viszont a 2. rész borzasztó lehangoló... maximum egy kiegészitőnek ment volna el, de 2. résznek?....
0
2005. augusztus 23., kedd 2:45
Kicsit sajnálom, hogy 3D-s lett a csaj, de ha így jobban megéri :]
A Jazz & Fausttal még nem játszottam. Milyen?
A Kotor hatalmas alkotás a játéktörténelemben. Mondjuk én a sötét oldal felé mentem, de legközelebb a világosat választom :]
0
2005. augusztus 23., kedd 1:57
Akarom mondani 100% világos oldali (na ez elég hülyén hangzik, szóval a lényeg, hogy senki se volt a sötét oldalon, csak akinek a sztori szempontjából nem volt más választása).
0
2005. augusztus 23., kedd 1:55
Igen, de még nincs megállapodás! Mindenesetre a fiúk folyamatosan dolgoznak a projecten, a főhősnőt időközben lecserélték 2D-ről 3D-re, de a rajzolt hátterek maradtak. :)
Runaway, Syberia, Jazz & Faust: ezek mind nagyon jók! Legalábbis nekem tetszettek. :) A KotOR pedig instant klasszikus! Talán az egyetlen játék, amiben annyira elaltatták a figyelmemet, hogy a nagy leleplezésnél szabályosan leestem a székről... A 2. rész története annyira nem jött be, de a továbbfejlesztett interakció a más karakterek befolyásolásával nagyon kellemes lett, a végén már szinte minden szereplő 100%-os jedi lett a kezem alatt. :))
0
2005. augusztus 21., vasárnap 21:53
Az egyik legjobb játék! A kísérő, sitcom szerű tapsot, meg röhögést hanyagolhatták volna, de azért szuper :]
0
2005. augusztus 21., vasárnap 21:51
pokoli szomszédok?:)
0
2005. augusztus 21., vasárnap 21:45
Keverednek a műfajok, de azért az igazi, vérbeli kalandjáték a point  n click lesz. A kalandjáték pikantériája, ha keveredik valamivel, szinte rögtön elveszik. Mert mi is a kalandjáték pikantériája? A pixel-vadászat (én spec. imádom:), a sok felvehető tárgy, majd az inventory-ban ezek kombinálása, egy tárgy használata egy bizonyos ponton, választható dialógusok, és természetesen a lineáris játékmenet (többé-kevésbé). Egy kalandjátékban tovább jutni, esetleg új helyszínre érkezni nekem jobb élmény, mint a Doom-ban fejbegyakni egy zombit. Ezek nélkül nem kalandjáték a kalandjáték.
0
2005. augusztus 21., vasárnap 21:33
keverednek a műfajok, egyre ritkábbak az egyértelműen behatárolható játékok. nézd meg a san andreast: külső nézetes kaland rpg beütéssel, a szimulátor elemekkel meg még ki tudja mivel. az rpg elem amúgy is megjelenik egy csomó helyen, ld lotr: battle for middle earth. ez nem is lenne baj, ha a jó dolgokat megőriznék, de az az érzésem, hogy a játékkészítőkből kiveszett a fantázia, fontosabb a kinézet, a valósághűség, mint a sztori kidolgozottsága. nem is nagyon emlékszem, mikor játszottam olyan játékkal, amiben legalább annyi szerepet játszott a logika, mint az ügyesség...
0
2005. augusztus 21., vasárnap 18:36
Így van. A Blade Runner nagyon rossz volt szerintem is.
Nem olyan rég játszottam a Knights Of The Old Republic-kal, és elnyerte a tetszésemet. Ha valahol meglátom a közel jövőben, biztosan le csapok rá. Állítólag jó szerepjáték még a Morrowind, meg a Jani, a hős (lol) is :]
A másik probléma meg a rengeteg szövegelés. Az emberek manapság nem szeretik a, szinte csak a beszélgetésekre épülő játékokat. Az elég gagyi Runaway, a Syberia, meg a Jazz & Faust nagy siker lett hazánkban. Miért? Érdekes kérdés. Az Adventure Gamers a Jazz and Faustra például két csillagot adott, ám egy gyerek a GameStaron azt mondta, hogy az egyetlen kaland, amit végigjátszott. Hát persze, hiszen a GameStar magazin elkészíttetett hozzá egy egész kellemes kis szinkront. Nagyon örülnék, ha minden kalandjáték felirattal jönne ki még a kisebb országokban is. A szinkront azért nem preferálom, mert például a Grim Fandango francia szinkronját annyira taccsra vágták, hogy Glottisnak egy szavát sem lehet érteni, és nem lenne jó, ha ez megismétlődne.
Leprechaun egyébként azt mondta, hogy 99.9%, hogy kiadtó talált a Vámpír Történet!
0
2005. augusztus 21., vasárnap 17:23
"Viszont a cikk korábban született meg, mint kellett volna"

Valóban, és a Blade Runner egyébként is borzasztó volt. Akárcsak a Westwood többi ilyen jellegű próbálkozása (más kérdés, hogy a Red Alert után csak hanyatló szinvonalú játékokkal voltak képesek előrukkolni). Egyébként amiről mi itt beszélünk, az az rpg: karakterfejlesztés, jellemfejlődés, nem lineáris eseményszálak stb. Viszont ez egy másik kategória, az pedig nem igaz, hogy az érdeklődés megcsappant a hagyományos kalandjátékok iránt: megannyi rajongó várja még a mai napig a "csodát", hogy visszatérjenek a régi jó kalandjátékok - modern köntösben. A probléma az, hogy a cégek ilyen "hagyományos" játéktipussal ma már nem nagyon mernek kockáztatni (nem véletlenül nem talál kiadót a Vampyre Story).
0
2005. augusztus 21., vasárnap 16:51
Visszatérve a Point n  Click-ek halálához:
"Hasonlóan a stratégiákhoz, a kalandjátékokban is logikánkat kell használnunk. E programok lényegében olyan történeteket mesélnek el, amelynek főszereplője mi vagyunk. Az események befolyásolásához különféle karakterekkel kell beszélgetnünk és bizonyos helyeken logikai feladványokat megoldanunk. Mivel a történet és a szereplők „adottak”, ezért a játékba be nem vont karakterek – hasonlóan a stratégiai játékok egységeihez – egy helyben álldogálnak, míg nem „kommunikálunk” velük. Még akkor sem mozdulnak el pozíciójukból, ha esetleg az „életük” függ tőle. Ilyen szituációval találkozhatunk például a Touché című kalandjátékban. Hősünk, az „ötödik testőr” (a játék Dumas híres regényét, A három testőrt parodizálja) kalandjai során Leonardo da Vinci-vel találkozik. A nagy tudós eléggé kényelmetlen helyzetbe került: egy kísérlete során, saját ügyetlenségének köszönhetően egy fa tetejére lőtte ki magát. Mivel nem tud lemászni, természetesen nekünk kell neki segíteni. A kalandjátékok logikája szerint amíg nincs nálunk a tudós lesegítéséhez szükséges tárgy: da Vinci egyelőre a fán marad… És ott is fog üldögélni napokon, heteken, hónapokon keresztül, míg a program és hősünk története során saját ügyességünknek és kitartásunknak köszönhetően meg nem találjuk a megfelelő eszközt – további „kimerevített” szituációkon keresztül.
A kalandjáték nem használja ki a számítógépes technikában pedig benne rejlő bonyolult időstruktúrákat, az elágazások, párhuzamos vagy körkörös idők útvesztője helyett többnyire egymás után sorjázó kalandokkal kell beérnünk. Többek között ez vezethetett az érdeklődés megcsappanásához: napjainkban egyre kevesebb ilyen program készül, és amit nagy nehezen kiadnak az egyre kevésbé lelkes kiadók, az is veszteséges lesz. A megoldás talán az lenne, ha e történetek szereplői is valós időben „léteznének”: tennék ügyes-bajos dolgaikat, míg bele nem szólunk az életükbe. Bár már történtek kísérletek ilyen típusú kalandjátékok készítésére, igazából sohasem sikerült átütő sikert elérni. Túl sok memóriát igényelne egy olyan kalandprogram elkészítése, amelyben „intelligens” szereplőkkel kommunikálhatunk.
Persze nem csak a programozók tehetnek a bonyolultabb kalandok hiányáról. A szereplők nem élhetnek önálló életet, az „eseményszálak” nem ágazhatnak el a végtelenségig. Az egyetlen többé-kevésbé sikeres kísérlet, amely ezen a téren született, a Westwood cég Blade Runner kalandjátéka. A szereplők „önálló” cselekedetei ugyan a fel-alá mászkáláson túl alig terjedtek ki másra, a történet aktív befolyásolásának illúzióját viszont sikeresen megoldották a készítők: „szárnyas fejvadászunk” sorsa aszerint alakulhatott, ahogy a többi karakterhez, vagy az egyes szituációkhoz viszonyultunk. Akármilyen izgalmas is lehetett saját személyre szabott Blade Runner-mozinkat eljátszanunk, az „igazi” kalandjáték-elemeket (megoldandó logikai feladatok stb.) annyira elhanyagolták a készítők, hogy a több mint öt éves fejlesztés után piacra dobott program végül a játékosok teljes értetlenségével találkozott… " Herpei Gergely, Filmvilág, 1999/12
(http://www.c3.hu/scripta/filmvilag/9912/herpai.htm)
Érdemes elolvasni a cikket!
Mondjuk a Blade Runner helyett érdemes lett volna inkább a The Last Express-t felhozni, de mindegy. Viszont a cikk korábban született meg, mint kellett volna.  99-ben még nem halldoklott a kaland műfaj, sőt, utána született meg például a The Longest Journey, meg a Syberia is!
0