Keresés

játéktopik

2005. március 6., vasárnap 18:23
Amire most nagyon rákattantam, az a Myst sorozat - per/pillanat abból is a realMyst. Régebben barátaimmal a förtelmes játékok definiciójánál mindig a realMyst-et hoztuk fel viccesen. Azóta teljesen átértékelődött róla a véleményem, fogalmazhatunk úgy is, hogy "felnőttem hozzá". Rájöttem a  titok nyitjára , ráéreztem a játék pikantériájára (eddig nem értettem, miért jó az, ha kis túlzással magát a feladványt is nekem kell feladnom magamnak - persze valójában ez közel sem igaz). A Myst egy igazi, titokzatos, varázslatos világ - hideg, magányos, titokzatos. Egyedül azokkal a digitalizált videókkal nem vagyok kibékülve- enyhén szólva sem passzol a "lakatlan" világhoz, igy a misztikum varázsát is meggyengiti egy kicsit.
0
2005. március 6., vasárnap 17:37
Ahhoz képest, hogy Tony kubai, a Grim Fandnagoban kömény mexikói legényt alakított :)

Pfu, a Splinter cell tényleg fantasztikus, olyan a hangulata, amit nagyon kevés game tud überelni, a SC II (bocsi, de) pocsék. A bejátszások fejlődtek, de az egész inkább egy kiegészítő. A multiplayer pedig egy nagy nulla. A harmadik rész hamarosan jön, a teaserek alapján sokkal jobb lesz, mint a második epizód.
0
2005. március 6., vasárnap 17:35
Affene: a "Bár" megmaradt... (:-)
Szóriiii
0
2005. március 6., vasárnap 17:34
Toy Planát én először a 3 amigó c. westernvígjáték-paródiá(?)ban ismertem meg, hatalmas bajuszú, sombrerós mexikói alvezérként. Iszonyat király volt a film, meg az ember is rém hiteles volt! :-)
Aztán később tök fura volt látni a "hétköznapi" arcát. :-)))

Igaz, hogy nem nagy hír, de most tolom, talán 5-6-odjára a Splinter Cell 1-et!
Egyszerűen istenkirály ez a gém.
Állítólag készülnek megfilmesíteni, Sam Fisher szerepét Thomas Jane (Deep blue Sea, Punisher) játszaná, aki első hallásra még jó választásnak is tűnik, de a szívem szerint (meg a játék animációi alapján), én George Clooneyra osztanám, annak ellenére, hogy nem a szívem csücske. Halkan jegyzem meg, ez senkit nem fog érdekelni. :-)

Bár
0
2005. március 6., vasárnap 1:45
Kissé off, de...
A Fidel című filmben (mely jelenpillanatban fut az m2-n) szerepel Tony Plana, a Grim Fandango Manny Calaverája. A Vissza a jövőbe 1-ben Lorean édesapja (aki még sosem hallott JFK-ról) szerepében George Dicenzo, a Mafia c. játék Don Salierije. Martin Scorsese Nagymenők című filmjében Ray Liotta (igaz, ő sok más filmben is szerepelt) játszik, később a GTA: Vice City Tommy Vercettije. Michael Madsen, a Kutyaszorítóban szereplője (ő is játszott máshol is), mostanában a Driv3r főszereplőjeként ismerős. És még folytathatnám a sort.
0
2005. február 2., szerda 8:34
Óóóó, igen. Ismerkedésem a parajátékokkal első komolyabb állomása volt. :))
Iszonyat nyomasztó a hangulata.
Tessék mindenkinek végignyomni!
0
2005. február 2., szerda 8:32
Így van. Hozzátenném még (igaz nem éppen friss játék), hogy Far Cry-jal kézenfogva rúghatnák szépen seggbe a Doomot! :))
0
2005. február 2., szerda 0:22
American McGee's Alice: bár eleinte csalódottsággal fogadtam a játékot, azóta kedvem támad újra és újra elővenni és végigjátszani. A játék közelről sem tökéletes, sok játékmenet illetve programozási hibában szenved, ettől azonban még rendkivül érdekes darab. Tulajdonképp' a klasszikus Aliz csodaországban történetének egy szürreális világba ültetett feldolgozása.
Alice egy pokoli napra ébredvén, a hóban fekve konstatálja: házuk porrá égett. Igy kerül be az árvaházba - fölvágott erekkel, ápolásra és felügyeletre szorulva. Egy nap Csodaország segitségét kéri, igy hamarosan ott találja magát (ami engem inkább egy groteszk álomvilágra emlékeztetett, semmint a csodák világára).
Ellenségünk számtalan lesz, azonban segitőkre is akadunk: kisérőnk és mentorunk egyben a tépettfülü, világitó szemü, tetovált Macska. Rébuszobkan beszél, és csak akkor jön elő, ha segitségre van szükségünk - no segiteni ő sem fog, csupán hasznos(nak tűnő) tanácsokkal lát el.
Az Alice-szel egy nagy bajom van: pocsékul van programozva. A gyönyörű, tűéles textúrák, az American McGee-hez méltó kiváló pályatervezés, a Chris Venna (Nine Inch Nails) által komponált fura, melankólikus zene, az ötletes karakterek mind-mind magukért beszélnek. Utóbbiak mozgáskoordinációja már sokkal szegényesebb, egyszerű helyeken beakadnak, sokszor össze-vissza futkároznak.
Az AI pocsék, bár a játék nem is vonna maga után túlságosan fejlett mesterséges intelligenciát. Továbbá a karakterek mozgáskultúrája mindössze néhány, ismétlődő fázisból áll, ami megintcsak elég bénán néz ki.
A másik zavaró tényező Alice mozgása: egyértelműen érződik a Quake3 motor 3rd person-ra alakitott sutasága. Alice 5 méter magasra ugrik, amúgy viszont alig totyog. Irányitása nehézkes, holott sok helyszin a finom mozgást egyértelműen megkövetelné. Amúgy jól néz ki, de nehezen irányitható.
A hangokról sem ártana szólni néhány szót: Alice monotom nyögései csöppnyit lehangolóak. Egyébként is szegényesnek találtam a hanghatások változatosságát, pedig a pazar képi világ némiképp megkövetelné a szines hangrepertoárt. A szinkronszinészek sem dolgoztak valami nagy beleéléssel, sokszor pedig legszivesebben a hangmérnök körmeire koppintottam volna (a hangsúlytalan mondatok még hagyján, de hogy a mondat felét lenyeli a szinész, s alig hallani valamit..). Az egymás után ismétlődő hangokról pedig szót se ejtsünk: az amúgy ügyesen kitalált világnak néha meglehetősen művi hangulatot kölcsönöz.

Nem annyira idegesitő hibák ezek, igy az Alice önmagában is megér egy misét. Hangulata páratlan: komor, sötét és szürreális. A látványvilág pedig pazar!

8/10
0
2005. február 1., kedd 23:39
a sztori tényleg nem olyan falrengető, sőt, az első résszel szemben ez igényel némi utánajárást, hogy lásd, a nagyobb képnek voltaképp melyik puzzle-jét tologattad serényen. hát nem azt, amire azonnal gondolnád.

sztem az utóbbi évek legjobb játéka. a doom 3 pedig sűlyedjen el szégyenében, s vigye magával a higanyszerű világát, meg a monoton pályáit is.
0
2005. február 1., kedd 23:35
Bocsánat, erős voltam. Csak arra akartam utalni, hogy a sztoritól nem dobtam akkora s.ggest, mint annak idején az 1. résznél. Bár lehet, hogy bennem van a hiba.

"Szóórííí!"
0
2005. február 1., kedd 23:27
Sir Thomas, the dragonslayer  2/1/2005 10:05:18 PM  

"...Az elébb toltam végig a Half-Life 2-t PC-n, ez adta az ötletet. Szvsz elég jól sikerült kis folytatás lett, amely nélkülöz minden eredetiséget, viszont szép a grafika, pergős a harc, és jól odab.sz a Doom 3-nak. Ez is vmi! :)..."

Mi az, hogy nélkülöz minden eredetiséget? Szvsz a Doom3, na az nélkülöz minden eredetiséget. A Half Life 2-ben már önmagában annyi innováció van, mint az utóbb emlitett eddigi összes részében együtt.
0
2005. január 22., szombat 14:34
Júúúúúúúúúúúúúúúúúj!!!
0
2004. december 26., vasárnap 16:22
Nem veszi fel a versenyt a HL2, D2k3 es tarsaival de jatszhatosagban mindenkeppen nagyon jo.

www.enemy-territory.hu

Azert szeretem mert nem csak az eszetlen oldokles a cel, hanem, hogy a csapat megoldjon valami feladatot pl. ellopja az ellenseges aranyat. Es nem akarok hitvitat inditani de legalabb rendesen lehet jatszani es nem szednek le 1 awm lovessel futas kozben 1 masodperc alatt, mint a CS-ben.
0
2004. december 26., vasárnap 16:13
Ne is mond! A 3D-vel volt "szerencsém" találkozni! Addig nem is tudtam, milyen jó nekem :( Elég 'a hozzá, hogy az egészet billentyűzettel kell irányítani, nem lehet ugrani, a "harcok" egy percesek stb... Az első két 2D-s játék valami Jordan nevű isteni tehetséggel megáldott készítő szüleménye, a 3D az egész hangulatot taccsra vágta! Ám az is igaz, hogy a negyedik résznél (Ubi-soft gondozásában) már részt vett a Jordan srác, ezért lett sikeres. Az 5. rész fejlesztésénél is ott volt, vagy szabad kezet adott?
0
2004. december 26., vasárnap 15:23
Nem keverem, csak mindenütt 2. részként beszélnek róla. (Azért élesen el is lehet választani az első és az utóbbi kettőt - a 3D-sről rettenetről meg nem is szabad beszélni.)
0
2004. december 26., vasárnap 15:17
Sztem kevered. Az első rész még 1990-ben látott napvilágot! Nem a negyedik részről beszélsz? :)
0
2004. december 26., vasárnap 14:16
Igaz, hogy a Warrior Within-nek még csak demójához volt szerencsém, ezért óvatosan nyilatkozok róla, azonban az eddigi érzéseim vészjóslók, és amint utána átböngésztem néhány róla szóló kritikát, sajnos úgy tűnik balsejtelmem beigazolódni látszik. Ami az első rész igazi pikantériáját adta, az a fantasztikusan kidolgozott történet: a cselekmény szépen következetesen haladt előre, a történet megfelelő dinamikával bontakozott ki, mintha csak egy interaktiv filmbe csöppentünk volna vagy az Aladdin legújabb és egyben legjobb részébe fergeteges harcokkal és akrobatikus mutatványokkal tarkitva. Ahogy ezt szomorúan olvastam, a második részre teljesen agyoncsapták. Ez a hangulat már nem az a hangulat - és ez a demóból is jócskán érezhető. A herceg "bitch" és egyéb bókokat eleresztve inkább tűnik ellenszenvesnek, mint szerethetőnek. Egy másik játékban ez jól jött volna ki, valószinűleg a készitők úgy gondolták a sötét helyszinekhez sötét herceg is párosul - ez azonban szerintem rosszul sült el. Olyannak éreztem már a demot is, mint egy kiegészitő: nincs elég újitás, a történetet lenyesték, inkább csak az üsd-vágd részt hangsúlyozták ki jobban. A játék kisérőzenéjének szánt kemény rockzene megintcsak fejbevágott - annak ellenére, hogy a stilus rajongója vagyok, egyszerűen nem tudtam mirevélni. A komor hangulathoz komor zene is dukálni - ehhez a legkevésbé sem illeszkednek a pergő, modern rock stilusú kisérőzenék. Nem mondom, hogy az új POP rossz játék lehet, de az első részhez képest biztosan csalódást okoz majd - amiért az elsőt imádtuk, az hiányzik ebből.
0
2004. december 26., vasárnap 13:32
Dehogy iscsak éppen most nem külön gombal kell beindítani a bullet time-ot hanem eggyes csapások direkt lassítva vannak vagy a z ügyesebb mozdulatok.Bullet timeból lényegesen több van mint az előző részben.Ja és még az idővisszatekerés is megmaradt még úgy is hogy a hercegnek nincs már meg az időtőre plusz még az idősíkok között is kell majd mozogni.Mindenképpen vedd meg.
0
2004. december 26., vasárnap 13:02
Nekem még nincs meg a POP:WW, de ugye nem vesztek ki belőle a Mátrixos (bullet time) elemek?
0
2004. december 26., vasárnap 11:15
Prince of Persia:Warrior Within
Aki ismeri a sorozatot legalábbis az előző részt az emlékezhet á hogy milyen elképesztő perzsa hangulat kísérte végig veszedelmes csapdákkal és jópofa kardozgatásal teli pályákat.Na ezt az új résznél el lehet felejteni.Az új rész olyan elképesztően darkosra sikeredet(na jó azért nem egy horror) hogy én már nem is ismertem rá szegény hercegünkre.Sokkal komorabbá vált inkább egy vadembere hasonlít és simán leribancoza nőnemű ellenségét.Na jó azért nem veszet ki a játékból a perzsa hangulat sőt a helyszínek is ilyen perzsásak csak éppen olyan nyomasztó hangulatuak és sötétek egy világos színel nem fogunk találkozni a játékban(legalább is a legtöbb pályán) maximum vérrel abból meg van bőven.Bizony a harcrendszer még az előző résztől is sokkal többet fejlődött rádaásul ezek a küzdelmek nem is nagyon ajánhatók kisebbeknek ugyanis elképesztően véresek(persze a vért ki lehet kapcsolni)például a háta mögé lopakodok a szörnynek megfogom a nyakát aztán kitöröm a lábát és ezután nemes egyszerűséggel ketté nyisszantom vagy csak szaltózok a fejénél egyet és levágom a fejét,elképesztőek.Ehhez még add hozzá hogy fel lehet szedni az ellenség fegyvereit.De azért nem csak harcból áll a játék ugyanannyi részben vannak logikai vagyis inkább akrobatai feladataink amik nem is igazán nehezek.A herceg tökéletes kecsességével bármit megtud oldani.A történet szintén igényes lett elég darkos például azért met a herceg kapott egy jóslatot amiben az állt hogy meg fog halni.De őtermészetesen még élni akkar és nem hagyja annyiban.A játék instalálásánál kiírja hogy ajáltatik hozzá egy gamepad de ez egy nagy baromság bllentyűzettel ökéletes volt az írányítás ugyanúgy mint gamepaddal.A design váltás szerintem jótt tett a játéknak de lehet hogy más nem fogja nagyon bírni
Az értékelésem9,5/10
0
2004. december 26., vasárnap 4:32
Doom 3

SPOILEREK
A csinos külső ellenére a Doom 3 koncepciója semmit sem változott az első két rész óta. Sajnos ma már ez édeskevés. A látvány és a hangulat érdekében feláldozták a játszhatóságot: az ellenfelek egy részét egy helyben állva, esetleg ide-oda oldalazással, a többit vaksötétben össze-vissza lövöldözve lehet kinyírni. A szörnyek fajtája kevés, számuk viszont annál több, intelligenciájuk primitív, túl kiszámíthatóak. A legijeszőbbek az egyszerű zombik, a többi béna. A helyszínek kilencven százaléka unalmas folyosók, termek, átjárók tömkelege, jól besötétítve persze, de a többi sem ér fel a Half Life első részével sem, de még talán a Quake is érdekesebb volt. A pokol volt az a rész, ahol elismerően bólogattam, de kb. ennyi. Emellett a játék még hard fokozaton is fájóan könnyű, sem az agyunkat, sem a reflexeinket nem kell különösebben erőltetnünk. A főellenségek szánalmasan gyengék, Sarge-ra például első nekifutásra ráküldtem a soulcube-ot, majd öt rakétát, és kinyiffant mielőtt elböffenthette volna magát. A CyberDemon előtt fel lehet tankolni millió lőszert, miközben 20 rakéta és a soulcube elég a fél perc alatti kinyírásához. Tény, hogy nagyon lehet rajta parázni (ha éjjel, sötétben játszanak vele), aki erre vágyik nem fog csalódni, de mindezt olyan olcsó trükkökkel éri el, mint a világítás hiánya, semmiből előugró szörnyek, rémísztő hanghatások, stb... idegesítően rontva a játszhatóságot. Fegyverből sok van, de ezekből csak 2-3-at van értelme használni, rakétavetőt, bfg-t talán 2-3 alkalommal használtam az egész játék során. Van 1-2 hangulatos momentum, de általánosságban gyötrelmesen unalmas a játék, egyik sablonos pálya követi a másikat, és hiába vannak szép aprólékosan kidolgozva, a sötétség miatt ebből alig látunk valamit. Sajnos sokat tompítottak a játék vérességén is, itt már nincsenek karóba húzott, megcsonkított, vonagló áldozatok, mint az első két részben. Persze nem azt mondom, hogy feltétlenül ilyenekkel kellett volna telerakni, de így túl light-os lett.

Egy jó engine, sok szép effekt, ennyi a Doom3 semmi több. A zombik és a pokol jó, a többi felejthető szerintem.
0
2004. december 18., szombat 10:10
Júniusban lesz!
0
2004. december 18., szombat 10:04
Van már San Andreas PC-hez?
0
2004. december 18., szombat 9:32
Persze-persze, de januárban jön a patch!
0
2004. december 18., szombat 9:11
Ez a változat az 1.6-os verzió ami állítólag igen megosztotta a rajongokat.
0