Keresés

játéktopik

2004. december 17., péntek 23:14
Ennek az-az oka, hogy az első CS spec. úgy jöt létre, hogy egy nem hivatalos fejlesztócsapat készítette el, a második részt pedig már a Valve finnanszírozta, de a munkafolyamatokba nem szólt bele, ezért még mindig kicsit öszedeobott hatást kelt, de sokkal profibb, mint az előző részek.
0
2004. december 17., péntek 23:06
A Hl2 ténylegfantasztikus bár én is csak a rövidséet tudom felhozni hibának.A CS:Source überfasza de még kéne rajta végezni pár finomítást
0
2004. december 17., péntek 23:00
A Counter Strike HLII-t kipróbáltad már? Csodálatos!
0
2004. december 17., péntek 22:50
nincs.
0
2004. december 17., péntek 22:48
Van PS2-d???
0
2004. december 17., péntek 22:40
én nem tartom rövidnek. mondjuk, nem vagyok hardcore játékos, de kb. ugyanolyan hosszúnak találtam, mint az első részt. azt ugyan anno két nap alatt kivittem (napi 14-16 óra játékkal :), ezt kb. két hétig nyüstöltem. remélem, hamarosan jönnek majd a küldetéslemezek. szívesen kipróbálnám a combine oldalt is. :]
0
2004. december 17., péntek 22:37
ezt olvasd el!
0
2004. december 17., péntek 22:34
... ráadásul nagyon rövid! 4 nap alatt kivégeztem, úgy, hogy a munka után, otthon kb. 2, 2.5 órát játszottam... Ám a kocsi vezetős részek mindent überelnek, mikor a vársoban egy bérházban kell csatangolni, utána kint az utcán az ellenállássasal megrohamozzuk a főteret, majd befut egy-két strider az nem semmi! A paraziták szokásukhoz híven parádéznak, a zombik jó fejek, az ant-lionok undorítóak, a fizika, a grafika, és az, hogy rengeteg tereptárgyat raktak le, egyszerűen tökéletes. Az arcmimika pedig megér egy külön misét.

Nálam 10/8
0
2004. december 17., péntek 22:25
half life 2.

egy kubrick film, egy phd, half life 2. vannak olyan dolgok, amire érdemes hat évet várni.

annak idején nem értettem a hype-ot. három percnyi vonatozás után mászkáltam egy telepen, ahol mindenki azt mondta, hagyjam őket békén. hát azt tettem. csatangoltam, nézelődtem, nem értettem, mit kell csinálni, aztán hagytam a fenébe. később megláttam egy képet, ahol egy monstrum épp katonákat hajigált szerte-szét. hmm, újra kipróbáltam... 1-2 nappal később vöröslő szemekkel, kiszáradt szájjal jelentettem ki, hogy a half life minden idők legjobb játéka. az elmúlt hat évben ezt a titulust egyetlen program sem tudta elbitorolni tőle (habár a timon+pumba jungle games kicsit megszorongatta :), s most hosszú, gyötrelmes várakozás után itt a folytatás.

beváltotta a hozzá fűzött reményeim? maradéktalanul. letaszajtotta az első részt a trónról? közel és távol sem.

hogy miért nem? a valve-os srácok létrehoztak egy olyan játékmotort, amely páratlan a játékszcénában: interaktív, él és mozog, fizikája bámulatos, lehetőségei határtalanok. kihasználták a benne rejlő erőt? nem teljesen. a half life 2. elődjéhöz hasonlóan nem több, mint egy interaktív film: egy parádés hullámvasút, talán a legjobb hullámvasút a földön, de akkor is csak egy hullámvasút. az első rész olyan élmény volt, mintha életemben először ülnék hullámvasúton, s rájöttem, hogy mindennnél jobban imádom a hullámvasutazást. mint ahogy imádom a rántott húst is, de akárhányszor eszem (jelen esetben csak kétszer eddigi életem során), egyik kóstolás sem lesz olyan, mint az első. hogy a half life 2-nek esélye legyen überelnie az első részt, ahhoz valami olyat kellett volna nyújtania, amit az első rész tett: a teljes újdonság élményét.

a játékban rengeteg ötlet van, csodaszép, mindennél pörgősebb, mindennél őrültebb. de hiányzik belőle vmi: hiányzik a szabadság. 1o/9.5
0
2004. december 6., hétfő 20:32
ebben a pillanatban fejeztem be a hl2-t. letaglózott. !!!!!SPOILER!!!!!!!: szegény alyx. meg szegény mindenki... SPOILER vége. valaki nemtudna nekem mesélni az előtörténetről néhágy szót. nekem nem volt teljesen tiszta.
0
2004. december 6., hétfő 11:20
Én pedig még mindig ajánlom a tavaly decemberben megjelent, a játék minőségéhez mérten botrányosan kis példányszámban fogyott Beyond Good and Evil-t. Akik anime kedvelők és szeretik a kaland-, akció elemeivel kevert játékokat, azoknak kötelező, egyébként is megér egy próbát mindenkinek. A játék hihetetlen alapossággal kidolgozott, látszik a belé fektetett rengeteg munka és a készitők lelkesedése, megis lett az eredménye. Egyetlen szivfájdalmam, hogy annyira odatapaszt a monitorhoz, hogy elhanyagolható időn belül végigjátszható - ennek ellenére sem mondom, hogy rövid volna, a helyszinek változatosak, a napszakok váltakoznak (még az éjszakák s nappalok sem egyszinűek, folyamatosan változnak, hajnalodik, pirkad, feljön s lemegy a nap, a hold hatalmas és még sorolhatnám). Sőt, napszakoknak megfelelően az állatvilág is előbújik ill. elrejtőzik, éjszaka pl. szentjánosbogarak jelennek meg, nappal "repülőbálnák" szelik az égboltot, és isteni, ahogy a viz felszinen visszhangzanak a vizből ki-ki ugráló delfinek párbeszédei. Ráadásul mindez nagyon szépen optimizálva, egyáltalán nincs szüksége erőműre. Mindenkinek ajánlom
0
2004. december 5., vasárnap 23:20
Hát... úgy tűnik, holnap délután kezdem előlről a Grim Fandangot! Fene... pedig már Rubacavaban voltam annál az isten-verte liftes-targoncás-migrénes bulinál :)
0
2004. december 5., vasárnap 22:18
Hehe, én is előkapartam a Grim Fandango-t. Zseniális ez a játék!
0
2004. december 5., vasárnap 18:42
Ha jól emlékszem, a www.magyaritasok.hu-n találtam. Itt-ott vannak apró hibák, némi magyartalanság, de igen minimális mennyiségben és tényleg csak szőrszálhasogatás észrevenni ezeket, úgyhogy én megelégedettséggel nyugtáztam, hogy készülnek normális forditások is. Most a Thief3-hoz szedtem egyet (ahhoz több is van, én a Kgysoft-osat ajánlom), legutóbb pedig a Star Trek - Elite Force-hoz, ami nagy hiba volt - az első 15 perc után gyorsan vissza is állitottam eredeti nyelvre, annyira zavart a forditás - gondolom a készitő jobban ismeri a szótárat, mint magát a nyelvet és inkább végzett egy alapos tükörforditást, mint épkézláb forditást.
0
2004. december 5., vasárnap 18:08
A half life 2-t mindenkinek csak ajánlani tudom olyan mintha dvdt néznél.Én most viszem végig másodszora.
0
2004. december 5., vasárnap 13:19
GF magyarítás??? Hmmm.... Na ennek utána járok! Néhány poént én sem értettem :)
0
2004. december 4., szombat 19:52
Én meg Grim Fandango-zok, előkapartam a régi, porosodó kalandjátékaimat. Ráadásul szereztem hozzá egy egészen korrekt kis magyarositást. Eddig nem volt ennek hive, de lehet, hogy ez átformálja a véleményem. Egy szó mint száz, ez a játék egyszerűen isteni!
0
2004. december 4., szombat 11:27
Én közben végigvittem a HL2-t! Kezdem újra! Viva la City17 :)
0
2004. december 4., szombat 9:43
hl2: athlon 2400+ (2GHz), gforce fx 5700 128, 512 ram, és tökéletesen fut, milliószor jobban mint a doom. (pedig a doomot optimalizálták nvidiákra és itt sokkal több a nagy tér). viszont baromi sokat tölt, szal nem ártana még egy kis ram. a játék maga meg fantasztikus, tehát tessék szépen játszani!!!
0
2004. november 20., szombat 22:30
Kedvet is kaptam egy kis Doomozásra :)
0
2004. november 20., szombat 19:24
Azért nem egészen volt az 2D... a terepen majdnem teljes 3D-ben mozoghattunk, igaz guggolni, ugrani, fel-le nézni nem lehetett, de adódtak olyan esetek, ahol ez magától történt (pl. leesés egy gödörbe), az ellenfeleket viszont mindössze 3 fázisban láthattuk: előlről, hátulról és oldalról. (A hordókat és egyéb tárgyakat pedig csak egyben, az ojjektumok mintha maguktól fordultak volna utánunk.)
0
2004. november 20., szombat 18:38
Escape from Monkey Islandot én is szeretem, csak a grafika annyira nem illet oda... A Broken Sword 3-mal kb. két hete találkoztam, és mikor elindult a játék, olyan gyomorba hasító érzés volt látni kis barátainkat (egy ráadáus ronda) 3D-ben... Azt hallottam valakitől, hogy a Halot már nem nagyon javítgatja a Microsoft, mert készülnek a Halo2-re!
0
2004. november 20., szombat 18:35
"...szinte mindegyik csak arra megy ki, hogy tápolj és mindenkivel végezz."

Sajnos így van! Ezért is tetszett nekem a Mafia, a Half-life, még a Doom3 is (az első kettő egyébként full 2D volt:) Ezekben maradtak a jól bevált kalandjátékos elemek (szinte bizos, hogy készítői adventure játékokon nőttek fel, elvégre ki nem emlékszik azokra a szép 80-as évek beli napokra, mikor naponta 4 új kalandjátékot kaptunk floppy-n, és a remek szórakozásra, mikor [a mai szemmel elég gáznak vélt] grafikus kalandjátékokat nyomtunk 16 színben a Spektrum, esetleg [huhh mekkora szám volt!!!] Commodore gépen naphosszat...).

:-)
0
2004. november 20., szombat 18:24
De azért az Escape from MI még igy is jó volt. A Broken Sword 3 ránézésre is valami undoritó volt... hol vannak azok a gyönyörű, kézzel rajzolt párizsi helyszinek, amelyek pont a játék pikantériáját adták? Más: ugyan nem ehhez a témakörhöz tartozik, de az utóbbi idők fps-ei közül - akármennyire is csak a lövöldözésre megy ki a játék - engem a Halo fogott meg a legjobban. Igazi sci-fi hangulat, sokféle jármű használata, érdekes hangulatú helyszinek és atmoszférikus zene, gyönyörű vizeffektek és shader-ek... csak, a fene sem érti miért, Nvidia kártyákkal nem lehet anti-aliasing-ot használni, ami azért elég nagy érvágás. A Beyond Good and Evil-höz elég volt ennek megoldására egy patch - a Halo az 1.05-nél tart, de még mindig nincs élsimitás. Tud erről esetleg valaki valamit?
0
2004. november 20., szombat 17:10
Nah igen! A GF néhol bizony tényleg elég bizarr, főleg a megkövesedett erdő, hátterei elütnek a korábbi adventure játékoktól, de szerintem ezért olyan különleges! A történet pedig olyan érdekes, hogy meg merem kockáztatni, életem legnagyobb kalandja volt a 8. holtak földjén átutazva elérni a 9.-et!

Magyar káromkodások a tetováló szalonban:
Milyen szörnyű s*gg fájdalom, befoghatná a pofáját;
Kussolj, mert s*ggbe rúglak;

De az abszolút kedvenc szó szerint: Reszeg csavarrgo! Remélem nem hiszed, hogy te engemet nem fogsz kifizetni! :)

Amit tényleg nem említettem, az a Full Throttle, amit én is végigvittem nem egyszer! Nagyon jó játék! A Broken Sword legújabb része viszont jogosan hasalt el! Iszonyú, mikor egy korábban grafikus kalandjátékot 3D-sítenek (Escape from Monkey Island is nagyot bukott).
0