Keresés

játéktopik

2004. november 20., szombat 16:20
Szerintem a renderelt hátterek illettek a sztorihoz, ettől kicsit szürreális hangulata lett. Persze jó volt a DOTT, a Full Throttle no meg a felejthetetlen Monkey Island sorozat is (Murray, a nagyszájú koponya a kedvenc karakterem). Hiányolom a mostani játékokból a jó sztorit, szinte mindegyik csak arra megy ki, hogy tápolj és mindenkivel végezz.
0
2004. november 20., szombat 16:15
"Szóval a DOT-t készítő csapat 1996-7-ben elkészítette a (szerintem) világ legjobb kalandjátékát; a Grim Fandangot!"

ÉN IS PONTOSAN EZT AKARTAM MONDANI! Talán a mai napig ez az egyetlen játék amelynek szereplői érzelmileg kicsit magukhoz kötöttek, és a végén picit meg is hatódtam. Egyértelműen az ilyen stílusú játékok csúcsa. No meg amikor a fickó elkezdett benne MAGYARUL káromkodni, azt hittem lefordulok a székről :))
0
2004. november 20., szombat 16:13
"túlságosan rideg ahhoz, hogy soha ne érje utol"

pontosabban, hogy utolérje
0
2004. november 20., szombat 16:11
Mind az 5 általad emlitett játékot ismerem és valamennyit végigjátszottam (némelyiküket nemis egyszer), a Grim Fandango-val csak az volt a bajom, hogy bár egy teljesen új irányba inditotta el a kalandjátékokat, azonban a renderelt háttér túlságosan rideg ahhoz, hogy soha ne érje utol a teljes egészében kézzel rajzolt hangulatát (kizárólag a grafikai részét nézve). A Syberia nekem még hidegebb volt, hamár ilyen krimis-nyomozgatós játékról van szó, nálam az etalon a Broken Sword (csakis az első rész). A Neverhood morbid poénjai pedig egyszerűen páratlanok (a rendhagyó megvalósitás mellett). Itt jutott még eszembe a futurisztikus krimihez a Full Throttle, és hogy teljes legyen a kör a sci-fi etalonja (annak ellenére, hogy megbukott) a The Dig.
0
2004. november 20., szombat 15:48
"mostanában nem sok jó játékkal találkoztam illetve demóval"

Akkor töltsd le az Evil Genius demót !
0
2004. november 20., szombat 15:00
"Ha már a nosztalgiánál tartunk, mikor fog még egy olyan zseniális kalandjáték kijönni, mint pl. a Day of the Tentacle... (szerintem a válasz: soha). "

(Előre mondom, az én kedvenc típusom a kalandjáték:) Szóval a DOT-t készítő csapat 1996-7-ben elkészítette a (szerintem) világ legjobb kalandjátékát; a Grim Fandangot! Hogy is lehetne jellemezni ezt a csodát? Hmmm...
Gyönyörű renderelt tájak, a játék nem játszódik végig egy helyen, szinte az egész világot beutazod,
mexikói folklór, és '30-as Jazz zenék olyan választékban, hogy te sem fogod elhinni (minden egyes képen más zene van, márpedig képből van bőven),
a bejátszások filmbe illőek, egyszerűen tökéletesek, és van belőlük jó sok, irtózatos mennyiségű szereplő, minddel lehet kommunikálni,
több tízezer párbeszéd lehetőség,
irányítása pofon egyszerű, nem kell pixellel vadászni a képernyőn, hanem amikor a srác feje ránéz valamire, megnyomod az entert, és felveszi/jellemzi/használja/beszél vele,
a szinkron színészek fergetegesek,
a renderelt hátterek előtt 3D-s figurák mozognak,
a képet nem oldalról látod, hanem egy bizonyos kijelölt kameraállásból, amely az adott helyszínen (akár egy szobában is) többször váltakozik,
és végül (de nem utolsó sorban), a történet brilliáns!

A magamfajta kandjáték rajongónak hatalmas boldogság az ilyen játék

Most ugorjunk el kicsit a LucasARTS cég játékaitól, menjünk át egy kisebb cég tevékenykedéseibe: A Neverhood cég összefogott Spielberggel, vagyis a Dream Worksszel, és 96-ban létrehozta a világ legegyedibb kalandjátékat (nálam osztozik a GF-fel az első helyen!!!), a Neverhood Chronicless című játékot;
Ami a legkönnyebben felismerhető "apróság": a helyek, a személyek, a területek, még a menü is mind-mind gyúrmából vannak! Igen, stop-motion tehcnológiával létrehozott játékról van szó, tele abszurd humorral! Ha belépsz egy szobába, mindjárt felcsendül Terry Taylor fura zenéje (a fura nem azt jelenti, hogy rossz, mert a zene itt is tökéletes), és ekkor Klaymant oldalról nézve irányítjuk, ha pedig kimész a házakból, FPS-ként irányítod emberünket, hatalmas belső udvarokon- parkokon...
Abszurd humor... Ilyen például:
Egy szobából úgy jutsz ki, hogy egy kar irányította óriás kalapáccsal addig ütöd az ajtót, míg az be nem szakad,
egy ágyúval kilövöd a forrást, mire a tó lefolyik a lefolyón,
egy körtefa, amelyről ha szedsz, és eszel, az emberke 5 percig megállás nélkül böfög, hogy aztán ne törtnénjen semmi,
egy rohadt hosszú barlang, amin ha elindulsz, 40 képernyő után eljutsz egy létfontosságú kazettához (a barlangban elámultam, ugyanis a falon ott van Neverhood története leírva, és ha akarod, el is olvashatod. hát képzelhetitek, ha ilyen hosszú a barlang, milyen hosszú a szöveg. gondoltam, ezzel egy külön cég foglalkozott:)
Már említettem: minden gyúrma. A minden alatt tényleg MINDENT kell érteni: területek, szereplők, átvezetők, a lehetőségek és az ötletek tárháza kifogyhatatlan, meleg szívvel ajánlom mindenkinek!!!

Jöjjünk most vissza Európába, ott is Lengyelországba, ahol 98-ban a (azóta sajnos csődbe ment) TOP-WARE cég létrehozta másik kedvenc kalandomat, a Jack Orlandot. A játék 1933-ban játszódik. Kisváros (New Yorkra hajaz), szesztilalom vége, élénk éjszakai élet! Jack Orlando, volt magánynyomozó a lakásától egy saroknyira lévő kisutcában gyilkosság szemtanúja lesz, őt pedig leütik! Természetesen másnap őt gyanúsítják, de mivel a rendőrfőnök jó barátja, 48 órát kap, hogy kinyomozza a történteket, ezzel tisztára mossa magát!
Jellemzői:
Az egész játék egy nagy rajzfilm; csodálatos megoldások, aki ismeri a Monkey Island 3-mat, az tudja milyen ez a "teljesen rajzfilm" stílus,
Töménytelen mennyiségű párbeszéd,
Igazi nyomozás, az események nem mindig jönnek egymás után, át kell gondolnod a vallomásokat, a nyomokat, helyszíneket, vagy a gyilkosság emlékeit (a játéknak ez a része tökéletes),
a Beverily Hills Cop zeneszerzője, Harold Falltermeyer zenéje hol melankólikus Jazz, hol remek dúdolható, pörgős Dixieland, hol egyszerű bár hangulatú zenék,
csavaros, szórakoztató, nagyon izgalmas történet,
rengeteg hely.
A játék sajnos DOS alapú, ezért az új gépeken nem indul, de erre is van megoldás, a 2001-ben megjelent Jack Orlando: Director's Cut, mely új gépekre van optimalizálva, néhány új rejtély is belekerült (írtó trehányak), szóval nagyon érdemes megvenni!

Nálam a második kedvenc adventure...

És mégegy (de tényleg a legutolsó), a 2003-4-es két részes Syberia! Mivel még viszonylag új játék, nem árulok róla el semmit, mindenképp próbáljátok ki az elsőt (a második nekem nem annyira jött be)...

Huhh... Hát ez jó hosszú lett, köszönöm azoknak, akik végigolvastak! JézusKirály, szerintem ezeket próbáld ki, ha legalább DOT szintűen szeretnél szórakozni!

Üdvözlet
0
2004. november 20., szombat 14:11
600-as Celeron egy GeF4 Ti4200-as kártyával? Azt hittem kis proceszorhoz nincs értleme max. GeF2 MX400-nál - nekem most ilyen van egy 633 Celeronnal - jobb kártyát venni, mert a proci csak visszafogja viszont egy CPU+alaplap+memória csere meg elég költséges viszont azt hiszem itt lenne az ideje még az év elejei játék demók elmentek simán a gépemen, de a mostaniak ... A MOHAA Pacific Assault el sem indul, a COD: United Offensive minimumon is szaggat, a Scrapland meg hiányos grafikailag :(, a BloodRayne 2 meg hát a játék ugyan elindul hang is van csak kép nincs csak néhány textúra hiba vagy mi :) Mondjuk mostanában nem sok jó játékkal találkoztam illetve demóval.
0
2004. november 20., szombat 14:04
A Star Trek Voyager Elite Force szuper játék, szvsz annak ellenére, hogy 4(!) éves játék egész jó grafikája van bár tényleg vannak hibái. Amikor csapatban megyek a társaimnak vagy 10 lövéssel sikerül leszednie egy-egy ellenséget míg nekem 2-vel a MOHAA-ban ilyenek nincsennek - viszont ott nem is beszélnek annyit a csapat tártsaid, ami szerintem lélektelenné tszi a játékot - viszont hamar lemészárloják a többi katonát ellenben a STVEF-szal ahol egy-egy "névtelen" zászlóson kívül nem hallnak meg a csapat társaim. Ami miatt tetszik még a STVEF az a sok különböző karakter a Hazard Teamben a legjobb a tökös Biessman - írtó jó beszólásai vannak - meg a félénk Bolian Chell - aki néha még a saját árnyékától is megijed. Meg, hogy szinte végig lehet járni az egész Voyagert Mess Hall, Bridge, Sickbay, Transporter Room meg a kitalált Hazard Team helyszíneket ahol van egy eligazító, fegyvertár, holofedélzet meg minden.
0
2004. november 20., szombat 14:04
És ne adj isten a 600-as Celeronomon? :) Igaz, 900-on pörgetem és azért támogatja egy Gef4 Ti4200-as (ő támogat, a proci meg visszafogja:) de nem nagyon szoktam játszani, úgyhogy nem cserélem le. A Doom3-at ezen a konfigon nyomtam (!) majdhogynem maximális grafikai részletességen, ugyanis a sebesség szempontjából teljesen mindegy volt, hogy teljesen lebutitva vagy maxin - mivel telinyomták shader-ekkel, javarészt a videokártya foglalkozik velük, ami viszont lassú, az a processzor miatt lassú. Ez pedig akkor van, amikor megjelenik egy - viszonylag magas - poligonszámú ellenfél.  A Half Life első része szerintem isteni volt, ilyen félelmetes-titokzatos-hátborzongató hangulatú sci-fi fps-el még sem előtte, sem azóta nem játszottam. Ha már a nosztalgiánál tartunk, mikor fog még egy olyan zseniális kalandjáték kijönni, mint pl. a Day of the Tentacle... (szerintem a válasz: soha). Az utóbbi időkben nem sok játék fogott meg - ez a Doom3-nak sem túlságosan sikerült, viszont a 2003-as év végi legérdemtelenebbül elbukott Beyond Good and Evil-nek annál inkább, ajánlom mindenkinek. Fantasztikusan kidolgozott játék, anime stilusú (amúgy gyönyörű) grafikával, egyetlen hibája, hogy rövid (márcsak azért is, mert odaragaszt a géphez). Még egy kis Matrix-os (!) tetőnfutkározásban is lesz része annak, aki kipróbálja... ;) De többet nem árulok el.
0
2004. november 20., szombat 0:35
Reggel tanulni akartam. Jövő héten vizsga. Half Life 2 izzít. (Mostanában már nem játszok). Nem tudtam elszakadni tőle. Nagyon hangulatos, gyönyörűen kivitelezett játék. A game miatt még a hibáit nem látom:) de ha van valami nagy baki szólok. Gépigényről annyit, hogy szerintem is jóval kevesebb mint a Doom3-nak. Nekem igaz megvan a megfelelő hardver, de már haveroktól is hallottam, hogy kissebb cuccon is megállja helyét. Jó játékot mindenkinek.
0
2004. november 20., szombat 0:00
Éppen csak ki akartam próbálni, de egy óráig nem bírtam elszakadni tőle. Nagyon hangulatos. Az elsőt vagy háromszor végigjátszottam, szóval nagyon kíváncsi vagyok milyen a többi része.
0
2004. november 19., péntek 21:39
Simán elmegy rajta! (nekem is GeForce 4 TI 4200 128 mb-s kártyám van, és tökéletes)
0
2004. november 19., péntek 19:22
A Back to the future 1-2 játékokat ismeri valaki?
0
2004. november 19., péntek 19:21
Állítólag a szpesöl edisson verzióban benne lesz az első rész is az új engine-nel.
0
2004. november 19., péntek 19:16
és mit szólna egy amd15oo+gef4 ti42oo 128mb kombóhoz? :]
0
2004. november 19., péntek 19:03
valszeg azért fut jobban a hl2, mert azt atira optimalizálták. a doom3-t meg nvidiára.
amúgy maga a játék milyen? (mennyit nyúztam az elsőt...meg persze az opforcet)
0
2004. november 19., péntek 18:52
Most néztem meg a benti gépemen (AMD2500+,ATI9600), és a jóval nagyobb terek ellenére is jobban megy, mint a Doom3. Minden beállítás high-on van.  Egyébként hál' istennek nem szálltak el sem a lapok számával, sem az effektettel, szóval nem az a "szép de széjjelszakad" játék.
0
2004. november 19., péntek 18:25
érdekes, hogy nekem a STEF első része jobban bejött. a játékmenet nagyon jó volt, s isteni érzés volt borgokkal hadakozni. bugokkal, szar AI-val nem volt gondom. ja, az AvsP2 is csalódást okozott: egész végig azt vártam, hogy jöjjenek végre a ragadozók, erre a játék végén jött _egy_ darab. :]
0
2004. november 19., péntek 16:15
Ismeri valaki a PLANET OF THE APES pc játékot?
Hogy működnek a kódok?
0
2004. november 19., péntek 15:24
Én végignyomtam. Jó volt, csak egy kicsit rövid, és valahogy nekem túl "szögletes" a GTA után.
0
2004. november 19., péntek 13:51
Mikor (egy éve) csinálgattam egy Half-life 2 fan oldalt (először ugyebár úgy volt, hogy 2003. 09. 21-re kijön), hallottunk egy hivatalos (!) hírt, hogy a grafika ugyan szinte foto-realisztikus, mégsem nagy a hardverigénye! Valve-ék azt állítják, hogy Nvidia TNT 2-en is megy! Kérdd valakitől kölcsön, hátha simán megy a te gépeden is!
0
2004. november 19., péntek 13:45
Játszott már valamelyikőtök a Mafiával (személyes kedvencem:)???
0
2004. november 19., péntek 10:09
Az Undying valóban fantasztikusan jó fps, jónéhány gyermekbetegsége ellenére szerintem az egyik legkülönlegesebb hangulatú sci-fi-horror-suspense játék. Ha már itt tartunk, bármilyen furcsán is hangzik, az Alien VS Predator 2 az eddigi legparásabb játék, amivel találkoztam: a legtöbb helyen kellőképpen nyomasztó a hangulat, emellett jó tucatszor fostam össze magam, többszöri nekifutásra is - fele olyan kiszámitható sincs, mint a Doom 3. Nemrég volt szerencsém a Star Trek Elite Force II-höz, aminek ugyan vannak hibái (sok helyszinen járkálva akár bármilyen más játékban is lehettem volna, azon kivül, hogy 'frézer' volt a kezemben), de akkor is isteni játék. Az első résznek szerintem idegesitően sok hibája volt, amellett, hogy az MI, ezzel együtt pedig a mozgáskoordináció pocsék volt (a társak állandóan az arcomba másztak és egy szimpla tárgy kikerülése is legtöbbször gondot okozott nekik), ezekre mégsem tudok haragudni a fantasztikus történet, az interakció és tökéletes star trek hangulat miatt. Ez utóbbiak jobban szuperálnak az elsőben, de még igy is messze az eddigi legjobb Star Trek játékok, mindenkinek érdemes kipróbálni, fanoknak pedig kötelező.
0
2004. november 19., péntek 8:38
ezt is felhozom, végtére is a héten megjelent minden idők legjobb játékának folytatása. nyomjátok dr. gordon freeman-nel? :]

(sajna, az én gépem egyelőre közelébe sem jön annak, hogy akár álmodni is merjek a játékről, de majd hamarosan... talán... csak ne jelenne meg annyi jó film... :)
0
2004. augusztus 12., csütörtök 23:06
Az Undying-ot mondjuk nem ismerem csak a címéből következtettem, hogy valami hentelős játék lehet.
0