Szerintem egyáltalán nem szégyen a gondolkodás ma sem. Csak vannak, akik képesek rá és vannak, akik nem :) A Zeldán is sokat lehetett agyalni még anno gyerek fejjel, amikor még csak törtük az angolt és a párbeszédeket állandóan kiszótároztuk :D Az is egy élmény volt :)
0
2008. március 24., hétfő 20:03
1791
Jóhogy az igényeket követik, azt meg mindannyian tudjuk, hogy a kamaszgamer-táboroknak milyen igényük van. A kilencvenes években még nem volt szégyen gondolkodni és kombinálni, ma már az :D Ezért megy ki a divatból a point n click.
0
2008. március 24., hétfő 19:57
9368
A Duke Nukem-et nem kedveltem, az FPS-el való kapcsolatom a Medal of Honor: Frontline-al kezdődött és fejeződött is be :) Néha jó lövöldözni és a II. vh-s hangulat nagyon el lett találva. De annak idején a Call of Duty 1. részével is jól szórakoztam, s mint látom, már van 4. része is.
Nem hinném, hogy a játékfejlesztők szándékosan kiírtanák a kaland műfaját, egyszerűen csak a műfaj alakul át az emberek igényeihez rendelve. Ez szerintem nem baj. Ha csak olyan emberek lettek volna az emberiség történelme során, akik semmi újat nem akartak volna létrehozni, csak megmaradni az ismertnél, még mindig pattintott kövekkel vadásznánk...
0
2008. március 24., hétfő 19:52
1791
"Csak haladnak a korral a játékfejlesztők" És kiirtják a kalandjátékot ami persze nem baj, mert a Zelda jó játék, de nem kaland. "PNC játékokat ma már kevesen játszanak" Nagyon sokan játszanak point n clickekel, most éli épp a reneszánszát. "semmi újat nem tudott nyújtani az utóbbi 20 év alatt" Eszméletlen sokat fejlődött a stílus. Csak nézd meg pl. a Monkey Island 1-et és vesd össze a Longest Journey-vel. Persze a kezelőfelület még ma is hasonló, de ennyi erővel mondhatjuk azt is, hogy az FPS sem fejlődött semmit mondjuk a 96-os Duke Nukem óta, hiszen még mindig mész oszt lősz. "Jópofák, de hamar unalmassá válnak." Ízlés kérdése.
0
2008. március 24., hétfő 19:45
9368
Megnézem, hátha találok ismerős címet :)
0
2008. március 24., hétfő 19:44
9368
Ez nem jelenti azt, hogy felhígult műfaj lenne pl. a Zelda és egyéb általad hibridnek vélt kalandjáték. Csak haladnak a korral a játékfejlesztők és mindig új ötleteket alkalmaznak. PNC játékokat ma már kevesen játszanak ha jól sejtem, s pont azért, mert semmi újat nem tudott nyújtani az utóbbi 20 év alatt. De egyébként néha látok ilyen kis pnc flash játékokat. Jópofák, de hamar unalmassá válnak.
0
2008. március 24., hétfő 19:43
1791
Tök nyolc, kérdezd inkább az illetékeseket, pl. mondok egy honlapot, ahol húsz év kalandjátéktermése van felsorolva mindenféle infókkal. Csak TISZTA kalandjáték van, nyoma sincs hibrideknek: www.adventure-archiv.com
0
2008. március 24., hétfő 19:42
9368
Ja, és a Zelda volt a Nintendo egyik legnagyobb durranása és jónéhány részt megért :) Nem véletlen, hogy Link szerepel a Super Smash Bros-ban is :)
0
2008. március 24., hétfő 19:41
1791
Nem én találtam ki, kb. húsz évig a pnc egyet jelentett a kalandjátékkal, kutya nem firtatta, miért. Aztán a 3D térnyerésével hibridizálódott és felhigult a műfaj, de hála az égnek maradtak point n clickek is szép számmal. "Ha csak sima pnc lehetne kalandjáték, unalmas lenne a legtöbb kalandjáték." Ezt meg se hallottam, rendben? :]
"Itt sincs halál, egyszerűen ha "elbuksz", az utolsó mentésből folytathatod tovább a történetet." ill. "Harcok természetesen vannak " Ezért hibrid.
0
2008. március 24., hétfő 19:40
9368
Neméppen Tesco-s besorolás volt, hanem hivatalos Nintendo katalógus :)
0
2008. március 24., hétfő 19:39
1791
Mert mi néha akció-kalandjátékkal is foglalkozunk (pláne ha ekkora durranás :]), de most arról beszélünk, hogy mi a különbség a kalandjáték meg a hibrid között.
0
2008. március 24., hétfő 19:39
9368
No... Szerintem hiba azt állítani, hogy egy kalandjáték a point n click-nél kezdődik. Ezt ki találta ki? Csakhogy a Zeldával példázzak. Van inventory, beszélgetni kell nagyon sokat, hogy előrébb juss a történetben. Itt sincs halál, egyszerűen ha "elbuksz", az utolsó mentésből folytathatod tovább a történetet. Harcok természetesen vannak és logikai minijátékok is, amelyek által egyik helyszínről a másikra tovább juthatsz. A Zeldáknak is lineáris a cselekményvezetése és igazán történetorientált a játék - pont ezért szeretik nagyon sokan. Ha csak sima pnc lehetne kalandjáték, unalmas lenne a legtöbb kalandjáték.
0
2008. március 24., hétfő 19:30
1791
Wikipédia meg a Tescós ilyen-olyan besorolás hülyeség. A kalandjáték a point n clicknél kezdődik, az a kaland, ami nem pnc, nem is kaland. Egy kalandban nincs game over (maximum dead-end), van inventory, beszélgetni kell, nem lehet meghalni (közvetlenül nem), nincsenek harcok és platform-elemek. Amiben már bármilyen közvetlen veszély lehetséges, az hibrid. De ha mégigazibb kalandjáték kell, lesd meg a Sybériat, egy teljes mértékben old-school point n click a pnc-k összes szabályával. És ami nagyon fontos, egy kalandjáték minden esetben történetorientált, nincsnek küldetések és legtöbb esetben lineáris cselekményvezetésük van.
Egyébként az általad említett honlapon a Via Domus is a kalandjátékok között szerepel. Ennyi erővel a Zelda is kalandjáték... egyébként játszottál már a Zeldával?:)
0
2008. március 24., hétfő 19:22
9368
wikipedia
The Legend of Zelda (series) From Wikipedia, the free encyclopedia
The Legend of Zelda (ゼルダの伝説, Zeruda no Densetsu?) is a high fantasy action-adventure video game series created by game designer Shigeru Miyamoto and developed and published by Nintendo.
Akció-kaland. Ha már a felépítést vizsgáljuk, szerinted mi a kalandjáték? Mert szerintem a Zelda tutira az :) Annak idején a Nintendo-s katalógusban is az Adventure menü alatt szerepelt. De végülis Te foglalkozol vele 20 éve, így jobb lenne, ha megosztanád velem ezt a tudást :)
0
2008. március 24., hétfő 17:25
1791
Mondjuk a legdruvább eset egy 17 éves kisrác volt, aki szerint a Doom 3 kalandjáték. Kérdeztük, hogy miért? Azt mondta: szerinte az. Váltig kérdezgettük, majd kibökte: azért kaland, mert nagy kaland játszani vele :D
0
2008. március 24., hétfő 17:24
1791
Figyu, pontosan tudom, hogy mi a kalandjáték és mi nem, mivel kb. húsz éve a kedvenc stílusom és évek óta foglalkozok a kaland besorolással és a kalandjátékok felépítésével :] A Zelda maximum hibrid, amiben vannak kalandelemek, de ennyi erővel a Half Life 2 is kalandjáték :]
0
2008. március 24., hétfő 17:21
6697
Hangulatos :) Meg van a Lost-feeling, kiegészíti a sorozatot, a befejezést nagyon eltalálták :) Amit leginkább fájlalok az, hogy 7-8 óra alatt kiakasztottam. De aki ismeri s szereti a sorozatot, jót szórakozhat rajta és 1-2 kérdésre is akad válasz (pl. miért kell a bunkerben 108 percenként nyomogati a gombot). Az első három évadot dolgozza fel, szóval a negyedik évadra vonatkozóan nincsenek utalások. Igazából más játékhoz nem igen tudnám hasonlítani, mert nem vagyok nagy gamer, talán a Tomb Raider juthat eszünkbe róla.
0
2008. március 24., hétfő 17:07
9368
Természetesen a Zeldában vannak platform elemek, de igazi platform játék az a Mario, nem a Zelda. Csak azért nem lehet RPG a Zelda, mert tudvalevő, hogy a főszereplőt Linknek hívják és vele kell végignyomnod a játékot. Karakterfejlődés, szintlépés nincs. A játék maga az Adventure kategóriába tartozik, s ez pedig a kalandjáték. Persze nagyon sok logikai minijáték megtalálható a Zelda játékokban.
Sosem szerettem egérrel célozni :) Hihetetlenül idegesítő és fárasztó tud lenni. Nem véletlen, hogy a legtöbb PC-játékos (akik általában LAN-partykat tolnak hosszú hétvégéken át 0-24 óráig) idegbetegek. Na, egy picit Fifázok, mert a career módban már a 15. szezonban vagyok 4,5 csillagos menedzserként az 5 csillagos Real Madriddal :) Ha már senki nem akar hattrickezni :)
0
2008. március 24., hétfő 9:24
1791
Tényleg, milyen lett a Via Domus?
0
2008. március 24., hétfő 9:22
1791
Hát ennek nem sok értelme van. Az egér a legfinomabb eszköz a pontos célzáshoz, ezért alkalmaznak annyiszor gamepadon automatikus célzást.
A Zelda nagyon-nagyon nem kalandjáték, az egy RPG-platform :] Kalandjáték: Monkey Island, Day of the Tentacle, Syberia, Draculák és még vagy ötezer :D A Fahrenheit is kalandjáték, de azért az már jócskán hibrid. www.adventuregames.hu
0
2008. március 23., vasárnap 20:14
6697
PC-re jó a Forma 1 is :)) De a Fifa08-al, CoD4-el, Lost: Via Domus-sal is el lehet szenvedni vele :) Régen szerettem PS-zni, de aztán jött az első PC-m 2000-ben, azóta felejtős a konzol :) Ráadásul konzolon nem tudsz a Start billentyűvel kilépni s gyorsan megnézni az email címedet, mint én tenni szoktam :DD
0
2008. március 23., vasárnap 20:10
9368
FPS-ek is rohadt jók konzolon, csak meg kell szokni, de egyébként könnyebb, mint PC-n :) A PC-n sosem tudtam olyan finoman célozni FPS-ben (állandóan rángatni kell az egeret), mint konzolon. Kalandjátékból meg annyit mondok, hogy Zelda és ezzel elmondtam mindent :)
0
2008. március 23., vasárnap 16:05
1791
Ebben van valami, bár én FPS-sel csak PC-n tudok játszani. Három műfajra jó a PC: stratégia, kaland, fps. A többire valóban jobb a konzol.
0
2008. március 23., vasárnap 15:56
9368
PC-n nem lehet normálisan focizni... PC-n csak stratégiai játékokat érdemes tolni, minden másra ott a Playstation :)