Keresés

tévés ajánló

2005. augusztus 17., szerda 22:54
na most tudom, hogy te nem szereted ezt a műfajt, de vannak itt azért keményebb zene iránt érdeklődők vagy akár MEtallica fanok is. És ők lehet, hogy nem tudták, hogy lesz. Én is 15 perce tudtam meg és nagyon megörültem. Gondoltam szólok nekik, hogy nézzék, ha van kedvük. Nem tudom miért kell ezt csinálni. Te majd megnézed a Field által ajánlott filmet, mi meg a Metallica koncertet. Nem kell beszólni.
0
2005. augusztus 17., szerda 22:47
Alíg várom... :)
0
2005. augusztus 17., szerda 22:30
Hello.
Holnap este 9-től a VH1 Metallica estét tart. KEzdésnek egy LIVE koncertet láthatunk a Metál zene naggyaitól, majd különböző doksikat. Érdekes lesz.
0
2005. augusztus 17., szerda 22:23
Kösz az ajánlót Field! Reméltem hogy lesz valaki aki ír valamit erről a filmről!
0
2005. augusztus 17., szerda 15:56
Én is igen régen láttam az alkotást, de úgy meg lesz nézve, hogy csak na! Köszi Field, a kimerítő ajánlót!
0
2005. augusztus 17., szerda 15:33
Üdv a fedélzeten! :)
Halványan rémlik a film, de most már tuti, hogy megnézem! Azért is köszi, mert mostanában nem veszek műsorújságot, így csak elvétve nézek tévéműsort, de ilyen ajánlót ott sem közölnek!
most posts by TM
0
2005. augusztus 17., szerda 14:29
Péntek este 11 órától a Tv2 a KAMASZKOROM LEGSZEBB NYARA című 1971-es filmet vetíti, mely annak idején emlékezetes sikert aratott Magyarországon is. A Michel Legrand által írt zenéhez itthon magyar szöveg is készült, amely "Egy nyáron át" címmel Kovács Kati repertoárjának egyik nagy slágere volt, s a hazai moziváltozatban is elhangzott. A következőkben a mű női főszereplőjéről, a szépséges Jennifer O Neillről következik egy rövid pályakép: a hölgy szívem egyetlen királynője volt egy bizonyos Faye Dunaway felbukkanásáig.

A rendkívül fotogén Jennifer 1948-ban született az egzotikus Rio de Janeiróban. Első komolyabb szerepét a legendás rendező, Howard Hawks RIO LOBO (1970) című filmjében kapta, mivel a főszereplő, a veterán John Wayne ragaszkodott hozzá, hogy Jennifer legyen a partnernője. Következő szerepe világszerte ismertté tette: ez volt a KAMASZKOROM LEGSZEBB NYARA (1971), melyet Magyarországon is sikerrel játszottak. Ugyancsak láthattuk a GYÉMÁNT LADY (1973) című hangulatos bűnügyi filmjét (ő volt a címadó hölgy), amiben Donald Sutherlanddel szerepelt. Nem jutott el viszont hozzánk a maga idejében sikeres filmje, a PETER PROUD ÚJJÁSZÜLETÉSE (1975). A 70-es évek közepén két fontos szerepet kapott Olaszországban. Először Luigi Zampa TISZTES HONPOLGÁROK (1975) című bűnügyi drámájában játszott: ő volt Elena, a szicíliai kisvárosba érkező tanítónő, aki egy különös gyilkosságsorozat kulcsfigurájává válik. A történet Giuseppe Fava "A tanárnő és az ördög" című műve alapján készült: a szerzőt a maffia pár évvel később megölte. Jennifer partnerei: Franco Nero és James Mason. Képességeinek komoly elismerése volt, hogy Luchino Visconti bízott rá fontos szerepet utolsó filmjében, AZ ÁRTATLAN-ban (1976). A Mester eredetileg Jacqueline Bisset számára ajánlotta fel a szerepet, de a brit színésznő akadékoskodása miatt végül Jennifer mellett döntött. Lucio Fulci A MÉDIUM (1977) című horrorjában az a Marc Porel volt a partnere, aki AZ ÁRTATLAN-ban is szerepelt, de abban nem volt közös jelenetük. Sajnos a szépséges filmcsillag filmográfiája az évek múltával egyre érdektelenebbé vált: a KARAVÁNOK (1978, Anthony Quinn-nel), az EGYSZEMÉLYES KOMMANDÓ (1979, Chuck Norrisszal) és az AGYFÜRKÉSZŐK (1981, David Cronenberg rendezése) mondhatók figyelemre méltó tételeknek későbbi szerepléseiből. Fontos szerepet játszott a COVER UP (1984) című tévésorozatban, melyhez egy sajnálatos tragédia kapcsolódik: az ígéretes karrier előtt állt jóképű, 26 éves férfi főszereplő, Jon-Erik Hexum a forgatás egyik hosszúra nyúlt szünetében egy kellékfegyverrel játszadozott, amely elsült. A színész 6 nappal később belehalt a sérülésébe.

0
2005. augusztus 15., hétfő 21:56
20:40 @ rtl klub - Stephen King: A rózsa vére (első fele)
0
2005. augusztus 15., hétfő 20:41
Péntek este lesz még a TV2-n a Kamasz korom legszebb nyara! Szinte semmit nem tudok a filmről, csak annyit hogy egy nagy klasszikus...

Biztos megnézem, csakúgy mint vasárnap éjjel szintén a TV2-n a Diploma előtt című filmet. Erről a filmről már többet tudok (Mrs. Robinson, Dustin Hoffman, Simon & Garfunkle) Már nagyon régóta várom ezt a filmet!

A jövő héten az RTL KLUBON, szerdán hajnalba pedig lesz a Straight Story című David Lynch film. Ezt a (Lynch-hez képest szokatlan) filmet egyszer láttam évekkel ezelőtt, és nagyon kellemes élmény volt, alig várom hogy újra lássam!
0
2005. augusztus 15., hétfő 20:35
Már nem először adja a TV2 ebben az időpontban a Tágra zárt szemeket... (Talán harmadszor?) Eddig még mindig megnéztem... Így hajnalban a legjobb!
0
2005. augusztus 15., hétfő 3:51
Szerintem a gyerekek közül egy sem kel fel szombat reggel 7-kor, ráadásul a nyári szünet alatt.
Nem baj, már rég itt van a polcomon ez a frenetikus anime! A TV2, meg a másik jómadár meg robbanjon fel :)
0
2005. augusztus 15., hétfő 3:13
Örülök, hogy feliratosan adják. Egy ócska szinkron csak tönkretenné a mesterművet!
0
2005. augusztus 15., hétfő 2:41
fél óra múlva kezdődik a tégra zárt szemek a tv2-n. stanley kubrick maga ezt a filmjét érezte a legjobbnak, s tényleg: nagyon kiforrot munkáról van szó, szokás szerint minden kubrickos vonást felvonultat: erős és pontos zeneválasztás, ridegség, távolságtartás, örökérvényű üzenetek és határozott színászi teljesítmények. ugyan ráfoghatjuk, hogy összegző film, de kubricknál soha nem lehetett volna egyértelűen ezt mondani, mert röpke 12 évet kellett várnunk rá, másrészt egy régóta dédelgetett terv valósult meg. röviden és nyersen: nem olyan, mint egy vén szar búcsúmunkája, ritka jó film egy friss elmétől.
0
2005. augusztus 12., péntek 9:09
Mert mesefilm kategóriába sorolták, és ezért a reggeli gyermek műsorsávban a helye (a TV 2 szerint), szerintünk meg nem... de úgy látszik ez ott senkit nem zavar.
0
2005. augusztus 12., péntek 2:46
TV2 augusztus 20. (szombat) 07:00 Chihiro szellemországban

Mi a fütyimért nem tudják egyszer normális időpontra rakni?
0
2005. július 31., vasárnap 17:49
Így jár, aki nem nézi rendesen ezt a topicot. Lemaradtam Az utolsó császár-ról. Azért utólag is köszi, wrack!!! :-))) Ma olvastam. :-(((
0
2005. július 31., vasárnap 15:33
08. 01. TV2 20:50 - Bean az igazi katasztrófafilm
08. 01. RTL Klub 20:40 - Twister
08. 01. HBO 22:55 - A csendes amerikai
08. 02. Viasat3 20:00 - Minden gyanú felett
08. 03. TV2 20:15 - Colombo: A rocksztár gyilkosa
08. 03. HBO 17:05 - Good bye Lenin!
08. 04. TV2 21:05 - A híd túl messze van!
08. 05. RTL Klub 40:40 - ET - A földönkívüli (Speciális változat)
08. 06. RTL Klub 20:05 - Apáca Show
08. 06. MTV1 22:15 - Zsarutörténet
08. 06. HBO 21:00 - Kontroll
08. 07. TV2 23:50 - Egy hölgy arcképe
08. 07. RTL Klub 22:00 - Rossz álmok
08. 07. HBO 21:00 - Nagy hal
0
2005. június 27., hétfő 10:44
Hi!
Nem rögzítette valaki szombaton az RTL-ről a Merlin című filmet?
Thx!

Nekem két forrásom is becsődölt!! :-(((
0
2005. június 22., szerda 15:10
Bocs, az előbb az időpontot elfelejtettem.

DUNA TELEVÍZIÓ:  június 24. Péntek, 22:00
0
2005. június 22., szerda 15:09
Ja, és még egy.

NYUGATTÓL KELETRE, AVAGY A MÉDIA DISZKRÉT BÁJA
(színes magyar filmszatíra, 126 perc, 1993)

Rendező: Dárday István, Szalai Györgyi

Szereplők:
Szőke András (Apró)
Regős János (Ivándzsó)
Badár Sándor (Meló)
Szabó Győző (Bukta)
Molchaverser Tamás (Cérnametélt)

Ezt a filmet mindenkinek ajánlom, akinek a Roncsfilm bejött, és aki szereti az igazi magyar filmeket. :)
0
2005. június 21., kedd 11:10
Egy picit én is gyűjtögettem:

AZ UTOLSÓ CSÁSZÁR (angol-olasz filmdráma, 160 perc, 1987)

film+, Június 23. Csütörtök, 21.20 (Ismétlés: Június 26. Vasárnap, 00.15)

A film (gondolom nem okoz különösebb meglepetést) az utolsó kínai császárról szól. Bernardo Bertolucci nagyszabású filmjét 9 Oscar-díjjal jutalmazták. Gyönyörű zene, felejthetetlen képek, hatalmas tömegjelenetek, remek alakítások (főként Peter O Toole-tól) - talán ezekkel a jelzőkkel illethetnénk ezt a filmet, amely kísérlet Európa huszadik százada után a kelet huszadik századának megrajzolására.
Ennyi legyen elég, az ajánlóírásnak én sem vagyok mestere :) Akit érdekel a téma, az ne hagyja ki.

NYOMÁS UTÁNA! (RTL klub, június 23. Csütörtök, 20.45) - Bud Spencer és Terence Hill, gondolom ehhez már semmit nem kell hozzáfűznöm. :)

SZÁRNYÁT VAGY COMBJÁT? (TV2, június 24. Péntek, 20.15) - Louis De Funes legjobb filmje a Csendőr-sorozat után. Garantált röhögés (már annak, aki szereti a humorát).

TÁMAD A MARS! (RTL klub, június 24. Péntek, 20.45) - Aki látta a Függetlenség napja c. filmet, és nem nyerte el a tetszését (üdv a klubban!), annak ajánlom ezt a paródiát Tim Burtontől.

A RÓZSASZÍN PÁRDUC VISSZATÉR (film+, június 26. Vasárnap, 15.25) - Talán az egyetlen tényleg jó Rózsaszín párduc-film. Peter Sellers remekül csinálja a dolgát. Mindenbe beleesik, mindennek nekimegy, és mindent összetör. Azért a poénok nem ennyire együgyüek ám! A szinkronja felejthetetlen!

Egyelőre ennyi.
0
2005. június 21., kedd 10:17
A szépséges ORNELLA gyakran megmutatta, amije van, még Ugo Tognazzinak is, de nem Risi ma esti, hanem Monicelli már régen látott filmjében (OLCSÓ REGÉNY). Anatómiáját az Európán időnként látható AZ UTOLSÓ ASSZONY című Marco Ferreri-filmben szemlélhetjük meg igen alaposan. Rosszmájú kritikusok szerint színésznőként abszolút nulla, de ezzel én nem értek egyet, bár tagadhatatlanul nem tartozott a XX. század nagy tragikái közé...

0
2005. június 21., kedd 9:49
Ma láthatjuk jean image kedvenc filmjét, a Kovács András rendezte Falak c. filmet a Duna TV-n 20.00-kor. Én már régen láttam, most nem is emlékszem rá annyira, de Latinovits Zoltán és Gábor Miklós miatt mindenképpen érdemes megnézni. :-)
Filmmúzeum, 21.40: Tanmesék a szexről. Nagyon jó kis 80-as évekbeli vígjáték a lakáshelyzetről Eszenyi Enikővel és Rudolf Péterrel. Garantált nevetés. :-)))
m2, 21.20: Első szerelem. Dino Risi rendezte, úgyhogy nem lehet olyan rossz. Különösen Ivan figyelmébe ajánlom. :-)) A már régen látott Ornella Mutit is láthatjuk benne, és a nagy Ugo Tognazzi-t.
mtv1, 23.45: Suttogások és sikolyok. Bergman örök. :-)))
0
2005. június 20., hétfő 21:20
Ugyan kicsit még odébb van, de ezt a filmet mindenkinek ajánlom!

Szent Lőrinc éjszakája (Europa Europa, vasárnap 20:30)

Ajánlot nem írnék most róla, ebben ugyis Field a király, de tényleg érdemes megnéztni mert iszonyatosan megrázó és szép film a II Világháborúról!

OFF: a hazai DVD piac egyik nagy szégyene a sok közül, hogy jelenleg nálunk egy Taviani film se került még kiadásra.
0
2005. június 20., hétfő 18:40
Holnap Suttogások és sikolyok az m1-en 23:45-től! Akit érdekel az megtekintheti. :)
0