Egy picit én is gyűjtögettem:
AZ UTOLSÓ CSÁSZÁR (angol-olasz filmdráma, 160 perc, 1987)
film+, Június 23. Csütörtök, 21.20 (Ismétlés: Június 26. Vasárnap, 00.15)
A film (gondolom nem okoz különösebb meglepetést) az utolsó kínai császárról szól. Bernardo Bertolucci nagyszabású filmjét 9 Oscar-díjjal jutalmazták. Gyönyörű zene, felejthetetlen képek, hatalmas tömegjelenetek, remek alakítások (főként Peter O Toole-tól) - talán ezekkel a jelzőkkel illethetnénk ezt a filmet, amely kísérlet Európa huszadik százada után a kelet huszadik századának megrajzolására.
Ennyi legyen elég, az ajánlóírásnak én sem vagyok mestere :) Akit érdekel a téma, az ne hagyja ki.

NYOMÁS UTÁNA! (RTL klub, június 23. Csütörtök, 20.45) - Bud Spencer és Terence Hill, gondolom ehhez már semmit nem kell hozzáfűznöm. :)
SZÁRNYÁT VAGY COMBJÁT? (TV2, június 24. Péntek, 20.15) - Louis De Funes legjobb filmje a Csendőr-sorozat után. Garantált röhögés (már annak, aki szereti a humorát).
TÁMAD A MARS! (RTL klub, június 24. Péntek, 20.45) - Aki látta a Függetlenség napja c. filmet, és nem nyerte el a tetszését (üdv a klubban!), annak ajánlom ezt a paródiát Tim Burtontől.
A RÓZSASZÍN PÁRDUC VISSZATÉR (film+, június 26. Vasárnap, 15.25) - Talán az egyetlen tényleg jó Rózsaszín párduc-film. Peter Sellers remekül csinálja a dolgát. Mindenbe beleesik, mindennek nekimegy, és mindent összetör. Azért a poénok nem ennyire együgyüek ám! A szinkronja felejthetetlen!
Egyelőre ennyi.