Keresés

tévés ajánló

2005. június 6., hétfő 23:16
természetesen ma este:)
0
2005. június 6., hétfő 23:15
TV2 22:00 Shop-show (amerikai vígjáték, 1995) 91  (16)

rendező: Kevin Smith
forgatókönyvíró: Kevin Smith
zeneszerző: Ira Newborn
operatőr: David Klein
jelmeztervező: Dana Allyson
producer: Sean Daniel, James Jacks, Scott Mosier, Kevin Smith
executive producer: Caldecot Chubb
látványtervező: Dina Lipton
vágó: Paul Dixon

szereplő(k):
Jason Lee (Brodie Bruce)
Jeremy London (T. S. Quint)
Jason Mewes (Jay)
Kevin Smith (Néma Bob)
Ben Affleck (Shannon Hamilton)
Shannen Doherty (Rene Mosier)
Claire Forlani (Brandi Svenning)
Joey Lauren Adams (Gwen Turner)
Renée Humphrey (Tricia Jones)
Michael Rooker (Mr. Jared Svenning)

Brodie és T.S. állandóan az ultramodern plazában lógnak, jóllehet nincs a világon semmi dolguk, mégis: egyszerűen imádnak ott lébecolni. Most az egyszer teendőjük is akad: mindkettőjüknek lelépett a a barátnője, s ők minden követ megmozgatnak a könnyűvérű csajok visszahódítására. Úgy tűnik azonban, leküzdhetetlen ellenállásba ütköznek, de csak amíg a színre nem lép Jay és Néma Bob - a Shop stopból és a Comic Stripből megismert bohókás figurák - akik éppen itt fejtik ki áldásosan destruktív tevékenységüket, dugába döntve ezzel a bevásárlóközpontban sorra kerülő televíziós show-műsort...
0
2005. június 6., hétfő 21:54
Szia Ivan!

Köszönöm az elismerést. Régebben az origón elég sok filmajánlót írtam, különösebb visszhang nélkül. Kicsit el is fáradtam az ajánlgatásba. Jancsó filmjét azonban ott is ajánlottam, így talán nem gond, ha onnan bemásolom. (Az origón egy hozzászólás max. 2000 karakter lehet, ezért ott "szűkszavúbb" voltam.)

Helló!

field

P. S.: Az EGY KOLOSTOR BELSEJÉBEN – mint írtam – nekem se a kedvenc Borowczyk-filmem, bár az ő stílusa egyébként is nagyon különös, vegyes, kevesen szeretik, s nálunk alig ismerik. Mivel nagyon későn adták, ezért a könyvhét miatt csak felvenni tudtam, megnézni még nem. (DVD-n láttam, de azért nem teljesen értettem a szöveget.)

Az Európa csatorna ...-től (Az időpont nyilván most már nem aktuális. – field) Jancsó Miklós MAGYAR RAPSZÓDIA (1978) című filmjét vetíti. Jancsó többéves olaszországi tartózkodást követően tért haza, hogy leforgassa az ÉLETÜNKET ÉS VÉRÜNKET című trilógiáját, amelynek azonban csak két része készült el: a MAGYAR RAPSZÓDIA és az ALLEGRO BARBARO. (A harmadik epizód, a CONCERTO forgatókönyve a másik kettővel együtt megjelent nyomtatásban.) A történet részben Bajcsy-Zsilinszky Endre ellentmondásos életútjának eseményein alapul. A főbb szerepekben a Jancsó-univerzum olyan állandó szereplői láthatók, mint Cserhalmi György, Balázsovits Lajos, Koncz Gábor, Bujtor István, Madaras József és Kovács István. Szerepel a filmben Udo Kier német színész, Fassbinder egyes filmjeinek szereplője, aki Bódy Gáborral is forgatott. A női főszerepben az akkoriban befutott Tarján Györgyi látható. Szerepet kapott továbbá Czinkóczi Zsuzsa, Sáfár Anikó és a lengyel Anna Dymna is. Dymnának komolyabb szerepet szántak eredetileg, de a színésznő balesetet szenvedett azzal a taxival, amely Magyarországra hozta, és a művésznő komolyan megsérült.

A filmet az 1979-es cannes-i filmfesztiválon is bemutatták, ahol Jancsó életműdíjat kapott. Nem mindenki volt azonban elragadtatva a filmtől. A neves rendező, Andrej Tarkovszkij 1980. január 24-én ezt írta naplójába:

"Pénteken Larával és Araikkal a Dom Kinóban voltunk; láttunk másfél filmet Jancsótól: a Magyar rapszódiát és az Allegro barbarót. Képtelenek voltunk rá, hogy végignézzük, ízléstelen. Tendenciózus. Sokjelentésű. Tehetség nélküli és vulgáris. Szergej Paradzsanov kissé meghibbant epigonja." (Dávid Ágnes fordítása)
0
2005. június 6., hétfő 19:22
Ha más nem, a BBC úgyis lenyomja, felirattal meglesz. Proposz: te némethonban vagy?
0
2005. június 6., hétfő 19:11
Nem! Egy Couplingot imádó lány! :) Most is nézem majd minden részét. (És remélem, ez a sok hozzászólás sokak kedvét meghozta hozzá. ;)))

Jeff tényleg sokszor a poén forrása. De remélem, megoldották a hiányát. Majd kiderül...
0
2005. június 6., hétfő 19:05
Egy Coupling szerető lány? Naaaa, ez istenien hangzik! :)

Egye fene, tied lehet Davenport! Jeff a legjobb karakter volt, én már akkor is röhögtem, ha megjelent. :)

Köszi a linket!
0
2005. június 6., hétfő 19:04
Azt egyszer már meg kéne néznem, egyszer belenéztem, de nem tetszett, de meg kéne nézni az egészet, hogy ítéletet tudjak róla mondani. :-) Hu, mennem kell, majd jövök késõbb, sziasztok! :-))
0
2005. június 6., hétfő 19:01
Abban nekem is tetszett. Meg az Ollókezű Edward-ban, bár azt már elég rég láttam. (De most megvettem dvd-n.)
0
2005. június 6., hétfő 18:58
Na, akkor jó. O szerintem se volt gennyláda, csak mondjuk nem neki drukkoltam Johnny Deppel szemben, de a végén gáláns lovag lett belõle. :-))
0
2005. június 6., hétfő 18:57
O se rossz, bár nem az esetem. De ez volt az egyetlen filmje, amiben tetszett nekem. Meg még mondjuk a Gilbert Grape. :-)
0
2005. június 6., hétfő 18:57
pontosan ő volt!
0
2005. június 6., hétfő 18:56
Na, ez is kiderült. :-))
Most jut eszembe, nem az volt Jack Davenport, aki a csajt feleségül akarta venni? Az egész jóképû volt, és nem is értettem, miért azt a nyálas Orlando Bloom-ot választotta a csaj. :-)))
0
2005. június 6., hétfő 18:55
A filmben nekem J. Depp jött be. ;)
0
2005. június 6., hétfő 18:52
Jeff a göndörhajú. :) De nem tudom, miért vált ki. De itt biztosra mehetsz:
http://www.bbc.co.uk/comedy/coupling/cast/

Meghagyom a vörös csajszit NEked. :) Már csak azért is, mert én lány vagyok. ;) De akkor én megtarthatom Davenportot? ;)
0
2005. június 6., hétfő 18:50
Oppsz! Lehet, hogy Ju Mester lány?
0
2005. június 6., hétfő 18:49
Bár lehet, hogy inkább azt kéne mondanom, legvonzóbb, úgy pontosabb. :-))
0
2005. június 6., hétfő 18:48
Nekem abból a filmbõl Geoffrey Rush a legjóképûbb. Tudom, hogy nem egy görög isten, de olyan kisugárzása van, hogy annak nem nagyon tudna szerintem sok nõ ellenállni. :-)
0
2005. június 6., hétfő 18:48
Hála a jó istennek, akkor megmaradt nekem a vörös csajszi. :) Melyik Jeff és miért vált ki?

Felirattal néztem a BBCPRIME-on, de ahogy értettem szöveghű volt a fordítás, és jók voltak a poénok így is. De azok az arcok!
0
2005. június 6., hétfő 18:42
tényleg jóképű. :) de azzal vitába szállnék, hogy gennyláda lenne.... annyira nem játszik benne gonoszt. :)
0
2005. június 6., hétfő 18:38
Hajrá! :-)))
0
2005. június 6., hétfő 18:38
Hu, majd megnézem mégegyszer a filmet, és figyelek rá, most hirtelen nem rémlik belõle jóképû gennyláda.
Fogalmam sincs, Davenport milyen, még nem rakta be a képét a fórumba, azt hiszem. :-(
0
2005. június 6., hétfő 18:37
Nekem Jeff (Richard Coyle) és Steve (Jack Davenport) a kedvencem, a csajszik közül inkább Jane (Gina Bellman). De ők így hatan tökéletesek, ahogy vannak. Kár, hogy Jeff kivált.... :( Nélküle tuti nem lesz az igazi a 4. évad.

Én sajna angolul nem beszélek - még- túl jól, így nem tudom, eredetiben is ilyen fergeteges poénok vannak-e benne, de remélem, egyszer eljutok erre a szintre, hogy megtudjam. ;)
0
2005. június 6., hétfő 18:32
Jack Davenport jóképű, bár alattomos gennyláda volt a A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka -ban. Davenport milyen? :)
0
2005. június 6., hétfő 18:28
Ja, bocs. :-)
0
2005. június 6., hétfő 18:26
Lehet, bár ez a színész neve.
0