Keresés

tévés ajánló

2011. augusztus 29., hétfő 20:15
Kicsi vagyok én ehhez, csak akartam mondani, hogy volt róla szó a tvben és az hátha segít. De köszi a magyarázatot. Engem nem érint komolyabban a dolog, a tv tudja , mit csinál és jól csinálja, mert reggel igencsak széles volt az RTl Klub vászna.
0
2011. augusztus 29., hétfő 20:05
Teljesen egyetértünk :) Én is meglepődtem, hogy leadnak manapság ilyen kiváló filmet egy csatornán!
0
2011. augusztus 29., hétfő 19:19
Ha már ennyi publiszitit kap a két dicső magyar csenel, ideírom, hogy láttam 3D-s retek-adást, igaz, ezt csupán az okos-tévé állította elő, de látható mélysége van az így nézett adásnak.
most posts by TM
0
2011. augusztus 29., hétfő 19:06
Rainbow!

Ez csak a földfelszíni analóg sugárzásra vonatkozott. A kábelszolgáltatók digitális jelet kapnak, és ebből ők gyártanak 16:9 letterbox analóg jelet, viszont digitálisan a 16:9 anamorf képet juttatják el az előfizetőkhöz, ami elvileg kapcsolójelet is tartalmaz, tehát át kellene kapcsolnia a tévének, tartalomtól függően. Időnként ugyanis még most, az átállás után is 4:3-as a műsor.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. augusztus 29., hétfő 18:48
Lehet,hogy nem kap kapcsolójelet.A SCART egyik lába tudja ezt.
Végül is kézzel átállítod.
0
2011. augusztus 29., hétfő 12:42
Ebben a kánikulában kiváltképp üdítő időtöltés. :)
most posts by TM
0
2011. augusztus 29., hétfő 12:01
Csak szólok, hogy aki rendelkezik PRO4 tv csatornával az nézze meg este a kiváló Tokiói keresztapákat, mert egy kiváló anime filmről van szó. Azt hiszem a Paprika és a Perfect Blue rendezőjétől
0
2011. augusztus 29., hétfő 10:43
Lehet, hogy nem ez a válasz a kérdésedre, de az RTL műszaki vezetője azt nyilatkozta a pénteki - azt hiszem, pénteki - Fókuszban, hogy a 4:3-as, analóg jelet ők fogják előállítani, úgy, hogy a legoptimálisabb képet kivágják a 16:9-ből és eleve azt továbbítják a szolgáltatóknak. Lehet, hogy kavarcos az idézetem, nézz utána az rtlmost.hu-n az adásnak, ott beszéltek erről.
0
2011. augusztus 29., hétfő 10:06
a retekklubb mától fog elvileg valós 16:9-ben sugározni..
0
2011. augusztus 29., hétfő 9:22
úgy tűnik, az "auto" beállítás mégis csak működik. de akkor azt kérdezem, hogy ha a tévén nem lehet képarányt állítani (vagy lehet, hogy olyan tévé már nincs is?) akkor hogy jelenik meg a kép? ja, és bocsánat a bugyuta hozzászólásaimért:)
0
2011. augusztus 29., hétfő 9:14
tudna valaki segíteni a következő kérdésben: még sima 4:3-as tévém van. digi tv műholdas előfizetésem van. az m1, atv  méretarányos, alul-felül fekete csíkkal, úgy, hogy nem állítom a tévét. az rtl klub teljesen kitölti a képernyőt, így függőlegesen nyújtott a kép. a tévén tudom állítani, hogy 4:3, 16:9 vagy auto legyen. de ha autora állítom, nem áll át 16:9-re, ha kell. ez most kinek a hibája? a tv, a szolgáltató, vagy az rtl klub?
0
2011. augusztus 29., hétfő 1:16
A katedrális "1. része" valójában "1-2. részt" jelent, mivel a nyolc részes sorozat epizódjait kettesével adja a kereskedelmi csatorna.
most posts by TM
0
2011. augusztus 27., szombat 14:42
Ma este, 20:00, Cinemax
Szemekbe zárt titkok

A Mokép kissé csípkedhetné magát a DVD-kiadással. Jóval többet érdemel ez a film annál, hogy csak néhány Cinemax előfizető lássa.
0
2011. augusztus 26., péntek 18:59
Analóg kábeltévém van. Közben beszéltem a szolgáltatóm ügyfélszolgálatával, és úgy tájékoztattak, hogy anamorf képet csak digitálisan továbbítanak. Havi +830 Ft-omba kerülne a digitális jel. Lehet, hogy ennyit meg is érne, csak ne kellene hozzá az a fránya set-top-box. De azt legalább ingyen adják. Legalábbis az SD-t.

Még alszok rá egyet-kettőt, mert amennyi tévét én nézek...
0
2011. augusztus 26., péntek 18:19
Gondolom analóg földfelszíni adást vagy analóg kábeltévét nézel, itt letterbox az m1, és a kereskedelmiek is azok lesznek.. Digitális szolgáltatásoknál (digitális kábeltévé, műhold, iptv) anamorf kép van az m1-en. A képen, amit linkeltél az 4:3 formátumú az adás, a cikk óta már az összes HBO csatorrna anamorf 16:9-ben sugároz, ráadásul az összes magyar sportcsatorna is.
0
2011. augusztus 26., péntek 17:39
21:25, Csütörtök szeptember 1., TV2   
A katedrális / The Pillars of the Earth
német-kanadai drámasorozat, 1. rész, 2010

21:25, Péntek szeptember 2., TV2   
Vadidegen / Perfect Stranger
amerikai thriller, 109 perc, 2007 Bruce Willis-től sem láttam még mindent...

12:50, Vasárnap szeptember 4., RTL Klub   
Merlin kalandjai / Merlin
angol filmsorozat, 1. rész, 45 perc, 2008

(Az ember melegségre vágyik, Ne menj el!, Madárfészek, A Bounty, A hölgy egy kissé bogaras, Ahová a Pápa is gyalog jár, A házasságszédelgő, Két tűz között, Star Wars III. rész - A sithek bosszúja, Legenda vagyok, A csendes amerikai, Meglógtam a Ferrarival, Pókember 3., Bolond szél fúj, A törvény éber őre, Lelkük rajta, Négy esküvő és egy temetés, Veszett kutya és Glória, Ulzana portyája, Sivatagi cápák, Kutya éji dala, A szerelem bősége, Sin City - A bűn városa, A balga dáma, Az alvilág professzora, Az utolsó cserkész, Kill Bill, Hajszál híján, Parfüm: Egy gyilkos története, A Millió Dolláros Hotel, Az éjszakai vadász, Sulihuligánok, Nehéz idők, Éjszakai járat, Néma gyilkos, Tökéletlen idők)
0
2011. augusztus 26., péntek 16:14
0
2011. augusztus 21., vasárnap 22:57
Nem tudom, volt-e már szó róla valahol: augusztus végétől a két nagy kereskedelmi adó is 16:9-re vált.

Keresgéltem ezzel kapcsolatban a netes híreket, és véletlenül rábukkantam az [origo] egy tavalyi cikkére, amiben ezt a képet találtam:

A képaláírás: "Ez a film már szélesvásznú, de nem ad a csatorna kapcsolójelet, ezért nem nagyítja ki a képet a tévé magától"

Nem tudom, de ez szerintem egy totál non-anamorf kép. Gondolom, a kereskedelmi adók is így fogják nyomni. Vagy ez a kábeltévé szolgáltatókon múlik? Sugározzák ezeket az SD adásokat valahol anamorf képpel is? Az m1 biztosan letterbox nálunk, de egy-két külföldi adónál láttam teljesen anamorf adást is.
0
2011. augusztus 17., szerda 22:58
22:00, Szerda augusztus 24., FEM3   
Gyilkos álmok / In Dreams
amerikai thriller, 96 perc, 1998

9:45, Péntek augusztus 26., VIASAT3   
A fény völgye / The Valley of Light
amerikai filmdráma, 97 perc, 2007

18:30, Péntek augusztus 26., m1   
Lindbergh, a magányos sas / Charles Lindbergh: The Lone Eagle
francia dokumentumfilm, 52 perc, 2007

(A Riviéra vadorzói, Álmatlanság, A Noszty fiú esete Tóth Marival, Bízzál bennem!, Árnyék nélkül, Egyik kopó, másik eb, Crank, Börtönpalota, Alvilági játékok, Pán Péter, Hullámvasút, Királyi zűr, Elvitte a víz, Pókember 2., Goya kísértetei, A kör, Nehéz idők, Horrorra akadva 3., Ned Kelly, Krumplirózsa, Bolond szél fúj, A sárkány bosszúja, Fűrész, Vírus, Kísért a múlt, Felfelé a lejtőn, Egy szerencsés nap, Titkok gyermeke, Tigris brigád, Tom Horn, Pereputty, A Hamis Izabella, A Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincse, A Pusztító, A nagy ugrás, Cartouche, Törvényes gazemberek, Emberi áru 2. rész, Az Álmosvölgy legendája, Multik haza!, Mi kell a nőnek?, A kísérlet, Az eltakarítónő, Lány a vízben, Jane Austen magánélete, Miss Pettigrew nagy napja)
0
2011. augusztus 11., csütörtök 21:19
Újra bevetésen..
20:10, Péntek augusztus 12., m1   
Hyppolit, a lakáj
magyar színházi felvétel, 147 perc, 1990
0
2011. augusztus 11., csütörtök 2:31
+++0:30, Csütörtök augusztus 11., m2   
Gyilkos elegancia / Dressed to Kill
amerikai krimi, 72 perc, 1946

21:00, Hétfő augusztus 15., DUNA Televízió   
A kaméliás hölgy / La dame aux camélias
francia romantikus dráma, 119 perc, 1997

23:40, Hétfő augusztus 15., DUNA Televízió   
Garázs / Garage
ír filmdráma, 85 perc, 2007

9:25, Péntek augusztus 19., VIASAT3   
Az éj sötétje / Middle of the Night
amerikai filmdráma, 118 perc, 1959

22:00, Vasárnap augusztus 21., VIASAT6   
Emberi áru / Mit ér egy élet / Human Trafficking
amerikai-kanadai filmdráma, 1. rész, 90 perc, 2005

(Csinibaba, Amadeus, Lúdas Matyi, Liliomfi, Halálos szívdobbanás, Dekameron, Alamo - A 13 napos ostrom, A kismadár, A hazafi, Ünneprontók ünnepe, Betörő az albérlőm, Az őserdő hőse, Csak semmi kényszer!, Két testvér, Pókember, Halálhajó, Ryan közlegény megmentése, Forrest Gump, Egy becsületbeli ügy, Dugipénz, Alkony sugárút, Airplane!, Két öszvért Sara nővérnek, Két cowboy New York-ban, Tango és Cash, Dante pokla, Gyerekbetegségek, Az erőszak, A spártai, Aranyhal-emlékek, Így nőttem fel, Marika, Halálos fegyver 4., Total Recall - Az emlékmás, A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka, Aranytartalék, Elveszett jelentés, Cartouche, Adj rá kakaót!, Irina Palm, Nem vagyunk mi angyalok, A forrás, A 23-as szám, Mongol, Én, a robot, 12 majom, Csillagok háborúja - A klónok támadása)
0
2011. augusztus 8., hétfő 0:06
Öt perc múlva kezdődik a Dunán a Gyilkos túra. Régen láttam már, de már szívesen megnézném újra. Emlékeim szerint nagyon tetszett a közel 40 éves film.
0
2011. augusztus 3., szerda 10:56
Az első ajánlat nagyon, de nagyon ... :)
0
2011. augusztus 3., szerda 2:03
17:05, Hétfő augusztus 8., DUNA Televízió   
Majd a komornyik / Jeeves and Wooster
angol vígjátéksorozat, I./1. rész, 51 perc, 1990

21:00, Szerda augusztus 10., DUNA Televízió   
A boldog élet / La buena vida
chilei filmdráma, 95 perc, 2008

0:15, Hétfő augusztus 15., TV2   
A fejnélküli asszony / La Mujer Sin Cabeza
argentin-francia-olasz-spanyol thriller, 87 perc, 2008

(Sose halunk meg!, Boogie Nights, Jóravaló feleség, Mokaszin, Összeesküvés-elmélet, Az utolsó jelenet, Petőfi  73, Csali, Avanti!, Az átok, Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés, Azonosság, Éjszakai járat, Limbóláz, A pénz boldogít, Dugipénz, Seraphim Falls - A múlt szökevénye, Tűzróka, Sokkos kezelés, Buli az élet, Erin Brockovich - Zűrös természet, Az ördög és a tízparancsolat, Amerikai szépség, Armageddon, Fakó lovas, Képtelen képregény, A smaragd románca, A Nílus gyöngye, Felejtés)
0
2011. július 31., vasárnap 21:33
Ízlés dolga... Véleményem szerint Weir még nem rendezte meg az első rossz filmjét.
most posts by TM
0