Egyetértek, a tavalyi év nagy csalódása volt a Lost, kb a 10. rész után kezdett teljesen szétesni, koncepciótlan kapkodássá változott a dramaturgia, és a második szezonból se derül ki semmi.
A régi iskola is kínált többféles sorozatot, amik 10+ éven keresztül is akár fenntartották a nézettséget, anélkül, hogy egyetlen dramaturgiai elemre, a titokra építkeztek volna. Az Alias az első pár részben bebukott nálam, a régi magányos szuperhős mindent megold sablon, csak kicsit high techebb háttér, meg up-to-date gonoszok. Mondjuk a sorozatok ezen vállfaja a Szupercsapat óta igazából csak variáció egyre komolyabb technikai háttérrel.
Nekem a Vészhelyzet az örök etalon, személyes kedvencem a Star Trek Voyager minden következetlenségével együtt, igen király a Buffy, a sitcomok közül a Friends szerintem mindent visz, mégha pár poént meg is öltek a magyar szinkronnal (...and see the thing that I think that I know is actually the thing that I think that I know...)
A mostaniak közül A Sírhant Művek a legjobb, plusz a Született feleségek tűnik elég fordulatosnak. Utóbbi kettőn jól látszik az a viszonylag új törekvés a sorozatoknál, hogy a szereplők karaktere menjen jellemfejlődésen keresztül, változzon. Ezt én először a Vészhelyzetben tapasztaltam, bár ott még nem volt teljesen kibontva koncepciózusan, inkább alkalomszerű váltások voltak.
A régebbi sorozatok közül a Melrose Plase maradt meg, mint emlékezetes, bár inkább csak arról, hogy mindneki mindenkivel lefeküdt, összejött szétment, meggyilkolódott, pszihopatává vált. Egyébként a Született feleségekben két szereplő is volt Melrose Place szereplő, és Mrs. Van de Kamp (Marcia Cross) hasonló karaktert hoz, ott skozifrén volt, és egyik személyisége pontosan egy kényszeresen rendmániás háziasszony volt.