Keresés

Sorozatok megjelennek-e MO-n ?

2006. március 3., péntek 13:42
Ez most egy vicc volt ugye??? 106 centis plazmán a maga gagyi 852x480-as felbontásával..... A legtöbb hdtv-s anyagnak eleve nagyobb ennél a felbontása. Manapság már az 1920x1080 van elterjedőben. Egy mozifilm 1280x720-as verziója h264-gyel megspécizve simán 4,37 giga alatt van, és ha ott Te egy LCD-n blokkosodást látsz, akkor cseréld le a szemüveged. Plazmán hozzá se kezdj keresgélni, ahhoz annak rém gagyi a felbontása. Jó ég, milyen divx-eket nézel Te??? Manapság ezeknek a minősége messze lekörözi a dvd-ket.
0
2006. március 3., péntek 13:22
a HDTV elvileg jobb, mint a DVD (vagy valami ilyesmit olvastam). azt, hogy utána hogy kódolják, az már egy másik történet
0
2006. március 3., péntek 12:05
Az én 106 cm-es plazmámon még jó minőségű DivX-et nem láttam, mind pixelesedik itt ott, hangok elcsúzsva időnként, stb.

Nyilván egy 17-19 colos monitoron tűélesnek tűnik, de nagyképernyőn a DivX csak egy hulladék, mindegy miből kódolták át, a tömörítésnél nagyon sik infó elveszik.
0
2006. március 2., csütörtök 22:02
P.Howard! Ami az Ausztrál Expressznek az 1. évadját illeti,  fájdalmadban osztozom! És ugyanígy fájlalom a Lucy Maud Montgomery írásai alapján készült kanadai tévéfilmsorozatok kiadásának mellőzését is:

Anna (Anne of Green Gables) (1985)
Váratlan utazás (Road to Avonlea) (1990)
Emily (Emily of New Moon) (1998)
0
2006. március 2., csütörtök 21:33
Sziasztok! Az IMDb-n böngészve döbbenten láttam, hogy fiatalságom egyik kedvenc sorozatának, az Ausztrál Expressznek az 1. évadja odakint már megjelent. Itthon gondolom teljesen esélytelen, pláne a régi szinkronnal (Benkő Péter, mint vagány amerikai, Reviczky Gábor, mint cinikus ír, stb.)

Részletek itt

0
2006. március 2., csütörtök 17:40
viccelsz? nem jó minőség? a HDTV rip? :D
0
2006. március 2., csütörtök 16:16
Istenem,de jó lenne, ha megjelenne.Elég lenne a felirat is.
0
2006. február 21., kedd 14:05
Nekem a brit kiadás van meg, egységes vörös. Az amerikainál sokkal dizájnosabb doboz.
0
2006. február 21., kedd 11:24
Két féle dobozt is láttam már. Neked melyik változat van meg? Az angol illetve német? Egységes vörös színű, Vagy az amcsi? Mindegyik évad más színű.
0
2006. február 21., kedd 10:01
És van mindegyik szezonhoz egy kis booklet, érdekes dolgokkal.

Pl. mi történik éppan abban az évben a star trek univerzum más részein, a DS9-en vagy  az Enterprise-on, akár az NG, akár a mozifilmekben. Aztán minden szezonban van egy kis összefoglaló a Delta quadráns egyik olyan fajáról, akivel többször összefutnak, van pár extar is, bár ez főleg az első szezonra igaz, mert is 7 lemezzel jelent meg, de az csak 16 epizódból áll, így van három full extra lemez benne.
0
2006. február 21., kedd 9:57
Megteszem, csak kis türelmet kérek, mert épp festés van nálunk. Egyébként nagyon jól néz ki, minden szezon dizájnos műanyag dobozban van, csak épp a nem passzol a szélessége a polc fakjainak szélességéhez. 3 túl kevés, 4 túl sok... de ez legyen a legnagyobb baj!
0
2006. február 21., kedd 8:06
:D de ettől függetlenül ha jön DVD-n, megveszem.
0
2006. február 20., hétfő 23:28
Megvan az eredeti Voyager? Mint trekker gratulálok hozzá! :-) Nincs kedved képeket feldobni róla "a te dvd gyűjteményed" topicba? ;-)
0
2006. február 20., hétfő 23:24
Ó, hát az nem lehet valami jó minőség. Nekem is először DivX-ben volt meg a voyager, mert DVD-n még nem volt, a tvben meg csak szórványoan és össze vissza adtak le belőle pár részt. De ahogy megjelent DVD-n, én megvettem.
0
2006. február 20., hétfő 22:48
lehet egy tippem? (minden otrombaság nélkül) torrent/fájlcserélő :)
0
2006. február 20., hétfő 16:59
Hol nézted végig az első évadot?
0
2006. február 20., hétfő 15:52
a Született feleségek nagyon megtetszett, végig is néztem az első évadot rögtön! :) naaagyon tetszik! :D
0
2006. február 20., hétfő 14:36
Egyetértek, a tavalyi év nagy csalódása volt a Lost, kb a 10. rész után kezdett teljesen szétesni, koncepciótlan kapkodássá változott a dramaturgia, és a második szezonból se derül ki semmi.

A régi iskola is kínált többféles sorozatot, amik 10+ éven keresztül is akár fenntartották a nézettséget, anélkül, hogy egyetlen dramaturgiai elemre, a titokra építkeztek volna. Az Alias az első pár részben bebukott nálam, a régi magányos szuperhős mindent megold sablon, csak kicsit high techebb háttér, meg up-to-date gonoszok. Mondjuk a sorozatok ezen vállfaja a Szupercsapat óta igazából csak variáció egyre komolyabb technikai háttérrel.

Nekem a Vészhelyzet az örök etalon, személyes kedvencem a Star Trek Voyager minden következetlenségével együtt, igen király a Buffy, a sitcomok közül a Friends szerintem mindent visz, mégha pár poént meg is öltek a magyar szinkronnal (...and see the thing that I think that I know is actually the thing that I think that I know...)

A mostaniak közül A Sírhant Művek a legjobb, plusz a Született feleségek tűnik elég fordulatosnak. Utóbbi kettőn jól látszik az a viszonylag új törekvés a sorozatoknál, hogy a szereplők karaktere menjen jellemfejlődésen keresztül, változzon. Ezt én először a Vészhelyzetben tapasztaltam, bár ott még nem volt teljesen kibontva koncepciózusan, inkább alkalomszerű váltások voltak.

A régebbi sorozatok közül a Melrose Plase maradt meg, mint emlékezetes, bár inkább csak arról, hogy mindneki mindenkivel lefeküdt, összejött szétment, meggyilkolódott, pszihopatává vált. Egyébként a Született feleségekben két szereplő is volt Melrose Place szereplő, és Mrs. Van de Kamp (Marcia Cross) hasonló karaktert hoz, ott skozifrén volt, és egyik személyisége pontosan egy kényszeresen rendmániás háziasszony volt.
0
2006. február 20., hétfő 11:00
Ezt is húzzák- vonják majd gondolom.
0
2006. február 20., hétfő 10:59
A rejtélyek városáról tud valaki valamit, milyen lesz? Olyan mint a LOST?
0
2006. február 20., hétfő 10:22
kiderül. az első rész alapján nem rossz, de remélem nem esnek abba a hibába a készítők, mint a Lostnál... (valami rejtély van, de 19432 rész után sem derül ki, hogy mi az).
0
2006. február 20., hétfő 2:16
Kezd egy kicsit elegem lenni ezekből a sorozatokból amik csak úgy bíják fenntartani a nézettséget, ha minden epizód valami bazi nagy cliffhanger-el végződik... A 24-nél még bejön, de máshol már nehezen viselem... Rohadt vontatottá válik tőle show... Sokkal jobban szeretem a külön álló epizódokat, lazább összefüggéssel... Pl.: Sopranos, vagy most nagyon jó újranézni a Vészhelyzet évadjait...
0
2006. február 20., hétfő 1:22
első 4-5 rész alapján, nekem kicsit időhúzó jellege van (mint, Alias, vagy pláne Lost), minden rész végén kis beetetéssel, amikor valaki naaaaagyon gyanús, de mégsenem tudni aljas gonosz alien-e...
Surface is ilyesmi volt, de ott legalább néha kiderültek/történtek dolgok

SZVSZ a Treshold volt a legjobb az alienivasion-sci-fi hármasból, naná, hogy meg is ölték 14 rész után...
0
2006. február 13., hétfő 12:49
az X-akták 2006-ban biztos, hogy nem jön, ezt meg nekem írták. én reménykedem, de ha megmondták, akkor biztos nem lesz :(
0
2006. február 13., hétfő 12:48
a tervezés és a tényleges megjelentetés között óriási a különbség...
0