Dawson s Creek (1998-2003)
Úgy látom ezen a fórumon még nem esett szó egyik titkos kedvenc sorozatomról, a Dawson s Creek-ről. Ez komoly hiba! Lelkes nézője voltam az elsőtől az útolsó részig. Nagyszerű sorozat volt, amit sikerült a 6. évad után, a csúcson, méltósággal befejezni. Főként az különböztette meg a többi tini-sorozattól, hogy nem szappanoperásodott el, a kitűnő karakterek, és a ritka értelmes forgatókönyveknek köszönhetően végig, a maximumot hozta ki a műfajból!

Dawsonnak (James Van Der Beek) nagy gyerekkori álma hogy filmrendező lehessen, és hogy találkozzon példaképével Spielbergel! El is kezd amatőr horrorr filmeket forgatni, majd a gimi után a jó nevű filmes egyetem tanulja ki a szakmát, hogy aztán a saját életéből forgasson egy sikeres tévésorozatot. És az útolsó epizód végén még Spielberg-el is beszélhet! (Telefonon :-) Ugyan melyik filmrajongó ne élné bele magát Dawson karakterébe, aki körül már gyerekkora óta ott kering a bájos kis Joey Potter? (Katie Holmes)
Kevin Williamson, a sorozat alkotója, aki a tinihorrorr 90-es évekbeli reneszánszáért felelős (Scream 1.-2., I Know What You Did Last Summer, Teaching Mrs. Tingle), sohasem tagadta hogy Dawson karaktere, lényegében önéletrajzi. Így hát forgatott egy sorozatot a saját életéről, és fiatalkori álmairól, amiben azt láthatjuk ahogy Dawson filmrendező lesz, majd a sorozat végén forgat egy sorozator a saját életéről, amiben egy olyan srác szerepel aki filmrendező akar lenni... :-))) Valahogy úgy kell ezt elképzelni mint a Sikoly 2.-ben...
Mindenképpen meg kell még emlékezni a zenéről. A sorozathoz kevés aláfestőzenét (score-t) használtak, inkább betétdalok mentek epizódonként 6-7 db amik főleg, nálunk ismeretlen fiatal amcsi zenészek soft-rock nótái... Ezek nagyon jók voltak! Nem csak én szerettem őket nagyon! A van egy igen komoly rajongói honlap, (http://dawsonscreekmusic.com/index.html) ahol a mind a 857 db (!) betétdal részletes adatai találhatók meg ennek köszönhetően állítottam össze nemrég a saját válogatásomat, és mostanában ezt hallgatom! Ajánlom mindenki figyelmébe pl.: Mary Beth Maziarz - Daydream Believer című gyönyörű The Monkeys feldolgozását! Ez a dal a második hivatalos Soundtrack albumon is megtalálható!
Azt már meg sem kérdezem hogy van e esély a DVD itthoni megjelenésére... Egyébként ha lenne melyik stúdióhoz tartozna?