Keresés

Sorozatok megjelennek-e MO-n ?

2004. január 15., csütörtök 12:45
Yoisten: honnan a Monty Python? USA?
0
2004. január 15., csütörtök 11:51
Azt írtad, hogy te nem vagy valami szinkron fan. Utána pedig azt, hogy eddig csak szinkronos dvd-t vettél. Ezzel is alátámasztod, hogy szinkron fan vagy: "Ha nem jelenik meg szinkronosan DVD-n, inkább megveszem VHS-en vagy megszerzem digitális verzióját szinkronosan." Szerinted ez nem ellentmondás?!

Engem nem zavar, ha valaki szinkron-mániás, de mielőtt beírnál előtte azért gondold át mégegyszer a mondanivalódat.

0
2004. január 15., csütörtök 9:48
Én karácsonrya leptem meg magam Németo.ból a "24" első évadjának 24 részével 6 lemezen, gyönyörű csomagolásban, magyar felirattal és mindössze 8000 Ft-ért. A FOX adta ki, kíváncsi vagyok, hogy az Intercom mikor lesz olyan kegyes, hogy idehaza is megjelenteti, s mennyiért. Mondjuk az Alien Tetralógia ára miatt egyáltalán nem haragszom rájuk... :-)
0
2004. január 15., csütörtök 0:54
Arnold:
Szerintem ebben semmi ellentmondás nincs. Ha már kiadok 5-6e forintot egy filmért, akkor a kiadó teljes mértékben szolgáljon ki engem... szal legyen minőség, szinkron... Ha nem jelenik meg szinkronosan DVD-n, inkább megveszem VHS-en vagy megszerzem digitális verzióját szinkronosan. Itt az elv a lényeg!!!
0
2004. január 14., szerda 16:36
A Warnertől volt régebben egy visszajelzés, hogy fontolgatják a dolgot, de semmi konkrétat nem mondtak. Szerintem most elvannak egy darabig a Jóbarátokkal.
0
2004. január 14., szerda 16:15
Monty Python ügyben sikeresen bevásároltam a full szériát, de egyelőre még a havernál dekkolt kint, ugyanis a vám és áfa témát képtelen vagyok megkerülni. 14dvd-s pakkra nem fogják elhinni a 105dolláros árat, ha nem rakom mellé a számlát. Ha mellérakom, akkor meg egyből nem lesz ajádnék és még vámot is fizethetek, meg öreganyám letéti díját fenékvakarási együtthatóval szorozva.
Egy szó mint száz, megvárom míg hazajön a srác.

Itthoni kiadással kapcsolatban a jogokkal semmire sem jutottam mailen, pedig írtam egy rakat helyre. Egy helyről válaszoltak, de ott meg azt hitték csak a filmet akarom megvásárolni itthon, nem a kiadási jogokat.
0
2004. január 14., szerda 14:41
Meg még egy jópár James Bond filmen is volt..
0
2004. január 14., szerda 14:39
Szerintem megindokoltam...
0
2004. január 14., szerda 14:39
Azt miből gondolod, hogy nem venné meg senki? Szerintem, nagyon sokan örülnének annak, ha kiadnák!
0
2004. január 14., szerda 14:34
Természetesen megpróbálhatják kiadni szinkron nélkül is, csak valszeg senki nem venné meg. Akinek nagyon kellett, és jó volt szinkron nélkül is, az  már megvette...
0
2004. január 14., szerda 14:29
A dvd-k kiadásával kapcsolatban a kereskedelmi csatornákat inkább hanyagoljuk! Mibölgondolod, hogy lesz rajta szinkron? Összeszámoltad már, hogy hány MGM dvd-re raktak eddig szinkront? Nekem hirtelen csak egy ugrik be. A legutolsó James Bond-film.
0
2004. január 14., szerda 14:27
És ugyan hogy kerülne már a kiadás joga TV2-höz?
0
2004. január 14., szerda 14:12
Miért? Ha egy kicsit összeszedik magukat, akkor még jól is elsülhet. Az MGM úgysem adná ki a teljes folyamatot, de a szinkronban és az ár leszorításában segíthetne a kukac.
0
2004. január 14., szerda 14:02
"TV2-től ha valaki olvassa: kukac tévé nem akar belevágni egy SG1 projektbe?"

Na még csak az kéne, hogy a tv2 adja ki! Pfujj! Remélem, hogy ezt viccnek szántad!
0
2004. január 14., szerda 13:53
hottem=hittem
0
2004. január 14., szerda 13:51
Hmmm. Már majdnem azt hottem, hogy megint a szinkronos fórumra klikkeltem... :-)))

Csillagkapuról valami újabb hír? TV2-től ha valaki olvassa: kukac tévé nem akar belevágni egy SG1 projektbe?
0
2004. január 14., szerda 13:50
"Hát én nem vagyok valami szinkron-fan..."  "Idáig még nem vettem nem szinkronos filmet..."

Bocs, de ez egy ellentmondás. :]

0
2004. január 14., szerda 13:34
"annak ára max. a fele lenne"

Szóval a magyar szinkron értéke ugyanannyi, mint maga a film, az eredeti hang, a felirat, az extrák, a csomagolás, a lemez értéke együttvéve? És azt mondod nem vagy szinkron-fan?

"A németeknél meg tud jelenni minden szinkronosan, akkor nálunk miért nem?"

Ezt most tényleg komolyan kérdezed?

"Mi nem érünk annyit, mint ők?"

Egy kiadó szempontjából, ha a számokat nézzük... NEM. Még huszadannyit sem.
0
2004. január 14., szerda 11:50
Sutter_Cane:
Hát én nem vagyok valami szinkron-fan, de egyetértek azzal, aki azt nyilatkozta, hogy a szinkron növeli a film élvezeti értékét, meg egyáltalán, az értékét. Idáig még nem vettem nem szinkronos filmet, és csak abban az esetben vennék olyat, ha annak ára max. a fele lenne a szinkronos társainál. Kompenzálják valahogy a szinkron hiányát!!!! A németeknél meg tud jelenni minden szinkronosan, akkor nálunk miért nem? Mi nem érünk annyit, mint ők? Tudom, nem vagyunk valami nagy piac, de így nem is leszünk!!!! Vagy a kiadók maguktól támogatják a kalóz szinkronos DivX filmek terjesztését, hogy legyen miről beszélni?!
0
2003. december 30., kedd 21:41
((Csak most jutott eszembe, hogy ha már volt olyan rendes valaki és előrehozta a "Szinkron és ami mögötte van" témát, akkor jobb lett volna ezekről ott beszélgetni. Én is csak kapásból reagáltam az előttem szólók írásával kapcsolatban; de a továbbiakban esetleg átvonulhatnánk oda?))
0
2003. december 30., kedd 21:36
Ja, és az olyan filmekről nem is beszélek, mint a Hudson Hawk, ami először rendkívül nagy csalódás volt számomra. Tudni kell róla, hogy föliratos. Szinkron nincsen hozzá. Az ugyan az épülgető angol tudásomnak is föltűnt, hogy jelentősen többet beszélnek a filmben, mint ami a föliratokban megjelenik - de ez bizonyos mértékig érthető is. Aztán egyszercsak fölfedeztem, hogy van francia nyelv is: csak a kíváncsiság kedvéért belenéztem úgy is a filmbe és kellemes meglepetés ért. Pl. rájöttem, hogy ennek a filmnek - kissé ugyan sajátos, de mégis - igazi humora van. A filmmel szembeni csalódottságom elmúlt - már csak azt nem értem, hogy mit csinálnak ezzel a filmek azok a kedves magyar dvd vásárlók, akik főleg magyarul beszélnek és értenek.
0
2003. december 30., kedd 21:31
Pinkhell, én a francia nyelvvel vagyok így, bár az utóbbi években (az internetnek és a dvd-nek köszönhetően) az englishe-em is jelentősen fejlődött. Ráadásul szeretem az eredetiben nézni és hallgatni a filmeket. Csakhogy nem elsőre. Mert elsőre - a francián kívül - mindent olvasnom kell.

Ha egyszer valamelyik filmet meghallgatom szinkronnal, akkor a párbeszédeknek a 80%-ára emlékszem a film nézése közben. És akkor már csak nagyon kis besegítésre van szükség; azt meg már nem nehéz leolvasni. De ezzel nincs mindenki így (ráadásul mint kiderült, szinkronigényemmel és sem vagyok "profi dvd néző" ;-) Szüleim, és gyermekeim még kevésbé. A filmet nem olvasni kívánják, hanem nézni.
0
2003. december 30., kedd 19:33
Itthon emlékeim szerint akkor indult meg igazán a kölcsönzés, meg talán a vásárlás is (a kölcsönzés tuti), mikor nem 4-5 film volt csak szinkronos, hanem szépen sorban egyre több.
Itthon a családot nem tudnám rávenni, hogy feliratot olvasgassanak, mivel nem beszélik az angolt. A legtöbb helyen nem nyelvtanulási, hanem szórakozási lehetőségnek tartják a dvd-t, így baromir tojnak rá, ha olvasgatni kell és nincs szinkron.
Emléxem a kölcsönzőben az elején én voltam szinte az egyetlen, aki elkezdte kivinni a filmeket, mindenből 1 volt, de bármikor, bármit ki tudtam venni.
Azért arra kíváncsi vagyok Pinkhell, hogy mondjuk a lock stockból, vagy a snatchből mindent értesz-e teljesen felirat nélkül. :)
0
2003. december 30., kedd 15:54
HÁT,ha már itt tartunk : jómagam is tanár leszek... :)
Visszakanyarodva az eredeti(bb) témához :  (szerencsére) anyanyelvi szinten beszélem az angolt így a magyar szinkron megléte/hiánya nem különösebben érdekel (persze ez csak abban az esetben igaz ha a film eredeti nyelve az angol...) .
Azt hiszem az nyilvánvaló,hogy a filmek csak úgy tudnak eljutni tökéletesen az alkotók által tervezett formában a nézőhöz ha semmi torzítást nem szenvednek el "útközben".Márpedig a szinkron egy hatalmas torzítás - még akkor is ha csupa Kossuth - díjas színész "magyarítja" a produkciót...Szerintem az is tény,hogy a felirat figyelése közben sok finomság "elveszik" - mindegy,hogy gyorsan vagy lassan olvas az ember,a film egy jelentős részében a kép alsó ötödét nézi...
Tehát valószínűleg az a legjobb megoldás ha az ember megtanul angolul (mégiscsak ez a nyelv nevezhető  leginkább a film "anyanyelvének"...) és akkor aztán egyszerre tud figyelni mindenre...
0
2003. december 30., kedd 15:52
Egyet értek valamelyik előttem szólóval!
A DVD azért nagy előrre lendülés a szórakozató iparban,mert egy filmet több nyelven is meg lehet nézni!!!
Erről az előnyről nem szabad lemondani,ezért kellene minden DVD-t kiadni,úgy,hogy legyen rajta szinkron is,eredeti nyelv is,és egyéb más nyelvek is!
Na és persze feliratok,jó sok,hogy ha idegen nyelvű barát,ismerős érkezik,akkor esetleg vele is meg lehessen nézni!
Én se nem vagyok szinkron-,se nem vagyok feliratpárti!
De ha végig gondoljátok, és minden kiadványon lenne eredeti nyelv,szinkron,és felirat is, senki nem veszekedne,haragudna,mert mindenki megtalálná a kedvére valót!
Hát csak ennyi!
csöcsi:)
0