"A szinkron általában növeli a dvd élvezeti értékét"
nálam más dolgok növelik a dvd élvezti értékét. dts hangsáv, izgalmas extrák, stb.. mondjuk a szinkron fanokkal ellentétben én akkor is megveszem a lemezt, ha ezek hiányoznak róla.
0
2003. december 28., vasárnap 9:47
2774
oké. ilyen probléma is lehet, de ez elenyésző azokhoz képest akik nem tudnak olvasni.
amúgy természetesen béke van :))
0
2003. december 28., vasárnap 9:38
1447
Könyörgöm senki se érvel itt a szinkron lehagyása mellett, ne mossuk már össze a dolgokat! Legyen mindenen szinkron. Én arról beszélek, hogyha valaki szeret egy sorozatot illetve filmet, akkor csak azért ne mondjon le róla, mert nem bírja a feliratot. mom például már látta valószínűleg szinkronizálva a 24-et, de ha nem, egyszer megnézi feliratosan, végigolvassa és aztán másodszori megnézésre már olvasnia sem kell és élvezheti a színészek eredeti - és nem egy szinkronizáló színész által nyújtott - játékát.
0
2003. december 28., vasárnap 8:40
953
A szinkron általában növeli a dvd élvezeti értékét.Pont a kép miatt érdekes a dolog. ugye ez az első olyan formátum amely tökéletesen adja vissza a mozis élményt,amihez igen is hozzá tartozik a kép a felirat olvasása közben nagyon sok apró részlet elveszik-kiesik a látó térböl.Másfelöl meg ha ilyen drága egy lemez akkor joggal várjuk el a szinkront.Akik ez ellen érvelnek azok gondolkodjanak el azon,hogy az ő igényük kivan elégitve hiszen megkapták azt a sokszor elrontott FELIRATOT.Ne legyetek önzök, egy dvd lemezt igen is illene ugy kiadni,hogy mindenki megtalálja benne az ő igényeinek megfelelő feliratott/hangsávot. Ja és MOM csak megjegyzés képpen és félig viccesen /bár ezt te ugyis tudod magyar tanár létedre/HÁT-AL NEM KEZDÜNK MONDATOTT.
0
2003. december 28., vasárnap 1:46
42
Hát, már éppen fiatal sem nagyon vagyok (nálad ezek szerint mindenképpen idősebb), mellette magyar tanár (is) a szakmám, tehát azért talán olvasni is tudok :-))) és mindehhez összeszedtem egy kis szemproblémát :-( De sebaj, úgy tűnik, jobban tudod, mi a gondom ;-) bár az írást lehet, hogy még gyakorolnod kell egy kicsit ;-)) (Bocsesz, de ezt nem tudtam kihagyni; és ne vedd komolyan, mert "senki sem tökéletes" - ez csak egy idézet az egyik kedvenc filmemből; még lehet, hogy szinkron nélkül is megértettem volna ezt a mondatot :-) bár lehet, hogy már csak fáradt vagyok kissé...azért szövegelek itt még)
Szóval szerintem próbáljuk meg tényleg nem tovább rágni a csontot...persze csak ha lehet.
Lényeg a lényeg: megkaptam a kérdésemre a választ a 24-gyel kapcsolatban.
0
2003. december 28., vasárnap 0:44
123
Bizony, sok Magyarországon ma a funkcionálisan analfabéta.
0
2003. december 28., vasárnap 0:16
2774
szerintem ez nem kivételes tehetség kérdése. sajnos a mai fiatalok elég szarul olvasnak. már anno - 14-15 évvel ezelőtt - amikor végeztem a 8. osztályt, még egy csomó osztálytársamnak gondott jelentett folyékonyan olvasni. azóta ez a helyzet csak romlott. szerintem ez lehet a probléma, nem a jó szem
0
2003. december 27., szombat 22:17
42
Most rágjam tovább a csontot vagy ne? (lásd 100-szor lefutott szinkronvita) Na jó, ma már jóllaktam, rágni sem rágok...mindenesetre örülj, hogy tuti jó a szemed és gyorsan tudsz olvasni ;-)
0
2003. december 27., szombat 22:15
42
Rendben. Bocsesz, hogy ezek szerint lerágott csont vitába mentem bele...végül is megtudtam, amit szerettem volna: azaz nem lesz szinkronos változat. Úgyhogy kösz az infót :-)
0
2003. december 27., szombat 20:21
2774
"...film felét egyszerűen nem látom, mert olvasnom kell..."
ezt a problémát sohasem értettem...
0
2003. december 27., szombat 18:04
1447
mom: ez már egy 100-szor lefutott vita itt az xpress-en, úgyhogy ne menjünk bele. A lényeg, aki tud felirattal élvezni egy filmet az megnézi bármilyen nyelven, franciául, spanyolul, olaszul, ógörögül ahogy kell, mert közben tud figyelni a filmre is és a feliratra is (mondjuk én is ilyen vagyok). Aki nem az pedig mindig szinkronért kiállt, és a moziban pedig dühöng, mert a filmek nagyrésze feliratos. Néha én is hiányolom azért a szinkront félre ne érts. De azok általában nagy, klasszikus szinkronok, amik igen jól sikerültek és régen készültek.
0
2003. december 27., szombat 14:22
42
Itt nem rinyálásról van szó (ha nem tudsz franciául, akkor megnézem, hogy mennyire élvezel egy filmet az eredeti hanggal, ha csak állandóan a föliratokat kell olvasnod - mert én igenis, élvezem a francia hangos filmeket, mert nem kell olvasnom, de az angolba belegárgyul a szemem és a film felét egyszerűen nem látom, mert olvasnom kell. Itt van a JFK Nyitott dosszié - alig láttam a filmet, mert végig olvasnom kellett. Pedig képpel együtt nyilván még jobb lett volna. Aki látta, tudja, hogy miről van szó.)
Szóval akkor is szinkron párti vagyok :-) A bíztatást azért kösz, azt elhiszem, hogy nagyon jó az eredeti. De szinkronnal akkor is jobban örültem volna neki - és ha esély lenne rá, hogy kijön szinkronosan is, akkor megvárnám. Így nem tudom, hogy mit fogok tenni...majd elválik.
Azért az infókért kösz mindenkinek.
0
2003. december 27., szombat 13:44
1550
STARSKY és HUTCH-ot akarok ugyhogy hozzák e, az se baj, ha csak felírats csak legyen!!!!!!!
0
2003. december 27., szombat 12:38
515
Mikor jelenik meg a South Park valamelyik szezonja Magyarországon? Már nagyon várom. És ha megjelenik, lesz-e rajta szinkron?
0
2003. december 27., szombat 9:39
1447
bár nem volt rossz a 24 szinkronja, de az eredeti tutira jobb hidd el!
0
2003. december 27., szombat 9:37
1447
mom: bazsii már megadta a választ. kicsit használd a fejed is. és nem kell mindig rinyálni a szinkronért, próbáld meg élvezni azon a nyelven amin a színészek beszélnek és így élvezni az eredeti játékukat.
0
2003. december 27., szombat 9:17
2178
Kösz a válasz!
0
2003. december 27., szombat 4:18
953
Ja igen Arnoldnak üzenem A kérdezett sorozat tavaszal valamikor, talán kora nyáron jön még a hasonló cimű mozi film elött ,igy is reklámot csinálva annak. de nálunk lesz-e kérdés.:(
0
2003. december 27., szombat 4:15
953
Nézzétek meg a Charlie angyalai első széria dvd kiadása nálunk ,mekkorát bukottvagy a Maffiozok.Szerintetek miért nem hozza a többi részeket az itthoni forgalmazó./?/ kint nyugatabbra nem sokára lehet kapni az E.R(vészhelyzet) első adagjait nálunk még szó sem volt róla és szerintem nem is lesz.sajna érzéseim szerint sok ilyen sorozatról lemondhatunk és ha lesz is valami annak még feliratal is ,örülnük kell.Tudjátok "KIS PIAC,,ha valaki valami csemegét akar annak utaznia kell nyugatabra kb 300-400 km-t.
0
2003. december 27., szombat 2:25
196
mom!
Azért nem várható szinkronosan,mert egy sorozatból nem lehet eladni annyi ipéldányt mint egy filmből,mert hát eleve drágább és nem akkora az érdeklődés sem! Tehát ha megjelenik egyszer,nem fogják kiadni mégegyszer szinkronosan is!,ha csak alapból nem kap szinkront! Ha csak nem egy hatalmas nagy siker,bár akkor sem hinném! Sorozat nem lehet olyan sikeres DVD-n mint egy film,eladás tekintetében!
0
2003. december 27., szombat 1:32
42
Igen, én is erre gondoltam. De miért lenne olyan biztos, hogy nem jön ki szinkronizálva? Így volt ez a Mátrix-szal, a Majmok bolygójával, meg gondolom, még egypár dvd filmmel. Szóval engem érdekelne, hogy várható-e, hogy nem is olyan sokára kijön szinkronizálva is (egy-két évet tudok várni :-)
0
2003. december 26., péntek 23:15
634
az ALIAS első season-ja várható dvd-n valamikor kis hazánkban?