Keresés

A leghosszabb nap (2 BD) (Blu-ray)

2019. április 22., hétfő 14:21
Nem biztos, hogy tévedsz...
Alapvetően mozira készült fekete-fehérben és szélesvásznú. Készült belõle teljesen angol nyelvû, valamint olyanis ahol a németek, franciák saját nyelven beszélnek és felirat van alatta angolul. Ezenkivül több verzió is létezik, ahol apróbb dolgokat ki illetve bevágtak.

A televizók számára késõbb digitálisan kiszinezték a filmet, de csak tv szélesség/magasság arányban - azaz 4/3 -ban, így ebben a verzióban a széleket levágták.

Az infót loptam: ikt eszközök etikus használata szellemében, port pont hun volt.
De tudtam :)
0
2019. április 22., hétfő 12:06
Na most látom, hogy ez nem az a film, amire elsőre gondoltam. Kommentekből olvasom hogy fekete-fehér. Valamiért kevertem A híd túl messze van filmmel.
0
2016. augusztus 3., szerda 11:43
Ebből nem lesz új kiadás?
0
2010. május 22., szombat 14:55
nah ezt gondoltuk.. :)  majd ha átvetted, kifizetted a die hard bd-t és a polcodra tetted ténylegesen, illetve a másik topicban említett valamelyik film közük egyet, és ha továbbra is érdekel ez a film aminek a toipicjában vagyunk úgy hogy a megvásárlásán KOMOLYAN elggondolkodsz akkor tett fel ójra a kérdést... Mire akarok utalni? Sokat akar a szarka nem bírja a farka....  Nem tudnak itt a fórumon komolyan venni mert te vagy az akinek minden film kell, minden filmről kikérdez mindenkit, listákat ír hogy miket jelentetne meg... végül nem veszel semmit...  Nem baj az hogy kevés filmet veszel, mindenki annyit vesz amennyit tud, szeretne és amennyihez kedve van...  De a tényleges valóság meg a kérdésekben sejtett valóság között lehetne kisebb szakadék is... :)

Amúgy itt hever a polcomon parlagon A leghosszabb nap bd, de a leírtak miatt inkább nem erőltetem meg magam hogy megbizonyosodjak róla.... Ha majd egyszer például fényképen prezentálod a gyűjteményedet, akkor azzal hitelt nyerhetné szavaidnak, legalábbis az lehetne egy pont az újrakezdésre, hogy onnantól milyen képet sugárzol magadról és jó esetben utána komolyan vesznek, és pl nekem sem fölös erőfeszítés, úgymond falra hányt borsó az hogy egy ilyen apróságnak utánanézzek...

Egyébként meg filmvásárlásra szerintem ez a 4990Ft /bd akció ami az xpressen van tübb mint kedvező, tehát én a helyedben elsőkörben most az akciós filmekből szemezgetnék ha van közülük olyan ami kellhet, és majd utána később venném meg a nem akciós filmeket... de ez csak egy laikus gondolat.. :)
0
2010. május 22., szombat 13:47
igazából nem vásároltam még meg magamnak, csak hülyén kérdeztem, szóval akkor nincs felirat a kiadványon? :)
0
2010. május 22., szombat 13:42
szerintem mindenkinek ugyanolyan nyomású lemeze van nem fele ilyen másik fele meg olyan.

tehát ha a te megvásárolt példányodon nincs felirat akkor másén sincs, ha van akkor másén is van :)
0
2010. május 22., szombat 13:40
az extrák feliratosak nektek?
0
2009. december 15., kedd 0:04
na ja, ezért jók a régi 25-ször lemásolt és 25-ször végignézett vhs-ek, mert azokon már olyan ugrálós és szemcsés a kép, hogy nem látszanak ezek a vetített hátteres dolgok!
0
2009. december 14., hétfő 23:52
Nem azt írtam, hogy referencia. Persze hogy van sokkal szebb film is HD formátumban, de könyörgöm, ez egy 60-as évek elején készített mozi! (Mellesleg a film kiváló, műfajának egyik legjobbja). A vetített háttér a DVD-n is látszik... :D
0
2009. december 14., hétfő 15:38
Semmi gond, akkor használd ezt referenciának... Számomra idegesítő, amikor ilyen amatőr szinten van a háttér megoldva, ráadásul semmi nem indokolja (vicces, hogy a körülvágás olyan gagyi, hogy az alakok körül két milliméteres sötét sáv húzódik körbe). Senkinek nem akarom a kedvét elvenni eme műtől, de nekem a soha nem látott minőség nem itt kezdődik, sőt még csak be sem fejeződik...
0
2009. december 14., hétfő 14:16
Szerintem meg csodásan felújított a kép, úgyis mindenki tudja, hogy ebben az időben vetített háttérrel dolgoztak. Nem osztom azt a véleményt, hogy az "ilyen régi fekete-fehér filmekre bőven elég a DVD". Pontosan itt tudják megmutatni, mire képrs az új formátum, és abba is gondolj bele, soha nem láthatta még senki ilyen tökéletes minőségben ezeket a filmeket!
0
2009. december 14., hétfő 13:32
Sajnos túl jó a BD minősége ehhez a filmhez. Annyira kihozza a vetített háttereket, hogy szinte nevetséges (Pirx vendég kalandjai szintű a dolog). A másik, hogy a film elején a német tábornok, amikor a vetített part előtt beszél egyszercsak eltűnik, majd tíz másodperc után újra felbukkan, de már a kép túlsó oldalán. A hang meg olyan amilyen, nem ezzel fogod tesztelni a hangrendszered... A DVD bőven jó minőség egy ilyen fekete-fehér filmhez...
0
2009. augusztus 12., szerda 16:15
Azt mondom korához képest (1962) a legjobb kép minőségű BD film ami van a gyűjteményemben. Halottam, hogy a Patton eléggé káprázatos kép minőséggel jelent meg, hát itt is ki tettek magukért az alkotók. A hangról nem lehet grandiózus dolgokat mondani, de azért nem rossz ez se.

A kép az nagyon üt, a fekete és fehér közötti szín átmenet összes eleme itt van, de vannak jelenetek ahol a hang is odaver, pl. amikor az elején a pergődob zenére vannak a jelenetek, nagyon vissza kell fogni a hangerőt.

Örülök, hogy megvettem, a két audiokommentár nem rossz, de sajna Ken Annakin főleg az ő általa készített részeknél beszél, de a történész remek összehasonlítást ad a valós történettel.
0
2009. május 24., vasárnap 16:42
aki már megvette az írna róla pár sort, hogy milyen a kép, hang?
0