Igazából nekem sem hiányoztak, egyik főhős mellé sem illett volna sidekick. Talán Dreidberg az, aki ritkábban dolgozott egyedül, de mellette is egyenrangú társak voltak (néhányszor Eddie, utána meg párban tolták Rorschach-val). Csak feltűnt, hogy ez a terület nincs szerepeltetve. Nagy kedvenceim a sidekick-ek :)
Igazad lehet, valószínűleg a hangnem miatt maradtak ki, ahogy írod is a Watchmen túl komoly tónusú könyv, a sidekick pedig általában az irónikus / komikus vonalat hozza be a hős mellé. Esetleg a visszaemlékezésekbe fértek volna be, a Minutemen-ekhez. Mondjuk Silhouette mellé egy nő (úgyis mindig volt mellette...), vagy Dollar Bill mellé 50cent :)
Az árképzés viszont kilométeres postokat érdemlő téma lenne (főleg így a Warner távozása után), csak itt OFF… engem a kalózcuccot vásárlók nem bosszantanak, akik ennyire szerencsétlenek, azokon csak nevetni lehet. Attól viszont a bicska nyílogat a zsebemben, mikor haver vigyorogva hozza a 2-300 forintos papírtokos dvd-t (amit én mondjuk 2000-ért vettem, pár hónappal korábban).
Az egész piac el van ba… tolva.
Utolsó pozitív élmény talán a digipackos GitS volt, ahol előre megmondták: egy évig nem fogjuk akciózni. És betartották! (mondjuk azóta van belőle egylemezes ezer forintért, de sebaj)
Mostanában vettem észre magamon, hogy én is inkább megvárom egy-egy filmmel az akciót… ami valahol szomorú. Talán az Across the Universe volt az utolsó film, amit rögtön megjelenéskor előrendeltem (most már azt is majdhogynem utánad dobják...)
Másik OFF a képregény vonal, főleg az igényesebb kiadások és a graphic novel-ek, ami még csak most kezd terjedni itthon.
Pont a D-re csodálkozott rá egyszer egy ismerős (ugyebár teljesen könyv formátumú, 200+ oldal), hogy: "jé, ez rajzolt… " A legtöbb embernek a képregény még ma is egyenlő a 30 oldalas füzetekkel, rosszabb esetben a Metro hátuljában a Garfield csíkkal.