Keresés

Kirk vs Picard

2003. november 1., szombat 17:13
Még milyen magyar vonatkozásról tudsz?
Egy külföldi barátom mondta, hogy valamelyik faj nyugodtan beszélhetne magyarul, mert annyira "idegenül" hangzik. Kár, hogy a klingonoknak már kitaláltak egy külön nyelvet. :)

(A "Star Trek" topic elnevezést sótlannak éreztem)
0
2003. november 1., szombat 14:41
Metetutituttárólaazé!:)
0
2003. november 1., szombat 13:48
Én Kirkkel szerrettem meg a sorozatot. még anno a tv3-mon láttam előszőr és minden részét megnéztem. Csakúgy mint az utána következőét (Új generáció).
De a nagyfilmeket (egy-két kivétellel) szerintem mindig elbaszták. az a rész mikor Kirk meghal hát egy szörnyen idétlen és egy szörnyen szar réstz volt. A sorozat szégyene. Na mindegy. a Sorozat tetszett (némelyik sorozat) a nagyfilmek viszont nem. Talán csak a Khan haragja meg még pár mivel az oylan volt mint egy hosszabb epizód.
0
2003. november 1., szombat 12:30
Miért nem? :)
0
2003. november 1., szombat 11:05
Enterprise B: John Harriman kapitány
Enterprise C: Rachel Garrett kapitány

Azért lehet róluk tudni, mégha 20 percnyit is csak.

Én a Star Trek magyar vonatkozásaira vadászom. Hát nem sok minden van.
Az egyik legjelentősebb egy USS Budapest nevű hajó a First Contact lejei csatában. Tudtatok róla?
Jimet nem kérdem;)

(topic címnek meg inkább Star Trek-et kellett volna adni)
0
2003. november 1., szombat 2:13
A B és a C rövidéletű volt, nem is igazán tekintették őket Enterprise-nak.
0
2003. november 1., szombat 0:43
Hát végül is ha az Enterprise-ok kapitányait nézzük több is volt csak hát a B-C kapitányairól semmit se lehet tudni, tényleg az Enterprise-A után miért az Enterprise-D története jött? Az Enterprise-B-ről többnyire annyit tudni, hogy Excelsior-osztályú és hogy szinte semmi se működik rajta mert Kirk bármit is kérdezet mi van vele a kapitány csak azt mondta:"Csak szerdán szerelik be!". Az Enterprie-C-ről meg azt, hogy a Romulannok megsemmisítették miközben egy Klingon bázist védelmezet, ezt is egy TNG epizódból a 'Yesterday Enterprise'-ból.
0
2003. október 31., péntek 23:34
Csak kiegészítenék: volt még két másik kapitány is, a nevük Christopher Pike (TOS: The Cage, The Menagerie 1 & 2) és Robert April (TAS: The Counter-Clock Incident), bár az utóbbi inkább csupán gyenge mellékszereplője volt az animációs sorozatnak, sz'al felejtős kategória (meg ugye volt Enterprise B és C is).

TV sorozat sorrend:
1. TOS/TAS & TNG
2. DS9
3. Enterprise
4. Voyager

Kapitány sorrend:
1. Kirk & Picard & Spock
2. Sisko
3. Archer
4. Janeway

A legénységi sorrend felállításával inkább most nem próbálkozok! :)
0
2003. október 31., péntek 22:29
Jó ötlet volt ez a topic, Klasszis. Jómagam is fanatikus Trek rajongó vagyok, persze azért én nem járkálnék Csillagflotta egyenruhában phaserrel és tricorderrel - mint némely mániákus fan. Amúgy kapitányokból már 5 van, időrendben: Jonathan Archer, James T. Kirk, Jean-Luc Picard, Benjamin Sisko, Kathryn Janeway. Hát, hogy ki a jobb talán Picard.

Nálam a tévé sorazatoknál a rangsor:
Star Trek The Next Ganeration
Star Trek Deep Space Nine
Star Trek Voyager
(Sajnos a Star Trek The Original Series-ből nem sokat láttam, a Enteprise-ból meg (hál'istennek?) egyet sem.)

Ítt egy pár link a STARTREK.COM-ról Halloween nevében:
http://www.startrek.com/startrek/view/features/specials/article/1617.html
http://www.startrek.com/startrek/view/features/specials/article/3288.html
http://www.startrek.com/startrek/view/features/specials/article/1672.html
http://www.startrek.com/startrek/view/features/specials/article/1668.html
0
2003. október 31., péntek 22:07
Örök kérdés, ki a jobb: Kirk, vagy Picard? (Természetesen lehet Janeway mellett is érvelni). Úgy látom van itt annyi Trek fan, hogy egy ideig megél egy ilyen topic.

Az sem lenne baj, ha minden Star Trekkel kapcsolatos hír, vagy kritika itt összpontosulna. Elvileg jövőre jön a IV., V. extra változata. A klasszikus tévé sorozat is jön DVD-n valamikor (immár normális kiadásban, talán hozzánk is).

Nálam a tévé sorozatoknál ez a rangsor:
1.  The Next Generation
2.  Original Series
3.  Voyager
4.  DS9
(Az Enterprise-ból nem sok mindent láttam, de hátha valaki igen)
0