Keresés

Sóhajok (DVD)

2009. július 5., vasárnap 22:48
Jól van :) Könnyek anyja megjelenéséről van valami hír? Újkori Argento, ami habár nem olyan művészi, mint a régiek, de nagyon izgalmas és pergő. Nekem bejött.

Pupi Avati: A rejtekhely is megjelent DVD-n. Pár téka állítólag már kapott belőle.
De jó lenne A nevető ablakos ház idehaza DVD-n:)
0
2009. július 5., vasárnap 22:40
No, szerintem Argento sokkal-sokkal fontosabb, mint az ő munkásságát semmibevevő nem-rajongók, így inkább beszéljünk az előbbiről. :)
0
2009. július 5., vasárnap 22:34
Sergio Martino Torso-ját mindenképp fel kellett volna írnom.
0
2009. július 5., vasárnap 22:29
Köszi!:) Én is örülnék neki, ha egyszer megjelennének ezek. De mindenki írjon még fasza giallokat, amiket lehagytam:)
0
2009. július 5., vasárnap 22:24
CV, kurva jó a listád! Már csak egy kiadót kénne hozzá gründolni... Látva a hazai viszonyokat, ez nagyon valószínűtlen :(
0
2009. július 5., vasárnap 22:12
Dalmátnak mondom, hogy azzal semmi baj sincs, ha valaki megkérdőjelezi Argento tehetségét, vagy neki nem tetsznek a filmjei. A probléma az ilyen véleményekkel van:

"Néhol blaszfémia, de leginkább Argento rettenetes félműveltsége, tudatlansága mutatkozik meg. Ez a perverz emberszabású lény a mellfetisizmus és a vér beteges idegroncsa. "

Ez az ami kiveri a biztosítékot általában. "Perverz emberszabású lény"??? Azért mert az ő kényes szubjektív már-már betegesen a saját maga által felállított (ál)elitista ízlésvilágába nem fér bele? Ezért kell egy embert akinek kisujjában van a szakma, aki messze műveltebb és olvasottabb személy, mint e sorok írója, ilyen stílusban szidni? Mintha minimum a belső köreiből származnak és ilyen tisztában van vele kicsoda is Dario.
Mondjuk ezen nem kell meglepődni. Abból él a tag, hogy reagálunk arra, amit ír. Szűklátókörébe teljesen beleillik, hisz egész műfajokat szokott celluloidszemétnek és hasonlónak titulálni:)

Egyébként én szeretem sok esetben olvasni az írásait. Jobban felkeltik a kíváncsiságomat egy film iránt, amit ő ír, mit a legmélyebb kritika:) Általában megnézésre igencsak érdemes filmeket és rendezőket szokott fikázni :) Szal lehet az Argento cikizést valójában dicséretnek kell vennünk:)
0
2009. július 5., vasárnap 21:44
Dalmát nagyon érdekes dolgokat boncolgat egyébként.
0
2009. július 5., vasárnap 12:43
Igazad van.
0
2009. július 5., vasárnap 12:41
Én nem vagyok ideges attól, ha valakinek az átlagtól, a többségtől ellenvéleménye van, de az már zavar, ha "a rendszer" (sz*rt - ember volt az) ezt az egy véleményt emeli csak ki az összes többi közül, miközben csak néhány másodperc kellett volna a többiek "elbírálásához" is.

Ha ő így gondolja, tegye. Ha nem ért hozzá, de ő meg van róla győződve, hogy ért, és eképp gondolja így, tegye, véleménye maradjon ott, de egyenjogúként, nem pedig egyedüliként kiemelve a valóban hasznosak (illetve a mások által kevésbé haszontalannak tartottak) közül, egyelőre azok kárára.
0
2009. július 5., vasárnap 12:17
Hát igen. De önmagában ennél nagyobb viccet, mint hogy Argento nem ért a horrorhoz még nem olvastam. Bár mit várunk attól, aki egyik hozzászólásában kategorikusan kiemelte az olasz horrorokat a káros horrorfilm áradaton bellül, mint értéktelen ágazatot? nem ért a filmekhez ennyi. Mert az egy dolog, hogy valakinek nemjönnek be, de egy Argento rendezést szidni komolytalanság. Vannak még nagy horrorfilmrendezők, mint Carpenter, Soavi, Romero, de azt kell mondjam összességében Dario Argento a legnagyobb élő horrorfilmrendező zseni.
0
2009. július 5., vasárnap 2:23
Kedves adatlapi kritikabuzerátorok!

Ha már egy háromsoros véleményt kiemeltetek minőségi kritikaként, melyet különböző okok folytán tíz szavazóból kilenc kifejezetten nem talált hasznosnak, legyetek szívesek a lenti két, kétségkívül legalább ennyire minőségi, részletes, és valóban hasznos kritikát is "elbírálni"!

Ez a mostani példa csúfos képet fest az xpress kritikaminősítő rendszeréről, annak hasznosságáról, működésének okáról, céljáról. De lehetek őszinte, és mondhatom azt, hogy ez a totális figyelmetlenség és a rossz vicc iskolapéldája, és hogy aki ezt csinálta, hát, meggondolnám, hogy mit bízok rá legközelebb.
0
2009. július 4., szombat 15:25
Ja, akkor amerikai, csak nehogy lemondd, ugyanis Nálad szeretném megnézni a hiper-szuper házimozirendszereden. :)
0
2009. július 4., szombat 14:32
Egyébként ő és a "többiek" :) már kéken is "kint" vannak. A "kint" két jelentésben használom :)
0
2009. július 4., szombat 12:58
Na, kösz. Akkor visszamondom a rendelést! :)
0
2009. július 4., szombat 12:45
Xpressnek:

Ez a film nem amerikai (csak a hősnő), hanem olasz produkció.
0
2009. július 4., szombat 1:50
Ők már a prérin lovon vágtatnak a cowboyok között.

Ne tudd meg, én is nagyon szerettem volna egy kidiszített változatot, különösen ebből, de még a többi hasonlóból is, de jelen körülmények között különösen nagy öröm az, hogy piacra dobták, még úgy is, ha tényleg csak a lényeg van a lemezen.

Ha már jobb nem lehet, legalább így is igen szívesen fogadnám a többieket is.
0
2009. július 4., szombat 1:46
Jó hír, hogy megjelenik, de még jobb lenne, ha valami normális kiadásban jelenne meg, nem ilyen fapadosan...hol vagy, Ultrafilm?
0
2009. július 3., péntek 22:18
Hála az égnek és persze a kiadónak!!!

Már azt hittem, hogy csak szóbeszéd a megjelenése!!!:D
0
2009. július 3., péntek 18:09
Végre megjelenik:) Remélem követi hamarosan a Rejtekhely és a Könnyek anyja:)
A film egy tökéletes mestermű az idei év legfontosabb filmes megjelenése a szememben. annyi remekmű van ebből a korból.

Remélem  ez a megjelenés nem egyszeri alkalom, hanem beindít egy folyamatot és az alábbi filmek is kiadásra kerülnek valamikor a közeljövőben:

Dario Argento: Inferno, Tenebre, Phenomena, Opera, Deep red (Profondo rosso), A kilencfarkú macska, Four flies on grey velvet, Bird with the chrystal plumage.

Michele Soavi: Stage Fright, Dellamorte dellamore, The church, The Sect

Mario Bava: Hentesbárd (Hatchet for the Honeymoon), A Bay of Blood, Baron Blood, Rabid Dogs, Shock, Kill baby kill, Black Sabbath, Black Sunday

Pupi Avati: A nevető ablakos ház / The House with Laughing Windows (La casa dalle finestre che ridono), Zeder

Lucio Fulci: New York Ripper, Lizard a women skin, Don t torture duckling, Zombi 2

Sergio Martino: Szerelmi vérszomj

Szóval lehetne válogatni a kiadóknak:)
0
2009. július 3., péntek 16:28
Na, csak megérkezett, már pont gondolkodtam, hogy miért nem rendelhető itt,  offline szaladgáltam össze vissza, de így a legjobb. :)
0
2009. július 3., péntek 16:25
Vééégre!!! Köszönet illeti a kiadót, de...

Most néztem Amazon-on, hogy a Régió 2-es kiadások között van 1.78-as képarányú is... Azért nagyon remélem, hogy nem azt kapjuk, hanem az eredeti 2.35-öset...:(
0
2009. július 3., péntek 15:51
1:85:1 képformátum.
Remélem ez nem igaz, mert akkor egy kalap ***i a kiadás.
0
2009. július 3., péntek 15:45
Ez teljes biztonsággal csak a megjelenés után jelenthető majd ki, mert a kiadó úgysem fog nyilatkozni erről, de a vágatlan változat NTSC-rendszerben 98:26, PAL rendszerben 94:80 perc, épp ezért furcsa, hogy elviekben PAL-rendszerben kéne lennie a hazai kiadásnak is, mégis többet, azaz 98 percet ír az adatlap. Mindent egybevéve, legnagyobb valószínűség szerint vágatlan változatot kapunk.
0
2009. július 3., péntek 15:40
Valaki hozzáértőt kérdeznék. Ugye ez a vágatlan változat?
0
2009. július 3., péntek 15:37
Egy újabb lépéssel közelebb értünk a gyakorlathoz, és a földöntúli örömhöz. :)

Remélem, jó minőségű lesz a hang, nem is lényeg, hogy nem 5.1., csak szép hangzása legyen.
0