Keresés

Híradó

2018. február 9., péntek 10:00
Ez pontosan így van szerintem is. A ráköltött (állami) pénz mellett ezért is elég nagy szemétség, hogy egy ilyen ingyenes, de a filmnek ismertséget (ergo bevételt) hozó lehetőséget is megtagadnak tőle, csak mert esetleg "valakik" magukra ismertek benne.

Lehet azzal jönni, hogy túl lett lihegve a dolog, de ha sem fesztiváloztatni, sem megjelentetni nem akarják, akkor miért nincs legalább feltöltve egy rohadt videómegosztóra (akár fizetősre is), ahol aztán enni sem kér...
0
2018. február 9., péntek 9:26
Úgy hallottam, hogy már a komor, mogorva férfiúról szóló Petőfi verset se szabad szavalni.
most posts by TM
0
2018. február 9., péntek 9:20
Sajnálatos, hogy így elbántak/elbánnak a Kojottal. Pedig az aktuálpolitikai áthallásokon túl azért bőven volt más is abban a filmben. Szerintem 2017 legjobb hazai filmjéről van szó, simán veri a mezőnyt.
0
2018. február 9., péntek 9:08
Akkor gyorsabban linkelsz. :)

Mostani magyar sorozatokból egyiket se láttam, de majd ezzel kezdek, köszi!
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 22:25
Pedig én is végigolvastam. :)

Nekem a Napirajz facebookos csoport dobta fel, annak idején is ott olvastam az ajánlót.

A Mészáros hasonlat nálam az Aranyélet sorozatban volt meg. Székesfehérvár melletti ház, fekete terepjáró, mindenhová elérő kéz, útépítések megnyerése, stb..
0
2018. február 8., csütörtök 22:15
Megelőztél, pont most akartam Neked belinkelni, csak előbb végigolvastam.
No, ezek után már tuti megnézem - ha tudom...
most posts by TM
0
2018. február 8., csütörtök 22:11
Kojot film hír

"A sajtóban már tavaly pedzegették, hogy a film aktuálpolitikai áthallásai miatt (egy vidéki kiskirály be akarja darálni a neki ellenállókat, és nem riad vissza semmilyen eszköztől, ami alapján Mészáros Lőrinchez hasonlítják) a gyártó nem nagyon szereti a saját filmjét, sőt, amire Kostyál Márk csak annyit mondott, hogy Mészárost egy jellegtelen bunkónak tartja, a filmjéhez sokkal nagyobb volumenű nemezist képzelt el. "

https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/02/08/kalomista_gabor_kojot_megafilm_botrany_filmhet/
0
2018. február 5., hétfő 11:14
Nagyon jó! :)
most posts by TM
0
2018. február 5., hétfő 10:11
https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/02/04/masfel_evvel_a_bemutato_utan_talaltak_meg_egy_idetlen_idokig_easter_egget_a_doctor_stange-ben/
0
2018. február 3., szombat 14:01
A függetlenség papja:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. február 3., szombat 13:06
Egy légyburgert valaki?
0
2018. február 3., szombat 12:10
Óriási! :)
most posts by TM
0
2018. február 3., szombat 12:02

0
2018. január 29., hétfő 15:10
Már az Arany Málna se a régi.
Több helyen nem értem a kipécézés okát, pontosabban az eredményét, mert olyan filmekbe kötnek bele, amilyenek helyett simán lehetne választani hasonló nívójúakat. Színészileg ugyanaz a helyzet, ráadásul néhány jelölt egyáltalán nem játszott rosszul az adott filmekben, mellékszereplőként meg pláne nem lehetett volna többet kihozni az alakításaikból. Susan Sarandon kifejezetten vicces volt a vígjátéki szerepében, ahogy Mel Gibson is. De ha mondjuk Mel Gibson ciki, akkor John Lithgow ugyanúgy az, mert mindketten a Megjött apuci2-ben játszottak, mindketten nagyszülőt, tehát akkor miért Mel Gibson, ugye? Meg beteszik az anyám! rendezőjét, meg főszereplőjét a listákba, de a filmet meg mégsem. Egy sz@r rendező, sz@r színésszel, de a film az meg rendben van? Ugyan már. Az meg, hogy azért van jelölve Johnny Depp, mert már unalmas az alakítása? Anno Sean Connery vagy Roger Moore hétszer volt Bond, az több, mint Depp kalózötöse, s a titkos ügynökök is mindig ugyanazt hozták, akkor az nem volt unalmas? Meg ha már kötözködni akarnék, simán találnék én is jelölteket. Nem is kellene sokat gondolkodnom, elég lenne csak az Oscar-jelölt Nolan-filmet megemlítenem. Ő ugyanis a legtöbb energiát a technikai oldalra fekteti, a színészvezetés, az alakítások nála sosem annyira központi szerepűek, nem véletlen, hogy a Dunkirk számos díjjelölése között nincs egy színészkategória sem. A Dunkirkben Kenneth Branagh figurája nálam van annyira banálisan megoldott, annyira semmilyen, hogy a film eredeti szándékához, mondanivalójához, Branagh hatalmas színészi kvalitásához képest  kb. nulla az, amit a filmben láthatunk, szóval van annyira "málnás", mint amennyire Susan Sarandoné az. Bár nyilván itt a "magasfokú filmművészet" kontra "gagyi kommersz komédia" ellenpólusozása érvényesül a két díj jelöltjeinek kétféle összeállításánál. Ezt részben értem is, mert a Transformerszt kezdetektől utálják, ahogy a mindenféle színű "ötvenet" is (bár szerintem az a trilógia is kezd feljavulni, talán a harmadik már egész nézhető lesz), s persze a Múmián is lehet fogást találni, mert nem váltotta be a reményeket - amiről azonban a legkevésbé Sofia Boutellea.  De ilyen alapon lehetne kérdezni, hogy hol van Az igazság ligája, mert ha A múmia nem oké, akkor a DC-filmet ugyanúgy szétszedte a sajtó, még sincs egy jelölés sem. A Baywatch meg szerintem abszolút rendben van, az egy fikarcnyival sem több, vagy kevesebb, mint aminek kitalálták. Egy magát sem komolyan vevő, s a "nagy előd" sorozatot is több ízben ötlesen kifigurázó akcióvígjáték. Amiben Efron kb. ugyanolyan mélységű karakter, mint Dwayne Johnson, aki viszont nem szerepel a listán. Talán féltek az erejétől, hogy dühében rendet vág a jelölők között? :)
Na, szóval nyilván egyik ideírt film sem fogja az Amerikai Filmintézet jó hírnevét öregbíteni, csupán annak szólt az írásom, hogy aki fikáz, az a fikázásban legyen legalább következetes, mert különben a saját területén maga is csupán Arany Málnára jogosult. Lehet ezt is alapossággal csinálni, nem csak reflexből, tíz perc alatt összeütve.
most posts by TM
0
2018. január 29., hétfő 12:00
Arany Málna 2018 - jelöltek

Legrosszabb film
Baywatch
Az Emoji-film
A sötét ötven árnyalata
A múmia
Transformers: Az utolsó lovag

Legrosszabb női főszereplő
Katherine Heigl (Öldöklő szerelem)
Dakota Johnson (A sötét ötven árnyalata)
Jennifer Lawrence (anyám!)
Tyler Perry (BOO! 2: A Madea Halloween)
Emma Watson (A kör)

Legrosszabb férfi főszereplő
Tom Cruise (A múmia)
Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja)
Jamie Dornan (A sötét ötven árnyalata)
Zac Efron (Baywatch)
Mark Wahlberg (Megjött apuci 2. és Transformers: Az utolsó lovag)

Legrosszabb férfi mellékszereplő
Javier Bardem (anyám! és A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja)
Russell Crowe (A múmia)
Josh Duhamel (Transformers: Az utolsó lovag)
Mel Gibson (Megjött apuci 2.)
Anthony Hopkins (Ütközés és Transformers: Az utolsó lovag)

Legrosszabb női mellékszereplő
Kim Basinger (A sötét ötven árnyalata)
Sofia Boutella (A múmia)
Laura Haddock (Transformers: Az utolsó lovag)
Goldie Hawn (Ó, anyám!)
Susan Sarandon (Rossz anyák karácsonya)

Legrosszabb kombináció
Bármelyik két szereplő, két szexjáték vagy két póz (A sötét ötven árnyalata)
Bármelyik két ember, két robot vagy két robbanás (Transformers: Az utolsó lovag)
Bármelyik két kellemetlen emoji (Az Emoji-film)
Johnny Depp és unalmassá vált részeges játéka (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja)
Tyler Perry és bármelyik ruhája vagy elhasznált parókája (BOO! 2: A Madea Halloween)

Legrosszabb remake, másolat vagy folytatás
Baywatch
BOO 2: A Madea Halloween
A sötét ötven árnyalata
A múmia

Legrosszabb rendező
Darren Aronofsky (anyám!)
Michael Bay (Transformers: Az utolsó lovag)
James Foley (A sötét ötven árnyalata)
Alex Kurtzman (A múmia)
Anthony (Tony) Leonidis (Az Emoji-film)

Legrosszabb forgatókönyv
Baywatch
Az Emoji-film
A sötét ötven árnyalata
A múmia

0
2017. december 15., péntek 15:15
És persze kommerszek, mint a rágógumi... Consumers  heaven!
0
2017. december 15., péntek 14:28
Engem az nem fog zavarni, ha futószalagon jönnek a filmek, csak legyenek jók, élvezhetőek és ami kívánja az persze R kategóriában.
0
2017. december 15., péntek 11:18
Én inkább attól félek, hogy olyan tömegcikké degradálják, mint pl. játékoknál a COD. Star Wars is éves szinte nyomják a mozikba. Kérdés mi lesz az Aliennel? Scott is így is elégé hazavágta - bár a Covenantot nem láttam.
0
2017. december 15., péntek 0:37
Nem kell magyarázni semmit, mivel újra castingolnak mindenkit (kivéve talán Deeadpool-t), szóval a negyedik fázisban számítani lehet sok új eredettörténetre. Vagy az ismertebb karaktereket úgy emelik be mint pókembert.
Már baromi kíváncsi vagyok a nagy bejelentésekre. De a Marvel-en túl is, hogy mihez kezdenek egy Alien vagy Predator témával, amik kifejezetten kívánják az R kategóriát.
És a másik aggasztó dolog, hogy ebből a sok mindenből majd mennyi mindent nézhetünk itthon blu-rayen??
0
2017. december 14., csütörtök 17:53
Még van legalább egy év, mire mindent elintéznek, addigra hátha erről is megegyezés születik. Nem mintha mi sokat számítanánk egy ilyen milliárdos bizniszben, de ne a legrosszabbra gondoljunk :)
0
2017. december 14., csütörtök 17:30
Csak megvették? Hát... X-men, FF, Deadpool és a többiek így a MCU részei lehetnek. Kérdés mivel magyarázzák, hogy eddig hol voltak? De ott az Alien, Predator, Majmok bolygója franchise is.
De BD-k hiányától így is félek, Foxnál azért van pár favorit és eddig szép és jól szerelt kiadások jöttek.
0
2017. december 14., csütörtök 15:56
Simpsonék már rég megmondták, hogy így lesz. :D

http://ftw.usatoday.com/2017/12/disney-buys-21st-century-fox-the-simpsons-predicted-it-episode-1998-when-you-dish-upon-a-star-photo
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 15:47
Egyébként míg mi mozifilmek szemszögéből vizslatjuk a dolgot, szerintem ebben legalább akkora buli a rengeteg tévécsatorna, sportközvetítési jogok, archívumok stb. megszerzése. Az már csak a felszín, hogy az idióta piros bohóc eztán kikkel fog hadakozni. :)
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 15:31
Amúgy én az illetékes gazdasági hatóság helyében nem biztos, hogy engedélyeztem volna egy ilyen léptékű egyesülést vagy felvásárlást. Mondjuk ha nekem is csurrant-cseppent volna valami, akkor talán meggondolom:-P
0
2017. december 14., csütörtök 15:20
Akkor még totális, 100%-os tiltás volt, amit ezek után nem sokkal az SW VII tört meg.
0