Keresés

Híradó

2003. november 26., szerda 21:07
Spielberg nagyon jó rendező. Amit az utolsó három filmjével művelt az példaértékű.

példaértékű arra, hogy kell elbarmolni egy egész jó sztorit? ;]

kubrick és én: 13 évesen a ragyogás (cidri hegyek), 15 évesen spartacus ("én vagyok spartacus" üvöltözése egy osztálybulin), 17 évesen 2oo1 (zzzZ), 21 évesen újra 2oo1 (wooooow!), s így tovább.
0
2003. november 26., szerda 20:59
én Luca$ bá' eddigi kontárkodá$ait i$merve azért ebben nem lennék olyan bizto$.......
´$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
0
2003. november 26., szerda 20:32
sutter: vki kitalált egy ócska pletykát a sok netgüzü meg bevette. Nincs a hírben megnevezve egy hiteles forrás sem. Szerintem nagy kamu.
Nem zavarta az indexet, hogy ez a hír már 1000 éves, a dvdextrán is ottfigyel már egy ideje.
0
2003. november 26., szerda 19:38
ja
0
2003. november 26., szerda 19:30
oh, lucas a tökéletes effektjeivel inkább mr. christensen arcát cserélné le.

és ha már kubrick: david prowse volt julian, mr. alexander testőre/ápolója(?) a mechanikus narancsban
0
2003. november 26., szerda 19:10
Én is közel vagyok még a 17. Ez sokszor elő is jön egy két elbaltázott véleménynyilvánításnál. Spielberg nagyon jó rendező. Amit az utolsó három filmjével művelt az példaértékű.
Sok-sok filmtörténetileg fontos (legyen az tökéletessége vagy tökéletlensége miatt) filmet sajnos nem láttam, mert ugyebár "vidéken" ezek nem elérhetőek. Így be kell érnem a tévék műsorával meg a dvd-kel.
Ha Kubrick-ot akarsz nézni, vagy bármely más rendező/alkotó munkáját szeretnéd megismerni, ha teheted akkor kronológiai sorrendben tedd ezt. Úgy kialakulhat benned egy tökéletes kép egy rendező életéről, munkájáról.

üdv.
T
0
2003. november 26., szerda 18:26
Fuck you, Mr Lucas!!

elnézést, de nagyon felhúztam magam...
0
2003. november 26., szerda 15:14
Én inkább maradnék a 2001-nél a sci-fi műfaj közelebb áll hozzám és egyáltalán nem bánom ha egy film nehezen emészthető. Amúgy ezt a filmet így is úgy is szerettem volna DVD-n a gyűjteményem közöt tudni.
0
2003. november 26., szerda 15:04
Tizenegy-két éves koromig én is azt hittem, hogy a Kommandónál nincs jobb film...
0
2003. november 26., szerda 14:54
najó.. te egy különleges eset vagy.. neked még érned kell ahhoz, hogy minőségi filmeket tudhass a kedvenceid között :))
0
2003. november 26., szerda 13:30
igaz
0
2003. november 26., szerda 13:29
nem mész innen! ;)
0
2003. november 26., szerda 12:57
Én erősen figyeltem saját magam, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem, és azt kell mondjam, a kellemes szundikálás élménye örökre megmarad. Bár az is igaz, hogy még csak most múltam 13.
0
2003. november 26., szerda 12:56
Ha már valaki elkezd Kubrickot nézni, ne a 2001-gyel tegye. Kezdésnek jobb választás a Lolita vagy a Dr. Strangelove. Mindkettő remekmű, és sokkal könnybben emészthetőbbek, sőt.
Jó, tudom, hogy nem olcsó mulatság megvenni a filmeket, de kölcsönkérni esetleg valakitől.

Talán így jobban rá lehet hangolódni a 2001-re, és kicsit meg lehet ismerni Kubrickot is ebből a két filmből.
0
2003. november 26., szerda 12:34
Akkor itt az ideje, hogy megnézd, épp elég idős vagy már hozzá. Engem 15-16 évesen fogott meg, amikor leadta az mtv egy válogatás részeként, amit Szabó István állított össze a mozi 100-ik éve alkalmából. Egyben, nyugodt körülmények közt, lehetőleg egyedül kell megnézni. És nem ám nyavalyogni, ha vmi elsőre nem világos;) Fel kell készülni, hogy ez művészfilm is (jó tudom hülye kifejezés) nemcsak scifi. Az elvontsági faktora magas. Az ember figyelje közben saját magát milyen érzéseket vált ki belőle. Nem feltétlen egyszerűeket, mint egy popcorn mozi. De ettől is olyan jó. Meg attól, hogy senki sehol nem ábrázolta ilyen élethűen az űrutazást a maga drámai valójában.
0
2003. november 26., szerda 12:25
igen.. 17 évesen azt se tudtam, ki az a Kubrick :))
0
2003. november 26., szerda 11:40
Akkor talán az baj, hogy még nem nőtem fel Kubrick filmeihez még csak 17 éves vagyok. Spielberg-nél talán azért vagyok ennyire elfogult mert a Jurassic Park című filmjét még 7 éves koromban láttam és akkor teljeen elvarázsolt.
0
2003. november 26., szerda 10:54
most olvastam el a könyvet nem lettem sokkal okosabb :)))

SPOILER!!!!!

Annyi derül ki a könyvből, hogy az a  hatalmas monolit amit a Jupiter egyik holdján talál, az egy Csillagkapu, mely nagyon messzire repíti őt.  Eddig fogtam a sztorit.  A legvége - újjászületés, Csillaggyerek??!!, visszatérés a Földre,  - viszont tök homály.

0
2003. november 26., szerda 9:47
Nem.
0
2003. november 26., szerda 9:47
Helló!

Nem tagadom, volt a kérdésemben ugratás is, de viszonylag régen láttam a filmet (nem volt pénzem DVD-n is megvenni és újranézni: a MECHANIKUS NARANCS, a BARRY LYNDON, a RAGYOGÁS, meg az ACÉLLÖVEDÉK beszerzésére futotta), így azért tényleg nem emlékeztem már pontosan minden részletre. Kösz a választ!
0
2003. november 26., szerda 9:46
és ez nem volt világos elsőre, amikor nézted?
0
2003. november 26., szerda 9:28
Na, szóval az űrállomás azért forog, hogy a centrifugális erő a "kerék" aljához vonzzon mindent, így keltve mesterséges gravitációt. ebből adódik az űrállomás kerék alakja.
0
2003. november 26., szerda 9:24
Na ne viccelj már. Ne mondd, hogy nem tudtad, hogy űrállomás. Amúgy szerintem a könyv olyan sokban nem segíti a film megértését. Talán egy picit a végét, de még az sem biztos.
0
2003. november 26., szerda 9:20
Még mielőtt beégnék: komolyan kérdezed, vagy csak ugracccc???
0
2003. november 26., szerda 8:50
Helló!

Jó, hogy mondod: tényleg, mi a fa* az a forgó kocsikerék az űrben?
0