Keresés

Híradó

2003. november 26., szerda 7:44
Szvsz egyáltalán nincs miért elnézést kérned, ízlések és pofonok, ugye. Kubrick filmjei nem éppen könnyen emészthető darabok, tizenvalahány évesen én sem rajongtam a 2001-ért, de ha az ember rátalál az "ízére", akkor már hamar kedvenc lesz. Mondjuk a film után nem árt elolvasni a könyvet, különben olyan kérdések merülhetnek fel, hogy "Mi a fa* az a forgó kocsikerék az űrben?".
0
2003. november 25., kedd 19:41
nem igazán akar meglenni.mikori kiadásból van?az enyém 2000-es. de nem baj, fő hogy a lista megvan.....

köszi
0
2003. november 25., kedd 19:39
Nem akartam összehasonlítaní csak pédaként hoztam fel ezeket a filmeket/rendezőket. nem hinném, hogy én lennék a ekső aki látatlanban kritikál egy filmet és még egyszer elnézést kérek.
0
2003. november 25., kedd 19:37
Mintha a Patyomkin körüli résznél volna...
0
2003. november 25., kedd 19:35
Meg is fogom nézni illetve majd hamarosan meg is rendelem DVD-n, én nem vagyok úgy oda a Contact-tel egy jó film és kész csak azért hoztam fel egyik példaként mert a fórumon a kritikái közt egy rossz só nem esett a filmről és annyian dicséréték de már látom hiba volt felhoni pont ezt a filmet elnézést kérek.
0
2003. november 25., kedd 19:22
aham, köszi

Bár a könyvvel én is büszkélkedhetem benne mégsem találtam.........
0
2003. november 25., kedd 19:15
A Film Krónikájából (ez már file-ból volt, nem begépelve).  Annak idején én is szerettem volna beszerezni némelyiket. Valamiért elmaradt.

De szerintem ha rákeresel a vizslán vagy a guglin.. :) akkor valahol (valami jobb filmes honlapon) fent lesz.
0
2003. november 25., kedd 19:08
köszi!

Honnan szedted le?
0
2003. november 25., kedd 19:03
Ha a filmek címét kérdezed, akkor ezek (némelyik kapható az amazon.co.uk-nál, ha jól emlékszem)

"A Brüsszeli 12":

1.   Eizenstein: Patyomkin páncélos (1925)
   2. Chaplin: Aranyláz (1925)
   3. Vittorio de Sica: Biciklitolvajok (1948)
   4. Dreyer: Jeanne d` Arc szenvedései (1928)
   5. Renoir: A nagy ábrád (1937)
   6. Erich von Stroheim: Gyilkos arany (1923)
   7. Griffith: Türelmetlenség (1916)
   8. Pudovkin: Anya (1926)
   9. Welles: Az aranypolgár (1941)
  10. Dovzsenko: Föld (1930)
  11. Murnau: Az utolsó ember (1924)
  12. Wiene: Dr. Caligari (1919)

A 12 legjobb rendező:

1. Chaplin
   2. Eizenstein
   3. René Clair
   4. Vittorio de Sica
   5. Griffith
   6. John Ford
   7. Renoir
   8. Dreyer
   9. Stroheim
  10. Pudovkin
  11. Murnau
  12. Flaherty
0
2003. november 25., kedd 18:56
Oksz, bocsi tudatlan vagyok.....Nos akkor az a 12 film hol érhető tetten?
0
2003. november 25., kedd 18:49
"A Brüsszeli 12 által összeálított 100 legjobb fil listája hol érhető el?"

Erről mit lehet tudni, Tonio? Mármint felvilágosító célzattal. Én ott tartok, hogy van a Brüsszeli 12-nek nevezett legjobb 12 film és rendező, amit 1958-ban a világkiállítás alkalmával egy neves nemzetközi (filmtörténészek, esztétákból álló) zsűri választott ki. Ez a legjobb 100 miféle lista?
0
2003. november 25., kedd 17:29
Kubrick-ot összehasonlítani holmi Hollywood-i szentimentalista rendező palántával, Zemeckins-sel azért az durva. Jó rendező, de messze sem ér Kubrick nyomába.Terminátort, meg Ötödik elemet emlegetni Kubrick kapcsán, ugyan már. Kubrick azon kevés rendezők közé tartozik aki jelentős méretű nyomot hagyott a modern és az akkori filmművészetre. Egy azon kevés rendezőkből akik filmjének egyetlen vágásból felismerhető az alkotó. Ez egy fölöttébb nevetséges gyermeteg vita, amit Optimus "kapcsolat" prime-nak köszönhetünk.
Optimus meg inkább nézze meg a filmeket aztán írkáljon róluk!

kérdés: A Brüsszeli 12 által összeálított 100 legjobb fil listája hol érhető el?
köszi
0
2003. november 25., kedd 16:03
Optimus: "Most mutattak volna egy 3 szemű zöld bőrű négy kezű idegent, akkor már túl sci-fi lett ebben a filmben épp ez a más, hogy nem mutatták az idegeneket."

Hát ez az. Ezért kéne megnézned a 2001-et.
Mert mondjuk ott sem mutatnak semmit,  úgyhogy ez sem a Contact találmánya.
Szóval nézd meg a Kubrick filmeket és ne beszélj össze-vissza baromságokat róluk amíg nem is láttad.
0
2003. november 25., kedd 14:55
De legalább DVD-n megjelent kilenc közülük. Én is szívesen láttam volna a Tágra zárt szemeken kívül mást is a moziban, de sajna erre manapság kevés a remény. Ha már az Alien - Director's Cutot sem láthatjuk moziban...
0
2003. november 25., kedd 14:30
Hát, jó lenne A ragyogást moziban látni (nem az Örökmozgóban), remélem, valakinek eszébe jut egyszer.
0
2003. november 25., kedd 14:22
A forgalmazók mentségére legyen mondva, hogy állítólag Kubrick maga zárkózott el filmjei kelet-európai forgalmazásától. A RAGYOGÁS-ról konkrétan tudom, hogy annak idején meg akarták vásárolni a magyarországi forgalmazási jogot közvetlenül a világpremier után, de a jogtulajdonos közölte, hogy Magyarország számára (sem) nem eladó a film Kubrick úr kikötései alapján.
Egyébként szerintem Kubrick nagyszerű filmeket csinált, s bár az utolsót nem nagyon kedvelem, de az is vitathatatlan tehetségre, valóban eredeti szemléletű filmalkotóra vall.
0
2003. november 25., kedd 14:04
Hát ez igaz nem nézek meg minden filmet csak a sci-fiket abból sem mindegyiket. Az ízlésem a filmekben szerintem kicsit furcsa, nekem egyformán tetszik a Star Wars - én a régi trilógiáról beszélek - és a Star Trek de ugyan akkor a Blade Runner-t meg a Terminator-t is szeretem, vagy Az ötödik elem-et meg A majmok bolygóját meg kivétlesen Cronenberg filmjét az eXistenZ-t. Valamiért a Gyűrűk Ura vagy a Harry Potter nem tud(ott) meg fognni nem tehetek róla
0
2003. november 25., kedd 13:54
tán azért nem hallottál róluk, mert nem vagy elég jártas a témában.. mittomén.. ezek a filmművészet megkerülhetetlen alakövei..
0
2003. november 25., kedd 13:33
Ez igaz Decker-nek honnan volt olyan egyértelmű, hogy egy fekete lyuk beszippantotta és a Galaxis másik végére került, de hát 23. századi emberek fejlettebb gondolkodással mint a mienk.
0
2003. november 25., kedd 13:30
Azért nem mutatták mert nem horrornak készült - nem lett volna szép látvány - és mert nem volt rá effekt, mellesleg nem jó film hanem fantasztikus de mint mondtam már, hogy kinek melyik film tetszik a teljesen SZUBJEKTÍV.
0
2003. november 25., kedd 13:28
Nem happy endről volt szó, hanem a Nivea nyálfaktorról, ott pedig jelen volt, rendesen.
0
2003. november 25., kedd 13:26
Ja, megvan már mi a gond a Star Trek 1-el. A végén honnan a jó búbánatból találják ki Vyger egész élettörténetét????
0
2003. november 25., kedd 13:26
A.I.-nak nem éppen Happy End lett a vége. Amúgy miért kéne visszakanyarodni Kubrick-hoz ez a topic nem róla szól.
0
2003. november 25., kedd 13:24
Azzal? Hm, asszem semmi, kivéve hogy a kis szöszi szépfiú fogsorát én Jim helyében rég kigyomláltam volna. De jó film, kicsit lassú, de tetszett. Kár, hogy nem mutatták, mi maradt a két félretranszportált űrhajósból.
0
2003. november 25., kedd 13:22
Régebben én is azt gondoltam, hogy a Kapcsolat egy fantasztikus fantasztikus film, de hogy nemrég újranéztem, tényleg kicsit meseszerű a vége. De hát, ugye Robert Zemeckis Spielberg "iskolájából" való rendező. Példa: A. I. - Mesterséges értelem. Hogy egy picit visszakanyarodjunk Kubrickhoz is.
0